Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Rolig torsdag

Publicerad 2011-03-31 08:21:17 i Allmänt

Idag har jag en rolig torsdag framför mig. Vi har ett samarbete med INtersport och ska vara i deras butik under dagen för att prata med kunder.
Alla Itrim Haninges kunder har 20% rabatt hela dagen idag.  Och vi har fått lära oss mycket bra om funktionskläder. Lovar att ni får se bilder imorgon.

Lilleman är tyvärr sjuk. Han låg och pratade i sömnen igår och vi kikade in och skarattade lite åt honom. När jag sen tog i honom var han het som en kamin. 40 graders frber. Stackare. Blir hemma med pappa idag som som tur är är ledig:)

Nu ska vi fortsätta med frukosten

Kram till er!

Onsdag

Publicerad 2011-03-30 18:28:55 i Allmänt

Vad gör ni en solig fin onsdag som denna! Snälla ni, kan ni inte ge mig lite receptinspiration. Just nu står det still i min huvudbank!!

Visst har du ett gott recept att dela med dig av?

Svett

Publicerad 2011-03-29 19:04:26 i Allmänt

Äntligen! Idag har jag testat Bikramyoga, något jag velat göra läänge och som också var ett av mina nyårslöften. Har hört så mycket gott om det och jag tror det skulle vara ett super komplement för kropp & själ till övrig träning.

Så här står det om Bikram yoga:

Vad som gör Bikramyoga unikt i jämförelse med andra yogaformer är att denna serie av rörelser utövas under 90 minuter i ett uppvärmt rum (38-40 grader). Värmen främjar bla rörligheten, avgiftningen samt stretchingen av kroppen. Bikramyoga är rigorös men varje rörelse i denna serie är utformad att på ett säkert sätt stretcha och öppna upp kroppen som en förberedelse inför nästkommande rörelse. Denna serie av rörelser förflyttar dessutom friskt, syresatt blod till hela kroppen, till alla organ och fibrer. Detta för att återställa kroppens balans och alla system till att fungera såsom de ska.


Köpte ett introkort nu där man får prova på i 10 dagar. Siktar på att hinna med iaf 3 ggr under denna period.

Eftersvettning fick ju en annan innebör efter man varit där. Herregud man är hal som en ål efter hela passet.
Nu gäller det att dricka mycket vatten. Till oss som var nya sa instruktören att vårt fokus skulle ligga på att bara stanna i rummet denna första gång. Först på slutet kände jag mig lite yr och vilade. Tog det såklart i min takt hela passet.

Att efter detta komma hem till dukat bord är en lyx!!
Tack mina älsklingar

Fix

Publicerad 2011-03-27 14:42:41 i Allmänt

 
Så var det sommartid och ljusare kvällar väntar. Äntligen! Jag känner mig trött och lite förkyldsliten, så idag har jag valt att bara vara inne och leka med Gabriel och vi tvättar och donar.

Så en ganska  vanlig segsöndag helt enkelt.






Mysig Lördag

Publicerad 2011-03-26 18:33:30 i Allmänt

Kl 06:00 är en ganska skön tid att kliva upp tycker Gabbe, så det blev ingen segdragen lördagssovmorgon direkt.

Vi har haft lunch och påstan date idag med Karro och hennes lilla sötnos Maja. Träffades på Baby revolution vid Kngsholms torg. Jag och gabriel tog en promenad dit, väldigt fint och soligt men kallt faktiskt. 

 Måste verkligen rekomendera Baby revolution till er med barnvagnar, om ni vill ha utrymme och barnvänligt. Först en fin barnbutik med allt från kläder till barnvagnar, en trappa ner ett fik och utrymme för både vagnar och springande barn, dessutom väldigt trevlig personal. Öppnade i december så jag hoppas de blir kvar!

Efter lite sallad och kaffe blev det en prominix in till stan. Inte en superdag att trängas i butiker med 2 barnvagnar direkt. Löningslördag och allt, men allt går om man vill. Jag shoppade lite till mig själv och några nya soffkuddar hemmet.


Superbär!

Publicerad 2011-03-25 18:08:16 i Allmänt

Idag har vi på Itrim Haninge haft personaldag, med massa matnyttigt. Först hade vi föreläsning av Johan faskunger som är beteendevetare och har doktorerad på motion och folkhälsa. Han gav oss en del matnyttigt vad gäller förändring och motion. Det viktigaste är att bryta stillasittandet och vara ute, bara genom att vistas ute rör vi oss mer. NU kollar vi i tv snitt 2:46 h per dag. Alltid skönt att få bekräftat att forskning finns på de bitar man förmedlar till sina kunder. Någon intressant är ju att självförtroende är en stor del av motivationen till att motionera, alltså, har jag kontroll, kan jag klara av det?

Dagen fortsatte med min underbara kollega som har en Master i träning från USA och berättade om FAR, fysisk aktivitet på recept.

Sist men inte minst, ett inspirationspass i cirkeln av en gammal Itrimare som numera jobbar på Sats.
Jag var totalt slut tog verkligen ut de sista krafter jag hade för denna vecka. Nu är jag sjukt trött och ser framemot en myskväll med Gabriel. Vi har redan fredagslyxat med god efterrätt. Grekisk yoghurt och jordgubbar. De största gubbar jag sett på läänge.

Nästan som ett litet äpple



Hur fredagslyxar du då?

Grattis Gabriel

Publicerad 2011-03-24 15:59:04 i Allmänt

Min älskade knört har namnsdag idag! Hipp Hipp Hurra !

Idag blir det inte mycket tid att fira detta tyvärr, men mormor skvallrade att det väntar ett litet brev på  posten när vi kommer hem från jobb & dagis. Spännande!

Sur

Publicerad 2011-03-23 18:00:46 i Allmänt

Gabriel är som de flesta 1,5 åringar. Ibland ett jäkla humör. Arg, ledsen och sur. Såhär ser han ut då



Vi har precis ätit en kycklingsallad med Halloumi. Gott gott!
Effektiv jobbdag idag. Har fördelen att kunna träna på jobbet, det är väldigt bra för att få vardagen att gå ihop som jag vill.

Kram kram

Härlig tisdag

Publicerad 2011-03-22 18:09:51 i Allmänt

Vilken skön och bra träningstisdag jag har haft. Började dagen med en timmes promenad till jobbet. Så skönt att det är ljust nu på morgonen, ger härliga vårkänslor. Efter jobbet joggade jag hem. Solsken och 10 grader varmt. Är så stolt när jag väl kommer till skott att jogga, att dessutom träna på vägen till och från jobbet tycker jag känns effektivt och bra.

Tomas har varit till Ikea idag och köpt söta tygsaker till Gabriel. Ett snickarbälte och frukt/grönskaskorgar
Go Ikea!!



Sista bilden tog Gabriel. efter att han knäppt pussade han på kameran. Gullig.

1,5 års kontroll

Publicerad 2011-03-22 09:04:32 i Allmänt

Igår hade vi tid på Bvc för 1,5 årskontroll. Äntligen. Blev framflyttat lite. Igår var Gabriel för att vara exakt 18 månader & 18 dagar.

Ny Bvc sköterska som vi inte träffat förrut då vår tidigare gått i pension.
Gabriel satt som en apunge och var fastklistrad vid Tomas i början. Blyg. Hon frågade hur allt går. Kan han peka ut kroppsdelar?, äta själv?, säga några ord? Ja, ja , ja det känns som om han ligger rätt i utveckligskurvan. Jag är inte orolig. När det var dags för längd, vikt & huvudmått tyckte Gabbe inte alls det var nå kul, blev några tårar.
Men 14,6 kg och 84 cm bebis. Viktkurvan pekar uppåt:) Vårt lilla matvrak.
När han äntligen började leka lite och gilla läget vid ny miljö var det dags för vaccinsprutan. Som tur är bara en denna gång, ett snabbt stick i låren. Nu ska han förhoppningsvis slippa mässling, påssjuka och Röda hund.

Trevlig tisdag så länge!!

Solig Söndag

Publicerad 2011-03-20 20:41:44 i Allmänt

Vilken fin dag. Underbar. Jag gjorde ändå valet att åka till Sats och köra en spinningpulse på 75 min. Sjukt jobbigt var det kan jag lova, men sååå skönt efteråt.

Gabriel och Tomas var ute och lekte i solen på eftermiddagen och jag åkte till jobbet. Sen var det idag sista gången på babysimmet. Diplom till alla duktiga barn utdelades:) Synd att jag missade de men har sett diplomet här hemma.


Bollnäs i bandyfinal!! Men tyvärr blev det "bara " silver. Synd men härligt att sport kan engagera. Bra för folkhälsan.

Lördag

Publicerad 2011-03-19 19:14:08 i Allmänt

Idag fick det bli en mysig heldag på stan i tidiga vårsolen.
Gabriel tog en tupplur på det väldigt barnvänliga Waynes inne på Mio. Där behöver man inte känna sig obekväm med amning, skrikiga barn eller barnvagnar. Här är det frittfram. Ett av de barnvänligare fiken i stan.
Men vi fick somsagt lugn och ro denna gång.



Sen var vi på det gigantiska nyöppnade Intersport på Drottninggatan. Värt ett besök om du är det minsta sport eller träningsintresserad. MItt fynd blev 2 kg frukt&nötter som såldes i en liten hörna av Life inne i butiken.




Gulligknört äter banan inne på Hemköp. Tack hemköp för gratis bananer till barn:)

Brev på posten

Publicerad 2011-03-18 16:10:00 i Allmänt

Alltid kul att få paket. Det tyckte Gabbe med som tog hand om min tidningspremie från Topphälsa som kom idag. En st bodylotion och duschcreme. Älskar premier.

Idag har jag varit och hälsat på en alldeles nykläckt bäbis med fina föräldrar. Så mysigt att få hålla och sniffa på den lilla grodan:) Fick fina små tossor av oss samt body, mössa och små sockor.



Nu ska jag verkligen slappa i soffan efter en intensiv jobbvecka. NU väntar Tacos. Mums!

Våffelonsdag

Publicerad 2011-03-16 20:01:11 i Allmänt

Bra dag på jobbet med träningsinspiration till oss i personalen.
Efter jobbet var det hämtning av Gabbe och sen hem och fixa massor med våfflor:) Är ju snart våffeldagen så jag tänkte man kan tjuvstarta lite. Herregud folk börjar ju med semlor i januari.

Vi fick besök av Malin & Hugo som livade upp en vanlig onsdag. Våfflor med hallon, björnbär och blåbär. Gabbe tryckte i sig:)


Han gillade grädden. Kör på Mildavisp ( bra alterativ)

Nu ska jag kolla på Sveiges Mästerkock och Gabriel sover!

Trevlig onsdag till er!

Första lilla löpturen

Publicerad 2011-03-15 19:45:58 i Allmänt

Idag var det dags för den första löpturen utomhus för min del. Underbart väder att jogga i. För att spara tid då jag skulle hämta Gabriel så sprang jag från jobbet nästan hela vägen hem. Just det, gäller att planera in:)

Nu börjar det komma reklam för alla vårens och sommaren lopp, blir nästan lite sugen på attspringa tjejmilen i år igen. Det är på Gabriels födelsedag, men det ska väl gå ändå kanske.

En unge i minuten

Publicerad 2011-03-15 17:42:00 i Allmänt

Igår tittade jag på "En unge i minuten". Det programmet väcker något till liv hos mig. Innan förlossningen av Gabriel tittade jag mycket på massor med olika förlossningsprogram och för mig vra det en bra förberedelse, att se både bra och ibland mindre lyckliga slut.
Sen har det varit fullt upp och det har inte gått så mycket sådana program på tider jag kunnat titta på.
Så när jag ser "en unge i minuten" så bara gråter jag. Nu kan jag förlika mig med smärtan, väntan, de fina barnmorskorna och inte minst de alldeles ljuvliga små bäbisarna som kommer ut. En av det mäktigaste känslor i världen. En tår av lycka, kärlek och längtan.

Nu är det ju så att man sen ska ta hand om och ha hand om ungen hela livet så det gäller att tänka till innan man skaffar för många (just för känslan av att vara med om en förlossning menar jag)

Så det är en konstig känsla. Kanske är man knäpp som längtar efter en förlossning.

Fin frukost

Publicerad 2011-03-14 18:23:46 i Allmänt

Idag hade vi frukostföreläsning för våra kunder på jobbet! Vi pratade om vikten av en bra frukost. Vårt viktigaste mål. Struntar man i frukosten är det stor risk att maten resten av dagen inte blir så bra heller.

Vi bjöd på glas med kesella och jordgubbar, hemgjord musli, lite olika nötter och frön, ägg, knäckebröd te och kaffe. Dessutom fick de provsmaka två olika smoothies som vi gjorde på plats.
Det var en lyckad morgon. Fast jag var med och fixade och trixade blev jag också inspirerad att variera mig och blir påmind av vikten av alla nyttigheter man äter.



Hoppas ni får lite inspiration också!

Söt

Publicerad 2011-03-13 19:02:04 i Allmänt

Fick påhälsning av världens sötaste skogsarbetare på eftermiddagen!

Just nu..

Publicerad 2011-03-13 13:32:06 i Allmänt

Det finns få saker som får mig att svettas och ta ut mig så mycket som spinning. Specielt en pulsklass där man pushar sig själv extra och får en bra påminnelse av hur känslan i kroppen ska vara kontra det som pulsen säger.

Sitter i soffan nyduschad, eftersvettas och darrar lite skönt i benen.


Tydligen inte bara jag som är lite trött nu. Så här ser det ut i övrigt här hemma..



Känns som det blir en kaffe nu och lite tittande på skidor medans lugnet finns!

Söndag

Publicerad 2011-03-13 09:18:36 i Allmänt

Jag inleder söndagen med ett cykelpulspass, är med lite skräckblandad förtjusning. Vet hur jobbigt det kan vara iblnad me också otroligt skönt efteråt. 75 minuter av mycket svett. Vad gör du idag?

Nytt mellis

Publicerad 2011-03-11 19:29:42 i Allmänt

Idag har jag varit på utbildningsdag för att få lite extra inspiration i arbetet. Repetion av HLR och bukens arbetande muskler och som avslutning ett pilatespass på boll.

På vägen hem stannade jag och handlade. Passade på att köpa den nya kesomixen med nötter och bär. Bra  mellis.



Någon som testat? Egentligen något man kan göra själv men det är ju väldigt praktiskt och lite lyxigt med något färdigt. För oss i farten!

Go blond

Publicerad 2011-03-10 20:09:58 i Allmänt



Tid hos min fantastiska frisör Therese. Hon är grym. Nu är jag lite blondare. Slingor i hela håret.


Crosstraining

Publicerad 2011-03-09 18:55:25 i Allmänt

Idag efter jobbet var jag för första gången bokad på crosstraining. Effektiv cirkelträning.
11 övningar 45 sekunder på varje tre gången om. Jobbigt och effektivt, jag är helt slut i benen.

Just nu sitter jag i soffan och känner mig seg. Har varit en intensiv vecka hittils och nu ser jag verkligen framemot en kväll i soffan och liiite sovmorgon imorgon iaf till kl 07:00.

Imorgon är det frisörtid:) Som jag längtat just nu är det bara råttfärgat. Vad jag ska göra har jag inte bestämt än. Förslag mottages gärna!

Hallå!

Publicerad 2011-03-08 20:00:09 i Allmänt

Ja jag är tillbaka igen! Sorry för några dåliga bloggdagar. Allt har gått i ett. Igår morse åkte vi x2000 från Bollnäs till sthlm. Landade 10:45 då bar det av direkt till dagis och jobb. Hemma vid 22 och upp vid 06 i morse. Ja ni fattar...

Härkommer lite bilder från helgen. Gabriel tillsammans med Gudmor Helena och Nelson. Även katten Lillen syns på en bild:)

Landet

Publicerad 2011-03-05 22:19:38 i Allmänt

Jag och Gabriel är på Bollnäsvistit över helgen. Åkte upp i torsdagskväll för att överraska en nyopererad mamma som igår kom hem från sjukhuset. Solen skiner och det är underbart att vara ute så mycket. Igår åkte jag och Gabriel kälke här på gården och idag vara vi på en lång sparktur med kusin & hundarna.

Gabriel somnade som en stock av all lantluft, rosig om kinderna och lycklig av alla hundar och djur i sin omgivning.
Var länge sedan jag var ute så mycket också men det är lovely. Nu känner vi vårkänslor:)

KRAM

Härlig torsdag

Publicerad 2011-03-03 19:02:39 i Allmänt

Härlig torsdag! Solen skiner. Tomas och Gabriel har kommit hem snart får jag krama om de. Ledig imorgon vilket innebär långhelg! Bra dag på jobbet. Nu kör vi hörrni.

Imorgon är jag tillbaka igen. Nu är det jag och Gabriel som ska på äventyr.
KRAM

Testa nytt

Publicerad 2011-03-02 19:08:31 i Allmänt

Idag har jag testat Training for runners. Alltid lite pirrigt när man inte vet hur en klass är uppbyggd eller vad det handlar om tycker jag.
Det var bra träning. Jobbig och intensiv. Först en rad övningar i  2 minuter perövning  typ utfallshopp, armhävningar, djup gång, snabba fötter mm. Vissa i lag fram och tillbaka över golvet(gör övningen tvärs över rummet, jogga tillbaka och börja om igen) och vissa 2 och 2 mittemot varandra. Sedan samma övningar 1 minut.
Lovar att jag kommer ha träningvärk i morgon. Det är kul att testa nytt. Om jag får plats kommer jag garanterat att testa igen. Då kan man alltid ta i lite mer:)

Mmmmm

Publicerad 2011-03-01 18:38:41 i Allmänt



Första rättens betyg blir 4 av 5. Mycket gott. Blir så glad när jag får nya smakkombinationer att spela med. Jag liksom många andra känner att jag trampar i samma matträsk jämt och då är detta superbra.
Dressingen är gjort på olivtapenade, olja och balsamvinäger. Somsagt mycket gott och näringsrikt inte minst.

Linas matkasse

Publicerad 2011-03-01 17:58:11 i Allmänt

Igår när jag kom hem stod det massvis med fina råvaror på bänken. Äntligen den första leveransen av Linas matkasse.. Jag har länge velat prova och se om det kan vara ett bra alternativ i vardagen och det tror jag verkligen.
Tyvärr lite illa vald vecka, då Tomas och Gabbe är på kryssning nu i 36h och sen åker jag bort men en del går att frysa en del så att det inte går till spillo.
 Menyn är uppdelad i ett snabbt recept, tre medel och en som tar lite längre tid.

Idag ska jag laga den snabba. Mest för att det var den jag tror Tomas minst gillar:)
Grönsakspytt med kronärtskocka & fetasallad.



Somsagt är jag gräsänka då Gabriel och Tomas är på kryssning.FÖRSTA gången jag är utan Gabriel en hel natt och nu mer. Saknar de redan massor men jag ska passa på att njuta och göra saker som jag annars inte prioriterar.

Nu ska jag ner till tvättstugan..

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela