Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Helg

Publicerad 2009-10-31 17:35:02 i Allmänt

Även fast jag är ledig mest hela tiden nu så är det ändå något extra med helgdagarna. I går hade jag bestämt att gå och hälsa på mina gamla arbetskollegor, så jag och Gabbe tog en promenad över till Kungsholmen.
Det var roligt att träffa alla, och Gabriel visade sig från sin bästa sida. Vi drack kaffe och åt äppelkaka med vaniljsås. Gott!! När vi var på väg hem ringde Tomas och sa att han varit och hämtat våra ringar:)
Så igår kväll mös vi  tillsammans i soffan med tacos, idol och våra nya fina ringar. Kändes väldigt konstigt att trä på ringarna, på ett positivt sätt såklart. Stort.

Idag har vi varit in till stan en sväng. Jag handlade ett par fina vantar för presentkort jag fick i födelsedagspresent. ( Tack Cathrin) Sen småshoppade vi lite annat och tog en lunchfika på Waynes.


 Stolt mamma och stolt pappa med världens finaste lilla knört!!!
Nu ska vi finstäda lite i lägenheten.

Hoppas ni alla får en fin Allhelgonahelg.


Dopfunderingar

Publicerad 2009-10-29 21:15:17 i Allmänt

De senaste dagarna har jag börjat tänka lite hur och på vilket sätt vi ska lägga upp dopet.
Vart vi ska vara? Vad man ska bjuda på? Vilka sånger mina kära vänner ska sjunga. Sara och Lisa har jag sedan länge frågat om de vill sjunga, de sjunger fantastiskt båda två. De skulle göra Gabriels dop minnesvärt.
nu när Tomas blir ledig ska vi gå och kolla lite olika kyrkor här på Söder. Om jag tycker att det känns mkt med ett dop så är ju det ändå bara en bråkdel om man jämför med ett bröllop. Men ett projekt i taget. Andas.:)

Idag har Julia varit här och hälsat på oss. Vi åt lunch tillsammans. Efter lunchen gick jag och Gabriel den dagliga promenaden.

nu måste ja mata liten söt pojk..


Snäll bebis..

Publicerad 2009-10-28 18:52:52 i Allmänt

Idag har jag tillbringat 3 timmar på ögonkliniken på Södersjukhuset. Jag hade tid hos optikern i morse för att jag varit irriterad i ögonen ett tag. Jag fick remiss direkt  till ögonläkaren så det var bara att knalla dit. Stod väntetid ca 1h, men det vet man ju hur det är med sånt. fick vänta 3h. Jag hade en liten fiber i ögat och ett virus, så nu ska jag vila från linser i ytterligare 2-3veckor och sen har jag återbesökstid.

Direkt efter sjukhusbesöket hade jag bestämt tid för fika med en kompis. Vi gick till Waynes som ligger i Miobutiken på Sveavägen. Riktigt mamma, bebishak. Mkt barnvagnar, ett ställe där det inte känns som om alla kollar på en om man ammar offentligt:)

Tur att jag har en såå snäll son. Han var jättelugn medans vi va på sjukhuset. hade lika gärna kunnat vara 3 jävulstimmar. Men han sov så gott och fick en matslurk sen var han nöjd.

Ikväll blir det bonde söker fru.

Kram på er..

Ringar

Publicerad 2009-10-26 20:22:36 i Allmänt

Idag har vi varit till Guldfynd och beställt  förlovningsringar. Det blev enkla släta ringar i guld och vitt guld med gravyr inuti. Jag tycker att det var svårt att välja, först ville jag ha med någon diamant, men det ska ju till en vigselring sen också. Det får bli lite glimglam på den ist:)

Var som vanligt lite vemodigt att åka ifrån Bollnäs igår det är det alltid när man varit där några dagar.



Här ligger lilleman i sängen i mitt gamla flickrum i Eriknäsbo.


Gabriel fick ett jättefint laban babygym av mina kusiner. Tur att han tar tag i träningen nu medans mamma har haft ett uppehåll.

Fru Bäcklin

Publicerad 2009-10-25 11:27:34 i Allmänt

Ja herregud vet inte riktigt vad jag ska säga. Det som jag aldrig trodde skulle hända händer. I fredags kväll när vi gått och lagt oss FRIAR Tomas till mig. Han hade gömt en lite röd ask med ringen i under kudden. Ringen är fantastiskt fin, men vi får se om jag byter när vi går och tittar tillsammans.
Han hade tänkt på det länge under tiden som Gabriel låg i magen. När bröllopet blir av vet vi inte än, först ska vi ta oss igenom ett dop och därefter får vi väl börja planera bröllop. Antagligen under 2011.

Idag fyller jag 28 hela år. Fick en bricka med paket på sängen. En fin kofta, örhängen och en lång silver länk. Precis det jag önskat mig. Av Tomas fick jag ett armband, Pandora armband med berlocker som symboliserar oss. En ängel för Gabriel. En katt för våra katter Shreak och Donkey. Tro, hopp och kärlek för oss. En barnvagn för moderskap. Samt en resväska för vår gemensamma reslust.

Nu håller vi på och packa oss i ordning för bilfärd tillbaka till Stockholm. Vi ska knyckla ihop oss med barnvagn och hela kittet i en Toyata IQ, den är inte stor kan jag lova.

Har ju lovat bilder hela veckan, det kommer. Datorn här krånglar lite men när vi kommer hem, ska jag lägga upp bilder från veckan.

Kram kram

6 år

Publicerad 2009-10-23 18:10:06 i Allmänt

Idag "firar" jag och Tomas att vi har varit tillsammans i 6år. Måste säga att vi aldrig riktigt firat våra årsdagar, vi har jobbat för det mesta och inte gjort så mkt och stort väsen av det hela.
Men idag var vi ju lediga båda två så vi passade på att ta lille bilen ner till Bollnäs och fika lite på det lokala fiket Symfoni. Mysigt. Det är mysigt att passa på att ge lite extra uppskattning till varandra ibland och då kan det vara bra med sådana dagar. Men jag tycker att vi är ganska bra på det ändå.

Hade ju några kompisar över igår och både mamman och Gabriel fick lite paket. Gabriel fick ett jättefint babygym av mina kusiner,( ett labangym, nu jäklar ska han börja träna;)) och en liten barbapapadress av mina kompisar.
Jag fick presentkort på Lindex och ett litet hemmaspakit.

Just nu sitter vi med värmefläktar i varjerum, har varit något krångel med fliseldningen. Så är livet på landet:)
Blir snart Idol och helt enkelt fredagsmyyysssss...

Trevlig helg.

Äntligen..

Publicerad 2009-10-22 16:59:52 i Allmänt

Efter 6 dagar utan sin son kom igårkväll äntligen den längtande pappan upp.Tyvärr hade Gbriel lite ont i magen och skrek som en stucken gris från det att Tomas kom in genom dörren tills vi gick och la oss. Men på morgonen var det bättre. Gullungen log, jollrade och  formade munnen.

Idag har vi
gått en sväng på stan. Det är tradition när man kommer upp att alltid gå runt handla lite och se om man träffar någon man känner. Idag blev det inte så mycket handlat mer än mat. Ikväll ska jag ha lite födelsedagmiddag för 4 kompisar. Det är tradition att göra hemgjord pizza.

Nu ska jag städa lite och snart baka ihop en pizzadeg.
Nu har vi en bra kamera här, nu blir det snart bilder..jag lovar..

Texten blev lite skum däruppe, den här datorn och jag är inte riktigt kompisar.

Hoppas ni får en mysig torsdagkväll!!




Fina färger

Publicerad 2009-10-20 17:06:49 i Allmänt

Vilken vacker dag det varit idag! En sån där höstdag som man vill att det alltid ska vara när man tänker på hösten. Rödgula löv på träden, frost i gräset, sol på en klarblå himmel och frisk luft som bildar ett litet moln utanför munnen.

Vi tog den dagliga promenaden i byn såklart. När vi kom hem lagade jag mat tills mamma kom hem från jobbet och hade med sig gamle morfar upp. Min morfar är lite av en idol 96år och en riktig bonde. Han är helt klar i skallen och går alltid ute och påtar med något, hugger ved, kör lite med traktorn, ger grisarna. När jag tänker på hälsa och en inspiratonskälla så är det verkligen min morfor. Han har arbetat med kroppen hela sitt liv ätit mkt närodlad riktig mat, och varit med djur och familj som han tycker om.

Nej du pappa!! Nu vill vi ju faktiskt att du ska komma upp till oss här på landet, vi längtar efter dig!!!
( Skrivet av Gabriel ) ( Jag vet han är ett geni, drygt 6 veckor och kan redan skriva;))

Kram Kram

Måndag

Publicerad 2009-10-19 17:46:14 i Allmänt

Känner mig verkligen ompysslad, mamma coh pappa tycker det är så mysigt att Gabriel är här. Det märks.
Vi gör inte så mycket om dagarna, äter, promenerar och myser=)
Jag har suttit här ute på landet i min fina Eriknäsbouniform, uniformen består av fulfula mysbyxor och fulful tröja, urtvättad och hålig. Har inte varit in till stan en ända gång än. Är ganska befriande att sunka ner sig några dagar bara för sig själv.Hit ut kommer det ingen, när man går på vägen blir man förvånad om det kommer och åker förbi en bil. Även om jag kan gå ut på promenad i myskläder i Sthlm oxå så lovar jag er att det är viss skillnad. När man sen göra sig i ordning i vanliga kläder  känner man sig plötsligt jättefin;)


Inatt vaknade jag 04:30 av att Gabriel bajsade! Ja jag vaknade av en riktig fis. Haha, tur att man tycker det är gullligt. Nu ska jag mata matvraket.

Kramar

Livet på landet

Publicerad 2009-10-17 15:30:40 i Allmänt

Ja då var man här igen i kära Eriknäsbo, den lilla byn där jag spenderat många år av mitt liv. Tågresan upp gick mycket bra. Gabriel skötte sig exemplariskt. Först sov han 2h, sen satt han bara och kollade runt och var nöjd resten av resan. ( Smög in på toaletten för att mata lite) Kan ju lätt bli lite jobbigt annars med barn som skriker och skriker man är ju inte jättepoppis. Hos barnmorskan kom morskorna ut ur fikarummet när han gallskrek de sa -" Oj vad du kan"...inte alla som tänker på det sättet direkt=)
Men tåg är ju dock bättre en än buss.
Gabriel har nu fått träffa sina släktingar och gjort sig lite hemmastadd hos mormor och morfar.
Har gått långa sköna barnvagnspromenader och njutit av att maten serveras utan att man själv behöver göra särskilt mycket.
Ska försöka lägga upp lite bilder sen någon dag. Även om jag är mammaledig nu känns det mer som riktig semester när man är här.
När Gabbe sover, läser jag, filosoferar eller pratar med någon släkting.
Igår hade vi vår födelseannaons ute i lokaltidningarna. Om ni vill gå in och kolla finns det på nätet också www.helahalsingland.se

Trevlig helg!!


Tåget går..

Publicerad 2009-10-14 17:52:16 i Allmänt

Imorgon tar jag och Gabriel vårt pick och pack och sätter oss på tåget hem till Bollnäs. Första tågresan för Gabbe och mig. Ska bli mysigt att komma hem till landet och hälsa på släkt och vänner.

Idag på förmiddagen fick vi spontan besök av Sara Star med familj. Det var mysigt!
Sen tog jag dagen promenad innan nästa gäst väntade:)
En annan av mina bästa vänner ska ju ha barn nu i november och hon var här och gosade lite med Gabbe och pratade lite. Jag är inte med i någon mammagrupp så det ska bli kul att ha någon barnvagnsdate som bor nära.
Har varit in på nätet och kollat lite på aktiviteter som jag och Gabriel kan göra tillsammans sen. Babysim? Babyrytmik?, mammabarn yoga? babysång? ja gud vet vad. Vad ska jag välja? Finns det någon där ute som sitter inne på tips så är det välkommet.

Blir nog inget skrivande för mig imorgon, men lovar att återkomma på fredag=)



Återbesök

Publicerad 2009-10-13 19:35:15 i Allmänt

Idag har vi varit på återbesök hos vår kära barnmorska. Kändes lite konstigt att gå dit igen, var ju igår man satt där själv med magen i vädret.
Vi pratade igenom förlossningen, hon frågade hur det kändes, vad vi tyckte hur vi mådde mm.
Hon pratade vidare om preventivmedel och jag fick beräftat via gyn att allt är återställt igen.
Jag måste börja göra knipövningar!! Ingen panik sa hon men jag känner själv att det är viktigt, vill ju inte ha inkontinens i onödigt tidig ålder. Dessutom kanske man vill ha ytterligare barn och är man då inte upptränade efter första gången blir det nog ingen lek sen;)

Nu börjar jag känna mig helt återställd i kroppen igen och längtar efter att få börja träna lätt och återfå styrka jag tappat på några veckor. Mitt träningskort är ju fruset till mitten av december men jag har bra redskap här hemma som jag kan utnyttja. Jag har absolut ingen brådska, tar det pö om pö.

Måste tillägga att vi idag har fått några sköna leenden av vår lilleman. Känns underbart. Han är det finaste!
Barnmorskan sa idag att man ska vara där varje sekund att dammtussarna ligger kvar, men han utvecklas så fort. Känner mig nästan stressad att jag inte bara tittar på honom hela tiden, får dåligt samvete att jag sitter framför datorn och läser böcker....Gaahhh. Njut, njut, njut..ja jag gör det=)



Nu ska vi äta en smarrig nachotallrik.

Måndag

Publicerad 2009-10-12 21:53:55 i Allmänt

Sitter just nu och kollar på svenska Hollywoodfruar. Herregud säger jag bara en ekonomisk verklighet långt bort från försäkringskasans mammapengar.
Idag har varit en skön dag utan planer eller någon speciell aktivitet. Jag och Gabriel tog den dagliga promenaden medans Tomas sov några timmar då han gick av sin passvända i morse.
Nu ikväll har vi lagat köttfärspaj och tittat på tv.

Lilleman kallar skriver mer i morgon...

Härlig helg

Publicerad 2009-10-11 16:55:13 i Allmänt

Vilken mysig helg det har varit. Tomas har jobbat men har ändå varit med och socialiserat på ett hörn.
Igår förmiddag åkte jag ut och hälsade på mina kära körkompisar som hade heldagsrep. Gabriel var mkt populär. Alla var så gulliga och gratulerade mig och hälsade på lilleman, han kommer få följa med mig dit under våren.
När jag kom hem var det bara att börja fixa, vi väntade fikagäster kl 15. Tomas bror med familj och två andra kompisar.
Som tur är hade jag ju bullar i frysen,ställde mig och bakade lite chokladbollar.
Det var jättetrevligt att ha folk över på fika och Tomas gick upp tidigare, kul att få umgås och göra lite annat under en jobbvända.
Petra stannade kvar med mig sen. Vi lagade mat och kollade på fotbollen. lax och rotfrukter i ugn. Mmmm
Var som sagt en mkt trevlig dag.

Idag har jag varit på Nordiska Museet och chokladfestivalen. Så mycket folk. Trodde först inte att vi skulle komma in, kön ringlade sig lång framför entren. En vakt kom fram till mig och sa att man med barnvagn fick gå in från sidan. Där var det ingen kö alls=) Någon fördel ska man ha.
Massa olika stånd men provsmakninig, shopping av choklad, praliner och bakverk i alla dess former.
Köpte lite grann, men blev ganska trött efter att ha gått runt där några varv.
Tog en promanad från Djurgården hem.

Nu ska jag sitta i soffan och njuta av helgen och chokladen jag köpt

Soool

Publicerad 2009-10-09 16:32:36 i Allmänt

Vilka härliga dagar jag får uppleva. Vädret har ju verkligen varit helt underbart sen Gabriel kom till världen. Så härlig att ge sig ut på barnvagnspromenad då.

Idag har världens bästa Sara och jag varit ut på en mysig promenad. Tillsammans blev vi en del av barnvagnsmaffian:) Vi stannade vid minigolf kiosken nere vid Tantolunden och köpte varm korv och kaffe. Hur mysigt är inte det på en skala, inte varje dag man gör det. Satt där med en varsin fleecefilt runt kroppen och pratade medans våra snälla barn sov så skönt i vagnen. Sen fortsatte vi en långpromenad runt söder.

Till något helt annat så blir jag lite trött eftersom vår ena katt inte är riktigt bra. Skrev ju förrut att han haft problem att kissa. Det har liksom aldrig gått över, han är bra i perioder sen kommer det tillbaka igen. Har svårt att kissa, kissar inte alls, kissar utanför lådan. Suck. Han har ätit specialfoder för kristaller i urinen i 8 veckor nu, men det verkar vara något annat. Tror inte bara det är fysiskt utan även psykiskt, katter kan ju lätt bli stressade och det har säkert satt sig på hans urinvägar.Att Gabriel kommit till världen är ju en stor förändring. Idag har jag köpt en dosa man sätter in i väggen som ska utsöndra något lugnande för katten. Feliway heter det, fick det rekommenderat av en veterinär vi telefon igår. Får väl se om det kan hjälpa något.
Hopppas hoppas att han blir bättre snart. Och att vi lyckas ta ett urinprov snart som vi kan lämna in på analys.


Ikväll ska jag och Gabbe mysa till Idol, och mamman ska förhoppningsvis hinna städa lite oxå:)
Trevlig fredag på er alla!!


Avsaknad av mage

Publicerad 2009-10-07 21:14:49 i Allmänt

Jag trodde aldrig att jag skulle känna mig så nostalgisk och verkligen sakna den stora gravidmagen. Men utan den känns det ganska tomt. Det blir lite separationsångest, en kroppsdel man burit omkring, som sparkat, hickat och fyllt mig med ett så stort lugn, från ena dagen till den andra sen bara borta! För mig var graviditeten verkligen ett välsignat tillstånd, har nog aldrig mått så bra och känt mig så harmonisk någonsin.
Jag kommer kanske att bli eller vara gravid igen någongång men jag tror att första gången är något extra. Alla besök hos barnmorskan, alla böcker och information man sökt om barnets utveckling vecka för vecka.Allt är så nytt. Jag vet att jag är lyckligt lottad och att alla inte mår så bra utan har komplikationer och krämpor. Men för mig är det ett positivt minne för livet. för att inte prata om vad som kom ut den underbara natt mellan  den 2-3 sept. Vår älskade Gabriel. Från gravid till mamma, och mamma är ett bestående tillstånd det kommer jag vara hela livet=)

Tisdag

Publicerad 2009-10-06 20:37:39 i Allmänt

Idag har jag varit in till stan och fikat med en gammal komips från Kulturama. Hon var mycket imponerad av Gabriels frisyr=) han har ju liksom som en lite tofs bak i nacken, världens sötaste.
Nu i kväll har vi gjort  storkok med ris & korvstroganoff. Skönt att ha matlådor nu när man inte riktigt vet hur mycket tid som finns för matlagning när jag är själv. Ibland är Gabriel jättenöjd att ligga på golvet och titta, ibland går det inte alls, bara gråt och skrik.

Idag kom jag på mig själv med att jag nu när jag är hemma ändå av någon konstig anledning känner mig stressad. Varför vet jag inte...möjligen har jag inte riktigt landat i min att vara hemma roll än. Jag vill ju samtidigt ha något att göra, kan känna att åren bara rinner iväg och det finns så mkt jag vill göra. 
Skulle kunna vara att det är svårt att ha struktur på saker och ting nu när man har en liten som bestämmer hur dagen ska se ut. Har nog inte vant mig vid att det inte finns så mycket  struktur just nu. 
Känns som om jag har jättemycket att göra. Imorgon ska jag skriva "Att görs lista" det är det bästa för att se vad man har att göra och samtidigt ser man när det är klart genom att tydligt stryka.

Nej nu ska jag dricka lite go kaffe=)

Kram


Höstpromenad

Publicerad 2009-10-05 17:28:08 i Allmänt

Hej hörrni, sorry för dålig uppdatering.Har ju varit fullt hus här och knappt någon plats att sätta ner datorn. Min bror fick sova på madrass i köket, så är livet i en 2a. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum.
Igår tog vi en liten promenad till Ringens köpcentrum. Bror och mor ville titta runt lite. De gick runt med korgar och bjöd på kanelbullar eftersom det var kanelbullens dag. Trevligt!
På hemvägen åt vid söndagmiddag på ett ställe här i närheten.
Mormor tyckte nog att det var lite sorgligt att åka ifrån sitt barnbarn, men om ca 2 veckor ska jag upp till Bollnäs. Tur! Annars hade Gabriel nog kidnappats:)
Efter att ha återhämtat oss från tjocka släkten, sjönk vi ner i soffan till en film " Last house on the left". Var en bra film, väldigt annorlunda men den kan rekomenderas. Svårt att säga något mer om den faktiskt men det är en triller/drama.

Idag sov vi jättelänge, gick upp 11.30!! Jag hade ju varit vaken några ggr såklart för att ge Gabbe mat, men det var väldigt skönt att få sova ut. Det var behövligt. Efter havregrynsgröt och kaffe gav vi oss ut på en skön höstpromenad. Mkt mysigt väder! Sen har vi haft morfar här på en snabbvisit, han skulle på möte i Liljeholmen och kunde mellanlanda hos oss på en fika.

Sötaste kossan jag känner!



Laddar i vagen inför promenad.

Höstpromenad vid Vita bergsparken.

 

 

1 månad

Publicerad 2009-10-03 21:16:32 i Allmänt

Idag fyller vår älskade lilla ängel 1 månad. Det är stort=)
Igår var mormor här och umgicks med oss, och idag kom Gabriels morbror på besök. Vi åt lunch i Gamla stan och gick och kollade lite i affärer. Nu ikväll har vi ätit sushi. Min bror tryckte i sig en 30 bitar helt själv, det är värt en applåd tycker jag!!
Nu sitter vi här i soffan och myser hela familjen. Hösten är verkligen här nu och det är fullt tillåtet att tända ljus och sitta inne;)
September månad känns som den har stått still, vädret har varit ganska lika hela tiden och jag har ju varit i min lilla bubbla. men nu när oktober är här är det snart jul, det går så himla fort=)

nog för nu...Kram kram

Familj

Publicerad 2009-10-01 18:35:22 i Allmänt

Nu är mormor här och mamman har kunnat springa ner i tvättstugan och lagat mat och pysslat under dagen.
Det var riktigt höstigt i luften när jag var ute en sväng, märks att höstmånaden oktober är här.
Blir en helg i familjens tecken, på lördag kommer Gabriel morbror på besök för första gången.Mysigt.
Nu ska vi fortsätta dagen här i soffan.  Ikväll tävlar min gamla kulturama kompis i Idol=) Så vi ska hejja på henne här ihemifrån soffan.

hörs snart igen...

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela