Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Hej då grå november

Publicerad 2009-11-30 20:33:39 i Allmänt

Sista november idag. Jag hoppas verkligen att december kan bjuda på lite minusgrader, snö och härligt soliga vinterdagar. Skulle vara så härligt. Idag gick jag den dagliga promenaden och sedan mötte jag upp Lisa.
Tillsammans styrde vi stegen hem till oss för en fika. Kaffe och hemgjorda gravidbullar. Vad glad jag är är att jag fyllde upp frysen med matlådor och bullar när jag gick hemma i väntans tider, har varit guld värt.


Sen har vi som bilden visar tagit ett litet kvällsbad, och nedersta bilden är min fina amarylis som nu slagit ut sina klockor och bidrar med julstämning i lägenheten.

Trevlig måndagskväll på er!!

1:a advent

Publicerad 2009-11-29 17:35:56 i Allmänt

Vad fint och mysigt det är när adventsstjärnor och ljusstakar lyser upp det trista gråvädret.  Igår kväll var vi hos några vänner på adventsfest. Årets första glögg, julgodis och allmänt julemys.

Idag har vi varit hos Tomas mormor. Vi åt lunch och fikade där. De bjöds på kalops. Inte varje dag man äter det, gott var det. De var så glada att se lille Gabriel. Mormors syster var oxå där. Nyfiken på lilleman:)

 Nu ska vi fortsätta med adventsfixet här hemma. Lite änglaspel och julstjärnor både i ljus och blomform:)

Min hals är helt off, jag har helt tappat rösten. Så nu är det lungt och skönt för Tomas. Jobbigt det är när man vill säga massor men inte får fram ett ljud.


Trevlig advent!!

Fredag

Publicerad 2009-11-27 17:20:32 i Allmänt

Nu är det fredag igen. Härligt med helg. Igår kväll kom ju lilla Donkey hem. Han är instängd i sovrummet nu, så inatt sov han med mig och Gabriel. Han har så mycket mediciner stackarn så man skulle behöva använda dosett:)
Så mysigt att han är hemma. Han låg och spann på mitt bröst och åmade runt, verkar som om han just nu mår bra iaf.


Här ligger han med sin lilla tratt runt huvudet.

I övrigt har jag varit och hälsat på mina gamla jobbkollegor i Västra Skogen nu på eftermiddagen. Jag köpte med mig lussekatter, det var populärt:) Jättekul att träffa de.

Nu är det fredagsmys....

Väntan

Publicerad 2009-11-26 19:42:11 i Allmänt

Nu sitter jag här i soffan med lite halsont och väntar på att vår älskade lilla Donkey ska komma hem. Eller Donka kanske man ska säga nu när själv enheten är borta:)

Idag var det skönt att få gå ut, tänk att solen sken. Nu när jag är ute på så mycket promenader är det kul att använda stegräknare. Jag har en i telefonen, vilket gör att det är lätt att ta med den. Det är inspirerande att att kunna se hur många steg det blir, man kan även se snitt för veckan.

Stegräknare kan jag rekomendera för den som vill tävla lite med sig själv och få in lite kul motion i vardagen.
Själv skulle jag tro att nyblivna mammor tillsammans skulle kunna slå världsrekord. Jag har nog aldrig gått så mycket:)

För att få hälsofrämjande effekter rekommenderas 10 000 steg om dagen.

Önskar er en trevlig torsdagkväll!

Katarinadagen

Publicerad 2009-11-25 19:35:54 i Allmänt

Åh idag har Katarina namnsdag. Grattis till mig. Har firat dagen med en promenad till Västermalmsgallerian. Köpte fina kort och kryddor att ha till ljusfatet som julpynt. Stjärnanis, kardemumma, kanelstång och torkade citronskivor.


Här är min lilla prins. Just nu en skrikprins.


På mitten bilden lånar han mina glasögon. Fint:)

Skrik bäbis

Publicerad 2009-11-24 21:09:50 i Allmänt

Nog för att Gabriel är en väldigt snäll unge så har ju även han dåliga dagar och en fis på tvären ibland.
När han blir helt hysteriskt otröstlig har jag lärt mig att han har ont i magen, då hjälper liksom ingenting. Ikväll har varit en sådan kväll.
Det är verkligen bra för mitt tålamod, ibland får man säga till sig själv jag får inte bli arg, får inte bli arg.
Om man ibland är rädd att tappa tålamodet och orken tryter kan man lägga ner barnet stänga dörren och gå därifrån sa vår Bvcsköterska. Nu efter 2h skrikande har han äntligen somnat.

Idag har lille Donkey opererats. Vetrinären ringde och sa att allt gått bra. Det här kommer svida i plånboken kan jag lova. Men det viktiga är att han blir bra. Vi har ju ingen bil som kostar pengar och ska på reparation, så den här kostnaden är ist för bilen:=)

Min dator har gått sönder och är krashad. Så jäkla surt. Hade inte sparat något på USB. Hade inget jätteviktigt, men surt med ett CV och meritförteckning som jag suttit och skrivit under sommaren
Nu ska jag kolla på Desperata hemmafruar.

Lille katt..

Publicerad 2009-11-23 17:32:39 i Allmänt

Jag känner mig lite låg pga av att vår lille Donkey är på sjukhuset. Jag hoppas verkligen att allt går vägen. Helt sjukt att ett litet djur berör än så mycket. Han känns som mer än en katt, min bästa vän.
Helgen har iaf varit mysig. Mamma o pappa har varit här och igår var vi på dop. Var mysigt att vara på dop, mysigt att sjunga, fika prata och leka med alla barn efteråt.

Idag har vi tvättat, vinkat hejdå till mor o far. Tomas börjar jobba ikväll. Undrar vad jag ska göra i veckan?

Nu ka jag försöka äta lite. Vi hörs....KRAM

Fullt hus..

Publicerad 2009-11-21 22:00:43 i Allmänt

Sorry dålig uppdatering. Det är fullt hus här, mamma o pappa är på plats. De ska vara med oss till måndag morgon. Tur i oturen att de kom idag, för när de landat så fick pappa o Tomas åka med Donkey till djursjukhuset igen, vi har ju ingen bil. Urinstopp. Nu blir de den där operationen jag skrev om sist. Självaste enheten ska bort. Just nu ligger han kvar på sjukan, de skulle söva honom o tömma på urin. Stackars lilla krake. Han har haft så ont o inte varit pigg alls  senaste dygnet, så de fanns inget annat att göra en att åka in. Vi har ändå hunnit hälsa på Gabbes lilla nyfödda vän i Liljeholmen. Så liten o så söt. Skönt att få ta en promenad när solen ÄNTLIGEN ville visa sig lite.
Till middag blev det kinakrogen runt hörnet:)

Imorgon ska vi på dop. Jag o Sara ska sjunga.
Hörs då...Kram

Ny teknik

Publicerad 2009-11-19 20:42:40 i Allmänt

Idag har jag spontanhandlat ny telefon. Julklapp till mig själv kan man säga. Mitt abonnemang har gått ut så det var dags att förnya det. Fin telefon med massa festliga finesser:)
Har också handlat världens sötaste lilla dress till Gabbe ( ni får se senare)
Är mysigt att gå runt och kolla i affärer nu när julskyltningen har börjat. Ljus och glitter, härliga dofter och julstrumpor. Appropå jul så är det hög tid att börja knåpa på önskelistan.

Titta på den här filmen, roligt:)
http://www.tackfilm.se/?id=1258572127796RA95

Igår fick jag min efterlängtade massage. Bokade ju tid förra veckan för min "smartbox" som jag fick i julklapp av Tomas. 45 min klassisk massage. Det var såå skönt och behövligt, skulle vilja boka in fler men det är ju en kostnad, får utnyttja sambon ist;)

Puss o kram

Ultraljud

Publicerad 2009-11-17 19:51:35 i Allmänt

Idag var det dags för ultraljud igen. Nej jag är inte med barn. Efter alla turer med vår lilla katts klena urinvägar fick vi tid för en riktig undersökning med ultraljud och blodprov. Tomas tog Donkey i kattburen och ställde den i barnvagnen när det åkte iväg. Smart:) Jag och Gabriel var kvar hemma.
Tydligen ser allt jättebra ut och han har bra värden i allt. Nu är det ju ett tag sen han var klen, men det har ju kommit och gått sen i somras och vi har köpt svindyrt foder, gett pencilin,( som inte hjälp) så det var skönt att få en ordentlig undersökning. Nu bli det nytt specialoder igen, han har kvar sina stuvitstenar i urinen, hoppas på det bästa.
Det man kunde göra annars om det aldrig blir bra är att operera bort snoppen på han.:( (haha)
Hoppas vi inte ska behöva göra det.

Annars har jag varit på promenad i regnvädret och tagit emot en byggnisse som skulle mäta vårt fönster för kommande altandörrar:) Festligt.

Trevlig tisdagkväll!


Jag och Knörtis

Publicerad 2009-11-16 20:08:04 i Allmänt

Om ni undrar så kallar jag och Tomas Gabriel för knörtis. Varför? Ja han är en liten knört och då blir det ju knörtis:)
Jag har ringt och kollat upp lite dopdatum, kyrkor och dylikt idag. Den kyrka vi ville fanns det tyvärr ingen tillhörande församlingslokal, då känns det som om det går bort. Fika efteråt vill man ju ha så att man hinner prata lite.
Idag gick vi dagenspromenad till köpcentret i liljeholmen. Köpte lite babysaker. Inte till Gabriel dock utan till en annan lite bebis som nyss kommit till världen!
Det är så mysigt att se Gabriels utveckling. Nu sitter han ofta i babysittern och jollrar och ler så mkt. Härligt att få lite respons från deras ansikte, han härmar miner och uttryck.

Nu ska jag kolla på den fantastiska serien Ullared:)

kram kram

Sköna söndag

Publicerad 2009-11-15 13:38:13 i Allmänt

Det som är skönt med att vara ledig från jobb, skola etc är att man slipper söndagsångest. Även om jag inte har haft något speciellt på måndagen är jag nog inte ensam om att tycka söndagkvällar är lite jobbiga. hela veckan ligger ju framför en och det känns så väldigt lång till nästa helg
Vädret fortsätter vara väldigt grått och trist. Promenaderna blir inte riktigt lika mysiga då när man måste gå i duggregn. Igår gick och gick jag tills jag inte orkade mer, sen tog jag bussen tillbaka:) Tack sl för gratis bussresor med barnvagn!!



Just nu ligger lilleman i sin lilla hörna här i soffan tillsammans med snuttefilten, och ska försöka sova lite.
(Nu har han somnat, skönt)

Själv ska jag läsa lite, läser just nu denna hemska historia

Är en sann historia om en pojke som utnyttjades sexuellt av sin far under 10års tid. Fruktansvärt. Har inte kommit så långt än, men jag kan redan rekomendera den.

Skön söndagkväll på er!

Kram

Höstigt

Publicerad 2009-11-13 16:42:35 i Allmänt

Konstigt det där att man på hösten vill vara mörkhårig och ha kläder i brunt, grått, svart. Medans jag på sommaren bara vill vara superblond och ha vitt, ljusrosa och pasteller.

Idag har jag varit till min gulliga frisr och fått håret lite höstfint. Sist jag var där var 2 veckor innan Gabriel kom till världen. Håret har verkligen känts trist nu på sistone, även om jag är naturligt blond så bli det ju härligt råttfärgat på vintern. Idag har hon gjort mig lite askfärgad. Mörka och ljusa slingor blandat.Känns fint och fräscht, håret mår ju så mycket bättre av att få lite färg, inte bara hålla på med blekning som sliter så. Är alltid nöjd när jag går därifrån hon skulle kunna få göra vad hon vill på mig. Gabriel var ju med såklart och när färgen verkade passade jag på att amma lite, sen kräktes han upp nästan allt igen på mina byxor.

Passar på att åka så mkt buss jag kan nu. Det är ju gratis när man har barnvagn:) Så även om det blir en liten omväg kan det vara värt det. Man är ju inte rik som mammaledig.

Tomas går på en passvända ikväll så jag vet inte vad jag ska göra. har ingen plan alls för helgen. Ganska skönt faktiskt.
Ikväll ska jag kolla på idol och somna i soffan med världens finaste bebis!

Trevlig helg!!

Mörker

Publicerad 2009-11-11 16:02:58 i Allmänt

November är verkligen grå. Känns som om jag inte sett solen på väldigt länge. Nu skulle den behövas.
Igår var jag och fikade med Melissa ( en kompis som jag gick med på Markaryds folkhögskola). Vi åt god toast med chevré, honung och valnötter.Pratade lite gamla minnen och uppdaterade varandra, vi har inte setts på väldigt länge så det händer ju en del. Sen bar det av hemmåt igen.
 Tomas har kurs 3 dagar denna vecka, de dagar han egentligen skulle varit ledig, så jag och lilleman får umgås mkt. Tyvärr gör min rygg så JÄVLA ont just nu, ( ursäkta uttrycket) så det är jobbigt att bära runt på honom, jobbigt att amma, jobbigt att byta blöja, ja typ allt man måste göra när man har småbarn. Hoppas att det går över snart, det är ett tydligt tecken på att jag måste börja träna igen. Hållningsmusklerna måste få sitt.
Har iaf gjort slag i saken och bokat en massagetid  för "Smartboxen" jag fick i julklapp. 45min. Längtar redan. Om en vecka är det dags.
Nu ska jag fortsätta läsa lite här. Läser en bok som heter "Mörkrädd", det blir man snart när man sitter här i det grå. Tur att det finns stearinljus som gör novembermörkret så mycket mysigare.

Träning..

Publicerad 2009-11-09 16:50:02 i Allmänt

Appropå detta med träning så måste jag börja träna ryggen. Nu. medsamma. Jag känner att mina nacke, axlar och skuldror har tagit mkt stryk under dessa 2 månader med dålig amningsställning. Jag har dålig hållning från början och nu är den ju inte bättre. Att det gör ont är ett tydligt tecken på att om jag inte gör något snart så kommer det bli en ond cirkel. Är ju extra avårt nu när jag inte har några magmuskler heller, de hjälper ju till att hålla upp överkroppen och är coremuskulaturen svag följer axlar och nacke med.

Får börja med lite hemmaträning nu innan mitt träningskort öppnas igen. På mässan igår pratade jag med de på military training, så om det ska bli något sådant så måste jag visst ligga i:)


Best of the best

Publicerad 2009-11-08 19:56:58 i Allmänt

Imorse lämnade jag min lilla son hemma helt ensam med pappa. Min första hela dag iväg utan barn. Åkte kl 08.00 och kom hem vid 17:00.
Jag har varit på "Best of the best" på Stockholmsmässan. En heldag med träning. Inspirerande instruktörer och roliga klasser. Har varit 6 klasser under dagen men eftersom det är min första träning efter förlossnigen var jag med på 3 st så att jag inte skulle köra helt slut. Kändes konstigt att få sträcka ut sig och röra sig igen, men skönt var det. Jag har fått massor med inspiration, och det var de som var meningen. Gick på Afroinspirerad klass, Lets move med Cissi från Lets dance och kombinationsträning med Martin Lidberg.Under eftermiddagen gick jag och en kompis runt på hälsomässan
På mässan fanns det ju massvis med gratisprodukter och saker till försäljning. Jag passade på att få 15min gratis massage. Var väntetid 40min, men det var det värt. Hon var bra. Jag längtar verkligen efter att börja träna igen nu, göra något nytt. Det var mkt gratistidningar och bars som delades ut. Här nere är ett litet smakprov som var med hem i min väska.


 






Här är mina nya fina guldskor som man fick på konventet.


Inspiration

Publicerad 2009-11-07 22:40:19 i Allmänt

Åhh jag är så glad. Imorgon ska jag göra något mkt inspirerande. Bara jag. själv. Tomas ska vara hemma med lilleman. Återkommer självklart med vad det är :)

Idag har vi haft städdag i föreningen. Sopat och fejjat i trapphus och på gården.
Sen bjöds det på ärtsoppa och pannkaka i vår gillestuga. Lite mysigt att träffa de andra man bor i samma hus som, känns tryggt tycker jag.

Nej nu måste jag sova. Morgondagen kräver massor av energi!!!

Kramar

Dåligt bloggande

Publicerad 2009-11-05 21:45:29 i Allmänt

Jag har varit dålig på att blogg nu. Vädret gör mig lite oinspirerad.
Idag har vi af varit på läkarkontroll med Gabriel på Bvc, rutinkontroll och utvecklingsbedömning.
Idag är han 63 cm lång, ( har växt 10cm) och väger 5,6 kg. (1, 2 upp) ändå ligger han tydligen under viktkurvan så hon frågande om han åt bra. Herregud jag gör ju inget annat än att ammar tycker jag. Nu ska han få äta från båda sidorna såattsäga vid samma måltid för att få isig mer.
Sen kollade det lite stabilitet i huvudet, hjärtljud, höfter. Allt verkar bra. Ska magträna (alltså ligga på mage och få upp huvudet raktfram) och se till så att han inte ligger på en sida hela tiden, så huvudet får konstig form.

Nej nu måste jag äta lite kvällsfika, så att jag har extra till övers för knörtis...

Go natt....

2 månader

Publicerad 2009-11-03 16:10:56 i Allmänt

Idag fyller vår lilla prins 2 månader. Tiden går så fort, men det är fantastiskt att se utvecklingen och känna att man själv lär sig tolka sitt barns signaler bättre och bättre för varje dag.

Igår gick vi runt här på Söder och kollade likte olika kyrkor. Eller rättare sagt 2 st. Men det var väldigt olika, vi tillhör Maria Magdalena som är väldigt stor och pampig. Sen var vi till allhelgonakyrkan. Den är mer som en fjällkyrka, känns lite mer familjär och mysig. Vi får se vad det blir men skönt att ha kollat lite iaf. Sen sistnämnda är vad jag tänker mig mest för ett dop.

Idag har jag varit hos min höggravid vän som är beräknad till om 10 dagar. Gick dit vid 10 och kom hem alldeles nyss, blev mycket prat och mysig fika. Tomas är och hjälper några vänner flytta.
Nu ska jag passa på och städa medans knörtis sover..

Hejsvejs!

Ljus

Publicerad 2009-11-01 20:34:31 i Allmänt

Idag har vi sorterat massor med barnkläder. lilleman växer, så det som är för litet ska bort, kassar med större kläder tas upp och sorteras in i lådor. Vi fick ju som jag skrev för länge sedan ärva massor med kläder utav en kollega till Tomas som har en son ganske exakt ett år äldre än Gabriel.

Gabriel fick vara med och prova de olika kollektionerna.Den här söta mössan och halsduken kan han få ha i vinter.

På kvällskvisten gick vi till kyrkogården och tände ett ljus i minneslunden. För alla som inte finns med oss längre.
Otroligt vacker med alla ljus som lyser upp mörkret.


Vill tillslut säga grattis till Lisa som imorse fick en dotter! Grattis vännen.
Jag blev så nostalgisk!! sitt första barn får man ju bara en gång. Det  är såå speciellt.

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela