Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Till Bollnäs

Publicerad 2012-04-27 17:38:51 i Allmänt

Nu väntar en långhelg i Bollnäs med dop, majkase och släktkalas. Ska försöka mig på några uppdateringar från landet.
Nu påväg i bilen med mina fina!

Inspiration

Publicerad 2012-04-26 18:17:51 i Allmänt

Detta med träning känns väldigt långt borta nu såhär i början av mammabubblan. Det som blir är promenader änsålänge. Men lite inspiration gör att man kommer att tänka på "träningsvärlden utanför"
Snart så. Tidningar, vänner, tv och böcker är mina främsta inspirationskällor till det mesta!
Igår kom senaste Topphälsa i brevlådan

Bärsjal

Publicerad 2012-04-25 20:13:03 i Allmänt

Idag blev det en dag på stan. Jag har investerat i en bärsjal som jag köpte på blocket av en mkt trevlig dam. Utvärdering kommer....

Frukostmys

Publicerad 2012-04-24 11:06:44 i Allmänt

Åh vilken trevlig förmiddag! Mkt bättre än igår. Agnes var på bättre humör och min fina kollega Kajsa kom över vid 09 på frukostfika. Smoothie, kaffe, ägg och gott bröd som Kajsa köpte med sig. Tack vännen!

Break

Publicerad 2012-04-23 15:58:35 i Allmänt

Puh! Efter att ha spenderat nästan hela förmiddagen i soffan med en väldigt missnöjd liten tös var det underbart att få komma ut på en promenad.
Vet inte om det är magen som härjar på lillan. Att komma ut varje dag är ett av mina små mål ( sålänge det inte spöregnar) det gör att man samlar lite energi trots allt. Frisk luft och vardagsmotion är toppen för en gråblek mamma.

Två veckor

Publicerad 2012-04-21 21:50:03 i Allmänt

Bara två veckor gammal men ändå så självklar i familjen. Tiden är konstig ibland, på ett sätt känns det som om du alltid funnits med oss, men det var inte länge sedan du var i magen och nu känns det helt plötsligt väldigt långt borta. För två veckor sedan var vi där på fina Södra BB och välkomnade dig till världen Agnes!!

Vip shopping

Publicerad 2012-04-20 11:34:17 i Allmänt

För några veckor sedan så anmälde jag mig till vip shopping på Lindex via tidningen Mama. Butiken var öppen mellan 8-10 ( innan ordinarie öppettid) för ett visst antal Mamaläsare. De bjöds på kaffe och macka samt 25% rabatt på ett helt köp. Bra! Shoppade lite till hela familjen. Både jag Agnes och Gabriel fick lite nytt i garderoben!
Agnes sov i vagnen medan jag lassade på!

Söta

Publicerad 2012-04-19 18:50:09 i Allmänt

Finns ju så sjukt mkt fina barnkläder, och ännu mer till tjejer än killar. Alltså killkläderna är lika fina men det finns alltid mer tjejkläder att välja på. Idag fick vi dessa finfina kläder av några vänner!

Söta

Publicerad 2012-04-19 18:50:04 i Allmänt

Finns ju så sjukt mkt fina barnkläder, och ännu mer till tjejer än killar. Alltså killkläderna är lika fina men det finns alltid mer tjejkläder att välja på. Idag fick vi dessa finfina kläder av några vänner!

Premiär

Publicerad 2012-04-18 18:15:01 i Allmänt

Nu har vi äntligen fått vårt nya chassi till vagnen, idag var hela familjen och hämtade Gabriel och det blev premiär för ståbrädan. Det blir nog bra det där!

Har även haft hembesök från BVC idag.
Trevlig att de kommer hem till en i början tycker jag. Skruttan har iaf lagt på sig igen och är nästan uppe på födelsevikten. Nu var det 4180g. Bra och skönt.

Vem där?

Publicerad 2012-04-17 21:13:46 i Allmänt

Vem döljer sig under filten? Antagligen en liten Agnes.

Sommardag?

Publicerad 2012-04-16 19:19:41 i Allmänt

Idag har jag och Tomas tagit en långpromenad. Den första lite längre promenaden för mig. Solen sken och det kändes riktigt behagligt. Kroppen känns fortfarande svag, men det är nog som det ska vara. Bara gått 9 dagar än. Magen och ryggen som känns mest, ingen muskulatur på plats.
På kvällen hade vi besök och körde årets första grillning. Soligt och grillat riktig sommar feeling.

Gabriel köpte en frukt idag som heter Chirimoya. Aldrig smakat förrut, så det ska bli intressant. Har ni?

Familjen

Publicerad 2012-04-14 21:24:49 i Allmänt

Så konstigt att tänka på sig själv som 2 barnsmor. Nu är vi en familj på fyra. Kommer ta ett tag att smälta. Känns fortfarande som om jag är 18 år och undrar vad jag ska bli när jag blir stor!!

Liten familjebild på nästan hela familjen iaf 3 av 4. Den fjärde är bakom kameran

Förlossningskavalkad

Publicerad 2012-04-13 22:03:56 i Allmänt

Lägger upp lite bilder från förra helgen. Både innan under och efter hon kom till världen.
Först kl 04:45 på morgonen utanför Södra BB



Sista bilden på magen i duschen på rummet

Smärtsamt tacklande av värkar på boll samt gåstol.


Hon är här 120407 kl 11:25


Lättad och glad mamma.


Storebror på besök


Liten skrutt


Magen-samma kväll

Torsdag

Publicerad 2012-04-12 20:39:18 i Allmänt

Idag har jag gjort precis ingenting:) suttit i soffan, gjort lite mat och varit med bebis. Den fysiska förändringen efter en förlossning är intressant. Först har man ju inga magmuskler alls så hållningen blir ju som den blir, hur än förlossningen gått så ska ju underlivet återhämta sig. På det får man ont i rygg av all amning samt spända bröst:) Allt går över efter ett tag och det gäller att göra det man kan själv för att återhämta sig.
Samt den stora känslomässiga omställning det blir, jag vill göra allt om och om igen. En förlossning är ju om det går bra så jäkla häftigt.

Sessan tar sitt första bad!

Vikt

Publicerad 2012-04-11 20:03:21 i Allmänt

Idag var vi på återbesök på Södra BB för PKU prov samt viktkontroll.
Lillan har minskat i vikt, vilket alla barn gör, men hon hade minskat lite för mkt. Var nere på 3795 idag. Jag vet ju att mjölken inte runnit till ordentligt så det kommer nog att vända. Fick iaf en kontrolltid på fredag igen för att checka läget.
Min egen vikt då? Jag känner absolut ingen stress eller press vad häller den biten, men tycker ju såklart att det är intressant eftersom jag jobbar med viktminskning. Gick upp totalt 14 kg och hade blivit av med ca 6,5 när jag kom hem från BB. Barn, moderkaka, vätska och blod. En snabb viktminskning över en natt!:)
Nu tar vi det steg för steg härifrån för att bygga upp en stark kropp igen.

En dag i taget

Publicerad 2012-04-10 21:33:59 i Allmänt

Ja det här med småbarn, nyfödda. Även om vi gjort detta en gång förut så är alla barn så olika och nu ska vi lära känna henne. Samtidigt inte glömma bort lilleman såklart.
Så varje dag nu blir att lära känna vår nya lilla familj. Tror jag känner mindre press att göra en massa saker nu utan kan sitta inne en hel dag, ta igen sömn eller inte göra något. För att orken ska finnas:) för att jag ska vara en bra mamma. En med tålamod!
En bild i sin egna lilla säng! Rosa, rosa...

Hemma

Publicerad 2012-04-09 15:44:32 i Allmänt

Vi är hemma igen, kom hem igår eftermiddag efter en kort solig promenad från Södersjukhuset.
Allt är bara bra med oss och just nu är man åter i den konstiga mammabubblan. Den med smärta, lycka, tårar och hormoner.

Förlossningsberättelse del 1:

Fredagen var som sagt grymt trist och vi bara längtade efter lördagen då vi planerade att gå ut eftersom det skulle bli fint väder. När vi satt och kollade på Lets dance kände jag sammandragningar men inget mer än innan så jag trodde de skulle försvinna. Men sen vid 22:00 hade de ändå kommit med ca 20 minuters mellanrum och känts mer än innan. Berättade för Tomas och mina föräldrar och sa jag skulle ringa och rådfråga förlossningen innan jag gick och la mig eftersom jag ville kolla hur de var med platser.
Ringde vid 23:30, de hade gått om platser så vi kom fram till att jag skulle vila och se/hoppas på att det blev mer och mer.
Vi försökte lägga oss och vila men både jag och Tomas blev såklart uppe i varv av att det kanske äntligen var dags så då är det svårt att sova:)
Vid 01:00 hoppade jag in i duschen och satt där till ca 02:30. Pratade med förlossningen igen att sammandragningarna ökat i intensitet och att jag snart ville komma in. Vilade dock hemma en stund till. Vid 04:30 ringde vi och ville komma in och vi var välkomna. Ringde taxi och hoppades så innerligt att det nu hänt något så att vi fick vara kvar.
Blev inskrivna av en rolig barnmorska som var ca 60 år och en väldigt "rejäl" kvinna:)
Tog ctg och kollade sammandragningarnas intensitet. För att de skulle hända något ville hon att sammandragningarna skulle öka i styrka. Vi gick lite i korridoren och sen undersökte hon mig öppen ca 4-5 cm. Ja vi får vara kvar. Fick akupunktur vid 06:00 och satte mig sen i ett bad. Så skönt att bada. Värme gör verkligen underverk. 0730 var det personalskifte och vår söta barnmorska Åsa tittade in:) hon var verkligen gullig.
Jag låg kvar i badet och hon kollade med jämna mellanrum barnets hjärtljud.
Efter ett tag ville hon att jag skulle komma upp för att undersöka mig igen. Då var kl ca 08:30 tror jag, kanske lite mer. Var då öppen 8 cm. Yes. Nu började det göra rejält ont. Provade massa olika redskap. Sackosäck, satt på boll, hängde på gåstol. Provade då även lustgas, men jag har svårt att få det bra, blev mest moraliskt stöd och inte så mkt smärtlindring. Vid 10:30 var det undersökning igen. Stiltje, inget hade hänt, för att det inte skulle bli som med Gabriel alltså ett utdraget krystskede vilket jag var väldigt rädd för föreslog hon att vi skulle ta hål på hinnorna. Jag litade fullt på henne och när hon väl gjort det så kändes det direkt att jag ville börja krysta. Hade en önskan denna gång att få krysta ut för egen maskin och inte behöva sugklocka. När hon väl började tränga ner gick det väldigt fort. Eg bara 2 rejäla krystvärkar. Började kl 11:15 och kl 11:25 kom hon ut. Världens finaste tjej. 4260g och 52 cm lång!
Fortsättning följer....

Hon är här!

Publicerad 2012-04-07 12:37:20 i Allmänt

Info kommer sen men vår älskade lilla flicka är äntligen här:) världens bästa påskägg!!

Glad påsk

Publicerad 2012-04-06 10:59:03 i Allmänt

Långfredag idag. Varje dag den senaste veckan har varit lite låååång för mig måste jag säga. Men lite mysigt med påsk trots allt. Vi har försökt att få lite påskfint här hemma, mina föräldrar är ju här så det blir god mat och påskfirande hela helgen.

Önskar er alla läsare en glad och fin påsk. Magbild från idag BF + 8.

Sur morgon

Publicerad 2012-04-05 09:34:09 i Allmänt

Rivstartar med en sur morgonjucie:)
Lime, citron och apelsin. Inte ofta jag pressar själv nu för tiden men idag blev det så. Bra tillfälle att göra sig av med mkt frukter om de riskerar att bli dåliga.

Tidig morgon

Publicerad 2012-04-04 08:18:57 i Allmänt

Med en liten knört i hushållet blir det allt som oftast tidiga mornar. Nu sitter vi i soffan och ska snart bege oss mot dagis.

Var på MVC igår. Allt är som det ska. Inga konstigheter. Bra hjärtljud, huvud ner, bra blodtryck, SFmått 36. Detta var mitt sista besök på MVC. Nästa steg är att jag imorgon ska ringa och beställa en tid för överburenhetskontroll på tisdag 10/4. Detta sker på specialistmödravården. Då blir det ultraljud, ctg, kontroll av fostervatten och hinnsvepning för att försöka trigga igång sammandragningar. Händer inget då, får jag tid för igångsättning.
Blir mkt tankar nu när tiden går och inget händer, även om jag vet att det inte är farligt och ganska vanligt att gå över tiden undrar och funderar man ju om allt är bra och jag är rädd att något ska hända.Nu vill jag sluta tänka och vill bara att det ska starta!!

Vi tar väl en dag itaget. Firar påsk här i lägenheten med mormor & morfar!!:)

Färdiga!

Publicerad 2012-04-03 13:05:34 i Allmänt

Nu är mina frallor klara! Goda blev det.

Dagens projekt

Publicerad 2012-04-03 10:04:07 i Allmänt

Nej här har inte hänt något på barnfronten. En skön solig promenad hem från dagis, nu tänkte jag snart ge mig an dagens projekt! Frallbak!!
Goda frallor att mumsa på nu samt att frysa in. Hoppas de blir goda! Fröfrallor med solrosfrön och valnötter.

Ny vecka

Publicerad 2012-04-02 10:12:37 i Allmänt

Måndag igen. Trots att jag inte har något jobb att gå till så går veckorna väldigt fort! Nu gäller det att sysselsätta sig för att inte bli tokig av all väntan. Promenad hem från dagis och nu tvättstuga. Gick lite extra fort ( dels för att det var kallt, men även för att försöka trigga lite:))
Har tid hos barnmorskan i morgon så då får jag väl klarhet i vad som händer och hur de hanterar detta med att gå över tiden. Det finns ju ett slut på detta, vecka 42+0 eller runt där är det ju igångsättning som gäller. Men jag hoppas att det blir tidigare!! Men det är lika bra att sikta på det.

April

Publicerad 2012-04-01 15:24:42 i Allmänt

Nu är det 1 april. Jag som trodde du ville komma ut nu lilla vän. Men nej!! Inga känningar, ingen bebis. Istället ett riktigt aprilväder. Står nu i lekparken med snöblandat regn :( sådär, men det går!

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela