Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Rutiner

Publicerad 2010-08-31 14:14:40 i Allmänt

Jag har inte riktigt kommit in i mina rutiner gällande matlådor och dylikt, det är ju lite omställning och ett annat typ av planerande från att gå hemma. Jag är en riktig matlådemänniska som nästa alltid lagar och tar med egna matlådor. Visst är det festligt att någongång ibland gå ut och äta på lunchen men gör man det jämt blir det ju inte lika festligt när det väl görs.

Matlådor är bra både för plånboken och för hälsan. Du väljer och har all möjlighet att påverka vad du ska äta.

Igår gjorde jag iaf ett första försök till storkok inför hösten. Det blev sötpotatissoppa.



Hjälp mig gärna med matinspiration!! vad är ditt bästa godaste recept??

Helg & Jobb

Publicerad 2010-08-29 20:46:02 i Allmänt

I helgen har jag jobbat både lördag och söndag.Det har ändå funnits lite tid mellan passen att umgås med familjen. I lördags mötte jag upp Tomas & Gabriel i stan. Vi fikade och gick runt.

Jag har fortfarande ont i halsen så tyvärr blir det ingen träning för mig:( Det känns ok på dagarna, men mornarna & kvällarna så är jag tjock och svullen i halsen. Idag var vi ute på en skön promenad, vardagsmotionen måste man ju se till att få iaf.




Gabriel är en riktig liten klätterapa nu. Idag skulle Tomas fixa med vår ac och då var han snabbt där och tog ett steg i taget upp till toppen. Jäkla gofisunge!!

Sovmorgon

Publicerad 2010-08-27 09:19:59 i Allmänt

Idag börjar jag inte förran 12 så jag har fått lite sovmorgon. Skönt. Mysigt att få äta frukost med hela familjen.

Frukost idag blev en god varm toast, kaffe och smoothie innehållande vaniljyoghurt, hallon, blåbär, banan och svartvinbär/blåbärsjucie. Gott!! Ett enkelt sett att få isig massor med vitaminer och antioxidanter.



Gabriel fick också smaka lite smoothie. Han ser nästan ut som jokern:)

Önskar er alla en trevlig fredag!

Hals

Publicerad 2010-08-25 16:50:50 i Allmänt

Ont i halsen=( Gick och la mig väldigt tidigt igår och kände mig inte alls särskilt kry. Värst är halsen, mandlarna är lite svällda och det gör ont att svälja. Under dagen har det ändå blivit lite bättre, så jag har bestämt mig för att åka på upptakt för kören som startar ikväll! Gabriel får följa med. Ska bli kul att träffa alla och samla inspiration och energi av alla härliga människor.

Mitt huvud är fortfarande lite i dvala, har inte kommit in i jobbet men jag vill så mycket!!!:)


Trevlig onsdag på er!!

Nej nej nej

Publicerad 2010-08-24 09:22:46 i Allmänt



Vaknar med ont i halsen! det går inte. Nu blir det boost med mycket frukt & bär bra sömn och lugn och ro.
Vi har precis vinkat av mormor & morfar. Gabriel vinkar & vinkar. Han fortsätter gärna efter att personen i fråga har lämnat rummet.
Jag är ledig idag, ska träffa en securitaskollega för lunch. Ska bli trevligt!

Konstigt

Publicerad 2010-08-22 15:41:08 i Allmänt

Haha vad konstigt det blev härunder. Inte riktigt så såg det ut när jag hade de uppe och skapade inlägget. Men men så kan det vara ibland.

Tjejmil

Publicerad 2010-08-22 15:38:03 i Allmänt

Söndag 5 september 2010
Kl. 12.00
Idag 14 dagar kvar!
 
 
  Snart är det dags! 2 veckor kvar till jag ska springa mitt första lopp ever. Blir faktiskt nervös när jag tänker på det. Är lite rädd att jag ska vilja prestera så mycket att jag blir toknervös och får onödigt adrenalin påslag. Igår fick jag ett tips ( på festen vi var på ) att jag skulle starta i en sen startgrupp för att det inte är lika trångt där. Har du sprungit förrut? Ge mig gärna lite tips.

 Sträckan igår gick bra. Nu ska jag bara löpa korta sträckor 2 ggr i veckan de veckor som är kvar. Hitta lugnet och styrketräna lite utöver löpningen.


Nu ska jag snart ge pappa lite massage. Han har lagat supergod söndagmiddag till oss så det är han värd!
   
   
 
 

Lasse liten

Publicerad 2010-08-21 09:25:38 i Allmänt

Mormor och morfar är här över helgen. De ska förutom att umgås med oss vara lite barnvaktshjälp när vi ska iväg på 70 talsfest.
Mormor hade med sig en fin litn dräkt som hon kallar för "lasseliten".  Den är hemgjord och jag hade den när jag var liten.



Gullig!

Nu ska jag ut på en joggingrunda. Tänkte ta den lite längre rundan på 9 km. Ska se över och lägga upp min träning på en bra sätt sen fram till tjejmilen. Vill känna mig stark och ha massor av energi den dagen. är lite rädd att jag ska li besviken. Men trots allt är mitt störst mål att ta mig igen det och bara vara med på en sprnglopp. Det har aldrig hänt tidigare!

Hälsospåret

Publicerad 2010-08-19 20:11:59 i Allmänt

Idag har vi pratat mestadels om motion och dess inverkan på hälsan. Itrim har ett litet konditionstest iform av ett gångtest som heter hälsospåret. Man går en slinga på 1km som ligger runt centret, med hjälpav sitt BMI får man då ett värde som visar vad man har för konditionsvärde.

Ett gångtest är ju väldigt skonsamt och nästan alla kan utföra det. Itrim riktar sig till största del till överviktiga och feta och då kan det kännas lite skrämand med konditionstest på cykelergometer tex.

Genom att köpa en stegräknare kan du tävla lite med dig själv. Igår gick jag 6000 steg imorgon ska jag gå 7000. Det finns en rekomendation på att om man ska undvika ohälsa ska man gå ca 10 000 steg om dagen.


Imorgon är det sista dagen på Itrimskolan. Jag är väldigt nöjd över vad det har gett mig. En väldigt bra grund att stå på, nu är jag sugen på att komma  till
mitt center och börja jobba.










Pulver

Publicerad 2010-08-18 20:29:39 i Allmänt

Idag har vi fått prova Itrims olika bars, shakes och smoothies. Vi fick även med oss några av sopporna och måltiderna hem.

Jag har varit eller är fortfarande ganska skeptisk till att använda "pulverdiet" om man inte gör det under kontrollerade former, är nog därför många som inte vet vad Itrim handlar om är skeptiska för man tänker pulverbantning. Liksom jag gjorde innan jag visste bättre!

Deras måltidsersättningar är noga sammansatta och granskade för att ge så mycket näring som möjligt när man äter så lite kalorier.

Jag känner att jag är inne i en ny fas när jag inte kan skriva så mycket om vad Gabriel gör på dagarna:( Det är ju Tomas som är med honom nu. Jag hinner gosa på kvällen och ge han mat och välling men annars lekar han ju med sin pappa:) Idag har de varit på Kulturhuset!

Ni läsare avgör vad jag ska skriva om. Vad tycker ni är intressant? Vad vill ni ha mer/ mindre av?
Behöver era råd nu!!

Mitt nya jobb

Publicerad 2010-08-17 19:26:35 i Allmänt

Itrim

Nu har jag gått andra dagen på grundutbildningen för Itrim. Jag vill dela med mig lite till er om vad Itrim handlar om. För några år sedan visste jag knappt vad Itrim var utan förknippade det med någon knäpp pulverdiet och såg ingen skillnad på det och något annat. Senare har några kompisar börjat jobba där och jag har fått en positiv bild, men det är svårt att veta allt när man inte är där. Nu vet jag bättre.

Itrim är världsledande när det gäller varaktig viktminskning. Det är mat, motion och motivation under samma tak. Ingen quickfix, alla måste teckna sig på minst ett år och då är stöttande samtal en mycket viktig del. Det som jag går i gång på och som är otroligt viktigt är att det är forskningsbaserat och att det finns en expertpanel med forskare från bla överviktsenheten på Karolinska som är med och tar del av all info.
Det finns olika program för olika typer av övervikt och fetma, och om man är normalviktig får man inte vara med och köra pulverdieter.
Forskningsstudier om övervikt och fetma och hur man bäst håller sin viktnedgång ( för det är ju det som är det svåra) att behålla det man gått ner, inte gå upp igen. Det visar att en stor viktnedgång i början ökar motivationen, att man behöver hjälp och stöd i sin beteendeförändring och att motion behövs.

Allt detta finns på Itrim. Jag känner mig stolt att få vara en del av detta och hjälpa människor till ett friskare och lättare liv.  Om du känner någon som är överviktig och riskerar ohälsa så rekomendera Itrim. Detta är bara kort vad det handlar om. Visst låter det bra?

Gull

Publicerad 2010-08-16 19:15:13 i Allmänt



Klart man längtar hem till den här sötnosen!

Längta hem..

Publicerad 2010-08-16 19:11:33 i Allmänt

Idag har det varit första dagen på "Itrimskolan". En dag med mycket information ( vnjbf mmmmmmmmmmmmmmtg           tyhntgjntgy ,mnj ) Föregående är ett medd från Gabriel.

Det är speciellt att vara borta från sitt älskade barn hela dagarna, när man är van att ha honom bredvid sig nästan hela tiden.  Jag längtar hem på dagarna. En speciell längtan som finns där inom än hela tiden.
Men längtan är positiv, jag får vara Katarina ingen, inte bara mamma, ägna mig åt mina intressen och min utveckling igen i större utsträckning. Jag tycker att jag har större och bättre tålamod ibland när jag får samla kraft.

Teoriutbildning

Publicerad 2010-08-15 19:57:15 i Allmänt

Idag har jag suttit i skolbänken mellan 9-18. Har gått SAFEs teoriutbildning som ingår i instruktörsutbildningen. Som jag skrev tidigare får jag tillgodoräkna mig alla dagar utom en, och den var idag. Hade en himla tur att det var just idag, annars hade det krockat med jobbets grundutbildning som är hela nästa vecka.

Idag stod HLR och L-ABC på schemat. Jag har läst det förrut också, men dagen idag var fantastiskt bra. Var väldigt hög kompetens på lärären och upplägget var super. Vi fick även gå igenom vad vi kan göra åt det vanligaste skadorna i gymmet, allergier och sjukdomar. Fick även öva med en hjärtstartare vilket jag aldrig gjort förrut. Nu är jag fullproppad med första hjälpen. Imorgon väntar en ny heldag fast med helt nya människor och annat fokus. Vet dock att L-ABC ingår under denna vecka också.

Jag hoppas på mycket kunskap så jag känner mig inspirerad inför nystarten!!

Grattis Lova

Publicerad 2010-08-14 20:38:00 i Allmänt

Idag har vi varit på 2års kalas hos Lova med familj. Underbart god smörgåstårta har vi ätit. Gabriel och Lova leker så bra ihop det är underbart. De busade och blev helt genomblöta i svett så ett gemensamt bad fick det bli innan nattningen.

Gulliga nakenfisar!

En bra instruktör..

Publicerad 2010-08-13 19:00:52 i Allmänt

Vad är det som gör att man är/blir en bra instruktör? Idag när jag var på ett Shapepass tänkte jag mycket på det. Rebecka Åkerdahl är shapeinstruktör och så himla grym. Kan lova att jag kommer ha träningsvärk i morgon.

Mitt nya jobb handlar mycket om att peppa, stötta och pusha människor till och under träning. Det kan låta simpelt ibland men det är en konst. Det känns som det kommer vara lärorikt för mig.

Ett bra tag var jag osäker på om jag skulle ta det här jobbet då det inte är heltid och bara ett vikariat. Men man ångrar ju ofta det man INTE gjorde så hade jag inte provat vart det kan ta och ge mig hade jag ångrat mig och varit bekväm.

Idag har jag varit ledig och det har varit skönt att kunna samla ihop sig och smälta den första veckan. Nytt jobb, nya kollegor, långa dagar från Gabriel ja mycket är nytt...
I morgon är jag oxå ledig så det är så skönt!

Spring

Publicerad 2010-08-12 19:30:27 i Allmänt

Om mindre än en månad är det tjejmilen! Hua blir lite nervös när jag tänker på det. Vill så gärna göra ett bra resultat som jag kan vara stolt över. Jag vill inte jämföra mig med någon annan, men jag vill nå MITT mål!!

Det om något är viktigt när man tränar. Att ha egna träningsmål och inte jämföra sig med andra. Det finns alltid någon som är starkare, snabbare, smidigare. Det är din utveckling och dina mål som räknas. Om du inte redan gör det så skriv upp sina träningsmål. Det kan vara ett lopp, att förbättra sin tid på en viss runda, att träna en gång till varje vecka, eller att cykla till jobbet. 
Att sedan stryka ditt mål och se att du nått dit ger kraft!!


Vad är ditt mål??


Översvämmad hjärna

Publicerad 2010-08-11 21:05:18 i Allmänt

Idag har det varit planeringsdag med nya jobbet! Herregud vad jag inte är van vid detta. Känns som kola inne i huvudet. Men kul är det och jag vet att det blir bättre när man kommer in i saker och ting. Just nu känns det ganska ostrukturerat och jag är inte van att vara borta så länge från Gabriel.
Verkar iaf som om jag har hamnat med ett glatt och härligt gäng kollegor!
Kanske blir lite taskig blogguppdatering innan jag har vant mig vid jobblivet igen.

Kram tiller där ute!!

Planering

Publicerad 2010-08-10 13:06:11 i Allmänt

Nu är det mycket som ska planeras och struktureras. Jag och Tomas kommer att jobba samtidigt under en period på 2 veckor innan han går på pappaledighet, så det blir lite mixande och fixande med barnpassning.

För mig ät höstterminen en nystart! Så mycket att få in i almanackan.
Ett nytt kapitel i träningsåret och en nya utmaning i att få ihop jobb, träning och familjeliv.

Det känns lite rörigt imit huvud nu måste jag erkänna. Men jag hoppas att alla bitar snart ska falla på plats.

 
Nu ska jag försöka rensa hjärnan med en kopp kaffe!=)

Tillbaka

Publicerad 2010-08-08 11:32:45 i Allmänt

Igår var ytterligare ett fantastiskt fint bröllop! Maten var jättebra och fräsch. Stora sallader, helgrillad lax, färskpotatis och goda ostar. Bl a.

Idag ska vi packa ihop oss och åka tillbaka till Stockholm igen. 16 dagar i Eriknäsbo. Det har blivit mycket umgås med familjen och  bra joggingturer med mormor som barnvakt.

För mig känns det som om höstterminen börjar imorgon. Jag har fått ett nytt jobb!! Ett vikariat på deltid. Är supersugen på att komma igång. Jobbet är motionsledare på Itrim Haninge. 
Det har varit mycket kämpande med jobbsök, men iveckan fick jag det bekräftat och jag har tagit tjänstledigt från mitt nuvarande jobb.

Känns kanon att få jobba inom det jag har utbildning för. Exakt vad det innebär vet jag ju inte än, men det känns kul och spännande. Ett kapitel tar slut och ett nytt börjar. Jag har nu varit hemma exakt 1 år. Blev ledig 3 veckor innan Gabriel kom till världen. Därför tror jag att det kan vara bra att smyga igång lite på deltid, lät inte som om det var helt omöjligt att få upp procenten senare i höst.

Året som mammaledig har verkligen varit toppen! Jag är så stolt över min familjen och det är med flaggan i topp jag nu i september lämnar över till Tomas som ska vara pappaledig hela hösten.


Avslutar med 3 bilder från gårdagen!


Bröllop

Publicerad 2010-08-07 10:45:22 i Allmänt

Gissa vad? Bröllop idag igen! Vi kommer bli experter på detta.
Idag är det en barndomskompis till mig som gifter sig. De bor i stockholm dagligdax men gifter sig i brudens uppväxtlandskap. Älskade Hälsingland.



Gnäll..

Publicerad 2010-08-06 16:07:19 i Allmänt

Ja vissa dagar är ens barn helt på tvären och kinkig för allt. Idag har det inte varit många rätt. Mycket gnäll, största felet är sömnbrist. Tack och lov för att jag har lite hjälp i mormor och morfar annars skulle det inte bli mycket gjort, framför allt tar gnäll dagar på mitt tålamod. Kan bli irri på mig själv ibland att jag inte har bättre tålamod. Ibland vill man bara skrika GGGGAAAAAAAAAAHHHH!!!!!

Just nu är Gabbe ute på en barnvagnspromenad med morfar:)

Nu ska jag städa ihop lite innan Tomas kommer upp.
Det blev 2 st syltburkar igårkväll. Bildbevis kommer!

Hallon

Publicerad 2010-08-05 18:06:44 i Allmänt

Idag sken solen igen:) Min önskan gick igenom. Har varit hos min morfar och plockat lite hallon som jag senare ikväll hoppas kunna göra lite sylt av. Hallon är verkligen så himla gott och dessutom fina att titta på.

Hoppas kunna visa upp lite syltbilder senare.

Regntunga skyar..

Publicerad 2010-08-04 14:49:23 i Allmänt

Just nu känns det väldigt höstigt. Efter värmeböljan så sa visst sommaren upp sig. Jag hoppas fortfarande på lite mer sol och värme innan sommaren packar ihop.

På förmiddagen var jag ute på en joggingtur ca 6,5 km. Även om det ibland tar emot innan man ger sig ut så är det ett som är säkert MAN ÅNGRAR SIG ALDRIG EFTERÅT.

Gabrirel sover middag nu  med benen på bygeln.

Ikväll väntas det riktig hälsingskt byaspex ( eller vad man ska kalla det)
Som tack för hjälpen och sången på bröllopet fick vi biljetter till "Småstadsliv live". Mycket humor, mycket hälsingemål. Är föreställningen lika roliga som filmerna är så kommer vi nog att skratta en del.

11 månader

Publicerad 2010-08-03 13:54:07 i Allmänt

Världens finaste blir idag 11 månader. Gullgris! Han yr omkring här hemma bland katter och leksaker.



Han börjar bli väldigt duktig på att gå, händer saker hela tiden.

Måndag

Publicerad 2010-08-02 13:12:43 i Allmänt

Nu är jag och Gabriel ensamma i Bollnäs igen. Pappa måste jobba, men kommer tillbaka på fredag.
Det var länge sedan jag var i Eriknäsbo såhär länge, får se vad vi ska hitta på denna vecka. Inga måsten.
Jag har tagit en skön joggingtur på förmiddagen och på eftemiddagen ska vi umgås med de nygifta paret. Blir namnsdagstårta på altanen.

Titta in på en bra träningsblogg www.sparkibaken.se .Terese ( som skriver bloggen)  ha fått barn och jag blir så nostalgisk!


Kram till er alla....

Kärlek

Publicerad 2010-08-01 15:07:35 i Allmänt

En till helg i bröllopet och kärlekens tecken. Det var en mycket lyckad dag. Solosången i kyrkan gick fint och på festen höll jag faktiskt ett litet tal. Jag är stolt att jag gjorde de, något jag tänkt på länge men aldrig riktigt vågat.
Första bröllopstalet avklarat.

Bröllopsparet var mycket vackra och jag tror och hoppas att de hade en fin dag. Vi har precis kommit från paketöppning och brunch hos de nygifta paret.



Bröllopsvalsen!

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela