Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Bröllop

Publicerad 2010-09-30 20:47:01 i Allmänt

 Det blir en bloggfri fredag, lördag. Vi ska bila upp till Sälen och gå på bröllop. Vi drar direkt efter jobbet imorgon eftermiddag.

Trevlig helg då alla!!!!



Bästa pappan!!

Publicerad 2010-09-29 16:54:04 i Allmänt

Om ni går in på www.icakuriren.se så kan ni titta på en jättefin bild på Tomas och Gabriel som mormor Ann har skickat in. Någon form av pappatävling inför farsdag.

En enväldig icakurirenjury korar sen vinnaren.  Det är några fler bidrag men det är bara att klicka sig fram tills ni hittar de.


Trevlig onsdag!!!

Ledig tisdag

Publicerad 2010-09-28 15:44:58 i Allmänt

Tisdag är, om jag inte jobar extra än sålänge min lediga dag.

Idag har  jag hunnit med att gå till frisöern. Skönt. Sist jag klippte mig var i maj och mitt tunna tunna hår blir så slitet och sprött.

Efter frissan var jag på en Kinesisklass. Kineses är en cirkelträningsform som finns på Sats. Det är redskapen som heter Kinesis. Väldigt bra klass. Funktionell.

Nu har vi snart tvättstuga och ska senare starta lite matlagningg iform av korvgryta med rotfrukter. Vi försöker tillsammans göra en satsning att veckohandla och planera inköpen.Mycket bättre. Mycket billigare. Om det är jag som handlar så går jag inte in i butiken utan att ha en lista att följa, annars blir det så mycket onödiga köp.
( Kämpar med att vara ekonomisk för tillfället)

Lilleplutt sover sånu ska vi dricka lite kaffe i lugn och ro.



God måndagmorgon!!

Publicerad 2010-09-27 08:43:57 i Allmänt



Gabriel är på dagis så jag och Tomas njuter av en frukost i lugn och ro. Det var lite sorgligt att lämna honom, han grät så mycket:( Men jag vet att det blir bra så fort jag försvunnit.

Ska iväg och träna kl 10. Ska på step idag också faktiskt. Bra för mig att ha mångastepsteg i ryggmärgen eftersomdet är ett redskap på jobbet.




Här är en bild från igårkväll när vi hela familjen åt Thai Röd curry med vit fisk. Blev jättegott och Gabbe gillade de också.

Riktig lördag

Publicerad 2010-09-25 18:10:39 i Allmänt

Idag har det varit en för mig riktig lördag! En långfrukost hemma, fika på stan och lite shopping. Eftersom det är lönehelg var vi ju inte ensamma direkt.

Mötte upp en kompis och lunchade på Stories i Gallerian. Efter det vandrade vi vidare mot Löplabbet. Jag har börjat kolla på nya löpskor. Nu när jag sprungit lite känns det viktigare än innan att ha bra skor. Löpning är också en matrialsport. Allt blir det när man håller på ett tag. Såklart måste man inte, men ju mer insatt man blir i en sport eller ett träningssätt desto MER saker vill man ju ha för att effektivisera det hela. Blev inga idag, men hoppas på att hitta några innan hösten är slut.

Nu ska vi fixa och mysa lite här hemma.

Hoppas ni haft en mysig lördag!

HELG

Publicerad 2010-09-24 15:59:05 i Allmänt

Jag tror knappt att det är sant. En hel fredageftermiddag+lördag+halvsöndag att spendera som jag vill. Under bart. Det är så efterlängtat. Har varit upptagen 4 helger i rad nu. Det känns.

Jobbade 06.30-11:00 idag. Passade på att träna efter jobbet och hade sedan en lunchdejt med Åsa på Cafe Kringlan. Vädret är jätteskönt idag, vi kunde faktiskt sitta ute.

Sen har jag för första gången sen innan semesternAlltså Tomas semester, jag var ju mammaldig hela sommaren) varit på en liten shoppingrunda. Vad jag skulle köpa var redan bestämt. En jacka. Hittade faktiskt en! Nu har jag en höstjacka och ett par nya örhängen som också fick följa med hem:)

Det är massor med städning, sortering, fix som jag måste ta tag i här hemma, men först tänker jag unna mig lite kaffe och en ny Mama i soffan. 

Trevlig fredag



 

Stackars liten

Publicerad 2010-09-22 16:48:32 i Allmänt

Gabriel är ynklig och klen. Har haft feber idag, 38,5 på eftermiddagen. Han ligger bara i soffan och kollar rakt fram eller sover. Liten och klen:)

Jag repade lite på köruppvärmningen jag ska ha ikväll och då ligger han och rycker med i takt. Gullungen är ändå danssugen fastän väldigt seg och trött:)


Nu ska jag åka och bidra lite till kören. Blir nog en tidig kväll även för mig. Ingen feber här men jag är väldigt seg och det sitter en förkylning i näsan. Sömn är ju en av de bästa medicinerna mot förkylning.


Burr

Publicerad 2010-09-21 11:13:54 i Allmänt

Idag är det riktigt stannainne väder. Regnigt och småkyligt. Jag är ledig idag, verkligen efterlängtat och behövligt. Tisdagar är jag ledig men har hoppat in extra 3 tisdagar i rad utan att veta riktigt var det innebar. Eftersom jag jobbar 2 helger i månaden blir det då att jag jobbar väääldigt många dagar i rad och hinner knappt med någonting.

Men nu har jag lärt mig schemat och mina arbetsuppgifter börjar smälta in. I helgen la jag upp mitt träningsschema så att både jag och Tomas vet när jag ska träna. Tyvärr så sprack schemat direkt eftersom jag under natten blivit jätteförkyld igen!! Det är livet som småbarnsförälder antar jag:) Snoriga näsor börrjar man bli expert på..

Det finns iaf en plan och den ska följas när jag blir frisk.

Gabriel är också snuvig och lite förkyldgnällig. Nu sussar han i vår säng


Själv samlar jag energi för att handla och laga mat.Fick senaste Fitness igår och i daen fanns ett recept på laxburgare med guacamole och coleslaw som lät supersmarrigt. Hoppas på det till middag!

Barnlös

Publicerad 2010-09-20 08:50:36 i Allmänt

Jaha nu var man barnlös! Vi har lämnat vår älskade knörtis på dagis för första gången!!!!!
Det gick smärtfritt, men nu sitter vi här i soffan och vet inte riktigt vad vi ska göra. Det är liksom lite tomt. Klart man ska passa på att göra sådant som är jobbigt att göra när han är hemma. Städa, sortera, laga mat, handla, ringa viktiga samtal. Men idag får vi bara sitta och sakna lite:)

Kl 10 ska jag iväg och träna. Ska på step!!! Hur länge sedan var inte det, men jag gör det i studeringssyfte. På jobbet finns steplådor som konditionsstation, så jag behöver lite inspiration jag kan delge våra kunder.


Hoppas ni alla får en bra start på veckan!

Myslördag och valsöndag!!!

Publicerad 2010-09-19 10:26:27 i Allmänt

Igår åkte jag tidigare till jobbet för att hinna träna och duscha innan öppning. En bra start på dagen med andra ord!

Efter jobbet åkte jag in till stan och mötte upp Gabbe och Tomas. Vi ville lördagsmysa, så vi festade till det med att köpa american muffin och åkte ut till Sara, Lova och Marcus. Lova ville att Gabriel skulle komma. - Mamma hämta bable.

Vi blev kvar där hela kvällen och köpte sushi till middagsmys.

Idag är det val.Ingen har väl misst det! Vi ska strax gå iväg och rösta här i skolan bredvid oss.
Utnyttja din rösträtt, varje röst är viktigt!!!

Fredag...

Publicerad 2010-09-17 20:15:15 i Allmänt

Idag har vi somsagt varit på Huddinge sjukhus, centrum för barnfetma. Vi är referensgrupp i en forskningsstudie där de ska följa oss under 6 års tid. Studien heter "early stopp" och man ska titta på både genetiska faktorer och livsstilsfaktorer för att se sambanden mellan och kunna förhindra barnfetma.

Efter lite salivprov, blodprov, mätning och vägning åkte vi mot dagis.
Så kul att få se och vara med där Gabriel ska spendera en del tid den senaste framtiden.

 Till middag idag blev det kyckling och fetaostsallad med valnötsbröd. Mmmm
Vi hade en mysig middagsstund tillsammans. Har inte hunnit äta middag tillsammans på hela veckan.

Ledighet

Publicerad 2010-09-16 20:28:15 i Allmänt

Åh efter en 12h arbetsdag har jag nu en efterlängtad ledig dag imorgon.
Eller ledig och ledig men inget jobb iaf. Kl 8:00 ska vi befinna oss på Karolinska i Huddinge för provtagning. Vi ska var med i ett forskningsprojekt med Gabriel som heter "Early stopp" som handlar om barn och barnfetma.
Intressant!

Berättar mer imorgon...
Trevlig torsdagkväll!!

Sorry...

Publicerad 2010-09-15 20:59:33 i Allmänt

Sorry sorry mina vänner! Dålig uppdatering i några dagar. Jag har jobbat så mycket och inte riktigt fått in mina nya tider och en bra rutin.  Tomas har idag haft den stora äran att idag få vara med på Gabriels första inskolningsdag på dagis. Det värmer ett moders hjärta att höra att han verkade trivas.


En söt liten skara med små korta människor som leker med ankor.


sovstund!

Bra mat!!

Publicerad 2010-09-13 19:24:45 i Allmänt

Här www.nlife.se hittar ni supergoda och hälsosama recept! Kolla in.. 

Förresten har vi sagt att Gabriel har fått dagisplats?? !! Vi är glada men lite splittrade. Vi sökte platsen förra året och sökte till sept 2010, just då vet man ju inte hur länge respektive förälder ska vara hemma men då trodde Tomas att han ville vara hemma senare.
Nu när vi fått plats på  Söder!! Det kan man ju inte säga nej till. Söker vi om kommer vi superlångt ner i kön och har förbukat vår garantiplats. Tomas ska ju vara pappaledig nu..Men är Gabriel på dagis får man ju inte ta ut föräldrapenning från försäkringskassan.
Ni är säkert fler därute som varit i samma sits. Nu ska vi göra så att han kommer vara på dagis deltid, bara några få timmar i veckan.
Sen väntar vi svar från ett privat dagis med passning på obekväm aretstid.. Det skulle egentligen vara det bästa.
Men den har vi sökt från jan.. Mycket att tänka på. Vi får väl se hur det blir tillslut:)

Kläm in träningen

Publicerad 2010-09-12 11:17:43 i Allmänt

Vissa veckor är det inte lätt att klämma in träningen. Denna vecka har varit en sådan för mig. Vi har haft barnvakt 4 dagar i rad och jag har jobbat tidiga mornar. Ändå kan man göra det bästa av situationen.

1. Att göra några övningar hemma varje dag går nästan alltid att få in.

2. Få in mer vardagsmption

3. Styrketräna tillsammans med din bebis

4. Om du har möjlighet träna på jobbet, eller lunchen.

5. Få inte dåligt samvete om du inte hinner.

Det viktiga är den träning som blir av!! Våndas inte över det du borde gjort.






Mera lopp...

Publicerad 2010-09-11 19:35:24 i Allmänt

När jag och Gabriel kom till slussen så var det avstängt för Sthlm halvmaraton. Min kompis skulle springa så vi måste ju stanna för att kolla. Åh vad sugen jag blir på att springa igen.Det har verkligen hjälpt mig mentalt att ha sprungit ett lopp och genomfört det. Innan kunna jag knappt springa 1 km utan var helt döööd. Som sagt jag har verkligen inte varit någon löpare.

Vi får se vad det blir härnäst. Funderar på premiärmilen som är i Mars. Innan dess är det tyvärr inget som jag kan vara med på.






Produkttest av The North Face Single Tracker
Jag måste investera i ett par nya löparskor och läste att dessa skulle var bra och prisvärda. Har du något annat bra tips får du gärna dela med dig.




Seeeg

Publicerad 2010-09-10 21:02:52 i Allmänt

Vissa dagar är får man vara trött, känna sig sliten och tycka småsynd om sig själv. En sån dag är det idag.

Nu måste jag duscha och sen lägga mig för i helgen blir det jobb igen! Gabriel ska vara med Sara och Lova imorgon.



God natt till er alla!!

Bra mat?

Publicerad 2010-09-09 19:26:18 i Allmänt

http://www.dn.se/nyheter/sverige/nordisk-mat-lika-bra-som-medelhavsdiet-1.1167760

I denna artikel från DN står det att nordisk mat såsom lax, havre, äpple och rapsolja kan vara lika bra för hälsan som dSe hela bildenen berömda medelhavsdieten.

Deltagarna bytte ut olivolja mot rapsolja, vattenmelon mot äpple och pasta mot mathavre. resultaten lät inte vänta på sig. Gå in och läs! Hoppas länken funkar!

Intressant. 

Idag på min korta lunchläste jag i vetenskap och hälsa. Där stod om kolhydrat och fettdebatten. Man betonade att den förrvirrar och det behöver inte vara antingen eller. Stod riktigt bra tycker jag. Om man väljer grova fiberrika kolhydrater och omättade fetter i lagom mängd så är det bra för hälsan.
Det tror jag på.



'

Kvällsbad

Publicerad 2010-09-08 20:09:37 i Allmänt

Idag var det en gnällig liten knört som mötte mig när jag ko hem. Tomas och Gabbe har nämligen varit och tagit den tredje vaccinationssprutan idag. Liten tår kom men sen hade Gabbe fått ett hundklistermärke och då blev han glad igen:)

Ett skumbad gör även den ledsnaste knört lite glad igen:)



Nu sover han så skönt så!
För mig blir det idol!


Shape

Publicerad 2010-09-07 14:01:22 i Allmänt

Kvällspass idag igen. Jag ska egentligen vara ledig på tisdagar men nu hoppar jag in lite extra om jag blir tillfrågad.

Har precis varit på Sats Zenit och tränat ett lunchshapepass. Rebecka som har de passen på Zenit och Hötorget är som jag skrivit tidigare grym!! Kändes bra att få in ett styrkepass, har varit lite dåligt med de ett tag.


Har börjat kika lite på fler lopp att springa:) Vad har ni för tips?
Tyvärr kan jag inte springa Topploppet som är den 2 okt är på bröllop då.

Vilodag

Publicerad 2010-09-06 10:39:22 i Allmänt

Idag blir det vilodag! Shit vad trött jag var i går eftermiddag/kväll. En stor anspänning släppte.

Nu ska jag göra lite matlådor och vänta in snaälla Therese i min kör som ska vara barnvakt på torsdag.

Släkten har åkt hem nu för denna gång. Jag börjar jobba kl 14 idag och ska hinna med lite kvalitetstid med familjen innan.


Tjejmilen!!!!!!!!!!!!!!!!

Publicerad 2010-09-05 19:23:39 i Allmänt

Så var dagen kommen. Dagen då jag skulle debutera som löpare. Mitt första lopp ever. Att gå från att verkligen hata att springa till att sakta men säkert ha tjejmilen i sikte har varit en resa bara det. Jag är stolt över mig själv. Att jag vågade och att jag gjorde det. På förmiddagen var jag jättenervös. Laddade med havregrynsgröt, russin och mjölk, smoothie och dinkelsmörgås med lite kaffe.



Poserade framför lekhörnar innan det var dags att ge sig av mot Gärdet. Vädret var ju kanon. Shit vad folk 28 000 löpare. Jag startade i grupp 5. Med facit i hand hade det nog varit bra att ha startat tidigare. Det var otroligt trångt och redan efter 2 km började många att gå vilket gjorde att man fick kryssa sig fram. Jag kände mig pigg och fräsch hela tiden. Det jobbiga var trängseln, men härligt på samma gång. Vilken folkfest. Vid ca 8 km stod mamma, pappa och min bror och hejjade.

När man kom i mål fick man:



Att anmäla sig till ett lopp var verkligen bra för mig. Det kan jag rekomendera.
Tiden blev 62 minuter. Nu har jag något att förbättra nästa år:) Såklart har jag fått mersmak och kommer springa fler lopp i framtiden. Ska spåna lite på vad som blir nästa mål!

Trevlig söndagkväll!

Gabriel 1 år!!

Publicerad 2010-09-03 22:00:04 i Allmänt

Gabriels första födelsedag! Tack alla som varit här det har varit en dag med fart och fläkt, lägenheten har varit full med folk från morgon till kväll. Nu har vi deckat i soffan med lite sushi och EM kval.





Både kompisar och kusiner har varit på besök i dag. det bjöds smörgåstårta och fruktsallad.
Gabriel har fått så mycket fina saker och varit en glad speedad skit nästan hela dagen.


Det är nära nu..

Publicerad 2010-09-02 23:04:23 i Allmänt

Snart..om 1h och 20 min kom min älsakde lilla son ut och såg dagen ljus för första gången. För ett år sedan låg jag där och kämpade med försvaga krystvärkar som inte gjorde någon verkan.

Nu har vi fixarstuga här hemma och förbereder smörgåstårtor till imorgon.

Lovar att lägga upp massa bilder från Gabriels första födelsedag....

Mormor

Publicerad 2010-09-01 21:06:30 i Allmänt

Snälla snälla mormor är här hos oss och hjälper till och barnvaktar nu när jag och Tomas jobbar.
Blir fulla dagar både för mig och mormor men idag har hon ändå bakat kokoskakor och maränger till Gabriels födelsedagskalas. Tänk snart snart 1år... Inatt för ett år sedan gick mitt vatten...
NOSTALGI....

Herregud att man kan bli så sentimental.



Nu ska vi äta äggmackor innan det blir bums i säng. Imorgon ska jag ha inspirationspass på jobbet:)


Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela