Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Träna?

Publicerad 2012-05-30 19:54:00 i Allmänt

Den 20 juni ska jag på efterkontroll på Södra BB. Fram tills dess nöjer jag mig med promenerande som träning för kropp och knopp. I fredags när jag var och fikade med en kompis ( vi satt ute i en park) såg vi en massa mammor med barnvagnar ägna sig åt träning stationsvis utomhus. Eftersom vi också hade varsin barnvagn med oss kom hon( instruktören) fram och gav oss en broschyr om de hon sysslade med. Lite mamma Boot camp. Ska iallafall kolla upp och se:)

Mycket gå!

Publicerad 2012-05-29 11:09:54 i Allmänt

Det blir mycket och gå när man är mammaledig. För mig är det viktigt att ha bra, fotriktiga skor så man inte får ont. I värmen är det ganska svårt att hitta tycker jag. Vill inte gå i gympaskor hela tiden. Nu har jag hittat butik Crocs som är nyöppnad i Sverige. Så idag har jag investerat i ett par bra skor. Man är värd att gå bekvämt!!

Sommar

Publicerad 2012-05-27 19:57:10 i Allmänt

Vilka härliga sommardagar! Snälla mamma kom hit igår för att umgås med oss över helgen. Idag var vi ute och flanerade längst Årstaviken ( som vanligt) Åt ett somrigt mellanmål när vi kom hem. Fruktsallad med jordgubbar.

Just det Grattis Sverige och Loreen. Hon är ju bara för grym på alla plan!

Kaffe!!

Publicerad 2012-05-26 08:25:18 i Allmänt

Kaffe är verkligen en dryck jag kan längta efter. En räddning efter nätter med lite sömn. Gäller att hålla det på en lagom nivå bara. 2-3 koppar om dagen är lagom ( beroende av storlek på koppen såklart)

Picknick

Publicerad 2012-05-24 22:19:39 i Allmänt

Mer promenad och mer sol! Det är en härlig tid att vara mammaledig på när allt flyter. Idag åt jag och Tomas medhavd sallad i det gröna. Sallad är verkligen super picknickmat!

Skansen

Publicerad 2012-05-23 18:10:27 i Allmänt

Idag är det planeringsdag på förskolan. Tänkte att detta är en bra dag att åka till Skansen på. Ingen helgdag, folk jobbar, fint väder och inte så mkt trängsel. Vi hade nästan rätt förutom alla förskole och skolklasser som var där.
Känns isf trevligt att ha varit där i år också. Såg lite Björn lite älg och fina sälar.
Blir väldigt mkt promenerande, absolut inte mig emot är lite ledsen att jag inte hade stegräknaren på mig. Är ganska backigt där och stora ytor att gå på.

Förresten! Vår och sommarhalvåret gör att vi rör på oss mer.Vi är mindre stillasittande. Bra för folkhälsan. Cyklar, bollar, vackra sommarkvällar, bad och simmande ja aktiviteterna är många som hjälper oss på vägen!


Agnes har Haft en fin liten sommaroutfit idag för första gången.

Paus

Publicerad 2012-05-22 14:49:22 i Allmänt

Just nu tar vi paus från vardagen. Igår kväll checkade hela familjen in på Birka Paradise. Just nu njuter vi på däck. Båda barnen sover så vi hoppas på liiiite lugn och ro en stund.

Parkhäng

Publicerad 2012-05-20 15:53:46 i Allmänt

Blir en del Parkhäng dessa fina vår och sommardagar. Idag tog vi oss ner till Tantolunden. Handlade med matsäck . Jag, Gabriel och Agnes. Lekpark och gräsmatta sen en skön och svettig promenad sen längst Årstaviken. Gabriel spanade på båtar från ståbrädan.

Det enkla

Publicerad 2012-05-18 17:57:54 i Allmänt

Ibland när man känner sig lite allmänt slutkörd och tömd på energi och vill hitta något som ger energi behöver det i bland inte vara så mkt som bara ger lite värme i själen. Vackra blommor på köksbordet kan få en att för en stund glömma ett golv fullt med leksaker, påsar under ögonen och mörka moln på himlen.
Prova! När blommorna dessutom är en gåva från fina kollegor är det ju ännu bättre.

Mina kossor!

Publicerad 2012-05-16 20:29:51 i Allmänt


image description

De är lite lika ändå mina små barn! 1 månad båda två på bilderna.

Idag har jag och lillan varit på jobbet för att hälsa på! Var jättemysigt. Fick mkt energi av att träffa mina fina kollegor. Nästan så jag längtar tillbaka. Bara nästan:)

Hoppas ni alla har en fin onsdag.
Kramar!

Gaddad

Publicerad 2012-05-15 17:34:29 i Allmänt

Så var man märkt för livet igen! Papperen till Skatteverket är inte inskickade än men nu är det ganska säkert att det blir Agnes:)
Har velat fram och tillbaka om var den skulle hamna men det blev den andra handleden.

BVC & Tandis

Publicerad 2012-05-14 15:11:59 i Allmänt

Idag hade vi tid för 1 månader kontroll på BVC. Agnes växer på fint, blir en lång tjej är nu 58,5 cm vilket innebär att hon vuxit mer än 1 cm i veckan sedan hon föddes. Hon har i det tempot en given karriär som modell inom några år:) Tomas tog henne i sjalen upp dit.
Förresten är jag nöjd med köpet av sjal. Lite jobbigt att knyta på den, men blir det bra sitter hon kanon och sover skönt.

Nu har jag även vårstädat munnen. Ett besök hos Tandläkaren. Lite fattigare men det känns väldigt fräscht i munnen efter en koll samt lite blestring.
( stavning?) Skönt att ta hand om och beta av sådant.

Lördagsgodis!

Publicerad 2012-05-12 22:52:11 i Allmänt

Mm en av mina favvoefterätter/ mellis.
Turkisk yoghurt, vaniljkesella, digestive, hallon, blåbär, kokos och banan.
Går att ta lite det man har. Lite nötter kanske och bär/ frukt går att varva. Gott och hälsosamt! Bra lördagsgodis.

Lördag

Publicerad 2012-05-12 09:51:08 i Allmänt

Nu har vi en helg tillsammans framför oss. Tomas är ledig vilket är väldigt skönt. Tyvärr är ju vädret inte riktigt vad man önskar, vi har inga planer får se vad dagen har att erbjuda!
Trevlig helg!

Fredagmiddag!

Publicerad 2012-05-11 18:47:42 i Allmänt

Förbereder fredagens middag. Blev den lite svårare rätten i Linas Matkasse el den som tar längst tid. Italienska spättarullader med persiljesås. Låter och ser väldigt gott ut iaf!

Fel

Publicerad 2012-05-10 17:35:37 i Allmänt

Ok skrev fel. Drycken heter Kombutcha. Inte Kambutcha som jag skrev! Slant på knappen...

Ny hälsodryck

Publicerad 2012-05-10 16:15:12 i Allmänt

I dag har jag testat "Kambucha" Naturligt kolsyrat och fermenterat te. En riktig hälsodryck med mkt vitaminer, mineraler och antioxidanter.
Väldigt naturlig och frisk smak. Känner den "jästiga" smaken väl. Helt ok. Betyg av mig 3 av 5. Jag köpte äpple/ ingefära, finns en annan smak också som jag tyvärr inte kommer ihåg riktigt vilken det var.
Köpte den och svepte påväg till dagis tillsammans med en rawbite!

Bättre

Publicerad 2012-05-09 18:39:49 i Allmänt

Jodå idag har det varit en bättre dag. Både hämtning och lämning gick bra. Min strategi är att ha Agnes i bärsjal på magen vilket gör att jag kan gå efter Gabriel!

Hade en fin kompis över på fika i förmiddags. skönt att prata skit, livet, kärleken och allt annat:)
Sprang över denna söta kjol som Agnes får ha i sommar ( några Alfons pussel som bakgrund)
Gullig!

Dålig dag

Publicerad 2012-05-08 20:24:14 i Allmänt

Nej usch, idag har det tyvärr varit en skitdag! Vill inte ge negativ energi men eftersom jag är mänsklig så har såklart jag också riktigt dåliga dagar. :)
Agnes har skrikit och skrikit och Gabriel har verkligen testat min gränser. Jag ensam räcker i dessa situationer inte till!!!! Måste liksom hitta en strategi.

Var på mammagrupp idag för omföderskor och det var befriande att få prata om jobbiga och kämpiga situationer. Skönt att man inte är ensam, det är faktiskt skönt att höra. Kan lätt få för sig att alla andra klarar allt så himla enkelt och att allt är plättlätt

Det jag får göra är att ta lärdom och försöka se vad jag kan göra annorlunda nästa gång.
Nu ska jag lugna ner mig i soffan och se framemot en mkt bättre morgondag!

Mat!!

Publicerad 2012-05-07 20:05:06 i Allmänt

Nu jäklar ska jag få matinspiration och hjälp påvägen. Sen Agnes kom har jag haft sån dålig fantasi i köket att jag skäms. Men nu hoppas jag på nya smaker och en skjuts framåt. Linas matkasse med massor av fin mat i har kommit!

Grattis

Publicerad 2012-05-07 11:16:30 i Allmänt

För exakt en månad sedan nästan på klockslaget föddes lilla Agnes. Den första månaden av känslor, hormoner, viss smärta och oändlig kärlek är förbi. Jag övar fortfarande på att vara tvåbarnsmor, nu ska jag liksom försöka att så smått hitta ett "flow"

Vi firar 1 månads dagen med en skön lite småsvettig promenad längst Årstaviken. Grönskande träd & fågelkvitter möter oss på vägen.
Grattis sötaste mini kossan:)

Mellis

Publicerad 2012-05-05 15:09:43 i Allmänt

Idag är jag solokvist med 2 barn för första gången. Änsålänge går det väl. Är i lekparken nu och har precis ätit mellis. Vi delade på en vaniljskyr samt varsin banan. Bra mellis både för vuxen och barn.

God morgon!

Publicerad 2012-05-04 09:25:01 i Allmänt

Fredag! Frukosten bestående av gröt, macka och kaffe är intagen, nu hoppas jag på att detta blir en bra dag. Denna lilla krabaten höll mig vaken mellan 03-05 med sitt grymtande. Vet inte riktigt vad hon ville men inte ville hon sova. Låg där bredvid mig i sängen och lät som en liten gris:)
Kanske blir en "sova middag" för mig idag för att orka med.

Skön dag

Publicerad 2012-05-02 16:31:51 i Allmänt

Vilken fin dag! Så skönt ute, riktig sommarfeeling!
Vi gick en skön promenad längst Årstaviken och köpte sushi och gott Fabriquebröd som vi picknickade på i Tanto.

Hemåt igen

Publicerad 2012-05-01 11:09:39 i Allmänt

Som vanligt så går dessa helger superfort. Förstår inte vart tiden tar vägen här i Eriknäsbo. Igår gjorde vi en egen majkase. Mkt mysigt.

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela