Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Mer fix...

Publicerad 2010-07-30 23:40:00 i Allmänt

Ja fixandet fortsätter. Idag har jag även fixat till mig själv lite. Kl 11:00 hade jag tid för färgning av fransar och bryn. Brukar oftast göra det själv men någongång per år vill jag få det gjort av ett proffs. Tomas har köpt slips+skärp. Jag har köpt bolero. Gabbe har fått en slips. Nu har vi alla full mundering inför bröllopsfesten.

På eftermiddagen har det plockats 2,5 liter hallon. Mums!

I morgon blir det tyvärr inget bloggande. Jag ska hjälpa brors flickvän+ tremänning med håret samt att jag själv också ska göras i ordning till bröllopet.  14:30 ska vi vara på plats i kyrkan för att prova med mikrofoner. Jag och kusinens lillasyster ska sjunga under vigseln.

Nu håller vi tummarna att solen skiner lite imorgon.
God natt på er...

Fix

Publicerad 2010-07-29 15:18:20 i Allmänt

Min äldsta kusin och även granne under uppväxtåren ska gifta sig på lördag så här omkring vår gård är det fix på hög nivå. Massor att förbereda. Blir lätt väldigt stressigt.Det ska städas, manglas, handlas ja och 1000 saker till...

På förmiddagen ville jag ha bort llte stressorer så jag tog på mig löptightsen och  sprang en liten sväng. Jag hann innan regnet kom.
Sen fick vi hemligt fixuppdrag på stan.

Phu vad man blir såsig i detta väder. Dags att rycka upp sig!

Eriknäsbo

Publicerad 2010-07-28 22:16:36 i Allmänt

Idag har pappa Tomas kommit upp. Vi har varit hemma på gården och lekt.


Gabriel ville inte riktigt somna utan ville vara med på grillningen. MMMM majs.

Födelsedagskalas

Publicerad 2010-07-27 20:55:33 i Allmänt

Idag har jag och Gabriel varit och kalasat hos Lisa. Hon fyller år idag och bjöd till kalas. Med på festen var även en annan bebis som Gabbe lekte med. De bjöds supergod smörgåstårta, muffins och prinsesstårta. Allt hembakt.



På förmiddagen sprang jag 6km och det var superskönt. Avstressande och skönt för min uppblåsta mage.
Imorgon kommer pappa Tomas hit..Vi längtar efter dig!!

Abstinens

Publicerad 2010-07-26 22:30:01 i Allmänt

Efter 4 dagar utan någon träning och väldigt mycket stillasittande har jag nu abstinens! Det känns verkligen i kroppen. Jag känner mig seg, uppblåst i magen och trött. Imorgon blir det en skön joggingrunda kan jag lova. Skönt att vila, men skönare att träna!

Idag har jag faktiskt varit fram o tillbaka till Stockholm för en jobbintervju. Om det resulrerar i något får vi se, men det kändes bra och positivt. Håller tummarna!



Regn hos mig....

Publicerad 2010-07-25 22:51:53 i Allmänt

Idag har vi varit inne och fikat. Har haft besök av fina Anna, Tuva och Caroline. Kaffe med duppa:)

Gabbe åt potatissallad till middag! Mums mums tyckte han.

Sova

Publicerad 2010-07-25 12:13:48 i Allmänt

Idag sover vi bort dagen här hemma



Regnet öser ner. Hade tänkt ge mig ut på en springtur, men vädret hindrar mig faktiskt idag. Dessutom känner jag mig lite såhäning, ingen ide att pressa kroppen i onödan.

Kärlek

Publicerad 2010-07-25 00:14:53 i Allmänt

Kärleken är ju bara för underbar! Nyss hemkommen från en fantastiskt fint bröllop. Mycket sång & musik, god mat, fint brudpar. Man blir väldigt sugen själv!

Men om ett tag är det vår tur (ok ett BRA tag) Men planerna börjar iaf snurra:)

Gabriel har varit med mormor och morfar hela dagen!! Det har gått jättebra tydligen, underbara UNGE!!!


Go natt....


Ny bekantskap

Publicerad 2010-07-23 14:34:30 i Allmänt

Idag har jag köpt och provat en jucie från " Healty people" 100% inget tillsatt socker el sötningsmedel.

Acerola tros komma från Brasilen och innehåller extremt höga halter av vitamin C. Upp till 30 ggr mer vtamin c /100g än apelsin. Lite dyr är den tyvärr men det tycker jag det kan vara värt ibland för att få fina råvaror. Smakade riktigt krämigt och gott!!

Buuurrrr

Publicerad 2010-07-22 22:12:36 i Allmänt

Har precis kommit in från altanen där vi druckit te och ätit mackor med våra sommargrannar. Det blev ganska kyligt. Nu är man ju bortskämd med finväder och tropiska nätter.

Tågresan upp gick super och Gabriel har visat sina gåfärdigheter för mormor och morfar. Han går lite varje dag nu. Några steg åt gången. Tror rekordet är 12 steg!!

Skön vilodag idag. Sprang 5km på löpbandet igår. 30 minuter tog det. Ligger på 10 km/h. Ska ut och springa en gång till denna vecka. Löpartightsen och skorna är med!!

Kram till er alla!!

Bollnäs nästa..

Publicerad 2010-07-21 22:58:57 i Allmänt

Imorgon åker jag och Gabbe upp till Bollnäs för att umgås, semestra och gå på bröllop. 16 dagar ska vi vara uppe. 3 bröllop. 1 dop. Många vänner att träffa. Tomas kommer såklart också upp, men han måste jobba lite oxå. Någon ska ju dra i bröfödan:)

Vi hoppas att det fina vädret håller i sig. NU blir det joggingturer på landet.  Grillkvällar på altanen och en massa mygg:/)


God natt och sov gott!!


Härliga sommar

Publicerad 2010-07-21 10:44:19 i Allmänt

Igår hade vi en underbar dag tillsammans med Lova och tillhörande föräldrar.

Bad  med picknick. Mycket lek för barnen. Grillning på stranden. Middagsgrillning. God mat. Färskplockade hallon.
Ja vissa dagar sätter sig i minnet extra mycket och detta var en sådan dag. Gabriel och Lova hade så roligt tillsammans. De skrattade och busade. De gör än så glad att se, är värt så mycket!!


Nu ska jag bege mig till Sats för att träna lite.  Tycker att det är lite för varmt ute tyvärr så jag ska in och harva lite på löpbandet. Men det ska bli kul att kunna klocka och se vilken hastighet jag håller!

Morgonträning

Publicerad 2010-07-20 10:26:22 i Allmänt

Åh vad jag tycker om att träna på morgonen. Man väcker verkligen kroppen och har kraft och ork för dagens sysslor sen när man kommer hem.

För dig som inte provat på morgonträning. Gör det! Världens bästa grej:)
Sen ligger hela dan framför dig, utan att du behöver tänka på tid för träning.


När möjlighet finns! Testa!

Träningsinspiration

Publicerad 2010-07-19 15:07:14 i Allmänt

Ett sätt att få inspiration och varierande saker att läsa om är att prenumerera på en träningstidning. För mig är det en liten höjdpunkt när ett nytt nummer trillar ner varje månad.

Jag tycker att Fitness är en bra träningstidning som tar upp det mesta inom kost & träning.

Vårdcentralen

Publicerad 2010-07-19 11:06:39 i Allmänt

Hallelulja för att bo när vårdcentral och apotektet när man är krank!!!

Svinkopporna har spridit sig ännumera nu och vi kände att vi inte kan hantera de  riktigt. Så jag gick upp till vårdcentralen med Gabbe på öppen mott mellan 08-10.

Nu har vi fått pencilin utskrivet som han ska äta i 10 dagar. Hoppas det ger med sig fort.
Så skönt att bara kunna gå ner från vårdcentralen och runt hörnet så är man på apoteket, inte krångla runt. Mycket värt när man har barn!

Varning!

Publicerad 2010-07-18 09:40:01 i Allmänt

Ok ni som är känsliga kanske inte bör skrolla ner och kolla på Gabbes rygg. Stackars lilla knört. Men detta är hur svinkoppor ser ut.
Ringde till sjukvårdsrådgivningen idag för att kolla. Bli det inte bättre snart ska vi höra av oss till vårdcentralen och få receptbelagd antibiotika.
Han mår ju inte dåligt av det, mer än när vi spritar det:( Så onödiga koppor....

Boktips

Publicerad 2010-07-17 10:28:30 i Allmänt

Ett litet boktips tii hängmattan ( eller vart man nu läser)



Underbart öppet och skört med stor igenkänningsfaktor på vissa plan. En bok om känslor och tankar. Vackra stunder och mindre vackra. Läs den!

Steg

Publicerad 2010-07-16 18:43:23 i Allmänt

I förrgår gick Gabriel 2 vingliga steg. Igår 2 steg och idag utökade han på kvällningen med 3 steg. Tjoho!! jag jublar och klappar händerna. Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för familjen Östlund-Bäcklin!

Parken

Publicerad 2010-07-16 14:51:11 i Allmänt

Nu har vi varit och gungat och lekt lite i  parken...


Gullunge!!

Fick en kommentar ang de jag skrivit om morgonträningen som var bra. Det är bara nedbrytande om du ligger på 75% av din maxpuls eller mer. Vilket ju är ett ganska högt och intensivt tempo. Så promenad och att småjogga funkar utmärkt.

För att kolla hur du ligger kan det vara smart att använda en pulsklocka om du är osäker.

God morgon

Publicerad 2010-07-16 09:50:51 i Allmänt

Härlig start på dagen genom en liten morgonjogg runt Långholmen!  Det var ganska behagligt ute, molning och svalkande vindar. För att få lite energi innan joggingturen åt jag en banan innan jag gav mig ut.

Vi får se vad dagen har att ge. Nu sover lilleman men på eftermiddagen blir det kanske en tur till lekparken.

so long..

Sommarbär

Publicerad 2010-07-15 16:27:52 i Allmänt

Ingen sommar utan jordgubbar!! Jag kan sitta och mola en hel kartong. Imorse hade jag de på gröten, blir liksom så somrigt då.

Har precis gjort en smoothie på hallon, banan, färska jordgubbar och lite mjölk. Gabriel älskade det. Han har suttit med sin pipmugg ( litet hål) i över en halvtimme nu, gott med något kallt och svalkande.



På förmiddagen så gick vi en promenad och hälsa de på Sara på jobbet. Sen jag fick barn så har jag gått svängen längst Årstaviken säkert 100gr. Men det är VÄLDIGT vackert. Inte alltid man tänker på det men idag slog det mig.




ok en grej till. Gabriel har fått svinkoppor. Usch, bara namnet. Svinkoppor. Jag hade själv det på gymnasiet, kommer ihåg att det var väldigt segdraget och smittsamt. På bara några dagar nu så har han koppor på nästan hela ryggen.  Någon med barn som har efarenhet av detta?? Vi har på alsosprit morgon och kväll för att torka ut och sen smörjer vi med Microcid. Värst är väl att det är så smittsamt. Jag och Tomas spritar och spritar för att inte behöva se ut som en pizza i ansiktet resten av sommaren. Inte så kul om man ska på 3 bröllop snart dessutom.

Kontroll

Publicerad 2010-07-14 17:23:39 i Allmänt

Idag har vi varit på bvc för 10 månaderskontroll och läkarcheck! Eftersom det är semestertider var det en läkare vi inte sett förut. Han tyckte vi såg ut som två så lyckliga föräldrar. Det äär vi, härligt att höra det från någon annan.

Allt verkade vara som det skulle.

Vikt: 11, 2kg

Längd: 76 cm

Huvudomfång: 47.3 cm

Jag förundras ofta över vad mycket som händer under det första året. Kommer ihåg när han var nyfödd och det kom en 1 åring på besök. Jag tyckte 1 åringen var groteskt stor i jämförelse.
Nu är det Gabriel som är groteskt stor. Vi mötte en granne på gatan idag som fick barn i lördags, han tyckte att Gabbe var så STOR!

Tomas börjar jobba snart och jag och Gabriel ska gå en kvällspromenad och njuta av solen.

Kram till er alla!

Tropiskt

Publicerad 2010-07-13 23:10:56 i Allmänt

Ojoj hela dagen har bara rusat förbi. Imorse gick jag hemifrån vid 07 för att gå och träna. Det var redan då otroligt varm ute. Lite behagligt i skuggan faktiskt.
Det var en fröjd att komma in i träningshallen. Där tycker jag ivanliga fall att det är så kallt innan man får upp värmen och börjar svettas, men nu  var det LJUVLIGT!!
Kunde inte bli en bättre start på dagen. Promenad och styrka, kondition, balans och rörlighet i ett= Shape:)

På kvällen bjöd vi över några vänner på grillning. De åkte för bara några minuter sedan. Man glömmer liksom bort tiden när det är trevligt och det dessutom inte blir kallare utan känns som utomlands.



Här var i morse när jag gick hem från träningen. Det är Ben & Jerrys lastbil som jag fick med i bakgrunden. Kan tänka mig att de har bråda dagar i värmen.

Städning

Publicerad 2010-07-12 15:03:33 i Allmänt

Idag har det varit mulet här i Stockholm. Mulet men vansinigt varmt. Efter frukost gav jag mig ut på min 6km runda. Härligt att få svettas så mycket, kändes nästan som att springa i en bastu. 6km var mer en nog eftersom jag inte hade med mig något vatten.

Vi har ägnat oss åt inomhus aktiviteter. Hade ett berg med tvätt, så tvättmaskinen har gått varm och vi städar och plockar här hemma. Blir inte så mycket av det när solen skiner. Då vill man ju vara ute. Skönt att få in fräsch doft och komma i kapp med tvätt och städning efter västkusten, möhippa mm.


Jag fick en fråga förrut hur länge man ska vänta med att springa efter att man ätit? Drar svaret här.

Det bästa är att vänta ca 1,5-2h så att maten hunnit spjälkas och blivit bränsle till musklerna. De beror ju såklart på vilken aktivitet man tänkt utföra. Efter nattens sömn är kolhydratlagren i kroppen slut, därför pratar man om att en promenad innan frukost bränner fett. Det stämmer då en promenad är lågintensiv träning och då det inte finns kolhydrater att tillgå så tar man fettet som bränsle. Att ge sig ut på en springtur direkt på morgonen utan att äta något innnan är nedbrytande och kroppen äter då av sig själv alltså musklerna. Vill och kan man springa på morgonen kan man ta en smmothie, banan eller något litet så det finns bränsle som går ut ganska fort i systemet och dessutom inte bildar en klump i magen. Springer man direkt efter en stor matportion har kroppen fokus på att spjälka maten och man känner sig trött och såsig. Dessutom är det lätt att få håll.

Hoppas att du är nöjd med svaret:)




Hellas

Publicerad 2010-07-11 20:00:57 i Allmänt

SÅ varmt! Inte mycket att göra dessa dagar förutom att lägga sig raklång och sen med jämna mellanrum gå ner och doppa sig. Det var INTE behagligt på bussen på väg till Hellasgården. Måste varit över 40 grader ingen ac att tala om. Tycker synd om Gabbe och alla andra barn.

Dessa dagar orkar man knappt tänka på träning. Är imponerad när jag möter någon löpare mitt på blanka dagen.  Tidig morgon eller sen kväll kan jag förstå men mitt på dagen är nästan farligt när det är SÅ HÄR varmt. Har man inte tränat förut så är det inte läge att börja i supervärme. Hjärtat utsätts för en oerhörd ansträgning.

Men att simma en extra tur i sjön eller några vänder i en bassäng är ju jätteskönt och ger hela kroppen skonsam träning.



Gabbe körde en tur i sin fina badbil som vi inhandlade i Turkiet.

NU final i fotbolls vm. Vem vinner tro? Åh det är så svårt vet inte vem jag håller på eller vem jag vill ska vinna. Spanien kanske.:)

Möhippa!

Publicerad 2010-07-10 21:04:50 i Allmänt

Igår var jag på möhippa för en gammal barndomsvän från Bollnäs. Det var en fantastisk dag. Picknick, bad, champange, klättring i dieselverkstaden, näsflöjtsvideoinspelning, ostprovning och underbar middag med härliga tjejer.

Jag har aldrig provat att klättra förut så det var en rolig upplevelse. Kul att utmana kroppen på ett nytt sätt, röra sig och använda muskler som den inte brukar använda.


Idag har vi lekt med Sara & Lova. Gabriel och Lova har badat pool här ute på gården.

Nu: Fotboll!

Västkusten

Publicerad 2010-07-08 21:09:17 i Allmänt

Här kommer 4 dagar på västkusten i bilder. Vårt stammishak "Konditori Snäckan" är med på bild. Där åt vi middag varje kväll. Underbart ställe med fantastisk mat. Deras räkmacka var fantastisk. 200g handskalade räkor. Mums. För att inte tala om deras fisk & skaldjursgryta, hummersoppa och hamburgertallrik. Så ska mat vara. Fräscht, fina råvaror och fanatstiska smaker. Det måste jag verkligen rekomendera om ni är i Uddevalla någongång. Dessutom låg det precis vid havet med små segelbåtar i hamnen.

I måndags provade jag på Friskis & svettis gratisträning. Outdoor, crosstraining. Superbra att kunna träna gratis på semestern. Det var en joggingrunda med 4 stopp. 3 styrkestationer och en staffetstation.

Passa på att träna gratis i sommar. Jag vet att både Friskis & Svettis och Balance har gratis sommarträning i utomhusmiljö. Perfekt för dig som kanske vill köpa ett träningskort någonstans.


Här kommer semesterbilderna:)


HEMMA

Publicerad 2010-07-08 18:12:34 i Allmänt

VI ÄR HEMMA IGEN!! Bilder kommer ikväll. Har haft det underbart. Nu ska det packas upp och nattas barn bara sen blir det datorn:)

Semester

Publicerad 2010-07-04 09:19:06 i Allmänt

Nu ska vi tillsammans med 2 kompisar dra ner till Uddevalla och semestra lite. Ska bli skönt att få en minisemester till, när man lämnar sin lägenhet så försvinner ju alla måsten för ett tag.

Kanske blir lite klent med uppdaterigar men ska försöka. Jag behöver även lite semester från datorn.

Men återkommer såklart:)

Hoppas ni alla njuter av semester och det underbara vädret, även om man inte är ledig gå det ju att ta tillvara på stunder av dagen. Inte ofta det är såhär varmt & skönt.


KRAM

Baddare

Publicerad 2010-07-02 16:54:01 i Allmänt

Sommar,  sommar och sol. Bara att njuta av den underbara värmen. 
Idag har vi legat vid Smedsuddsbadet och njutit.

Snart bär det av till Marcus och Sara för lite grillning.

Kolla baddaren:) Tack snälla mormor för den fina dressen!

MIddagstips

Publicerad 2010-07-01 19:15:53 i Allmänt

Kvällens middag blev baconinlindadkycklingfilé, potatisklyftor och morötter. Till det en grönsallad på körsbärstomater, sallad, avocado, champinjoner och fetaost. Gott.

Gott, hälsosamt och enkelt.

8,74

Publicerad 2010-07-01 12:57:03 i Allmänt

Idag är Tomas ledig så då kan jag träna i lugn & ro utan att behöva tänka att jag kanske blir avbruten.

Efter en tid med ögoninflamation och snorig näsa kände jag mig redo att jogga en ny och lite mer utmanande terräng. Sprang det jag brukar längst med Årstaviken men sen tog jag mig över på andra sidan där det är väldigt kuperat mycket upp och ner. Kom fram vid liljeholmen och sen över Liljeholmsbron via tanto, hem igen.

Enlig jogg.se en sträcka på 8, 74km.  Det bästa var att jag kände mig hyfsat pigg i kroppen och skulle nog orkat längre.

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela