Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Urk

Publicerad 2013-01-31 20:33:53 i Allmänt

Nej idag måste jag sumera läget med host, host, snörvel, atchoo och prosit. Bara Tomas som inte är sjuk än..får se om han klarar sig!

Till sjuklingen

Publicerad 2013-01-30 14:02:10 i Allmänt

Gabrel var hemma med feber måndag, tisdag, hade även kraftig hosta. Jag kände mig lite klen i går morse men ändå såpass frisk att jag ville iväg och träna. Ett grymt Shape med en grym instruktör. Hon är barnmorska och pratar och hjälper de som är gravida.
Väl på passet kändes det  riktigt skönt, men sen slog det till. Låg med värk i kroppen och kände mig allmänt klen. Som tur är så är Tomas ledig. Så nu sitter jag isoffan i förd pyjamas ( fortfarande) och tar en dag och gör ingentng. Känns bra. Hoppas att det är snabbt övergående. Jag behöver vila och sömn för att friskna till.
 
Fick en fin lunch gåva.MUMS!
 
 

Hjälp i köket

Publicerad 2013-01-28 21:18:16 i Allmänt

Idag har jag varit hemma med en lite febrig Gabriel. Inte mycket till matlust men när jag föreslog smoothie var han på. Är så kul att se hur han vill vara med och hjälpa till i köket, vilket vi låter honom vara också.
Så till dagens smoothie fick han pressa apelsiner och skära banan. Han älskar rosa så hallon var ett måste.
Nu är fruktfatet tomt. Det är perfekt att göra smoothie på frukt som kanske inte ser så rolig ut att äta, men som ändå inte är dålig på något sätt.
Apelsin, Hallon, ingefära, banan och kesella.
 

Ljus

Publicerad 2013-01-27 20:39:04 i Allmänt

Vi går mot ljusare tider och snart är januari till ända. Visst känner man i kroppen att man längtar efter sol och ljus. Mörkret har varit här länge nu..För att råda bot på tröttheten och mörkret har vi bokat en resa till Lantzarote. En vecka 8-15 februari. Känns så himla gött, kommer dröja ett tag innan vi kan åka igen sen...
 

Spårvagnsmuseét

Publicerad 2013-01-25 21:44:23 i Allmänt

Idag var det planeringsdag och stängt på föskolan. Jag, Gabriel och Agnes hade då bestämt träff med en av Gabriels kompisar för att ha en dag på spårvagnsmuseét.
Ett mycket barnvänligt ställe. Stora ytor, barnvagn får följa med in. Gamla tåg, spårvagnar och bussar som barnen får klättra på och i, låtsas köra, ja KUL helt enkelt! Och billigt faktiskt, entre 40 kr för vuxen, det står man ut med:)
De fick även passa på att vara byggjobbare och "prova" spränga tunnlar och så...
 

Kvällssug!

Publicerad 2013-01-24 21:56:38 i Allmänt

God Mango. Saftig, syrlig och en smak av skog. Härlig vitaminkick!
 

Egentid

Publicerad 2013-01-23 17:41:45 i Allmänt

Denna berömda egentid som alla föräldrar så väl behöver. Den hade vi igårkväll. Mellan 17:00 och 22 ungefär. Mamma och pappa kom hit. Var lite nervös över hur det skulle gå och lämna Agnes då hon haft en lång fas av separationsångest. Men det gick bra! Lite gnällig, men det får man stå ut med.

En god middag med champange!!! Lax till förätt och en PERFEKT oxfile till huvudrätt samt ett gott glas röd vin.

Sen var det dags för Johan Glans. Det var verkligen bra. Han är så skojig. Jag gillar honom, och bara hans minspel och pojkaktiga utseende kan ibland få en att asgarva.

En väldigt fin tisdag helt enkelt!!

Måndag

Publicerad 2013-01-21 16:20:18 i Allmänt

Så var det måndag igen! Bra start på veckan med egen träning och en kort promenad fram och tillbaka till gymmet. Måndagar är ju trots allt början på veckan och en skön dag att liksom "Börja på ny kula" Eller med nya vanor.
Har du väl bestämt dig kan du börja med din förändring vilken dag som helst. Kroppen förstår inte skillnad mellan onsdag och måndag. Kroppen blir en dag äldre och mer erfaren för varje dag. 
I vilket fall var det för mig skönt både för kropp och knopp att träna efter en lördag och söndag som denna gång blev ganska inaktiva. Igår var vi dessutom hos Tomas mormor och fikade småkakor:)
 
 
Nu ser jag framemot att kolla på Gulbaggegalan ikväll. Och dessutomkommer mamma och pappa hit morgon då jag och Tomas ska få egentid och gå på Johan Glans på Cirkus. Det ska bli skoj!!!
 
 

Helgstart

Publicerad 2013-01-19 20:04:20 i Allmänt

Igår kände jag mig huslig. Hade bjudit över en kompis på eftermiddagsfika, så jag bakade äppelpaj. Trevligt kändes det med äppelpajsdoft som spred sig i lägenheten. Å gott var det.
Sen var vi till våra familjevänner Malin, Micke och Hugo. Där blev det prat, skratt och god mat. En väldigt trevlig fredag.
 
 
Imorse var jag på Body Combat. Det var så länge sedan. Lite kul ibland som variation och bra konditonsträning, men i ärlighetens namn känner jag mig liite töntig när jag står där framför spegeln och slår i luften. Man kan inte gilla allt.
 
 
 
 

Häng

Publicerad 2013-01-17 12:43:09 i Allmänt

Jag och Agnes hänger vidare. Måste säga att hon oftast är en väldigt härlig unge, glad och lättsam. Igår var vi och hälsade på min kompis Sara och hennes tvillingpojkar. Agnes pep och blev glad av att se de två små filurerna som störtade omkring.
Min mammaledighet är inne på sin sista termin och det är för mig lite ångest över att tiden går så himla fort och jag kämpar för att leva i nuet varje sekund.
 
 
 

Planering

Publicerad 2013-01-15 13:32:21 i Allmänt

Jag försöker varva min mammaledighet med att vara praktisk ( läs, göra "vettiga" saker typ, diska, städa, röja, planera och förbereda ) med att vara ute och bara vara, göra något, träffa någon som både jag och Agnes tycker om.
 
Idag har jag förberett mycket inför kvällen middag. För att kunna umgås lite mer med Gabriel. Alla grönsaker är skurna så nu ska vi bara steka..
 
 
Shit vad det snöar idag! Tror jag tar Agnes på magen när det blir hämtning, inget kul barnvagnsväder!!
 
 

Helg!

Publicerad 2013-01-13 15:28:30 i Allmänt

Härligt med helg. Fredagen började jätteskönt med en kväll tikillsammans med mina kollegor. Lite bubbel,god mat och roligt snack. Igår hade vi en lugn lördag. Gjorde direkt ingenting. Iblandd behövs det också.
 
Idag började jag med en härlig morgonpromenad på drygt 1h. Det var jättelängesedan jag gjorde det, men åh så skönt det är. Frisk luft, ett väldigt lugnt och stillsamt Stockholm och radio i öronen. På hela sträckan mötte jag bara 4 personer, tänk att ett så folktätt Söder kan vara så stilla ibland.
 
Nu har vi precis sugit i oss mellissmoothie på mango, banan, apelsin, ingefära och kesella!
 
 
 

Rensa

Publicerad 2013-01-10 20:13:34 i Allmänt

Idag har jag och Tomas haft en väldigt produktiv dag. Vi har rensat skafferi och skåp i köket. Himla skönt att städa och slänga, det rensar inte bara skåpen utan också själen. En ny liten bokhylla fick vi också upp. Agnes var på bra humör och lät oss fixa medans hon rev runt bland flaskor och påsar på golvet.
 
 

30-20-10

Publicerad 2013-01-09 19:50:27 i Allmänt

 
Nu ikväll har jag testat en av SATS nya klasser för våren 2013. Den heter som rubriken. 30-20-10. En spinningklass på 30 minuter. Det var en bra klass. Tar alltid tid att känna in rätt de första gångerna så det gäller att testa igen. Första gången är man gärna lite nervös. ( Jo jag lovar, jag är alltid superpirrig att jag inte ska orka eller så när jag iinte vet vad som väntar)
Klassen var uppbyggd så att han cyklade 30 sek på "lätt" 20 sek på medel och 10 sek på tungt. Här gäller det att hitta vad mitt "lätta" ligger så att det blir lagom. Direkt efter de sista 10 så börjar man om igen på 30. Detta sker 15 ggr under passet. 5 ggr i rad, sen vila 1 minut.
Jag gillar spinning, men kände att jag kunde tagit i lte mer faktiskt. Svårt att veta hur man ska lägga upp ett sådant intervallpass.Men somsagt blir till att testa igen.
 
 

Tjejsnack mm

Publicerad 2013-01-08 20:17:22 i Allmänt

Åh en sån mysig kväll jag hade igår. Egentligen skulle jag haft barnvakt men av en tragisk anledning var hon i sista stund tvungen att ställa in. Så. Vi fick vara här. Blev hämtmat iform av Thai och lite rödvin så där på måndagen. Hör inte till vanligheterna. Barnen somnade ganska raskt och vi fick en helkväll att snacka skit. TACK Emma och Johanna.
För mig är det så viktigt för hälsan, att sitta med goda vänner och få prata om allt som finns inombords. JA nästan iaf vi hade bara några timmar på oss:)
 
Idag har jag avverkat lite rea. Jag, Agnes och en stärkande kopp Go kaffe!
 

Bak

Publicerad 2013-01-06 21:19:18 i Allmänt

Lite mer julklappar då. Fick så fina bakböcker också som inspirerar mig. Kan inte säga att jag i vanliga fall bakar så himla mycket, men har man fina böcker med bra recept är det alltid roligare. Dessutom har vi beslutat att sätta upp en list i köket där vi ska ställa mat och bakböcker för att få mer inspiration.
I dessa två finns vad det ser ut som ljuvliga recept på chockladkakor, tryfflar och pajer. Nu längar jag nästan att bjuda hem någon för att få baka lite.
 

Bra julklapp

Publicerad 2013-01-04 20:56:26 i Allmänt

Min karl han kan han. Fick denna superbra Mix & GO av honom i julklapp. Invigdes i dag. Alltså man mixar sin smoothie och sen skruvar på locket. klart att dricka och lätt att ta med. Nu kan jag göra i ordning och ta med mig till frukost eller mellis. Just nu behöver jag inte på mornarna men när jag börjar jobba blir den toppen. Vill man spara tid kan man faktiskt ha sina bär och frukter ( el vad man nu vill ha) i platsbehållaren i kylen på natten och sen bara mixa på morgonen.
 
 
 

Sumera året

Publicerad 2013-01-03 20:49:40 i Allmänt

Ska i ord försöka sumera året som varit.
 
Ett år då jag till största delen varit mammaledig. Ett år med fokus på att bli 2 barnsmor.
Januari: Väldiigt mycket jobb, var bara ledig 4 dagar i hela januari. En månad med full fräs på jobbet.  JAg börjar längta efter att bli ledig.
 
Februari: Dop. Jag och Tomas utnyttjar en julklapp heldag med bio, SPA och middag nckuderat med barnvakt.
 
Mars: Slutar jobba 9 mars. Går sedan och har sköna lugna veckor i väntan på bebis, går på bio, bakar och väntar på det magiska datumet  29 mars.
Ett datum som kommer och går utan att något händer...
 
April: Börjar seeegt. VArför kommer inte bebisen ut. Mamma och pappa kommer hit och vi blir alla otåliga.
Påsken börjar men så äntligen den 7 april, på påskafton kommer Agnes till världen på Södra BB.
Avslutar månaden med dop i Bollnäs och majkase på ängen hos "mormor o morfar"
 
Maj: Mina första dagar ensam som tvåbarnsmor. Jobbigt, härlgt och utvecklande. Börjar läsa upp min Naturkunskap B.
 
Juni/Juli/Augusti: Sommar. En sommar som inte blev så fin som vi hoppats på. Ganska dåligt väder. Men trots det en vecka i Bollnäs, besök i Karlsborg samt självklara sommarnöjen på Skansen och Gröna Lund.
Börjar träna igen under sommaren och det känns bra.
 
September: Agnes döps den 1 sept. En fin dag för oss men vädret var vidrigt.  Gabriel fyller 3år och vi åker hela famljen 2 veckor till Cran Canaria. Underbart sköna veckor. Går och ser " Tre musketörer" på Stadsteatern.
 
Oktober: Avslutar Naturkunskapen, skriver mitt första högskoleprov. Fyller år. Mamma och pappa kommer ner. Säger upp mig på ett jobb, blir anställd på 80% på nästa.
 
November: Mellanmånad, händer inte så mycket. Gör det vanliga. Många rundor till dagiis, tränar. trevlig middag med Haninge kollegor.
 
December: Mkt snö och kallt. Julmys och luciatåg. 12 dagar i Bollnäs.
 
 

Jul/Nyårskavalkad

Publicerad 2013-01-02 20:49:06 i Allmänt

 
Innan vi går vidare på nya året så kör vi en liten bildkavalkad över jul och nyår. Fina bilder på vinterlandskap.
 

2013

Publicerad 2013-01-01 20:43:01 i Allmänt

 
Nu är vi tillbaka i Storstan efter 12 dagar i Bollnäs. Vi var sega hela familjen efter att ha varit vakna läänge igår, då vi skålade i det nya året allihop. Pappa bjöd hela släkten på trerätters. Gabriel somnade kl 02!!! Lille vän, han var så uppe i varv av alla händelser.
 
En sumering av dagarna i Bollnäs är väl, mat, godis, spelkvällar, popcorn, TV, kaffe och sena kvällar.
Som ni ser mycket av det goda!! Det är så gott, men nu är jag faktiskt trött på julgodis och julmat och längtar efter rutiner och hälsosam mat igen. En del motion har det väl blivit, promenader, sparktur och pulka/snowracerdragning. Vardagsmotion, så nu kan jag lova att jag är sugen på att träna ordentligt, ta i och bli svettig.
 
Ni vet väl att det vktiga är vad man äter mellan nyår och jul. Inte mellan jul och nyår:)
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela