Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Redo för nyår

Publicerad 2011-12-31 13:05:00 i Allmänt

Nu har jag och Gabriel varit och reashoppat lite, fått oss en skön promenad i solen! Jag handlade allt en gravid kvinna behöver! Stödstrumpor och en eyeliner

Gabriel sov gott i vagnen och blev väldigt glad när han fick Toy storytröjan jag handlat till honom:) handlade även bra fynd på Polarn och pyret!

Träning

Publicerad 2011-12-29 12:56:20 i Allmänt

Härligt att få återvända till träningen efter en veckas vila! Lite kondition på crosstrainern samt styrka i framsida lår, baksida och utsida! Lite chins och gummiband! Det jag saknar med träningen när jag är gravid är att bli väldigt svettig och totalt slutkörd! Det är en härlig känsla som ju längre graviditeten går det blir mindre och mindre av!
Idag regnar det i stockholm, så här såg det ut i Bollnäs för några dagar sedan.

Tillbaka

Publicerad 2011-12-28 17:55:39 i Allmänt


Phu vilken pers! Eftersom stormen Dagmar har härjat var det frågetecken om vi skulle komma tillbaka till Sthlm överhuvudtaget! Tågresan blev tillslut 3 h och 40 minuter försenad vilket resulterade i att jag kom till sängs 0230 inatt och klockan ringde 0530!!! Blää, mest jobbigt mentalt jag vet ju att man orkar en natt med lite sömn, men för mig är det så viktigt att få sova ordentligt!! Blev en bra dag på jobbet tillslut, nu väntar en skön dusch lite uppackning av julklappar och ser framemot en tidig kväll!!

Nu har jag även haft lite jullov från bloggen så snart blir det bättring igen!

God jul

Publicerad 2011-12-25 18:07:38 i Allmänt

Vecka 27 nu och julen är här! Vi är på landet och har fått snö! God jul till er alla!

Fint

Publicerad 2011-12-20 19:11:49 i Allmänt

Igår eftermiddag hade Gabriel och Tomas bakat pepparkakor! Detta fina fick jag av Gabriel, man blir så glad i mammahjärtat!
Nu håller vi på att packa här hemma. Imorgon direkt efter jobbet bär det av med tåg upp till Bollnäs för lite härligt skönt jullov!

Nytränad

Publicerad 2011-12-19 11:11:58 i Allmänt

Nu sitter jag på pendeltåget påväg till jobbet! Nytränad och nyduschad. Samlar kraft och energi inför de 3 resterande jobbdagarna, sen 1 veckas ledighet. Skönt. Att jobba sen i mellandagarna känns inte så jobbigt faktiskt, ganska lugn period på centret. Men sen kommer det vara 2 högtrycksmånader innan det är dags gör mig att varva ner.

Utanför fönstret snöar det. Ja, äntligen lite ljus!

Trevlig måndag!

Saffran

Publicerad 2011-12-17 18:01:34 i Allmänt

Det blev en dag i julens egen krydda saffranets tecken! Yellow yogi smoothie till mellis och saffransvåfflor till middag! Mums vad gott! Förutom saffran var det gurkmeja, mango, apelsin och citron i smoothien så den blev VERKLIGEN gul!!
Förutom detta så har jag stått på alla fyra och skurat toaletten, magen börjar bli ivägen nu, men fy vad nöjd jag är nu! Det luktar gulsåpa i hela badrummet och luften är såå lätt!

Fint ska det va!!

Publicerad 2011-12-16 17:57:42 i Allmänt

Ja nu sitter jag här i soffan med jäst mage och en finkaffe i handen! Försöker få julstämningen att infinna sig men det är svårt när regnet öser ner utanför.
Nu är vi ätna och planen för kvällen är att bara ligga raklång! Äntligen helg!!!

Besök på Södra BB

Publicerad 2011-12-14 18:42:58 i Allmänt

Så var det äntligen dags för ett besök hos barnmorskan igen. Senast jag var där var 29 aug ( och ultraljud däremellan såklart) men nu blir besöken lite mer frekventa även som omföderska. Gabriel och Tomas var med och Gabriel var inte jättesugen på att sitta still men besöket gick så snabbt. Blodsocker 6,4, HB 113, SF mått 24. Hittills har jag bara ätit järntillskott varannan dag men nu när värdet var lite lågt( bör ligga på 120) så det blir till att öka! Något som fick Gabriel att sitta still var att lyssna på hjärtljuden, det tyckte han var spännande!

Allt var bra och hon sparkade och hade sig där i magen!

Fröig frukost

Publicerad 2011-12-12 09:44:48 i Allmänt

Något negativt med att vara gravid är att magen inte riktigt fungerar som den ska. Speciellt inte om man oxå äter järntabletter, det blir lätt lite trögt om man säger så!
Men med lite linfrön i yoghurten tillsammans med andra frön och nötter kan man hjälpa det på traven

God morgon Nobel !

Publicerad 2011-12-10 08:59:53 i Allmänt

Nej ingen nobelfest för oss, men lite finlyx så här på lördagsmorgonen. Tomas köpte nämligen en ny fin kaffemaskin till oss i förtidig julklapp! Så nu kan jag dricka finkaffe!!

Ny magbild idag också. V 25, börjar äntligen känna mig gravid på riktigt! En riktig mage inte känslan av att vRa totalt otränad och ha käkat dålig fet och näringsfattig mat i mer än en månad!

Coffeballs

Publicerad 2011-12-07 18:37:11 i Allmänt

Imorgon tänkte jag bjuda några av mina kunder på ett hälsosammare julgodisalternativ! Kaffebollar hämtade ur Blueberrys kokbok.

Till ca 30 bollar behövs
200g dadlar
4 dl naturella cashewnötter
2msk agavesirap
1 kall espresso
100g mörk choklad

Mixa och rulla sen i kokos eller riven mörkchoklad. Mumma!


Julstämning!

Publicerad 2011-12-06 12:03:32 i Allmänt

6 december idag och äntligen är det lite lite vitt på backen! Det hjälper till att skapa julstämning! Här i Enskede så har de en fin julgran mitt i cirkeln
Vad tycks?

Ps. Det blev konstaterat igår att Gabriel har vattkoppor. Ett besök hos läkaren ( i isolerat väntrum) fick bekräfta de vi trodde! Nu är det bara att vänta ut...

Prickar

Publicerad 2011-12-04 15:32:30 i Allmänt

Jo jag tror bestämt att det är vattkoppor. Har blivit mer över natten då nu har han, runt munnen, i öronen, hårbotten och mest på mage & rygg! Lite vattniga blåsor som verkar klia lite grann. Ni som haft, hur länge satt det i för er? Har förstått att det är väldigt olika. Kika, vad tror ni?

Fel

Publicerad 2011-12-03 16:24:43 i Allmänt

Hm inte riktigt så många bilder var det tänkt. En av varje var tanken inte typ 10 på oss däri början men men....

Julbak

Publicerad 2011-12-03 15:55:54 i Allmänt

Phu nu har vi bakat saffransbullar så det är deg och mjöl i hela köket. Degen blev ganska kletig så det var inte så barnvänligt. Gabriel ville gärna använda kaveln men det gick inte så bra:) men vi fick ihop det till slut. Supergoda och saftiga blev de!

Hmm Gabriel är rödprickig på mage och rygg. Undrar just om det kan vara vattkoppor? Han är väldigt pigg i övrigt. Ringde till sjukvårdsrådgivningen och kollade. Överallt på nätet står det att vattkoppor börjar med feber. Hon trodde det kunde vara det, eller virusprickar. Vi får väl se hur det utvecklas!!

Här kommer lite Bullbaksbilder:)

Ett kvällsbad!

Publicerad 2011-12-02 23:03:06 i Allmänt

Skönt att avsluta veckan med ett riktigt skumbad! ;)

Vi har haft lite julmys med jobbet idag. Varit på Kulturhuset och käkat lunch, pratat dåtid och framtid. Efter lunchen promenerade vi till Gamla stan och drack glögg eller för mig blev det varm chocklad då de inte fanns ett lätt alternativ!

Trevlig fredagkväll!!

December

Publicerad 2011-12-01 19:52:07 i Allmänt

December är här och jag känner att jag nu tagit första steget mot julhandeln. Idag handlade jag min första julklapp ! Mkt skönt att ha börjat i någon ände iaf!

Nu är jag påväg till dagis för hämtning av lillgrisen efter en bra och skön arbetsdag. Har haft inspirationspass idag alltså gjort flera konditions och styrkeövningar på stepbräda för att inspirera våra kunder till nya idéer! Det är alltid svettigt och jag känner att jag blir mer och mer framtung! Men roligt är det och jag anpassar efter min förmåga!

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela