Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Indiskt

Publicerad 2012-03-31 11:56:31 i Allmänt

Igår kväll var jag på en mkt trevlig indisk restaurang med mina fina kollegor. Maten var väldigt god och jag åt som om det vore sista måltiden:) hade lite småvärkar och sammandragningar på kvällen, hoppades att jag under natten skulle vakna av mer smärtor men NEJ!!
Nu tittar vi ut på det mindre roliga vädret och undrar vad vi sk göra av denna sista marsdag. En sak är nog säker, det blir ett aprilbarn!

Mina goda lammracks från igår!

Laddar

Publicerad 2012-03-30 09:00:57 i Allmänt

Det sägs ju att man under en förlossning gör av med lika mkt energi som under ett maratonlopp. Jag försöker ladda nu med bra mat, när det väl drar igång sen kan det bli ganska många timmar utan något att äta. Med Gabriel åt jag inget under 12h. Drack självklart både vatten och nyponsoppa men ingen fast föda. Då är det bra att ha bra lager i kroppen så att man orkar!!
God havremacka till morgonkaffet!

BF

Publicerad 2012-03-29 16:46:02 i Allmänt

Ja idag är dagen här! Den berömda dagen för bf. Men nej jag känner inget så det blir väl att gå över tiden denna gången också.
Dokumenterad mage idag v 40+0.

Grått

Publicerad 2012-03-28 16:25:03 i Allmänt

Gråmulen dag, ungefär lika uppiggande som jag känner mig!
Nej här händer inget spännande. Dagen har varit planlös, skönt på ett sätt men ibland känns det då som om man BARA väntar på bebis. Visst det gör man, men det är skönt om tankarna får sväva iväg till något annat en sväng.

Kom i af in i bokens värld en sväng.

Nu väntar hemgjorda hamburgare!

Det spritter i kroppen

Publicerad 2012-03-27 17:44:10 i Allmänt

Åh vad jag vill träna! Fick lite inspiration i brevlådan idag.Kanske skulle göra ett rejält pass så att bebisen vill titta ut:)
Det är ju en klassiker att man ska putsa fönster och springa i trappor för att få igång förlossningen. Vet inte vetenskapen i det men jag är så aktiv jag kan vara och det händer inte mkt. Idag har det blivit tvättstuga, lite puts i köket, rullning av köttbullar och promenad till dagis. Men nej!
Vad tror ni? När kommer den? Jag är lite inne på att det blir ett aprilskämt, alltså 1 april.

Rutinkontroll

Publicerad 2012-03-26 17:08:45 i Allmänt

Idag var hela familjen med på rutinkontroll på MVC. Allt var som det skulle, fick känns bebis huvud och ryggrad, så häftigt när ett proffs visar och man vågar trycka hårdare på magen. Barnmorskan var så bra och visade Gabriel allt hon gjorde, han fick en egen blodtrycksmanchett att trycka på också.Bokade en ny tid om 8 dagar
( hoppas att inte behöva gå på den utan att bebis ska vara ute då) inga känning än tyvärr men jag har beställt att den ska komma mellan onsdag- onsdag nu från 27 till 3 april! :)
Järnvärdet som varit lite lågt hade nu äntligen stigit! Jippi.
Nu blir det middag här hemma. Potatis& purjolökssoppa samt valnötsbröd. Mumma!

Våfflor?

Publicerad 2012-03-25 15:43:36 i Allmänt

För oss blev det en annan typ av våfflor idag, nämligen plättar:)
Gabriel fick vara med och steka och han verkligen mulade in flera st.
En skön promenad i solen nu på eftermiddagen gjorde susen i min sega kropp. Nu kan jag dehär med att vara stormagad:) saknar att träna, saknar att kunna vända mig i sängen, saknar att kunna leka fullt ut med Gabriel samt saknar att ha normala kläder på mig!!
Men den som väntar på något gott...hoppas vi!!

Lördagsutflykt

Publicerad 2012-03-24 16:46:20 i Allmänt

Idag hade vi en dejt med Petra och hennes lilla Nellie. Var i deras hemtrakter dvs vi tog pendeltåget för att utflykta lite. Målet var Mulle Meck lekparken. Blev skönt lekande och spring för Gabbe, sen lite matsäck och sen fick vi vuxna en skön promenad med sovande barn i vagnarna lagom till solen kom fram.
Nu är vi hemma igen och känner mig lagom mör och skön i kroppen. Härlig lördagstur!

Förresten min lille knörtis har namnsdag idag, så grattis älskling!

Dagens

Publicerad 2012-03-23 17:43:26 i Allmänt

Lägger in dagens projekt. Pajbak. En medelhavspaj och en köttfärspaj. Det är somsagt det dom hänt idag! Blir kanske lite över att frysa in, kan vara användbart senare.

v 40

Publicerad 2012-03-22 16:15:21 i Allmänt

Så går vi sakta in i V40. Om en vecka ska det vara dags.
Igår knäppte vi och dokumenterade magen för att vara säkra på att hinna med. Alltid kul att ha kvar sen.

Idag har jag fikat med Åsa, gått promenad, läst och tagit en powernapp. En ganska vanlig dag i en höggravid kvinnas liv. I väntans tider helt enkelt:)

Skön vårluft!

Publicerad 2012-03-21 17:46:52 i Allmänt

Vilket skönt väder det är ute! Jag skulle hämta Gabriel på dagis och tog en promenad både dit och hem, kände mig helt överklädd. Solen värmde riktigt.
Mötte fina Johanna vid Skanstull för att hon skulle bonda lite med Gabriel, hon är nämligen stand by inför förlossningen.(TACK!!) Hämtade på dagis tillsammans och påvägen hem stannade vi i lekparken. Vilken vårluft, gatorna är sopade på många ställen, underbart!

Väl hemma var Gabriel jättehungrig och smällde med god aptit i sig lite kycklingwrap:)

Läsning

Publicerad 2012-03-20 19:22:14 i Allmänt

En skön och fin tisdag har passerat. Satt i soffan och läste Jens Lapidus på förmiddagen. Läsningen nu blir skönlitteratur varvat med förlossning/ barnförberedande.
Nu på kvällen har vi varit hos fina Malin, Micke och Hugo ( som är lika gammal som Gabriel) på middag. Jättemysigt att få till en dejt, antagligen sista(?) gången vi ses med stor mage.

Tyvärr blev det inget Södra BB idag, ringde och sa att kursen var inställd. Usch blev väldigt besviken, ville verkligen dit!!

10 dagar

Publicerad 2012-03-19 18:02:23 i Allmänt

10 dagar kvar till BF. Känns som om hela min värld kretsar kring denna mage. Lite svårt att undvika, den finns ju där, syns och känns. Dagarna går och man försöker hitta något litet projekt varje dag även om det inte behöver vara något stort. Skönt att få göra något och att tankarna kretsar kring något annat än att föda barn.
Jag och Tomas har en del tid tillsammans nu när han är ledig och det är skönt att hinna samla ihop sig lite. Igårkväll sträckkollade vi på "En unge i minuten". Förlossningsprogram som gick förra året. På något sätt så är det en skön förberedelse för mig att kolla på sådana program även om jag samtidigt bara blir jäkligt nervös. Är mkt tankar nu. Hur startar det denna gång? När? Hur lång tid tar det? Hur ont gör det, kanske känns det annorlunda denna gång? Kan det verkligen gå bra 2 ggr? Tänk om bebisen inte mår bra!!
Och det finns inga garantier och man kan inte ångra sig eller backa ur situationen, det är nog lite den maktlösheten som skrämmer än.
Tror att dessa tankar är en förberedelse. Imorgon ska vi till Södra BB för "Andning& avslappning" igen, ska bli skönt att komma dit!


Idag har vi tittat på något helt annat. Tog en lunchbio och kikade på Kvarteret Skatan.
Trevlig måndag!

Till BB väskan

Publicerad 2012-03-18 17:31:19 i Allmänt

Förra helgen packade vi klart BB väskan. Bra att ha allt packat och klart, känns ju som om man glömt något jätteviktigt. Men det mesta går ju att få tag på om man vill. Det viktigaste som jag ser det är kamera, ( som ju också finns i telefonen)!! Så det ska man väl lyckas få med sig. Förra gången saknade jag lypsyl, så nu ligger det nerpackat:)
Igår handlade jag ett tillskott till väskan, en liten fin mössa. Tänk denna kommer att vara alldeles för stor!!

Frukostbesök

Publicerad 2012-03-17 21:23:44 i Allmänt

Idag har vi haft fint frukostbesök av Johanna och lille Teo samt Petra och lilla Nellie. Som småbarnsförälder är man ju gärna uppe med tuppen, så när vi sågs kl 09 var vissa inne på frukost nr 2:) blev nybakat bröd från Fabriique, ägg, grapefrukt, kaffe och smoothie. Väldigt trevligt om jag får säga det själv! Något jag gärna gör om.

Trevlig lördagkväll!!

Mage v 39

Publicerad 2012-03-16 10:20:31 i Allmänt

Ja igår gick vi in i vecka 39. Har haft en mindre bra natt, man sover ju inte så bra såhär på slutet, det trycker lite överallt det sägs ju att det är en förberedelse för de vaknätter som kommer sen. Igår passade jag på att sova lite middag. Precis det som dessa dagar ska gå ut på. Vila, samla energi, få frisk luft, läsa och bara vara.
Dagens projekt blir lite Frans & brynfärgning på salong här runt knuten.
Magbild v 39 (38+1)

God morgon

Publicerad 2012-03-15 07:50:44 i Allmänt

Startar torsdagen med en smoothie på mango, jordgubbar, banan och kesella.
Stödstrumpor på så blir det promenad hem från dagis!

God Lunch

Publicerad 2012-03-13 18:54:52 i Allmänt

Ännu en skön och fin dag att vara ledig på! Jag åt en supergod lunch på 8T8 vid Mariatorget. Hälsosam och underbart god mat. Kan verkligen rekommenderas.
Var på rutinkontroll hos barnmorskan idag, allt var bra, bebisens huvud är nu fixerat. Det känns, har faktiskt haft lite sammandragningar de senaste dagarna, med Gabriel hade jag ju ingenting. Efter besöket var det ett "kurstillfälle" Andning & avslappning. Något de anordnar för omföderskor, känns skönt att alla är på samma nivå. Tydligen är det olika upplägg på dessa tillfällen då det är olika barnmorskor som håller i det. Idag var det en del prat, och även en del olika massagetips för partnern. Nästa gång ska Tomas följa med. Var skönt att höra att vi alla som var där idag kändes oss mindre förberedda denna gång än senast. Jag är alltså inte ensam:)

Nudelsallad mmmmm

Ledig

Publicerad 2012-03-12 10:45:48 i Allmänt

Då var man ledig på riktigt! Helgen har passerat ganska obemärkt förbi och vi har inte gjort så mycket storslaget.
Nu är Gabriel lämnad på dagis. Vi tog en skön promenad hem, gick förbi Sats och frös mitt kort. Nu är det gjort. Tänkte vänta lite till men det är bättre att ha det gjort, nu blir fokus på promenader och avslappning. I detta härliga väder känns det ganska bra faktiskt:)
Vi var även in på hjälpmedelsbutiken "Uriform" jätteroligt butik med olika hjälpmedel alltfrån rullatorer till gummiband för träning. Vi investerade i en pensionärstång:) En griptång, perfekt eftersom mycket av vår städning här hemma handlar om att plocka fram saker under soffan. Nu som höggravid är det ju också super för att plocka saker från golvet!

Nu var det slut

Publicerad 2012-03-09 20:53:02 i Allmänt

Sista jobbdagen för väldigt lång tid är nu gjord. Nu känns det konstigt och vemodigt men samtidigt vet jag att det är välbehövligt. Vad ska jag nu göra på måndag? :)
Fick denna vackra blomsterbukett av en kund idag! Så fint. Nu får den pryda vårt köksbord.

V 38

Publicerad 2012-03-08 10:26:37 i Allmänt

Går in i vecka 38 idag. Nu kan det egentligen starta närsom, även om jag
inte tror att det kommer förrän i slutet av mars som det är sagt!
Har varit på Sats nu på morgonen och styrketränat lite, måste erkänna att man känner sig lite osmidig när man ska lägga sig ner, snurra runt, resa sig, vända sig ja det är inte skönt. Nu känner jag mig lite som en valross som måste slänga över magen på sidan för att sedan resa mig upp:)

Frukost

Publicerad 2012-03-06 06:50:16 i Allmänt

Om du gillar kesella så gillar du nog denna isländska yoghurt med hög proteinhalt. Lite dyr är den men ett bra och mättande frukostalternativ tillsammans med något annat. Finns med lite olika syltsmak i botten. Prova vilken du tycker bäst om! Idag ska jag prova blåbär.. Trevlig tisdag.

Söndagsfix

Publicerad 2012-03-04 18:41:42 i Allmänt

Sista söndagen som jag måste förbereda en arbetsvecka! Sista veckan på väldigt länge. På söndagar ligger det alltid lite ångest över veckan som kommer, visst fix som måste/borde göras. Som ex matlådor ev tvätt, planering av träning.
I torsdags fick jag ett fint paket av mina kollegor för att jag ska gå på mammaledighet. De pratade om mig som Katarina "matlådan" Bäcklin. Mina matlådor är alltid överallt:)
Nu har jag en bra start på denna vecka. 4 matlådor med kyckling och grekisk sallad. Bra för hälsan och ekonomin.

Ett djupt andetag sen tar vi tag mot sista arbetsveckan!

Söndagsfix

Publicerad 2012-03-04 18:41:39 i Allmänt

Sista söndagen som jag måste förbereda en arbetsvecka! Sista veckan på väldigt länge. På söndagar ligger det alltid lite ångest över veckan som kommer, visst fix som måste/borde göras. Som ex matlådor ev tvätt, planering av träning.
I torsdags fick jag ett fint paket av mina kollegor för att jag ska gå på mammaledighet. De pratade om mig som Katarina "matlådan" Bäcklin. Mina matlådor är alltid överallt:)
Nu har jag en bra start på denna vecka. 4 matlådor med kyckling och grekisk sallad. Bra för hälsan och ekonomin.

Ett djupt andetag sen tar vi tag mot sista arbetsveckan!

Skit App

Publicerad 2012-03-03 18:27:12 i Allmänt

Ja som ni ser här nere är det fortfarande strul när man ska lägga upp bilder från telefonen!
Irri som sjutton....

Vilken härlig dag!

Publicerad 2012-03-03 18:23:20 i Allmänt

Nu är det riktig vår i luften!! Fantastiskt skönt väder ute. Jag och Gabriel hick på promenad på förmiddagen med ett första stopp i lekparken. Efter det blev det en tur till leksaksaffären. En korv med bröd och slutligen en promenad hem.
Tyvärr känner ju jag mig som en ganska tråkig mamma. Min ork och energi är begränsad när jag är ensam med honom. Blir ju en del att putta vagnen med lilleman, bara han väger 17 kg. Sen blir det ofta lyft hit och dit, hjälpa till med stövlar,ytterkläder ja magen är minst sagt i vägen då. Men jag gör mitt bästa och gläds åt att det inte är så långt kvar nu:) vi är inne i mars månad och idag är det 26 dagar kvar till Bf.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192186938.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187150.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187738.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187738.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187738.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187738.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187738.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187738.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187738.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192187738.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192188069.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192188069.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192188069.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192188069.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192201123.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192201123.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192201218.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192201218.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192230483.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1024624/images/2012/pic_192230602.jpg" class="image">

Lite uppskattning

Publicerad 2012-03-01 19:24:53 i Allmänt

Vi mår alla bra av bekräftelse och lite uppskattning i vardagen. Idag hade jag avslut med några kunder som gått klart sitt första år på Itrim. Jag fick en fin blomma:) något litet som betyder väldigt mkt. Detta har varit mitt första år som hälsorådgivare, ett otroligt lärorikt år. Nu ska jag snart in i mammabubblan igen och lämna detta för ett tag. Men så otroligt mkt jag lärt mig! Tack kollegor och kunder! Jag är tacksam att ni finns!

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela