Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Sköna Söndag

Publicerad 2010-01-31 20:40:35 i Allmänt

Idag var det dags för babysim igen. Gabriel tycker verkligen att det är jätteroligt, han låter som en gremling och ler stort hela tiden. ALLT ska ju stoppas i munnen och man tycker nästan synd om honom så som det verkar klia i munnen, snart kanske det kommer en liten tand.

Pappas hand måste smaskas lite på:)

På eftermiddagen var det dags för lite träning och Gabriel fick vara på Minisats. Jag är verkligen glad att det fungerat så bra att lämna honom där.

Nu ikväll har jag bakat kladdkakemuffins. Tomas fick ta med till sina jobbkompisar.( Några fick ju stanna hemma såklart) Han kom hem med en massa blocketfynd till Gabriel. En gåstol, bumbostol, hoppgunga.Bra med blocket!! Känns bra att kunna köpa begagnat.

Njut det sista av helgen nu...

Långa dagar

Publicerad 2010-01-30 21:38:22 i Allmänt

Det har varit långa dagar för Gabriel och mig, men roliga. Igår var vi hos en kompis till mig där det var 2st andra barn. 2,5 månader och snart 7 månader. Så Gabriel snart 5 månader .Gabriel och den 7 månaders tyckte det var väldigt skoj att ta, suga oh peta på varandra.

Idag har vi haft korredag. Gjort koreografi till våra tävligslåtar i kören. Vi är 7st med i kommitén som hade en rolig heldag med mycket skratt. Fia som vi var hos har en 17årig dotter som älskade att leka med Gabbe, perfekt barnvakt.

Nu i kväll kom den snälla pappan hem med en gåstol som han köpt till Gabbe. Jippi..han älskar att vara i den:)

Nu ska jag rensa undan lite innan det är dags att gå till sängs.

Go natt min skatt!!

Lunchdejt

Publicerad 2010-01-28 18:23:11 i Allmänt

Imorse hade vi tvättid och när jag kom upp från tvättstugan möttes jag av den här synen.

Sådan far sådan son. Tomas var väldigt trött efter nattens jobb och Gabbe hakade på och sympatisov lite med pappa.

Efter tuppluren gav jag och Gabriel oss väg till Sats. Löptränade idag för att komme igång med mitt mål på träningsbiten.Att springa milen, och känna glädje i det!! Gabriel var på Minisats.
Vad passar väl bättre efter ett hårt träningspass än en lunchdejt på underbara Blueberry. Älskar deras koncept.
Åt laxwrap, smoothie och en antioxidantboll till efterätt:) Mycket gott.
har länkar till deras hemsida här bredvid, så gå gärna in och kika.

I tisdags var vi på Ikea en svång och Gabbe provade denna söta tårtmössa





Organisera

Publicerad 2010-01-26 12:55:39 i Allmänt

Hjälp vad mycket saker man vill hinna fixa med när man är mammaledig. Rensa där, köpanytt, tapetsera om, sätta in i pärmar och ja...Men tiden springer iväg och oftast vet jag inte riktigt vad vi gjort. Fast jag vet att vi gör mycket, men det är svårt att sätta fingret på vad.  Försöker skriva ner i kalendern vad vi gjort, är nog roligt att titta tillbaka på och minnas. Fikat med en, tränat, gått promenad det kommer nog att dominera om jag skulle chansa. Som jag skrivit förrut så försöker jag verkligen NJUTA av det här att vara hemma. Vara i nuet, så att jag inte sen undrar vad som hände medmin mammaledighet. Jag vill ha några riktigt varma bilder längs därinne som jag kan plocka fram sen...

Igår var jag och fikade med min föredetta sambo. Ingen ex alltså utan en tjejkompis jag bodde med i Göteborg.
Vi har inte setts på 6år!! Alltid lite spännande och se om det skett någon förändring mycket hinner ju hända på 6år. Var iaf jättekul att ses.

Nu ska vi snart åka till Ikea:) har ett litet hemprojekt som ska vara klart innan dopet.
Något som ger mer utrymme..Bra..


Sköt om er!

Helgbesök

Publicerad 2010-01-24 15:24:03 i Allmänt

Nu sitter vi här i soffan allihopa, däckde efter en lunch med ungskörv och hemstampat mos:) Mamma och pappa har varit här över helgen.
I går var vi i Liljeholmens Centrum och shoppade lite.Åt god lunch.
På kvällen bjöd snälla pappa oss på Helens krog. Åt deras hemgjorda burgare. Mumma.

Idag har vi haft premiär för gabriel på Babysim:) Han tyckte det var jättekul. Inget gnäll, en glad liten skrutt hela tiden. Han somnade som en stock på vägen tillbaka, vet man ju själv att man blir helt slut av att bada.


Pappa och Gabriel i bassängen.

Fika

Publicerad 2010-01-21 17:46:36 i Allmänt

Igår var en intensiv dag för Gabriel. Först var ja och tränade och Gabriel va på Minisats. De gick super. personalen sa atth an suttit i gåstol och han gillade tydligen de jättemycket. Sen kl 13 hade vi träff med föräldrgruppen. Pratade sjukdommar och vad man gör om barnet blir sjukt.
På kvällen var det premiär för Gabriel på kören. Han blev lite skrämd där i början när vi sjöng upp, han satt i Babybjörn på min mage och plötsligt började läpparna darra nåt alldeles. Stackarn, mycket intryck på en gång, lång dag dessutom.



( När jag hämtade Gabriel på Minisats satt han  i en liten Pottplaststol, Var tvungen att knäppa en bild han såg så himla gullig ut.)



Man fikar väldigt mycket som småbarnförälder det är en lite ny värd detta att kolla vad som är anpassat för barn och barnvagn. Kan man ta med sig vagnen in? Finns det barnstolar?, FÅR man ha barnvagn med sig? Finns det toa med skötbord? Skötbord har jag lärt mig är en lyxvara, på många stället får man ta sitt babyunderlägg och lägga ner ungen på golvet. Idag har jag varit på nya marker, nytt fik. Har lunchat med Åsa. Var ett barnvagnsvänligtställe men lite väl dyr. 44kr för en latte??Ska det vara värt de?

Måndag

Publicerad 2010-01-18 19:40:33 i Allmänt

Igår var en vanlig slösöndag. Nu är alla julsaker borta och tulpanerna står på köksbordet. Nu längtar jag bara efter våren ljusakvällar. Jag kom iväg på soinning & core,min första core sen förlossningen. Det kändes bra.
Coremuskulaturen är ju stommen till vår hållning så den är superviktig att vara stark i.

Det här med att bli mamma har ju varit något som man innan alltid hört är sååå fantastiskt och det går inte att beskriva innan man själv är där osv. Rent praktiskt är det faktiskt som jag trodde. Det jag känner är att det gör mig till en starkare och bättre människa, då menar jag såklart inte starkare muskulärt utan mentalt. Det har grott en liten ny kraft inne hos mig och jag är såå sugen på utmaningen att kombinera mammarollen med jobb och träning.

Idag har jag och Gabbe varit på Satsbaby igen, väldigt mycket folk. Gabiel tycker det är kul, han skrattar iallafall när vi gör höftlyft:)

Nu ska jag inspireras till lite matlsgning av "Halv åtta hos mig"

Trevlig kväll!

Tung dag

Publicerad 2010-01-16 15:27:56 i Allmänt

Igår var det begravning för Åsa i vår kör. Vi sjöng 3 låtar, "Anthem", "Fly me to the moon" och "Thats what friends are for". Väldigt känslosamt och starkt. Det blev som starkast när man såg hennes små barn, sambo samt hennes föräldrar. Livet är verkligen inte rättvist alltid. Sjukdomen vann över henne, men jag hoppas att hon har det bättre nu och är utan smärta.

Idag har jag haft en mysig lunch på Hermans med Sara och Lisa. Jag har önskat att de ska sjunga på Gabriels dop så jag tyckte de var på tiden att de träffades:) Tur för mig att de tackat ja. Kommer bli så fint.
Lunchen var iallafall supergod. De har väldigt bra vegetarisk buffe där.

Nu ska röjningen av barnkläder och undanplockning av julsaker fortsätta här hemma.

Kram

Sjung för livet!

Publicerad 2010-01-14 18:29:45 i Allmänt

Åh vad roligt det var att komma tillbaka till kören igår. Gabriel kommer få följa med dit många gånger under våren. Kul att han får vara med och lyssna på lite live barbershop=)
Starten blev lite tung, vi tände ljus och mindes vår fina Åsa som dog i december. Kören ska sjunga på hennes begravning i morgon. Det kommer bli svårt men det viktiga är att vi deltar och gör vårt bästa.
Man blir så arg och det känns så orättvist när en 32åring dör i cancer och lämnar sina barn och sambo.

Nu ska jag strax ner på styrelsemöte här...

Kram till er alla som läser min blogg:)

Tisdagsläsning

Publicerad 2010-01-12 16:24:32 i Allmänt

Just nu håller jag på och läser mig igenom högen av böcker jag fick i julklapp. Av min kusin fic jag en bok som heter " Ditt kompetenta barn" skriven av den danske familjeterapeuten Jesper Juul.
Väldigt intresant läsning som jag kan rekomendera.Handlar som titeln antyder om att man ska lyssna på sitt barn och att deras reaktioner är kompetenta,  De som de flesta av oss ser som uppfostran med auktoritära medel är direkt skadligt. De  får än att  fundera på vad man själv sänder ut för signaler och hur man är. Man kan inte vara annat än sitt bästa jag ( anser jag) Ja ja intressant iallafall.

nu vaknade min lilla älskling här brevid och tingar på uppmärksamheten....:)

Yogabebis

Publicerad 2010-01-11 21:28:25 i Allmänt




Vigheten i att kunna suga på sin egen tå är man lite avis på. Just nu är jag inte riktigt där:)

Satsbaby

Publicerad 2010-01-11 19:48:04 i Allmänt

Ok här kommer mer reklam för Sats. Men idag har jag och Gabriel varit på Satsbaby, något jag inte reflekterat över fanns innan jag själv hade barn. Var ett pass där barnet fick vara med och ligga på en matta bredvid än, vid benböj använde mn barnet som vikt:) Vid armhävningar stod man över barnet och pussade de när man kom ner.
Höftlyft fick det sitta på magen och rida med.  Gabriel tyckte att det var kul, han skrattade mycket.  Något både för honom och mig. Perfekt. Träningen var lättsam, skonsam och lugn. Bra att man kan utnyttja itt medlemskap även när man får barn.

Sitter och tittar på en massa kurser jag vill läsa. Finns så mycket kul. Önskar man hade hur mycket tid som helst. Jag är verkligen sugen på att plugga. De jag sökt till våren blev inställt, en gjorde en sen efteranmälan till en kurs idag så får vi se hur det blir med den:)

hejsvejs..

Lördag

Publicerad 2010-01-09 20:05:34 i Allmänt

Idag har vi invigt minisats. Alltså barnpassningen på Sats. Jag har ju bara veteat om att det funnits förrut men aldrig tänk riktigt på vad som gäller. Barnen får vara där 1 1/2 timme och man måste själv vistas i tränings lokalen. ( Självklart) Om barnet blir otröstligt, måste bytas på eller det hänt något kommer personalen och hämtar föräldern. Det var en jättegullig tjej som skrev in Gabriel. Jag skulle gå på Muskel ( eller Shape som det heter nu) Samma pass bara byte av namn.  Ställde mig långt bak på passet och kikade över axeln titt som tätt, men det kom ingen och hämtade mig. Fick såklart tvångstankar- Tänk om han är borta när jag kommer!!
Men han satt där så snällt och kollade i personalens knä, när jag kom efter passet. Jädra gullunge!!!!

Jag har verligen längtat efter Shape passen. Att få träna upp styrka, smidighet och balans igen kommer bli grymt. Vill ju orka bära omkring på mitt lilla bäbisknyte...( som inte är så liten)

Ikväll har jag lagat Kyckling Röd curry...Mums.

Dagens fynd

Publicerad 2010-01-07 16:52:29 i Allmänt

För långa promenader med barnvagn. Äntligen har jag investerat i ett par bra kängor. Fotriktiga, vattentäta, varma. Perfekt. Tyvärr va de inte på rean men det är något användbart och viktigt när man går mycket.

Tomas och Gabriel åkte iväg vid 09.30 för att vara på NK rean när de öppnade kl10. Jag hade förmiddagen för mig själv och passade på att städa när man fick göra det ostört. Kl 12 hade jag bokat mig på spinning på Hötorget. Full klass. Jobbigt var det, intervaller. Jag försöker att at det lungt i början och känna in kroppen efter uppehållet. Men det känns väldgt bra. Har en liten egen plan. De första 3 veckorna ska jag träna 3 ggr i veckan för att inte ta ut mig för mycket, skada mig eller bli sjuk. Sen kan jag öka om det känns bra.

Burr

Publicerad 2010-01-05 16:20:07 i Allmänt

Hu så kyligt det är ute. Men samtidigt friskt och härligt, särsklit om solen skiner. Här i storstaden var det i dag
-15c. Vi har varit inne i stan och kollat lite rea. Fyndade en bra tröja för träning. En liten pepp nu när man ska dra igång igen. Igår gjorde jag det, mitt första träningspass på  4 månader. Spinning. På ett sätt kändes det som om jag aldrig varit därifrån, men jobbigt var det såklart och idag känns det i benen.  Ska ta och mjukstarta det första veckorna och känna att det verkligen känns bra i kroppen. Men det var en väldig frihet att träna utan mage, var ju ett år sedan. Ska läsa nya numret av "Topphälsa" som damp ner idag och se om det kan finnas mer träningsinspiration. När man varit utan träning ett tag glömmer man lite vad det gör för kroppen och hur mycket enerig man faktiskt får av det. Har bara gått 5 dagar av 2010 men jag har en bra känsla i magen och hoppas att det ska bli ett bra år.


Lilleman ligger i sin lilla hörna och myser.

Nu ska jag fortsätta fixa lite här hemma. Bädda rent i sängen står på tur.

Må så gott alla!

 

Ett mål 2010!

Publicerad 2010-01-03 22:11:03 i Allmänt

Ett av mina träningsmässiga mål under 2010 är att anmäla mig och springa ett mil lopp. Finns 2 alternativ milspåret 25 maj eller tjejmilen 5 sept.

För en del där ute vet jag att detta inte är något särskilt, folk springer maror, halvmaror och motionslopp till höger och vänster. Men för mig är det en riktig utmaning. Även om jag tränat regelbundet i 10 år, älskar att träna och har viss utbildning i området har det här med löpning aldrig riktigt varit min grej.

Jag vill så gärna vara bra på det, tycka om det och kunna springa mil efter mil i skogen. Men så är det inte. Så nu ska jag ta tjuren vid hornen.

Eftersom jag inte löptränar så mycket så kan jag ju inte bli bra på det heller. Man blir ju bra på det man tränar. Det som är jobbigt kan man ibland strunta i, men nu ska inte göra det. Jag ska ta mig igenom ett milslopp.
Känns iaf som ett rimligt mål efter graviditeten.

Hoppas nån av er där ute också vågar ta tag i en träningsdemon, och utmana er själva.

Så nu blir det till att börja löpträna. Ska vänta tills temperaturen stiger någon grad.
Imorgon är mitt första träningspass på väldigt länge inbokat. :) Blir spinning. Ganska skonsamt och lätt att anpassa när man är ur form.


Idag blir min älskade ängel 4 månader! Jag är så stolt över honom,han gör mig till en bättre människa.

God fortsättning..

Publicerad 2010-01-02 17:59:23 i Allmänt

2010 är här och ett nytt år finns framför oss. Nya möjligheter, nya möten, nya chanser till spännande äventyr.
Ikväll ska  jag sätta mig ner och skriva ner några mål under 2010. Både på det privata planet, inom träning, och jobbmässiga. Kommer presentera träningsmålen här på bloggen, hoppas på att det kan inspirera någon.

Nyårsafton var mysig och lugn. Jag drack alkohol för första gången på ett år!:) Det bjöds avocado med räk och kräftröra till förrätt. Älgfilé med hasselbackspotatis, enbärssås och plommonpure till huvudrätt.
Pannacotta, chockladmousse och mangosorbet till efterrätt. Pappa gjorde det mesta av maten.Det blev verkligen supergott!!

Ikväll går filmen Darling på svt 2. Se den om ni har möjlighet, den är fin, tragisk och man tänker lite extra på hur man har det.

Kramar

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela