Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Bulle i ugnen..

Publicerad 2009-03-31 11:22:19 i Allmänt

Igår innan jag skulle hoppa in i duschen tittade Tomas på mig och sa - Men vilken magen du har? =) Sedan strök han mig över magen. Man ser det ju inte lika tydigt själv som sagt, men nu börjar det ändå bli en liten kula.
Det är så mysigt att ha någon nära sig som reflekterar och med kärlek ser att man har vuxit. Det är ju positivt att man växer. Har läst mkt olika om när magen börjar synas, tydligen syns det snabbare när man väntar sitt andra el tredje barn.
För förstföderskor kan det variera mellan vecka 12-22. Beroende på hur man är byggd. Jag är ju ganska lång och då finns det ju mkt plats uppåt. Själv skulle jag säga att jag har kunnat dölja det fram till ungefär förra veckan. Beror ju jättemycket på hur man klär sig.

Ännu en fin vårdag utanför fönstret, känns lite tråkigt att inte kunna gå ut något på dagarna. Det blir på vag till och från jobbet. Har bara 30 min lunch så då vill jag äta i lugn och läsa lite.

Idag efter jobbet blir det spinning.

Önskar er en solig tisdag.

1 vecka kvar..

Publicerad 2009-03-30 10:56:10 i Allmänt

Idag är det precis en vecka kvar tills vi ska på ultraljud. Känns verkligen som en milstolpe. Har så mkt funderingar i skallen just nu.
Boken jag började på igår ("Vill du ha barn med mig"?) har jag nästan läst ut. Den var verkligen bra. Handlar om ett känsligt ämne nämligen ofrivillig barnlöshet. Boken följer ett par i deras upp och nedgångar i hopp och förtvivlan med en ända stor längtan att få ett barn. Boken kan verkligen rekommenderas.
När jag var yngre läste jag ingenting, jag hatade att läsa och det tog många år innan jag frivilligt köpte en bok till mig själv. Men de senaste 6 åren har det hänt något, nu läser jag gärna. Allt från Faktaböcker till skönlitteratur en skön flykt från vardagen.

Solen skiner utanför fönstret och det verkar som om den här veckan ska ge oss lite värme. Idg blir det muskel efetr jobbet i vanlig ordning.

Hoppas ni får en härlig start på veckan. Kramar

Gravidsak nr 2

Publicerad 2009-03-29 15:50:54 i Allmänt



"Weleda Havandeskapsolja" är en olja som man ska smörja sig med 2-3 ggr om dagen över mage, bröst och rumpa för att förebygga bristningar.

Om det hjälper eller inte är väl en annan femma. Jag tror inte att det kan göra någon skada iaf. Den är gjord på naturliga oljo och innehåller inga konserveringsmedel.
Det som jag kan tycka är lite jobbigt är att det lätt kan bli lite kladdigt, jag försöker smörja mig morgon och kväll, men det är ju inte så kul att olja ner kläderna efteråt. Om det är någon annan som har erfarenhet eller provat likande får ni gärna dela med er. Vad resultatet blir av den här återstår väl att se tills längre fram.
Ikväll är ju första kvällen med sommartid. Helt underbart med ljusare kvällar.
Jag har just blivit klar i tvättstugan och sitter här i soffan med en bok som jag strax ska fortsätta med. Titeln på boken är
" Vill du ha barn med mig?" haha fick den av mamma i julklapp.

3 månader..

Publicerad 2009-03-28 15:28:29 i Allmänt

Idag är det 3 månader sedan jag gjorde mitt första positiva gravtest. Det var faktiskt det första av tre. Jag hade så svårt att tro att det var sant. det första testet gjorde jag sent på söndagkväll, ett kors skulle visas om man var gravid och ett vågrätt streck om det var negativt. Korset var så svagt, det står klart och tydligt på förpackningen att även om det är svagt så är det positivt, men man är ju så jollig så jag kunde inte tro på det riktigt. Dagen där på köpte vi 2st test till, ett som det klart och tydligt skulle stå "gravid" el "ej gravid" på samt ett som skulle visa ett streck om det var positivt och vara helt blankt om det var negativt. Båda dessa test var också positiva, så då började jag sakta förstå.
 Det känns så speciellt, även fast jag nu är i vecka 18 så har jag svårt att tro att det är sant.


Idag sov jag till 8.30 skönt att få sovmorgon på vardagarna går jag alltid upp 06.30. Blev frukost framför nyhetsmorgon.
Jag har precis läst ut den sista av Steig Larssons " Luftslottet som sprängdes". Känns lite sorgligt när jag haft figurerna i boken med mig en längre tid. Har tyvärr inte tagit mig iväg och se första boken som blivit film "Män som hatar kvinnor", är mkt förväntansfull.
Sedan åkte jag in till stan där jag shoppade lite nödvändigheter innan jag gick och tränade på Sats Odenplan.

Ikväll ska jag träffa en kompis på Vapiano (italiensk restaurang)  i gamla stan. Ska bli så mysigt att ses, det var länge sedan.

Kramar

Fredag hela veckan..

Publicerad 2009-03-27 15:05:39 i Allmänt

Inte riktigt, men det är ju en speciell känsla över fredagar. Har precis avnjutit mina egna morotsmuffins med philadelpia glasyr till eftermiddagsfika=) Gött...

Efter jobbet ska jag gå och kolla lite i affärer, sen ska jag nog åka ut till Sara och ha lite fredagsmys.

Vi höres senare..

Önskar er alla en underbar fredag!!

Morotsmuffins...

Publicerad 2009-03-26 20:33:18 i Allmänt

Här är mina fina morotsmuffins, nu är det bara glasyren som ska på..

Nu är jag nyduschad och ska kolla lite på tv innan sängen väntar..

Sov gott alla!Kramar

Sol sol...

Publicerad 2009-03-26 13:45:31 i Allmänt

Det är kallt idag, men ändå en mkt fin dag.
Igår på kören var det mycket tid med oss i koreografikommitén. Kören är väldigt självdrivande, alla bidrar med sin kunskap och engagerar sig i en kommité, så att kören drivs framåt. När man tävlar i Barbershop blir man ju bedömd i olika kategorier bla då hur man uttrycker sig på scen och hur man rör sig.
Eftersom jag har lite dansefrarenhet och har tränat en hel del kändes det naturligt för mig att välja koreografikommitén.
Tillsammans med dirigenten skapar och lär vi ut roliga koreografier.
Igår slipade vi mkt på Final Countdown ( Europe´s)  Det gick jättebra!

Idag blir det träning efter  jobbet och förhoppningsvis hem och baka lite. Har sagt att jag ska ta med mig fredagsfika imorgon på jobbet. Så då måste jag ju anstränga mig lite.

Hoppas ni alla får en härlig torsdagseftermiddag!

Hektisk onsdag

Publicerad 2009-03-25 14:11:56 i Allmänt

Puh vilken dag det varit på jobbet idag. Inte haft en lugn stund.

Idag går jag in i vecka 18 står såhär:
Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

Jag bara räknar dagar nu till det där sabla ultraljudet...längtar.

Idag är det onsdag vilket betyder att det bär av direkt till kören efter jobbet.

Snart blir det mer gravidsak utvärdering..=)

Tisdag

Publicerad 2009-03-24 13:32:49 i Allmänt

Nu är jag tillbaka från min lunch, mätt och nöjd efter en portion grönskaslasange.
Hallen var färdigmålad igår när jag kom hem. Han är nog världens bästa min Tomas=) Passade på att rensa lite bland skor och jackor när man ändå var tvungen att gräva i det, nu är jag tre skor fattigare. Alltid svårt när man ska rensa ut saker, "jag kanske kommer använda det någon gång, har ju inte gjort det på 2år men ändå".
Men så skönt när man väl blir av med lite skit, då finns det plats för nytt=) Är otroligt shoppingsugen nu när våren är här. Kanske får börja titta på lite mammakläder snart. Hittills har jag bara köpt vanliga kläder, finns ju så mkt slappa tunikor, koftor man kan ha och innan magen vuxit sig till en boll så kommer jag nog kunna fortsätta md det;) Men träningskläder däremot måste inskaffas nya.
De är ju ofta tajta, och inte så charmerande när de åker upp, varken snyggt el skönt. Till helgen blir det en lite shoppingtur.

Idag är det exakt 3 månader sen jag fick min första aning om att jag var gravid;)

Vårkramar till er alla!!

Trist måndag

Publicerad 2009-03-23 13:22:00 i Allmänt

Lite trist att vakna upp när det är grått, trist och snö ute. Är lite lagom trött på vintern just nu.
Igår blev vi klara med ena väggen i hallen. Får se om Tomas gjort något mer idag=)
Under den senaste veckan så har jag börjat få lite käningar nedåt korsryggen, antar att det har med graviditeten att göra. Ingen allvarligt än så länge, men med tanke på att jag inte blivit så stor än så kanske man kan ana vad som komma skall när magen börjar dra iväg.

Idag efter jobbet blir med träning Muskel offcourse=) Är ju min favvoklass om det är bra instruktörer.
Idag är det 2 veckor kvar innan vi ska på ultraljud, åhh vad jag längtar, det känns som en liten milstolpe för graviditeten.

Kramar

Helg

Publicerad 2009-03-22 14:49:26 i Allmänt

Sista rycket på helgen. Idag har vi gått en skön promenad runt Söder.
Igår döptes min bästa kompis barn, jag och hennes syster sjöng. Det gick jättebra, kändes så lättsamt på något sätt ingen press. Efteråt var det fika och presentöppning, under presentöppningen offentliggjorde hon att jag och tomas också skulle ha barn. Efteråt frågade hon om det gjorde något, absolut inte det kändes mest mysigt.
Efter dopet åkte vi och kollade på färg till hallen i vår lägenhet. Vi har snart bott här ett år, de är så svårt att göra om och målaman vill ju att färgen ska vara lite rolig ,inte för stark, lite annorluns, inte tråkig. Varierar lite från dag till dag vad vi har tänkt oss. Men kors i taket så igår slog vi till på en provburk med färgen "romans" den är ljust rosa och skiftar lite beroende på belysning. Blev bra, så idag har vi köpt på oss mer färg och ska strax sätta igång igen.

Sen blir det lite matlagning inför veckan, blir grönskaslasange med kyckling och kanse lite våfflor ikväll. Det är ju trots allt våffeldagen.

Hoppas ni får en skön söndag...

Gravidsak nr 1

Publicerad 2009-03-21 20:01:01 i Allmänt

Skrev ju förrut att jag skulle utvärdera olika saker som man kan köpa som gravid, utbudet är ju enormt.
Den första saken är lite gullig tycker jag "Bola-Gravidsmycke".

Om man googlar på gravidsmycke så hittar man flera sidor på nätet där man kan beställa detta. Formen är den samma men det finns i flera olika färger.
Det som är speciellt med detta smycke är att det plingar när man rör sig. Det sägs ska lugna barnet och att barnet dessutom ska känna igen ljudet sen utanför magen. Man ska bära det ungefär från vecka 20 och under resten av graviditeten. Smycket är väldigt fint och det känns mysigt att bära tycker jag.

Fredag..igen..

Publicerad 2009-03-20 13:00:33 i Allmänt

Den här veckan har verkligen gått fort. Idag är det vårdagjämning= ljusare tider.
Idag känner jag mig verkligen seegggg, känns som om minuterna går vääääällldigt sakta framåt.
Ikväll blir det en lugn hemma kväll med god mat med Mamma, Tomas och Let´s dance som sällskap.
Ihelgen är jag och Tomas lediga tillsammans, eftersom han jobbar natt med ett helt annat schema så jobbar han alltid 2 helger i månaden. Det är så mysigt att ha helgen tillsammans. 

 I morgon är det dop för min bästa kompis barn=) Som jag skrev tidigare så ska jag sjunga. Har skrivit ett avtal med mig själv  att inte vara nervös, jag blir nervös för typ allt, men ibland är det så onödigt, det här är ju en jätterolig grej jag är hedrad att hon vill att jag ska sjunga=)
Ska vara i kyrkan och öva kl 09:00, så det bli ingen sovmorgon imorgon tyvärr.
Nu ska jag gäspa vidare här på jobbet..Hörs senare.Kramar

Vårvindar friska

Publicerad 2009-03-19 11:33:16 i Allmänt

Idag var det återigen en mkt vacker vårmorgon. Känns verkligen som om den här otroligt låånga tråkiga vintern är på väg mot sitt slut nu. har ju såklart varit extra tung med tanke på min gravidtrötthet, januari och februari är man ju inte så pigg i i vanliga fall heller.

Jag tänkte börja med att undersöka lite gravidsaker här i bloggen. Hela tiden cirkulerar det ju flera hundra olika saker som man kan köpa både för kropp och själ. Det gör det ju om man inte är gravid oxå och hela tiden gör man val ang vad man ska köpa. Så jag tänkte det skulle vara roligt att visa er mina val och köp, både stort och smått.
Återkommer med det senare, tänkte även medföra bilder så att ni får se "saken"

Idag efter jobbet blir det träning, sen hem och möta mamma som ska sova hos oss efter att ha varit på kryssning=)

Kramar

Idag vecka 17

Publicerad 2009-03-18 09:38:17 i Allmänt



Det är faktiskt väldigt roligt att se bilderna på sig själv. Det klart jag vet att jag växt lite men man längtar ju nästan efter den där tydliga ballongmagen så att man vet att det är något där inne. Kände på en klänning jag tog på mig imorse att den stramade mer över brösten än vanligt, man växer ju både här och där.
Det här med vikten är ju något det pratas mkt om under graviditeten helst ska man ju hålla en viktuppgång på mellan 10-20 kg. Jag tycker ivanliga fall att vågen inte säger så mkt om min kropp, men nu känner jag ändå att jag vill ha lite koll. Samtidigt kan jag inte göra mer än att äta bra och motionera, går jag upp mer så behöver jag väl det då.

Nu står det så här om min bäbis:Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

Det står lite olika på olika gravidsidor, speciellt vad gäller längd och vikt, men det är ju på ett ungefär så man får väl ta det med en nypa salt.

Idag skiner solen fantastiskt  på mig=) Såå fint väder, man vår riktiga vårkänslor. Tänk  vad lite ljus kan göra.
Onsdag=kör ikväll!

Nu ska jag gå iväg och hämta en kopp te här på jobbet. Kram på er alla!!

Lättförtjänta pengar..

Publicerad 2009-03-17 15:11:26 i Allmänt

Jag anmälde mig för ett tag sedan till en marknadsundersökningsbyrå. Nu har ha jag blivit kalld till en undersökning som är ikväll. Man ska i 2h sitta ien liten grupp och diskutera vad man lockas av när det gäller sparande och olika sparformer. Som tack för hjälpen får man fika och macka på plats samt 400kr kontant skattefritt i handen, bra va?
Är mellan kl 19:30-21:30 ikväll.
Idag har varit en illamående dag, mitt illamående har aldrig riktigt gått över, nu är det lite bättre än det var i början men fortfarande finns det där nästan varje dag. Lite drygt. Hoppas det går över när jag är på spinningen, det brukar det göra, iaf bli mkt bättre.
Nu ska jag jobba vidare vi hörs imorgon!

Måndag

Publicerad 2009-03-16 19:30:01 i Allmänt

Då var det måndag igen och åter en ny vecka, med nya tag!
Har varit en lugn och skön dag på jobbet och sen ett skönt muskelpass.

Idag på nyheterna så pratade de om övervikt och barnlöshet. På sista tiden har många fler överviktiga par sökt hjälp för att någon av parterna är överviktiga. Övervikt är verkligen ett stort problem i vårt samhälle, det finns så mkt som kan gå förlorat och man risker sin hälsa om man är överviktig. Jag vet också att det finns många överviktiga som verkligen försöker att leva ett hälsosammare liv, där operationer är är ända utvägen. Men många kan nog med egen kraft och hjälp minska in vikt. En av mina framtidsvisioner är att få driva och ha en grupp med överviktiga personer som har som mål att minska i vikt och få ett hälsosammare tänk. Det skulle vara helt fantastiskt, tänka att få hjälpa och inspirera.

Igår lagade jag matlådor för veckan. Blev pannbiffar, potatis, brunsås och lingon. Samt kassler, ris, chilisås, lök och annanas. Mums. Jag är så sugen på husmanskost nuförtiden, det är nog ett av mina graviditetssug.

kramar

Morgonpromenad

Publicerad 2009-03-15 12:58:38 i Allmänt

Idag började jag, Emma, och Johanna dagen med en underbart skön morgonpromenad. Så skönt att våren är på väg, det kändes verkligen i luften.

Om jag ska sumera helgen lite så ifredags efter jobbet åkte jag och mötte upp de andra tjejerna och tillsammans med våra ledare åkte vi bil ut till vår projektledares hus. Vi lagade mat tillsammans mös och försökte sumera vår luciatid.
Även fast det har gått 3månader så känns det som igår.
Sen åkte vi hem, de andra bodde på Hotel Stureplan men jag valde att bo hemma eftersom jag bor så nära.
På lördagen åkte jag in till Hotellet till 10:00 för att äta brunch tillsammans, så gott, älskar hotellfrukostar.

Vi sa sen hejdå till varandra, de flesta utom då Johanna och Emma som jag skulle få mysa med ett dygn till.
Vi åkte ut till min hoods på söder och kollade runt i olika second hand butiker.

På kvällen blev det som sagt tacos, ostbricka och melodifestivalen!

Melodifestival

Publicerad 2009-03-14 22:02:16 i Allmänt

Nu sitter vi här hemma ivåran soffa jag, Emma, Johanna och Tomas. har myst med tacos och nu sitter vi med ostbricka och vin. eller inget vin för mig men det ser festligt ut för de andra=)
Nu närmar det sig vem som vinner. för mig spelar det ingen roll, men Emma vill absolut inte att Måns ska vinna men för mig spelar det ingen roll.
emma och Johanna ska sova här inatt mysigt... nu vann Malena...whooo häftigt annorlunda..
Återkommer imorgon om vad helgen har inneburit mer Kram!

Fredag=)

Publicerad 2009-03-13 13:27:15 i Allmänt

Jippi fredag, möjligen veckan bästa dag! Nu ska vi snart ha fredagsfika på jobbet med kladdkaka.
Efter jobbet ska jag på återträff med mina kära luciakandidater. Det ska bli jättekul att träffa alla igen, är ju 3 månader sedan vi sågs. Vet inte riktigt vad vi ska göra, men det blir nog mest bara mys och mat och en summering av hösten tillsammans. Ska bli roligt att få berätta för de som inte vet om att jag är gravid, kanske har varit svårt att undgå men får väl se om det kommer som en överraskning för någon.
Återkommer senare..

Prinssesans namnsdag.

Publicerad 2009-03-12 15:28:53 i Allmänt

Undrade just imorse när jag stod och väntade på bussen varför det hade flaggor fram, sen såg jag i kalendern att Viktoria har namnsdag, så man får väl säga grattis!

Sitter här på jobbet och funderar över allt som komma skall. Just nu längtar jag hem till soffan och att min kära sambo ska göra middag till mig=) Efter jobbet ska jag på muskel, hoppas det blir en bra träningsdag.
I går läste jag på en gravidsajt på nätet ang träning och graviditet att man inte ska träna mer anstängande än att man kan prata. Stämmer inte riktigt på mig, när jag är på spinning, då flåsar jag som sjutton. Däremot är jag väldigt duktig på att lyssna på min kropp, vilket är det viktigaste. Eftersom jag tränat ganska mycket innan jag blev gravid är det ingen fara, men man ska inte börja med nya saker som man inte är van vid under graviditeten.
Jag tror att det som känns bra..är bra.
Nu ska jag äta mitt mellis bestående av äggmacka=) Gött!

Onsdag..

Publicerad 2009-03-11 11:40:18 i Allmänt

Idag V16. Så här står det om min bäbis i magen just nu

"Ditt barn är 108-116mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar"

Tänk att det verkligen finns något därinne, jag har så svårt att förstå det..Längtar till ultraljudet när man förhoppningsvis får en bekräftelse på att det är något där inne.
Jag kan tycka att det är lite läskigt att man ska gå nästan halva graviditeten innan man får en bekräftelse på det. Usch vad hemskt om något skulle vara fel, man har ju hört de mest hemska historier. Vet att man inte får tänka så, men det slår än ju ändå ibland. Men som barnmorskan sa till mig på inskrivningen " Man måste våga vara glad också " och jag har lovat mig själv att vara det.

Snöväder

Publicerad 2009-03-10 19:55:11 i Allmänt

Idag har snön yrt utanför fönstret hela dagen. Jag som längtar så mkt efter våren, ljusare kvällar och varmare dagar men vinter verkar hålla  ett hårt grepp i år.Men jag hoppas att våren visar sig snart.
 Efter jobbet  idag var det spinning på schemat. Jag gillar spinning ännu mer nu när jag är gravid, även fast man tränar i grupp så kan man helt gå efter sina egna förutsättningar och dagsform. Sen är det skönt för det skumpar och hoppar inte så mkt utan magen får vila.
Nu ska jag öva lite sång, nästa helg ska jag sjunga på min bästa kompis dotters dop. dags att sätta fart..
Kram

Förväntningar..

Publicerad 2009-03-09 20:15:11 i Allmänt

Det är nog inte bara jag och min sambo som har förväntningar och tankar kring min graviditet. I våra familjer ska det ju även bli mormor, morfar, morbror, farfar osv. De tycker nog också att de är stort.
Mina föräldrar var bland de första jag berättade för, först hade jag tänkt att vänta men jag hade svårt att hålla mig och kände att det är skönt att ha stöd om något skulle gå snett. Sist mina föräldrar var här på besök fick jag en liten present, tror nog att de är förväntansfulla

Visst är den fin..=)

Hemma igen..

Publicerad 2009-03-08 20:34:55 i Allmänt

Då var man hemma igen efter en späckad körhelg i Holland. Igår tävlade vi, det gick jättebra alla gav verkligen allt.
11:30 stod vi på scenen, sen var prisutdelningen inte förrän 16:30. Vi kom fyra!! Av 23 körer, det är vi stolta över=)
På kvällen var det fest, disco och sjungande folk överallt. Jag kände mig ovanligt pigg och var vaken till kl 01:00, kors i taket. Har inte varit vaken så länge sen nyårsafton.

Nu ska jag hoppa in i duschen, packa väskan och fixa matlådor..

Kram..

Holland..

Publicerad 2009-03-06 16:49:16 i Allmänt

Nu ar vi har i Barbershop bubblan.=) Idag har vi ovat mkt och kollat pa forsta delen i kortavlingarna som borjat  idag.Strax ar det middag och sen lite mer festligheter. Men det blir tidigt i sang ikvall,imorgon smaller det! 11:30 ska vi vara klara fardigsminkade, fixade och redo att bara kora. De flesta i koren har fatt reda pa att jag ar gravid nu. Kanns faktiskt ganska mysigt att folk bryr sig och fragar, skont att ha nagra att fraga oxa och hora deras historia vi ar ju trots allt en damkor med 60 damer och de flesta har ju fott nagot el nagra barn och har erfarenheter att dela med sig av. Vilken ar helt ok om man gor det pa ratt satt=)
Magen syns faktiskt lite nu..tycker jag..Jag hoppas vi hors senare. Kram

Idag v 15

Publicerad 2009-03-04 20:17:58 i Allmänt

Idag går jag in i vecka 15. Svårt att se själv hur pass mycket magen växer, jag har ju mer varit inne i en "degmage fas", Huden blir väldigt slapp, men det ska tydligen vara så eftersom kroppen förbereder sig och gör plats.


Iadg efter jobbet så fick jag stressa runt på stan för att lämna in min telefon som lagt av. Nu har jag en gammal lånetelefon som inte är särskilt bra. Kom 5min sent till träningspasset, men jag hade gått så fort så jag var verkligen varm.
just nu håller jag på att kollar av packlistan till Holland. Tror att allt är med=)
Jag hoppas att det finns tid och tillgång till internet så jag har möjlighe

Onsdag

Publicerad 2009-03-04 09:17:52 i Allmänt

Sorry att det inte blev någon uppdatering igår. Efter jobbet var jag på spinning och sen hem till tacomys=)
Imorgonbitti åker jag till Holland med min kör. Vi ska nämnligen tävla i EM i barbershop. Det kommer nog bli en mkt späckad helg med sena kvällar mkt glitter och glamour och en hel del sång såklart. För mig kommer det nog inte att bli så sena kvällar, mitt behov av sömn är fortf mkt större än vad det var innan jag blev gravid. Den värsta tröttheten har lagt sig, men jag måste ändå sova fler timmar än förr. Det känns lite konstigt att vara en tröttis, är det något som jag inte har varit förrut så är det trött! Är både en morgonmänniska och en nattuggla och brukar inte klaga över trötthet. Skumt vad som händer med kroppen.
Nu ska jag jobba vidare..

Måndag.

Publicerad 2009-03-02 20:17:06 i Allmänt

Måndag = jobb igen efter helgens vila. Har varit en lugn dag på jobbet idag. Jag har haft en dam på lära idag som ska gå in för en av oss på hennes mammaledighet. Är svårt att lära någon, och ha någon sittande över axeln hela tiden då blir man mer trött en vanligt. Efter jobbet var det träningsdax. Muskel. Jag älskar den klassen, funktionell styrketräning övningar som hjälper än i vardagen. Jag har anpassat vissa övningar nu, då jag känner att jag inte kan göra allt som vanligt. Ex är det svårt med rygglyft liggandes på mage, men då går det bra att stå på alla fyra och lyfta motsatt arm motsatt ben. 

Fick en länk av en kompis idag, kolla den här nere. Livsmedelsverket ska kolla över sina kostråd för gravida.

Nu ska jag kolla på familjer med fler en ett barn=) Tv4 s familjen annorlunda.
http://www.mama.nu/artiklar/2009/nya-kostrad-for-gravida/index.xml
 

Vasaloppet..

Publicerad 2009-03-01 12:05:52 i Allmänt

Inget vasalopp för mig, men det är härligt att titta på alla som kämpar sig fram i spåret. Jag har precis gått en lång och härlig promenad tillsammans med M. Solen skiner och det är någon minusgrad ute, perfekt!Så härligt att höra fåglarna kvittra. Nu är vi inne i Mars, underbart. Nu ska jag förbereda veckan lite genom att laga lite matlådor. Blir lax med wook och ris ocg någon god sås som jag inte kommit på än.. Hörs snart..

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela