Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Ostrukturerat

Publicerad 2011-08-31 20:59:41 i Allmänt

Usch jag är inne i en riktig svacka nu vad gäller träningen känns så planlöst och ostrukturerat. Dessutom känns kroppen seg och orkeslös. Hösten brukar ju annars vara nystart.
Nu har jag bestämt mig för att också få struktur på tillvaron jag ska skaffa en PT,  något jag länge velat men aldrig prioriterat pga kostnaden. Jag behöver ny input, nya mål, bättre struktur.

Så nu var det bestämt1 Imorgon ringer jag! Kram & hej

Intensiv start

Publicerad 2011-08-30 17:58:54 i Allmänt

Intensiv och rolig start på veckan. Igår startade jag en ny grupp i Haninge. Kul! Sen kväll för både mig och Gabbe. Hemma vid 22:00 och upp 05:50.
När det blir så intensivt är det verkligen skönt att ha en hel eftermiddag fri som idag.
Hinna laga mat, duscha och förbereda morgondagen. Ikväll blev det lax och wookgrönsaker, det var sjukt gott och jag är nöjd med mig själv att jag äntligen lärt mig få till en lax som smälter i munnen.





Älskade lilleman som snart snart blir 2 hela år!

Sista sommardagen?

Publicerad 2011-08-27 15:15:30 i Allmänt

Vilken skön lördag. Vi tog en promenad ner till Tantolunden och den lilla badplats som finns där, kanske fick vi njuta av den sista riktiga sommardagen?!
Mycket folk i rörelse då det också pågår VM i bangolf där nere.
Gabbe lekte runt med hink, spade och sin älskade grävskopa. Som alltid har ju alla andra barn roligare leksaker som han ville "låna".

Efter någon timme i solen tog vi en promenad längst Årstaviken upp till Skanstull där vi smygshoppade födelsedagspresenter till Gabriel trots att han var med!



Nu ska vi vila i soffan och senare baka lite till Gabbes kalas nästa lördag!!

Trevlig lördag!

dagens middag

Publicerad 2011-08-24 20:07:58 i Allmänt



Jäkligt god tacopaj! Ingen paj utan en god sallad till.

Tisdag

Publicerad 2011-08-23 18:35:39 i Allmänt

Fullt styr i början av veckan. På tisdagar slutar jag hyfsat tidigt och brukar hinna träna på jobbet samt ta en promenad till dagis även om det är min hämtdag. Idag var det härligt fint väder, skönt att få frisk luft och  sol på sig.

Jag har varit sugen på köttbullar hela dagen, så när jag kom hem blev det härlig husman. Köttbullar, kokt potatis, kokta morötter, brunsås och rårörda lingon. Mmmm så gott!!!

Ikväll tänkte jag kolla på True talant och se om det är något att ha!

Hoppas ni har en trevlig tisdag därute!
KRAM

Helgen

Publicerad 2011-08-21 19:09:34 i Allmänt

Ännu en helg har passerat i rasande tempo. Tomas jobbar ihelgen så jag och Gabriel är allena. I fredagskväll somnade jag och Gabriel i soffan freamför tvn
Någon kom hem och smygfotade



Någon av mina förbättringar att jobba med under hösten är att laga minst ett nytt recept i veckan. Man har ju gärna några recept som går runt runt. Idag blev det denna veckas recpet. Tomatsoppa! Många körsbärstomater, lite selleri, lök, vitlök och kokosmjölk sen mixa slät. Blev riktigt god, framför allt med fetaost i:)

Hoppas ni haft en trevlig helg där ute!

Mitt pris

Publicerad 2011-08-19 16:33:13 i Allmänt

Idag hämtade jag ut mitt pris jag vann på "Fotballfruens" blogg. Ett fint underklädessätt från GlamMam.
En ammningsbehå lite snyggare och roligare än de vanliga och fina trosor till de.



Ett trevligt litet kort var också med.

Annars har jag varit ledig idag, tränat cykel och core och bara latat mig. Det behövdes. Jag är helt slut efter veckan, men nu är det heelg!!

Laddat med Godricka!

Publicerad 2011-08-17 17:53:22 i Allmänt

För ett tag sedan var jag förbi Hälsobutiken 8T8 och frågade om jag kunde beställa ett flak (10 st) Kokosvatten. Det kunde jag och nu hade de kommit, fick 10% rabatt det tycker jag var bra. Härligt att ha hemma i kylen och kunna ta när man är sugen:) Köpte även en Baginbox med äppelmust, hälsosam bagin box. Bra grejer!



Katten på översta bilden är bara vår drygis som gärna ville vara med och posera!

Träning på jobbet

Publicerad 2011-08-16 17:11:20 i Allmänt

Idag efter jobbet stanade jag kvar och tog tre varv i vår cirkel. 3 varv= 30 minuters träning, som kan bli väldigt jobbigt, allt beroende på din intensitet. Sen blev det en promenad för att hämta Gabriel.

Ikväll ska jag fundera ut vilka förbättringar jag ska ha under hösten. På vilka områden jag vill förbättras och på vilket sätt. Vi fick det i uppgift i fredags på vår Kick off. Alltid bra att bestämma några områden att förbättra för att se att det verkigen blir gjort på riktigt. För har man mål ska man skriva ner dem

Ett av mina är att jag har bestämmt mig för att börja träna med en personlig tränare i höst. Framför allt för att få ny input och träna upp min hållning.

Vilka är dina mål?



3 årskalas

Publicerad 2011-08-14 18:36:43 i Allmänt

Idag har vi varit hos Lova på 3årskalas. Det var mkt trevligt, men Gabriel blev väldigt mammig när det dök upp en massa okända ansikten. Räckte med att jag i 5 sek gick till ett annat rum för att hämta något ( idetta fall mobilen för att kunna ta kort) så bröt han ihop och vrålade MAMMMMMMAAAAAAAAAAAAAA!!!



Stackars liten ,han som satt och hällde fina små hjärtan och strössel på sin fina Cupcake


Nu har vi dushat och ska leka lite innan det blir sängen!
God natt alla fina!

Sötast vid frukostbordet

Publicerad 2011-08-12 18:23:23 i Allmänt

Gabbes morgonfrisyr är verkligen fantastisk. Ett riktigt frizzrufs.
Imorse satt han med en liten yoghurt innan vi skulle gå mot dagis. Världens sötaste knört!!



Låter bilderna tala för sig själva!

Torsdag

Publicerad 2011-08-11 18:21:57 i Allmänt

Två jobbdagar har flutit förbi och vardagsrutinerna är tillbaka för fullt.  Igår kväll somnade jag kl 20:00 och sov till 06:30 imorse!! Shit vad länge...Tar mycket på krafterna att komma igång efter sommaren.

Imorse var det höstigt i luften, och faktiskt känns det helt ok. Sommaren har varit jättefin men nu är jag redo att dra på mig tjocktröjan och sätta in full sprutt inför hösten!!


KRAM!!

Nytt skåp

Publicerad 2011-08-09 16:25:36 i Allmänt

Trevligt att komma tillbaka till jobbet ( i Enskede) där jag inte varit nu på 8 veckor. Ännu trevligare att ha fått ett eget skåp med ett fint "K" på och en liten välkomstlapp från chefen!


 Härligt att träffa kunder man inte sett på hela sommaren som gjort fantastiska framsteg.

Efter jobbet tog jag en promenad till dagis och mötte upp mina fina där.
Nu håller vi på och förbereder maten. Något som är väldigt gott och hållbart är att göra vitkålssallad. Hyvla ner vitkålen, lite salt, peppar, vinäger och olja så har man en bra sallad för hela veckan. Dessutom kan man ha i morot eller något annat om man vill variera sig.



Till detta blir det blodpudding, keso och lingonsylt. Husman är kung!!

Träninginspiration

Publicerad 2011-08-07 20:24:35 i Allmänt

Flera världsstjärnor till Scandinavian Sport & Fitness Festival

Den 26-28 augusti arrangeras Scandinavian Sport & Fitness Festival för alla som älskar sport, träning och en sund livsstil på Kistamässan i Stockholm. Några av världens främsta idrottare, instruktörer och presentatörer kommer att finnas på plats hela helgen för att träna med publiken och dela med sig av sina erfarenheter på föreläsningar och workshops. Det blir svettigt, roligt och inspirerande, under parollen ”Let us inspire you!”.




Trevligt att få lite träningsinspiration igen! Iår tänkte jag försöka gå på detta. Ha inte bestämt vilka klasser och föreläsningar än, men en heldag har jag bestämt att det blir.

Följ med du oxå!!




Lat lördag..

Publicerad 2011-08-06 19:55:09 i Allmänt

En riktig latlördag har jag haft idag. Mitt på dagen så hade vi besök av Lova med familj. Vi bjöd på varma mackor med svampstuvning (GÖTT!!). Ibland är det skönt att ha något att göra sig iordning för annans hade jag nog kunnat ha pyjamas hela dagen.

En sväng till babayproffsen har vi också lyckats med, vi har köpt en pall till Gabbe så han når upp att tvätta händerna:)

Ja det var väl ungefär det..
Imorgon blir det träning och fika med Petra. Slut på latandet!

Trötta..

Publicerad 2011-08-04 18:57:55 i Allmänt

Gabriel hade inte sovit någon middag idag. Antagligen för varmt. Så efter mat och bad slocknade han i soffan redan kl 18.30. Lilla sötnos. Väldigt skönt tycker jag som oxå känner mig helt färdig idag, kanske kan skylla på värmen jag med!

Ica kan också..

Publicerad 2011-08-03 21:03:22 i Allmänt

Idag har jag hittat mitt älskade kokosnötsvatten även på Ica. Tyvärr tyckte jag inte att det var riktigt lika gott som de jag drack från början som jag köper på Hälsokost el utvalda hälsobutiker. Vet inte vad skillanden är. Båda 2 är ren ungkokosnöt och inga tillsatser, så det är ÄKTA vara.

Men nu kan du som inte testat också göra det. Gott, läskande, kalorisnål och hälsosamt. Kan inte bli bättre!



Nu har jag precis sövt lilleman efter en ganska sen hämtning på dagis. Jag har haft en öppen gruppträff på jobbet och det är så kul att inspirera till hälsosam livstil:)

Idag blir förresten Gabbe 1 år och 11 månader. Snart 2..Shit. Nu är det dags att sluta räkna månader:) Eller??

Tillbaka till rutiner

Publicerad 2011-08-02 18:07:10 i Allmänt

Nu märks det att vadagen börjar smyga sig på, även om det fortfarande är sommar! Idag har jag handlat, lagat mat och matlådor, tvättat, tränat samt hämtat och lämnat på dagis och ja det vanliga förståss.

Nu sitter jag glad och slut i soffan tillsammans med liileman.



Trevlig  tisdag till er!

Helg i Bollnäs

Publicerad 2011-08-01 09:35:53 i Allmänt

Nu är vi tillbaka efter en fullspäckad helg i Bollnäs. Grillning, grillning  och fika är 3 ord som kan summera vår helg. Vi har haft fint väder och det klart att grillen går varm då:)
Jag har även hunnit med ett 30 årskalas. Gabriel fick följa med och blev ist för potatissallad och kallskuret bjuden på korv me brö:) Mums tyckte han.



Nu ska man kommain i rutiner igen. Packa upp, laga mat, och fixa. Rutinfrukost för mig är ju havregrynsgröt äggmacka och kaffe. Detta har precis intagits och nu väntar ett spinningpass innan jobbet börjar kl 15 i eftermiddag.

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela