Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Äntligen träning

Publicerad 2011-07-29 12:25:42 i Allmänt

Efter en låång jobbdag igår riktigt längtade jag efter att få träna igenom kroppen.
Imorse blev det drygt 1h skön egen träning på Sats. Hann nog köra igenom nästan hela kroppen. Skönt, speciellt eftersom vi ska sitta ien bil upp till Bollnäs nu på eftermiddagen.



Svettig men lycklig!

Jobba

Publicerad 2011-07-28 16:34:01 i Allmänt

Jaha då var man tvungen att jobba 13,5h idag då. Härligt! Men så är det med sjukdom. Igengäld ser det ut som om jag får en mkt kort morgondag. Hoppas ni alla har det bra!


KRAM

Frukost & mellis

Publicerad 2011-07-26 19:27:20 i Allmänt



Ägg är helt fantastiskt. Så nyttigt och mättande! Perfekt både som frukost och mellis. Till frukost är bara ett ägg lite lite men som ett komplement till gröt eller smörgås är det perfekt.

Nu gör vi oss klara för kvällen här. Har just haft bajstime!! Jobbigt men skönt när det är klart. Efter det träningspasset var det skönt med ett bad


Lite sorg

Publicerad 2011-07-26 19:23:32 i Allmänt

Fick reda på att vår äldsta katt i mitt föräldrahem idag har somnat in. Usch så sorgligt med djur. Det skänker så mkt värme och glädje när de lever men blir så tomt när de försvinner.
 

Hugg i mammahjärtat

Publicerad 2011-07-25 19:58:43 i Allmänt

Idag var det första dagen på dagis för Gabriel. Har ju varit många sköna veckors ledighet för honom nu.
Han grät och grät i morse, hjärtskärande, ville inte, klängde sig fast som en liten apunge. Han var helt rödgråten och snorig när jag gick. Senare i dag när jag äntligen fick hämta lilleman satt han ute på gården fastspänd i sin vagn. Lilla trygghetsnisse. När han är mammig och pappig blir hans saker väldigt viktiga för honom. Jackor, nappar, filtar allt som han har på dagis ska gärna bäras på. Och vagnen blir som sagt en trygghetszon. 

Har varit en hård dag för lilleman, hoppas han känner sig mer bekväm imorgon. Nu har vi af haft en mysigkväll och nu sover han så skönt.





Söndag

Publicerad 2011-07-24 18:00:02 i Allmänt

Idag har jag och Gabriel gått en promenad runt söder. Kombinerad med lite reashopping. Hade inte ALLS tänkt att handla något men så hittade jag fina saker på sommarrean. Byxor och tröja till Gabriel och tröja och kjol till mig.

 
För att förbereda veckans matlådor gjorde vi idag en STOR kastrull grekisk sallad. Mums


Jag tycker det passar perfekt med "Feta & Oliv" keso till grekisk sallad. Gör det lite mer krämigt om man tycker om det. Mums är det iaf jag som är en torsk på salta saker.



nu blir det bad och lite läsning av böcker. Imorgon har Gabriel sin första dag på dagis på 4 veckor. Förbereder mig på lite tårar.

Ja vann!!

Publicerad 2011-07-24 15:28:25 i Allmänt

Tjohoo jag har vunnit ett underklädessätt på Fotballfruens blogg!! 81 tävlande och jag var den ända som gissat rätt! Det var en bra söndagspresent!


Svettigt

Publicerad 2011-07-23 19:36:03 i Allmänt

Efter en varm och svettig fredag på jobbet åkte jag och Gabriel till Julia för att grilla i finvädret igårkväll.



jag köpte med mig lax och tonfisk. Inte ofta jag äter färsk tonfisk men det var väldigt gott. Speciellt med Julias goda sallad och hummus till. Gabriel gick lös på vattenmelonen.


Idag har jag varit på en sångjobb. En tjej från Bollnäs som också bor här i Sthlm kontaktade mig och undrade om jag ville sjunga på deras bröllop. Roligt. Så tur att vi bondade lite med Julia igår för hon och hennes man fick vara barnvakter idag medans jag var på bröllop.

Nu är vi hemma och tittar på tv. Skönt efter en dag med fullt ös.

Sushi och Sår

Publicerad 2011-07-21 18:22:41 i Allmänt

Inte längre gräsänka utan mina favvisar kom hem igår eftermiddag. Tyvärr hade det varit lite traumatiskt för lilleman då han klämt fingret rejält i en dörr. han visade mig väldigt noga och fick ett stort plåster



Ikväll var det Sushitime..lyx

Dagens shaperedskap

Publicerad 2011-07-19 20:36:08 i Allmänt

Shapeklasserna är väldigt fria och det är upp till instruktören att välja redskap. Idag blev det dessa. Gummiband, 2 plattor med valfri vikt ( en tung och en lättare) samt en stång till rörlighet.Samt en stepbräda. Passet var jättebra och jag lovar det kommer att kännas i rumpan imorgon:)



Jag är gräsänka nu då Tomas och Gabbe har åkt på kryssning. Trots att det är väldigt skönt och underbart med egentid så kan man inte låta bli att sakna de lite....

Jodå..

Publicerad 2011-07-18 20:57:18 i Allmänt

Jodå jag överlevde första jobbdagen, även om hela förmiddagen gick åt till att sätta sig in i aktuell information, komma ihåg vad jag håller på med och landa..


Till middag åt jag en av mina favorit sommarrätter. Grillad kyckling. Eller kiking som Gabbe säger.

Nu ska jag landa i soffan med en färsk Fitness Magazine och lite tv. Imorgon är det upp 0530! Hua:)


Sista semesterdagen

Publicerad 2011-07-17 20:16:13 i Allmänt

Idag gick vi en långpromenad ut till Djurgården och Rosendahls trädgård. Finväder fick jag också sista semesterdagen. Så härligt att se och gå runt i vackra Stockholm.

Vid Rosendahls trädgård åt vi lunch och la oss på en handduk och lapade lite sol.
Jag åt en god vegitarisk soppa


Gabriel hittade ett litet får att rida på:)


Nu ska jag titta på fotboll. Sammanfattning av årets semester:.
Finväder, strand, grill, bröllop, vin, fina vänner, Eriknäsbo, Allsång, Gröna lund, träning, sovmorgon, sena kvällar
Språkutveckling hos Gabriel, läsning. Ja det var nog årets semester i ett svep!

Finbesök från Syd

Publicerad 2011-07-16 18:06:06 i Allmänt

Igårkväll kom mina fina "luciavänner" Emma och Johanna på besök. Emma kom hela vägen från Malmö.
Vi hade en supermysig kväll med färsk ungsbakad lax, sallad med fetaost, valnötter och päron samt gott vin. Till efterrätt camenbert med hjortron.

Emma huserade hos oss och fick inviga sängarna på loftet. Jättesköna var hennes betyg. Bådar gott.Idag gick och åt brunch på mosebacke. Mysigt. Fastän det varit helmulet nästan hela dagen tittade faktiskt solen fram 5 minuter när vi satt där



Gabriel kladdade mest runt med maten men fick väl i sig några tuggor iaf. Tur att man inte behöver betala för de små:)

Torsdag

Publicerad 2011-07-14 19:51:47 i Allmänt

Idag har vi varit ute hos Malin, Micke och Hugo. Vi har fikat i lekparken och grillat och ätit gooda hamburgare. Mums! Härlig och minnesvärd dag! Usch jag börjar känna lite jobbångest som kommer krypande. Bara 3 dagar kvar, ska göra mitt bästa för att ta tillvara på det så bra jag kan.

En bild från lekparken idag när Gabbe skulle försöka cykla

Allsång!

Publicerad 2011-07-13 14:24:33 i Allmänt

Igår fick vi våra efterlängtade madrasser som vi ska ha på loftet. jag och Gabriel var hos sara och Lova under  dagen för att pappan skulle kunna städa i lugn och ro. Alltid så kul att se Lova och Gabriel leka tillsammans.

På kvällen begav vi oss till Skansen för att kika in allsången. När vi stod i kön började det regna och det kändes inte alls som någon bra ide, men sen sprack det upp och blev en väldigt fin kväll. Kvällen till ära var det publikrekord närmare 25 000 betalande. Ville mest få en skymt av grymma Veronica Maggio. Och det fick vi faktiskt:)


 Även allsångsledaren Måns var ju tvungen att plåtas.

Idag har vi en "inte göra så mkt alls dag" Jag har stekt pannbiffar, småstädar, läst lite, ja semester helt enkelt.
Kl 17 ska jag iväg och träna vilken ska bli sköönt.

Hoppas ni får en bra kväll!!

Underbar spinning!

Publicerad 2011-07-11 21:19:18 i Allmänt

Ikväll har jag varit på ett grymt spinningpass. Instruktören som har detta pass är super, pratar mkt om närvaro under träningen och får mig iallafall att sluta ögonen och bara ösa. Vad ska jag annars ödsla tid på träningen om jag inte kan närvara fullt ut. Så sant, inte alltid lika enkelt.

Bjuder på lite bilder från vår Bollnäs vecka:

Hos gammelmorfar i ladugården för att titta på grisen



Hos släktingen Stina med familj i stugan


Gudmor Helena och Gabbe


Sommarbad och glass


Till sist går det alltid att smita in lite träning

crosstraining

Publicerad 2011-07-10 13:31:25 i Allmänt

Phu..Startade söndagen med ett crosstrainingpass vid Sats Medborgarplatsen. Shit vad jobbigt det var. Stationsträning blandat med tabata intervaller. Bara egen kroppsvikt. Kommer garanterat att kännas imorgon.

Nu väntar vi besök av min släkting Stina som ska komma på en liten fika!!
Trevlig söndag!



Mina badpojkar

Publicerad 2011-07-09 11:23:56 i Allmänt

Nu är vi tillbaka i Sthlm igen efter 5 dagar i Hälsingeskogarna. Just nu håller vi på att packa upp väskorna och Tomas har återvänt med hyrbilen. Vet inte vad dagen har att erbjuda så vi får väl se vart vi hamnar tillslut. Funderar på att gå på Grönan ikväll och kika på sommarkrysset.

Här är mina badpojar vid polen i Eriknäsbo



Kära vänner!

Publicerad 2011-07-07 12:34:28 i Allmänt

Svårt att lägga upp bilder här hos mor oxh far tyvärr. Vi lever lantliv för fullt och njuter av det. Imorgon åker vi tillbaka till storstaden igen. Alltid blandade känslor när man ska ge sig av, men snart är vi ju tillbaka igen.

Jag tog med mina löparskor hit, men det gick inte som jag tänkt eftersom jag råkat ta med 2st vänsterskor:( Som tur är kunde jag låna min mosters gamla aerobicsskor, bättre de än inget.

Nu vankas det soppa och våfflor på altanen. Åter med bilder när vi är hemma igen.


Semester

Publicerad 2011-07-04 12:11:55 i Allmänt

Livet på landet! Vi har semester. Njuter till fullo. Några dagar ifrån datorn är skönt ibland. Återkommer senare med lite bilder! KRAM

Bra dag- Bra kväll

Publicerad 2011-07-01 09:41:55 i Allmänt

Det är inte ofta som jag och Tomas går ut och äter kvällstid numera, inte för att vi inte kan utan för att man är så bekväm av sig. Men igår efter ytterligare en solig dag på stranden gick vi till en närliggande kvarterskrog och åt en 3-rätters. Gabriel fick vällingen och somnade i vagnen. Det var väldigt mysigt, maten var sådär men servitören var mkt trevlig ibland kan det också vara en del av upplevelsen:)

Känner förresten en skön träningsvärk idag efter ett tidigt bodypumppass igår! Härligt!


Min kärlek!

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela