Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

God natt måndag!

Publicerad 2011-10-31 22:08:56 i Allmänt

Då var veckans mentalt jobbigaste dag över, vet inte vad det är eller varför men måndagar känns alltid jobbiga och lite ångestfyllda. När de väl sen är förbi känns veckan lugn och skön! Hur är det för er, någon med söndagsångest?

Nu väntar iaf sängen efter 12 h hem ifrån. Skönt:) god natt!

Jobb

Publicerad 2011-10-30 19:32:14 i Allmänt

Nu är min jobb helg förbi! Skönt! Igår efter jobbet åkte jag in till stan för att möta upp en kompis som var snäll och gav mig en kappa hon använda när hon var gravid! ( Tack Carina) fick också barn i mars!

Efter lite shopping var det släktkalas med Tomas släkt. Gabriel hade så himla skoj med sina kusiner
Här är det mysakmys:)

Morgonpromenad

Publicerad 2011-10-29 10:29:29 i Allmänt

Var länge sedan det blev en morgonpromenad för mig! Men idag packade jag ner frukosten i väskan och tog en skön promenad till jobbet. Minst sagt en bra start på dagen! Igår var jag på komboklass spinning/core skit bad ont i rumpan jag hade i morse:) märktes att även det var ett tag sedan, annars gillar jag ju spinning och som gravid är det så lätt att anpassa

Vacker morgon på söder

Väntan

Publicerad 2011-10-27 20:22:51 i Allmänt

I väntan på tunnelbanan efter en härlig och inspirerande gruppträff på Itrim. Jag är glad över att jag har ett så utvecklande jobb, ofta i all vardagsstress så glömmer man bort det

Fin födelsedag

Publicerad 2011-10-26 18:02:53 i Allmänt

Åh det var en sån fin födelsedag igår! Somsagt började dagen med ultraljud. Hann bli riktigt nervös när vi satt i väntrummet på SÖS, hinner tänka alla möjliga konstiga och hemska tankar. Så fantastiskt att se det lilla hjärtat slå och se armar och ben sprattla omkring. Lika fantastiskt denna gång som förra. Allt var bra så långt man kan se. Blev framflyttad 2 dagar och har nu beräknad födsel den 29 mars. Att det var en liten tjej känns också så kul, jag som alltid trott att jag ska bli en pojkmamma men jag är glad att jag kände fel.
När vi kom hem började det rinna in folk, hade bjudit till öppet hus då folk fick komma när de kunde. Bjöd på soppa, ostbricka och energibollar:)
Fick fina blommor, massage och andra fina saker.
Tack alla fina vänner som var med och förgyllde min dag.30 år känns inte så illa trots allt.

Syster

Publicerad 2011-10-25 17:12:17 i Allmänt

Vilken härlig start på födelsedagen! verkar Som om Gabriel ska få en syster i mars:)

Sen kväll

Publicerad 2011-10-24 11:22:58 i Allmänt

Usch det blev en sen kväll igår. Tåget kom in vid midnatt, så vi hamnade inte i säng förrän vid 01. Blev iaf några timmars sömn innan det var dags att bege sig mot dagis och sen till Sats. Skönt att starta veckan på ett bra sätt. Inga matlådor hans av förklarliga skäl göras igår så det fick bli snabblunch från Ica. Inte så äckligt det heller. .

Fin helg

Publicerad 2011-10-23 23:41:07 i Allmänt

Efter en fin helg i Bollnäs med fint väder och god mat är vi nu påväg tillbaka igen! Jisses en helg går så himla fort. Jag har blivit firad av släkten och Gabriel har trivts bland alla djuren.

Mot Bollnäs

Publicerad 2011-10-21 16:23:01 i Allmänt

Nu är vi påväg upp till Bollnäs för en fin höst helg på landet. Köpte med gofika som lite underhåll på vägen...

Ny inspiration

Publicerad 2011-10-19 21:12:09 i Allmänt

Nu ska jag få ny hälsoinspiration och hälsoboosta mig i höst! Idenna fina livsstils och receptbok finns recept, tips och fakta!

Första presenten

Publicerad 2011-10-19 15:27:39 i Allmänt

Idag på personalmötet blev jag firad av mina kollegor! Vi har alltid gott hälsosamt mellis! Idag bjöd chefen på frukt och nötbollar med kokos samt en smoothie med mynta, gurka och citron, väldigt läskande. Men som sagt så fick jag ett litet kort och en fin handcreme:)luktar gott gör den...

God morgon

Publicerad 2011-10-18 10:48:10 i Allmänt

Mm brukar unna mig en go kaffe ibland såhär tidigt på morgonen påväg till jobbet. Känns faktiskt som en lite lyxigare start!

Sur

Publicerad 2011-10-17 11:19:35 i Allmänt

Nej fy sjutton nu är jag sur! Efter en hektisk morgon med allt vad det innebär gick vi med stora kliv mot dagis. När jag lämnat och går mot bussen hittar jag inte mitt slkort. Stannar,letar igenom fickorna ordentligt går tillbaka till dagis samma väg, letar på golvet, i barnvagnsrummet men icke!!! Såå himla surt hinner ju knappast hem och leta efter det . Så det blir att vackert gå till pressbyrån och punga upp 810 spänn för nytt kort.. Grrr.. Ok vet det går över men just nu känns det jävligt surt och onödigt.. hejdå sparpeng...

Fel

Publicerad 2011-10-16 20:29:52 i Allmänt

Så kan det gå när man är ny på bygget.. Dubbla inlägg:)

Matlådemecka

Publicerad 2011-10-16 19:57:39 i Allmänt

Detta är vad jag sysselsatt mig med stora delar av dagen! Söndagar är planering och förberedelse för veckan

Matlådemecka

Publicerad 2011-10-16 19:25:29 i Allmänt

Som vanligt på söndagar är det förberedelser för veckan som gäller. Idag har det varit väldigt mycket
Matlagning:)

Nu är kylen proppad med matlådor

Ny tele

Publicerad 2011-10-16 09:08:40 i Allmänt

Tjoho ca 25år efter alla andra har jag nu införskaffat en iphone. Blev en fin vit 4a. Nu kan jag även blogga från telefonen. Gabriel får vara med på bild denna fina söndag.hoppas ni får en bra dag.

Sköna fredag!

Publicerad 2011-10-14 10:43:45 i Allmänt

Nu är det fredag! Älskade fredag! Vi ska besöka våra vänner men en nykläckt lite bebis:) Myyysigt.


Paket till bebis och till mamman. Sen jag själv fick barn tycker jag att mamman också förtjänar en present för sveda och värk. Såklart även söta kläder till lilla bebben.



Har stått vid spisen nu och gjort en god pastasallad att ta med till de nyblivna föräldrarna. Pasta, kronärtskocka, soltorkadetomater och kikärtor bl a. Är det nångång man behöver näring och enerigi så är det ju när man sover dåligt och har en liten. Tyvärr kan det ju bli att man slarvar för att man inte har ork och tid.


KRAM till er!!

Värmande för höstdagar!

Publicerad 2011-10-12 19:07:07 i Allmänt

Idag var det riktigt råkallt tycker jag. Sommaren drog liksom ut på tiden och nu är det hög tid för vantar och mössa. Något som är riktigt gott när man är frusen är rykande varm soppa. Idag blev det en god potatis & purjolöksoppa.



Ok den kanske inte ser så god ut på bilden, men den VAR god:)

Nu ska jag bara njuta i soffan och ladda inför en fullspäckad morgondag!

v17

Publicerad 2011-10-11 20:01:10 i Allmänt

Ja veckorna rullar på. Går in i vecka 17 idag, magen växer på och stundvis finns illamående och tröttheten kvar.
Idag hade jag min sista PT timme för denna gång. Har fått mycket bra övningar att jobba vidare på nu så länge jag är iform. Förhoppningsvis till v 40:)



Igår fick jag en fråga om jag var i 7e månaden?? Hahahahha Ja inte riktigt kanske...

Skön höstluft!

Publicerad 2011-10-09 20:00:04 i Allmänt

Vilket skönt väder! Efter att ha hjälp till att iordningställa gården efter gårdagens festligheter tog jag en sovande Gabriel i vagen och gick en promenad.

Provade lite vinterjackor men tycker det är såå svårt! Magen kommer ju förhoppningvis att fortsätta växa och jag vill ha en vinterjacka som jag även kan använda efteråt utan stor mage. Tips någon?  Känner mig för snål att köpa en jacka som jag sen inte kan eller vill ha.

Ja ja. Imorgon är det måndag igen och jag inleder med ett träningspass innan jobbet börjar kl 12!


Skön kväll alla!




Äntligen!

Publicerad 2011-10-08 12:27:13 i Allmänt

Äntligen har vi fått kallelse till ultraljud! Var så typiskt för igår på dagen ringde jag för att kolla tid, dels för att jag är sjukt nufiken och ville veta och dels för att kunna ta ledigt från jobbet ifall det behövdes. Sen när jag kom hem hade den såklart kommit. Gissa när??
På min 30årsdag den 25 okt. Då håller vi verkligen alla tummar att allt är som det ska så det blir en bra födelsedag!



Idag har vi gårdsfest i föreningen. Jag och Gabriel är med och fixar och donar. Imorse var det tältresning och ikväll blir det fisksoppa, aioli, baugette och ostar. Mumsigt värre!

Gabriel kan själv nu! Sitta pallen och sätta på byxorna...

Lilla korven

Publicerad 2011-10-05 21:46:13 i Allmänt

Lilla lilla korven! Här ligger han världens finaste Knört! Tyvärr lite hostig men ack så älskvärd:)
Är så stolt att han nu lärt sig somna själv. Vi har skämt bort honom med att alltid vara kvar i rummet tills han somnat. Sen en dag kände jag bara att jag vill försöka få lite mer frihet i om han kan somna själv. Det gick förvånadsvärt lätt. Lite protest i början men jag sa bara att vi finns här, sitter i soffan och att han är duktig och stor och kan sova själv. Såklart sitter jag där lite när han dricker vällig och läser en bok. Men jag tycker det är grymt skönt att slippa ligga i ibland mer än 1h för att han ska somna.

PT time!

Publicerad 2011-10-04 20:19:31 i Allmänt

Idag var det dags för mig och min lilla mage att träffa min pt igen. Har fått en bra träningsstart på veckan. Körde  1h igår samt att jag i  förmiddags hade 30 minuters inspirationspasss på jobbet, så jag var lite mör redan innan.

Nu börjar vi köra övningar vi kört förrut, bra att få repetition och hitta nya favoriter. En klar favorit är sidogång med gummiband. Bränner riktigt skönt på utsida lår och är en övning jag kan fortsätta med hela graviditeten. Har även kört, benpress och baksida lår idag bl a.  Mycket fokus på kroppens baksida, det är där jag behöver vara stark för att orka bära upp ännu en stor mage.



Just det idag blir det v 16!:)
Väntar spänt på kallelse till ultraljud.

Skön helg!

Publicerad 2011-10-02 18:59:30 i Allmänt

Musikalen igår var jättebra! Kul att få liten egentid och skratta medans man vet att Gabriel har det bra!

Idag inledde jag dagen med ett shapepass, känns som om det var länge sedan. Även om jag är väldigt tidigt i graviditeten måste jag börja anpassa gruppträningen och ibland göra alternativa övningar.

Fick äntligen på Gabriel sin lilla Onepiece som han fick i födelsedagspresent av mig. Blev en eftermiddagstur till lekparken vid Mariatorget.



Gullig gris!

Fin lördagmorgon!

Publicerad 2011-10-01 09:19:52 i Allmänt

Vaknar av att Gabriel hoppar omkring i sängen och säger " Rolit"  Det var den lördagsfriden:) Inte för att det gjorde så mycket jag skulle ändå upp och jobba.

Vilken underbart vacker morgon! Klarblå himmel och sol. Mina föräldrar kom igår och idag ska vi gå på musikalen "Spamalot" Mormor och morfar är barnvakt och jag, tomas min bror och hans tjej får gå tillsammas i eftermiddag, så det blir att åka direkt från jobbet!

Jag känner mig trött idag men hoppas på att det snart ska vända. Min fina pappa ska laga 3 rätters till oss som väntar när vi kommer hem från Musikalen. Det kan en gravid, illamående kvinna behöva!

Trevlig lördag på er alla!

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela