Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Sumera oktober

Publicerad 2012-10-31 20:38:10 i Allmänt

Idag är det sista oktober. En månad som för mig varit ganska händelserik (om man tänker att jag faktiskt är mammaledig) Jag har sagt upp mig från ett jobb. Fått en 80% tjänst på ett annat jobb. Gjort klart naturkunskapen, och skrivit högskoleprovet. Ja lite annat har ju ockå hänt. Underbara barnmässa, 1 årskalas, träningar, promenader och fika med fina vänner! Så oktober har varit en bra månad får jag säga.
 
Imorgon ska Gabriel ha "Hallowenparty" på förskolan. Fröknarna sa att om barnen ville fick de klä ut sig. Gick med Gabbe och kollade i affärer när vi  var påväg hem. Så himla gullig, inga blodiga masker, skelett eller häxhattar här inte, Nej! Kattöron skulle han ha. han ska vara katt imorgon.
 

(P) agnes

Publicerad 2012-10-30 19:52:12 i Allmänt

 
Lilla Agnes såg verkligen ut som  en riktig sötkorv i denna mössan!
 
Dagen idag startade vi med en frukost på "Fabriuqe". Hade en date med kollegan Kajsa. Rågrussinfralla med leverpastej, fransk yoghurt och kaffe. Riktigt gott.
Vill man lyxa till det med gott bröd är Fabrique ett bra val. Valnötsbröd, Rågsur, rågrussin och mycket annat gott. Baugetter, frallor och stora limpor. Bakverken är inte dåliga de heller. Ett bra ställe för frukost el fika.
 
Resten av dagen har vi fixat här hemma, tvättat tvättstuga och sorterat papper. Ett arbete som aldrig blir riktigt färdigt.
 
Kram till er!

Jaa!!

Publicerad 2012-10-29 22:06:26 i Allmänt

Jaa idag har jag tränat och det var jobbigt ( på ett bra sätt) skönt att vara tillbaka efter förkylningen.
Nu i kväll har jag varit på ett litet "klädparty" fick där en liten försenad födelsedagspresent av min kompis Petra.
Detta fina höstkit. Te, lakrits pch en ansiktscreme. Allt man behöver för en kall höstkväll:)
 
 
Riktigt höstruskiigt är det ute nu. Det regnar och blåser och är inte särsklt trevligt. Kura upp i soffan är det som passar resten av kvällen!

Ompysslad

Publicerad 2012-10-28 19:47:27 i

Nu har vi blivit ordentligt bortskämda med matlagning och diskning. När mina föräldrar är här blir det alltid fest:)
Igår skrev jag gör första gången högskoleprovet. Något jag länge velat göra men inte vågat. Känns skönt att det är gjort. Jag vet vad jag behöver fräscha upp om jag skriver det igen. Det här var bara för mig, att utmana mig själv.Kanske kommer jag vilja använda resultatet, kanske inte.

Blev iaf bjuden på en fin trerätters efter att ha suttit med prov i över 8h. Det värmde.

Idag blev det en skön höstig promenad vid Årstaviken. ÄNTLIGEN känner jag mig helt fri från förkylning. Imorgon blir det träning. Punkt!

Födelsedag

Publicerad 2012-10-25 20:16:09 i Allmänt

Min dag hittills. Smoothie,Gabriels och min  smörgåstårta, fina blommor av finaste Stina som kom på besök. Presenterna från Tomas en ny stor superrosa resväska samt boken " Torka aldrig tårar utan handskar"
Snart kommer mamma och pappa och hälsar på. Mysigt!
 

Tjuvkik

Publicerad 2012-10-24 20:12:14 i Allmänt

Ja ni får tjuvkika lite på min tårta inför morgondagen. Inte för att det blir något superparty. Men lite måste man ju fira iaf. ( Ja jag fyller 31 imorgon)  Man fyller ju bara år en gång om året. ( Chokladcheesecake som jag och Gabriel bakat efter dagis)
 
Idag sov jag middag när Agnes sov. Så himla skönt, precis vad jag behövde. Hoppas på att kunna somna i tid ikväll så att jag blir av den den här himla förkylningen. Nu vill jag vara tillbaka på banan igen. Orkar inte vara trött och seg. Frisk nu tack!!
 
 
 

Rörd

Publicerad 2012-10-23 10:47:43 i Allmänt

 
 
Jag är helt rörd och betagen av denna underbara serie. Jonas Gardells "Torka aldrig tårar utan handskar"
Det är skönt när man fullständigt slukas av något, glömmer bort tid och rum och vill "hjälpa" de personer i serien.
Jag har drömt om Paul, Benjamin och Rasmus inatt.
Har du inte sett den så, GÖR det..
 
 
Nu sitter jag i soffan och andas ut. Har precis haft den sista muntliga delen i Naturkunskapen jag läst. Betyg satt. Jag nöjd. En skön känsla att stryka något från "Att göra listan"
 
Tyvärr är förkylningen kvar i kroppen och Agnes har också blivit smittad. Fortfarande ingen träning. Ska vila nu och sen ge mig ut på en liten promenad.
 
Trevlig tisdag till er!!
 
 

 

Söndagspromenad

Publicerad 2012-10-21 14:21:37 i Allmänt

Min hals gör fortfarande ont och det ligger en förkylning i kroppen. Har precis varit ute på en promenad med Agnes i vagn. ( Tomas och Gabbe var i väg på eget håll) Det kändes att kroppen inte riktigt var fit for fight. Att vara hälsosam innebär att kunna lyssna på kroppen och inte träna när man inte ska. Jag VILL verkligen träna, men det känns inte bra just nu. Hoppas på att kunna göra det på tisdag.
 
Somsagt blev en skön höstpromenad ( det var faktiskt uppehåll i regnandet)
 
 
Efteråt blev det en stor kaffe medan Agnes sov.
Nu ska jag laga renskavsgryta. Höstigt och gott.
 
Skön söndag på er!!
 

Matfrisk

Publicerad 2012-10-19 19:53:12 i Allmänt

Jag har en matfrisk dotter. Igår var det 6 månkontroll på BVC, mätning+vägning och läkarkontroll. På en månad har Agnes gått upp över 1kg. Väger nu ca 8500g. Allt var bra i övrigt, men läkaren sa till mig att vara tyst. Jag kom dit och kraxade som en kråka ( hade ju väldigt ont  halsen som övergick mer och mer till att jag nästan inte fick fram ett ljud) läkaren sa att det lät som ett virus på stämbanden och det bästa var tystnad!! Inte så lätt med två små barn. Rösten används en del.
Nu har vi en ledig familjehelg framför oss. Hoppas på att det slutar regna, vilket det gjort typ hela veckan!!! så man kan njuta av den fina hösten.
 
Nu har vi poppat popcorn och ska myspysa i soffan. Agnes har redan slocknat men vi övriga är vakna.
 

Sällis

Publicerad 2012-10-17 20:20:50 i Allmänt

Vaknade med ont i halsen. Usch, kändes först inte alls som om det skulle bli någon bra dag. Avbokade träningen, drog på mig regnstövlar för att kånka iväg till dagis.  Men när jag kom hem fick jag meddelande av en kompis som ville hitta på något. Perfekt, kändes som om jag skulle ruttna bort här hemma annars.
Så jag har fikat och pratat idag. Köpte med mig gott rågsur från Fabruique, som blev till goda äggmackor, och en blåbärssmoothie. Så mysigt, vad jag behövde. Nu är Tomas ledig några dagar igen och vi får komma ikapp lite här hemma.
 

ARG

Publicerad 2012-10-16 20:30:56 i Allmänt

Ja jag var tvungen att skriva en statusuppdaterng på Facebook för att jag blev så arg.
På bussen påväg hem från dagis bryter Gabriel ihop total. Gråter och blir helt okontaktbar. Anledningen att jag sa att han var tvungen att sitta ner på bussen. Så sent som i lördags ramlade han, och jag vill inte att han ska få skallen sönderslagen. Busschafförer och trafiken här är inte alltd att lita på. Att lära sig- Man sitter ner på bussen. Men det ville han ABSOLUT inte. Så jag bara tog honom och satte honom bredvid mig och han hasade ner på golvet och var igång. ( ni kanske kan tänka er) Jag säger inte så mycket, drar upp honom, sätter honom i mitt knä, lugnar, hyssar lite, säger bara lungt att det inte är något att vara ledsen över. Ni vet en sits där man verkligen känner alla blickar på sig. Men jag har ända sedan jag fick barn försökt ( jobbar på det) att ignorera och bara koncentrera mig på det som händer oss. Till saker hör att det är INTE vanligt att han får sådana utbrott men det klart att det händer ibland. Och jag vet varför, övertrött och bajsnödig.

När vi nästan är framme och ska kliva av, säger damen som sitter igången på andra sidan om oss att "Usch vad elak han är, ett kokstryk skulle han ha" HERREGUD!! Varpå jag svarar att - Det är nog det SISTA han behöver. Han är 3år och övertrött. "ÄR han trött ska han väl sova då" svarar kärringen. Alltså, jag blir så jäkla upprörd.
En annan tjej stod där bredvid och sa -Men det är ju ett barn, vi har ju alla varit barn! ( Hon förstod min situation, och var till hjälp just då)Kändes skönt att någon annan också hört vad tanten sa.
När vi klivt av fortsatte hon mumla för sig själv att han ( Gabriel) var elak, bland det värsta hon sett och att hon tyckte synd om mig.

Att åka kommunalt är att blotta sig själv. Tar man sig i bil, kan man sitta och gråta, skrika hur mycket man vill. Men på tunnelbanan och buss blir man så blottad. ALLA har ( eller tror sig ha) rätten att kommentera.

Jag hoppas att denna kärring inte har några egna barn. Har man de brukar det finnas någon form av förståelse.

 
Här kommer lite syskonkärlek från imorse iaf:)
 
 

Snabb lunch

Publicerad 2012-10-15 12:44:10 i Allmänt

Efter ett jobbigt Strong Mamapass (som Agnes sov sig igenom till största delen) Hon somnade i selen påväg dit, sen la jag ner henne på en matta och hon fortsatte att snusa sött en stund. Plutt. Ja ett jobbigt pass var det. Mycket burpis. Armhävning med upphopp( typ världens jobbigaste övning) sen på slutet fokuserade hon på småmuskler mellan skulderbladen vilket jag känner verkligen behövs efter en helg med mycket bärande på barn.
 
När kommer kommer hem efter träning är man oftast väldigt hungrig och vill ha  något typ NU!!
Idag hade vi ingenting hemma tyckte jag först. Men av en liiiitenbit lax som var kvar sen helgen, några ägg och lite ost fick jag ihop en skitgod omelett. Toppade med en avocado. Snabbt, gott och hälsosamt. Perfekt.
 
 
 

UnderBARA Barn

Publicerad 2012-10-14 21:33:59 i Allmänt

I flera år har jag velat gå på UnderBARA barn mässan i Älsjö. Men det har aldrig blivit av. Velade in i det sista hur jag skulle göra då Tomas jobbar och jag är ensam med två barn. Samlade mod till mig och hängde på låset när de öppnad 0930, vilket visade sig vara ett bra val. Agnes i sele på magen och Gabriiel i vagnen (bara för att ha lite mer koll) Av namnet förstår ni ju att det mesta har med barn att göra. Nu har jag inget att jämföra med, men jag tyckte att det var riktigt trevligt. Där fanns allt en småbarnsförälder kan önska sig allt från barnkläder, mat, nappflaskor, försäkringar och en del utrymme för de små att aktivera sig också. Tror att jag hade kunnat handla och fått ut liiite mer om jag inte haft barn med mig men det gick väldigt bra och det var mysigt att göra det tillsammans med de. En del gratisgrejer fanns det ju såklart. Bla den fina rosa nappflaskan här nere. Sen barnmat, smoothies, tidningar. Köpte ett fint zebraset tll Agnes.
 
 
Efter mässan var vi bjudna till Tomas bror med familj för lite släktkalas. Alla utom Tomas då:(
Idag har vi bara varit inne och latat oss, var mycket intryck och en sen kväll igår så det kändes lite dagenefter idag.....
 
 

Prov

Publicerad 2012-10-12 10:20:46 i Allmänt

Nu har jag laddat upp med pennor och lite energi inför provet. Mellan kl 12-16 ska jag skriva. Wish me luck!
 

Bad

Publicerad 2012-10-11 18:29:44 i Allmänt

Det blir mycket badande av barn här hemma. Agnes äter numera 2 mål "mat" ja eller gröt till frukost och någon vanlig mat samt frukt på kvällen. De gör att det hon blir väldigt kladdig. Även Gabriel gillar och behöver ofta ta ett bad för att få bort snor, sand, mat, ja diverse som fastnat lite varstans. Badning är nästan jämnt en del av kvällsrutinen här hemma. Skönt att stoppa ner rena barn i sängen. Idag fick Agnes bada själv då brorsan var upptagen med något annat.
 
 
 

Vänner

Publicerad 2012-10-10 20:11:57 i Allmänt

Tjoho för härliga vänner!! Har varit hemma hos vår vän Malin och hennes son Hugo idag efter dagis. Hugo och Gabbe är lika gamla och de leker väldigt bra. Vi lekte, åt skogshuggarmat, (ugnsfalu), drack kaffe, och hann faktiskt snacka lite också. När man åker väg med barnen och ska träffa någon kompis kan man lätt känna sig anningen disträ. De små liven kräver mycket fokus och ibland känner man hur hjärnan kokar över. Men-så är det, inte mycket att göra åt. Förutom socialt umgänge har jag hunnit städa ganska mycket. Det kan man göra tills man blir tokig, man gör inget annat än att plocka, diska, torka bord, golv, dammsuga och plocka ur diskmaskin. MEN jag har längtat efter lite mer djupare städning, ni vet?! damma ur skåp, rensa lite lådor. Har hunnit en del idag vilket är skönt.

Nu ska jag titta på lite lantlig kärlek i "Bonde söker fru".
Kram och Go natt!!

Bra starrt

Publicerad 2012-10-09 15:22:32 i Allmänt

 
Bra start på veckan! Träning igår ( med barn) träning idag ( utanbarn) Härligt att bara lägga fokus på sig själv för en stund och bara försöka vara här och nu. Känner att jag har hittat tillbaka ganska skapligt tll träningen och ska snart göra upp en träningplan fram till jul. Hittills har allt handlat om att bara komma igång igen och våga prova.
 
 

6 mån

Publicerad 2012-10-07 21:59:02 i Allmänt

Time flies! Helt otroligt vad detta halvår har gått fort. Om det gick fort när jag var hemma med Gabriel är det bara förnamnet på hur det har känts sen Agnes kom till världen. Lilla snuffs. I bland bara glider du med och har en storebror som tar plats men som också tycks älska dig massor. Ska göra allt jag kan för att fånga resterande halvår jag har kvar av min mammaledighet och suga åt mig av alla mysiga stunder.
 
 

Kalas

Publicerad 2012-10-06 21:30:30 i

Idag har vi varit på 1 årskalas. Jag, Gabriel och Agnes. Tomas jobbade tyvärr så jag fick packa ner ungarna och dra iväg:)
Det var jättetrevligt och gick superbra. Gabriel hittade lekkamrater och fikade så fint. Total lycka över att det också var Fiskdamm.

Jobb

Publicerad 2012-10-05 12:03:16 i Allmänt

I veckan har jag haft en del funderingar och tagit en del beslut som påverkar mn framtid. Jag har ju fram tills nu haft 2 jobb, på 2 olika Itrimcenter. Något som jag trivts bra med, som har fördelar, men också nackdelar. När jag gick på mammaledighet tänkte jag att detta måste jag göra något åt. Kanske kan något av centren erbjuda mig en tjänst på typ 80% vlken nog skulle vara skönt ett tag i början. Nu hamnade jag  en dröm eller mardrömssituation där BÅDA centren förra veckan( och lite tidgare)  erbjöd mig just 80%. Jag behövde alltså ta ett beslut.Något som varit sktsvårt. Hur jag än skulle välja skulle någon bli besviken. MEN jag var tvungen att tänka på mig själv, vart jag just NU ( eller när jag kommer tillbaka) vill jobba. Så jag har valt. Igår var jag och skrev på en uppsägning och pratade med mina fina kollegor där. De hade förståelse och jag kommer sakna de alla massor.
 
Denna bild tog min fina kollega igår. Jag gillar den på något vis.
 

Smutt

Publicerad 2012-10-03 22:20:13 i Allmänt

Idag testade jag en ny smak på smoothien. Tillsammans med en bärmix av gojibär/havtorn/röda& svart vinbär och banan hällde jag ner lite mandelmjölk. Jag gillar den nötiga smaken och brukar ofta ha i nötpasta eller jordnötssmör i mna smoothies. Härligt med en ny fräsch smak..
 

Tidigt

Publicerad 2012-10-02 18:58:45 i Allmänt

I morse tog jag mig i kragen och var uppe med tuppen för att träna en morgonklass. Gillar att träna på morgonen, men den senaste tiden med två små barn och lite störd sömn har det inte varit läge. Nu känns det ok, dessutom ville jag försöka vända tillbaka dygnet lite efter att ha varit uppe ganska sent några dagar. Jag trivs bra med att gå till sängs mellan 22-23. Då är jag pigg när barnen vaknar runt 7.30.
 
Iaf underbart att svettas loss till lite morgonspinning. Tränad och klar innan 08:00. Skönt.
 
 

Arvegods

Publicerad 2012-10-01 20:14:50 i Allmänt

Bra med saker som kan gå  arv. Denna dress är köpt till mig. Alltså 30år gammal.
 
Livlig tös så svårt att få skarpa bilder.
 
Vi har haft en lugn och skön dag idag och hämtat oss efter helgen. Mormor & morfar åkte i förmiddags och vi har mest suttit inne och kurat då de sett väldigt grått o trist ut utanför fönstret.

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela