Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Träna på landet

Publicerad 2013-07-29 22:20:00 i Allmänt

För mig är det en självklarhet att hålla igång kroppen under semestern. Däremot tycker jag att det är kul med ett avbrott från det vardagliga. Att göra något nytt, ta vara på vädret och inte vara lika tidsstyrd som i vanliga fall.
Denna vecka har jag tränat utomhus med egenkroppsvikt, tagit hjälp av mammas gåstav för rörlighet och tävlat lite med Gabriel som också ville vara med. Han är förresten fotografen till dagens bilder.

Inga klassiska Satspass. Varit utan i 2 veckor nu så nästan att jag längtar.



Snart över..

Publicerad 2013-07-28 14:47:25 i Allmänt

Nu har pappan och Agnes lämnat landet för storstaden. Jag och Gabriel stannar tills imorgonkväll.
Idag har vi varit på "getost kafé" riktigt lantligt. Ätit tunnbrödsrulle med getost i.

Annars består dagarna mest i att bara vara. Vädret har varit fantastiskt och vi har njutit varma sommarkvällar.
Gabriel har åkt både fyrhjuling och glassbil. Antagligen det som ligger i topp av bra minnen från denna sommar.

Jodå vi lever

Publicerad 2013-07-23 19:32:07 i Allmänt

Dålig uppdatering men så blir det ofta här på landet. Här har det kalasats i massor. Har mest hängt här ute på landet och umgåtts med släkt och sommargrannar.

Igårkväll var jag och Gabriel på teater i Järvsö. Peter Pan, en fin och bra föreställning men tyvärr var Gabriel febrig och ville åka hem, låg och sov i mitt knä.

Några bilder från livet på landet


Morgonpasset

Publicerad 2013-07-18 10:10:33 i Allmänt

Imorse ställde jag klockan och tänkte bege mig ut och träna. Tog en promenad och letade upp en lugn plats att styrketräna lite på.
Körde 5 övningar ca 15 reps i 3 varv. Tog 20 minuter. Underbart att ha kört första passet för denna vecka.

Fin stilla plats i underbar Morgonsol

Karlsborg

Publicerad 2013-07-17 22:30:28 i Allmänt

En natt i Gbg och sen vidare mot Karlsborg som visar sig från sin bästa sida. Kom hit igår kväll. Efter att ha suttit still i bilen så började jag med att promenera för att inhandla kvällsmaten, tog sällskap av Tomas syster. Även Tomas bror med barn är här så det är fullt hus.
Idag har vi ätit glass vid kanalen, badat i Vättern, käkat på Thaien och spelat minigolf. Alltså prickat av det som är ett måste när man är här, samt kollat på broöppning.


Fina Bjärred

Publicerad 2013-07-15 16:22:50 i Allmänt

Nu lämnar vi Skåne efter fina dagar. Vi har bott hos en kompis till mig och där har vi haft det finfint. Har en dotter som är jämnårig med Gabriel så det har lekt och badat jättebra tillsammans.
Vi har bara varit och njutit av god mat, bubbelbad och trevligt sällskap. Tack.
Nästa stopp Göteborg.....

Påväg

Publicerad 2013-07-13 11:13:02 i Allmänt

Tjoho vi är påväg. Bilen är packad och vi sitter i. Herregud vilket kaos det är innan man kommer iväg, men nu så..
Blir Malmö, Göteborg och Karlsborg samt kanske något stopp däremellan.
Ledig i fyra sköna veckor, varav 2 på annan ort. Mina planer är att kunna slappna av, glömma allt vad jobb heter, läsa böcker, träna utomhus, gå sköna promenader och äta bra god sommarmat samt umgås med en massa bra människor såklart.
Vad ska ni göra?

Kontraster

Publicerad 2013-07-10 18:59:21 i Allmänt

Snacka om kontraster i vädret. Gjorde absolut inget att jobba idag. Passade på att träna på jobbet idag innan jag åkte hem. Jag är ju en sådan som gillar att "ha det gjort" som att träna på morgonen, eller direkt efter jobbet utan någon transportsträcka däremellan.

Nu lagas det mat, lyssnar på musik och dansar jag och Agnes.

För Gabriels skull har jag gjort stavar av morot och gurka, han äter mer då, tycker väl att det är roligare.

Tjatigt..

Publicerad 2013-07-09 20:06:34 i Allmänt

Sommar, sommar, sommar!! En ny fin, solig dag. Har lekt, grillat korv, gått en skön och svettig promenad. Nu avslutar vi kvällen på Gröna Lund. Jag älskar mina lediga tisdagar, särskilt idag!

Underbar dag

Publicerad 2013-07-07 20:42:48 i Allmänt

Åh vilken skön dag. Vi har haft en heldag vid Eriksdalsbadet. Första gången vi var där. Otroligt mycket folk. Lite för mycket när man skulle bada faktiskt, men det gick. Hela familjen badade. Vi hade picknick med sallad från ICAs salladsbar,vattenmelon, kex och kaffe. Mysigt mysigt. En sådan dag man minns. Jag önskar verkligen det blir fler sådana.
Mentalt har jag nästan gått på semester men nu tar jag ett djupt andetag och laddar om för sista jobbveckan.

Baddag

Publicerad 2013-07-07 08:21:51 i Allmänt

Igår begav sig jag och barnen ut till Bergshamra för att hälsa på min nyinflyttade kusin. Var en jättefin dag, Tomas var på grabbdag och var borta hemifrån i 15h, så det var jag och barnen.
Blev en skön promenad och Gabriel fick leda en hund på besök, och han gick med henne i koppel i över 2 km. Bra gjort. Bad och grillning var också på schemat.
Nu väntar ännu en baddag. Idag hela familjen, vilket betyder att man kan ha möjlighet att sitta ner i kanske 2 minuter. :)

Bra torsdag!

Publicerad 2013-07-04 16:00:02 i Allmänt

Min lediga dag idag!
Utomhusträning vid Eriksdalsbadet fick inleda. Hade sällskap av "Dagiskompismamman" likasom förra gången. Jag är inte bortskämd med träningssällskap så det är härligt när det händer. Hon är sjukgymnast så vi har mycket lika intressen inom den funktionella träningen. Jag fick en läxa av henne förra veckan, att göra långsamma ryggresningar varje dag då jag är så stel i ländryggen.( Eller läxa, jag bad henne om lite hjälp) Faktiskt har det blivit lite bättre på bara en vecka iaf.

Nu väntar jag på att familjen ska komma instormande. Jag är hemma och förbereder middagen, då jag behövde lite lugn och ro för att kunna prata ostört i telefonen förrut.
Idag serveras..

Fel ställe

Publicerad 2013-07-02 07:29:38 i Allmänt

Nu är det sommarschema på jobbet och lite andra tider än vanligt, vilket innebär att jag ska jobba idag och vara ledig på torsdag istället denna vecka.
Kanske var det därför jag åkte till fel satscenter imorse?!
Skulle kört spinning men när jag kom till Liljeholmen så såg jag att det var till Medborgarplatsen jag anmält mig. Så kan de gå, ingen fara på taket. Blev egen styrka istället.

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela