Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Tre musketörer

Publicerad 2012-09-30 23:03:32 i

Fy fasiken va bra! Mina föräldrar har varit här i helgen för att barnvakta medans vi samt mina kusiner som bilade ner var på Stadsteatern och såg
"Tre musketörer". Den var så himla bra. Blev helt glad i kroppen. Härlig musik och roliga karaktärer. 5 av 5. De spelar sin sista föreställning idag men igår filmades de av Svt o visas på tv i jul så missa inte.

Innan teatern bjöd min far på en härlig buffé här hemma hos oss.

Kontroll

Publicerad 2012-09-28 13:32:20 i Allmänt

Idag har jag gjort något jag länge tänkt på att göra. Något som skrämt mig lite. Har varit och kontrollerat mina födelsemärken. Jag har de senaste åren fått en väldig respekt för solen och har ofta sett artiklar el tv repotage om just hudcaner och vikten att kontrollera i ett tidigt skede. När vi var utomlands nu hade jag ett födelsemärke som började blöda. Då bestämde jag mg för att kolla upp det när vi var hemma. Skulle de nu vara så att det är något är det ju bättre att kolla NU än att vänta.

Men det var inget, allt så väldigt bra ut. De födelsemärken jag har som stod ut var godartade. Läkaren rekommenderade mig att ta kort på de märken jag är osäker på och jämföra typ 2 ggr om året. Han sa också att de födelsemärke som börjat blöda var ett med ytliga blodkärl och att de inte var någon fara.

Så det känns skönt att ha gjort en hälsokontroll av sin hud. Det är kroppens största organ och får ta emot en del. Nu ska jag fortsätta att sola försiktigt. På Cran Canaria smörjde jag in mig med solskydd 30 och 50 samt använde keps, solglasögon och låg mycket under parasoll. Att ha småbarn hjälper än att vara solsmart.
Skönt att stryka detta från sin lista.

Agnes pärla

Publicerad 2012-09-27 18:24:37 i

När Gabriel föddes fick jag ett Pandora armband av Tomas, med olika berlocker som symboliserar oss på olika sätt. Idag köpte vi en ny. En för Agnes.
Fint och värdefullt armband där en pärla/berlock betyder så mycket.

Dags igen

Publicerad 2012-09-26 16:15:20 i Allmänt

Idag var det åter dags för Mammaträning.
 
Kul att kika de de andra bebbarna och sno deras saker tycker Agnes.
Riktigt jobbigt var det idag. Cirkelträning 2 varv med 1,15 på varje station.
 
 Efter träningen har jag varit husllg och gjort kålpudding. Hoppas mina kära tycker om det. För mig är det iallafall mumma! Serveras med kokt potatis, lingonsylt och brun sås. Riktg barndomsmat.

Rusk

Publicerad 2012-09-24 20:37:30 i Allmänt

Brrr vad kallt det kändes i dag! Det är lite skillnad på 30 grader och 10! Vi har förberett Gabriel några dagar att när man kommer hem så är det kallt och man behöver ha jacka. Det behövde man i morse.
Jag var på en Strong Mamaklass i dag. Skönt att få styrketräna efter 2 veckors uppehåll med endast promenader och vattengympa. Hade med mig den här lilla nacken på klassen, idag gick det toppen hon satt i sin sits hela tiden och sög på mysdjur. Finns de som är gravida som också går på klassen eller tom lämnar ungen hemma med pappa.
 

Bildkavalkad Cran Canaria

Publicerad 2012-09-23 21:53:55 i Allmänt

 
Några bilder från våra fina veckor. Från poolen, vår lägenhet, öknen i Maspalomas och vårt lilla område där vi hängde mest i Bahia Feliz!

Påväg hem

Publicerad 2012-09-22 20:15:51 i

Nu sitter vi på planet påväg hem.Finns wifi på flyget, festligt!
De har varit två underbara veckor. Kanonväder varje dag, fin lägenhet, vacker omgivning och trevliga människor. Gabriel träffade en norsk kille som heter Hugo som han började hänga med. Hugo hade också mycket trevliga föräldrar, synd bara att se kom i onsdagskväll. Jag har kunnat koppla bort vardagen och boostat mig inför den kommande hösten. Är väldigt nöjd med dessa veckor iaf! Bildkavalkad kommer imorgon.
På återseende:)

Värme!!!

Publicerad 2012-09-18 23:30:13 i

Underbara värme. Jag som är en sådan otrolig fryslort bara njuter av dagarna men minst lika mycket av de tropiska kvällarna. Vi har det fortsatt mycket bra här. Igår tog vi en busstur till LAS Palmas som med bussen tog ca 45 min att komma till. Kul att komma ut och se lite annat, fanns en väldigt vacker strandpromenad bl.a.

Vet att det blir lite dålig uppdatering men vi har bara WIfi i hotellrepan och där hänger vi inte så mycket som ni kanske förstår:)

Fot

Publicerad 2012-09-15 21:49:22 i

Idag har jag gett fötterna till fiskar för första gången. 15 minuter satt jag. Kittlades mest och kändes väldigt behagligt. Hela första veckan har vi spenderat vid poolen men idag tog vi oss ut med bussen och gick lite i köpcentrum och var ner till havet och tittade på otroligt vackra öken/sanddyner.

Semester!!!

Publicerad 2012-09-14 23:31:18 i

Skönt, varmt, tropiskt, underbart!!

Sol

Publicerad 2012-09-13 23:14:02 i

Vi har lata och sköna dagar här nere. Försöker dock röra på mig lite, varje dag har jag varit med på 30 min vattengympa som Fritidsresor anordnar. Skönt att röra på sig.Detta känns så himla sällskapsresan på någevis, men just nu i livet passar det ganska bra:)
Värmen är fantastiskt skön här nere men jag gömmer mig under ett skönt parasoll, vilken nästan är ett måste!!
Problem att ladda upp bilder tyvärr men när vi kommer hem blir det många, det lovar jag!!

Återkommer...


Pool

Publicerad 2012-09-10 21:39:22 i

Vi njuter av värmen här nere och vi alla tar det bra. Kommer sköna vindar och på kvällarna är det lite svalare vilken vi gillar! Väldigt mycket barnfamiljer. Finns mycket aktiviteter både för vuxna o barn så vi kommer nog hålla oss sysselsatta här ett tag.

Bild från vår utsikt vid lägenheten

Framme!

Publicerad 2012-09-09 20:13:52 i

Framme o 30 grader varmt! vi har det väldigt fint här. Flygresan gick super,både Agnes o Gabriel var helt exemplariska. Våra stolsgrannar var helt imponerade:) Stolta föräldrar!
Tyvärr blev det strul när vi kom fram, vi fanns inte med på listan och hade inget hotellrum. Kul! med massor av packning, två trötta barn och 30 grader varmt. Så klart ordnade de sig, men surt att vänta extra länge. Dessutom fick vi klaga då vi inte hade varken barnsängar, vatten eller de vi beställt skulle finnas där. Så minus på det! I övrigt ett väldigt fint ställe och idag har vi alla badat tom Agnes.

Resfeber

Publicerad 2012-09-07 17:02:14 i Allmänt

Redo?! Har man bara passet och sitt visakort så löser sig det mesta. Men vi har bunkrat mycket  nu och har både vätskeersättning, näsdroppar, majskrokar och väääldigt mycket blöjor. Läste att de var onödigt dyrt med blöjor därnere så vi beslutade att ta med. Kl 12:00 imorgon går planet så vi åker hemifrån efter frukost. Gabriel tycker såklart att detta är mycket spännande. "När man flyger kan det kittlas lite i magen" säger han nu.
Ska försöka rapportera så gott jag kan därnerifrån både med bilder och text. Så håll koll här i bloggen så vet ni hur vi har det!
 
En glad Agnes blir 5 månader dag och är heltklart redo för sin första semester. Så glad och exalterad att bilden blir suddig.
Redo?

Pass

Publicerad 2012-09-05 21:06:43 i Allmänt

 
Nu har Agnes också fått sitt pass så nu är alla redo att lämna landet för en stund. Har tagit fram väskor och börjat småpacka lite. Bäst är nog att skriva en lten packlista så att vi inte glömmer något. Första gången vi flyger och åker iväg med två barn. Lite nervös så klart men det känns ändå väldigt bra. Nu håller vi tummarna för fint väder därnere!

Gabriel 3 år

Publicerad 2012-09-04 20:46:21 i Allmänt




 
Igår fyllde vår älskade Gabriel 3 år!! Tre år av glädje, tårar, frustration, lycka och mycket kärlek. Tänk vad mycket han har lärt sig på dessa år. Hela helgen har vi firat, men igår på den riktiga dagen väckte vi honom med paket på sängen.
3 september kl 00:20 på Karolinska Sjukhuset i Solna kom han. Då 4,45 kg. NU 17,4 kg! Då 53 cm. NU 100 cm.

Fullt hus

Publicerad 2012-09-02 22:04:22 i Allmänt

Åh vilken mysig fin och regning helg! I lördags var det dop för finaste Agnes. Ett väldigt fint dop, min vän Karolina sjöng och gjorde det till en minnesvärd stund. Känner mig väldgt nöjd. Tyvärr inte lika nöjd med vädret om var så himla trist. Vi hade såklart hoppats på fint då vi hade ett tält på vår innegård, men inte det. Lilla lägenheten var full med familj och barn, vi hoppas att alla hade det bra ändå trots regnet. TACK till alla som var med, en minnesvärd och fin dag!
När alla ändå var här passade vi på att fira Gabriel som fyller hela 3 år imorgon!!
 






 
 

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela