Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Härliga Hälsingland

Publicerad 2013-03-31 17:14:32 i

Ingen mottagning på mobilen och god påskmat har vi haft här uppe i Bollnäs. Sköna dagar med väldigt fint väder även om våren inte riktigt infunnit sig som man skulle önska. Idag tog vi en promenad till sjön "Gässlingen" som ligger ca 3 km från oss. Där grillade vi korv och njöt av solen.

Påskägg

Publicerad 2013-03-27 18:29:01 i

Jo jag har överlevt mina första jobbdagarna och det kändes väldigt kul. Kul att träffa mina fina kollegor och kul att se kunder igen. På ett sett känns det som om man aldrig varit borta.

Idag har Gabbe och pappan målat påskägg.

Morgon

Publicerad 2013-03-25 08:27:16 i

God morgon. Så var dagen här. Gjorde lite extra festlig frukost för att börja på bästa sätt. Gröt (som vanligt) och smoothie med mango, banan, sojamjölk, lite vaniljyoghurt och mynta.

Nu blir det förberedelser här hemma med lite träning och fix innan det är dags att bege sig :)

Sista lediga..

Publicerad 2013-03-24 17:20:50 i

Åh det är lite smärtsamt att skriva att detta är min sista lediga dag på mammaledigheten. Alltså jag får en verklig mjukstart då jag jobbar 2 dagar denna vecka som kommer. 3 dagar nästa och sen är ledig en hel vecka igen för att börja på mina 80% den 15/4. Denna mjukstart känns riktigt bra, det gör att det inte alls känns lika tungt som det skulle kunna gjort.

Idag har vi iaf tränat och varit på Spårvagnsmuseet en sväng.
Nu äter vi biffar med bulgursallad.
Mumsigt. Dessutom lyssnar jag på nostalgisk musik från året. Man ska plågas lite...

God morgon

Publicerad 2013-03-23 08:27:03 i

Här har vissa varit vakna sedan strax efter 06. Nu sitter vi vid frukost och ser ut över en blå himmel. Ska förhoppningsvis möta upp några vänner för lite utelek med barnen.
Men nu väntar kaffe och hembakt bröd med ägg och avokado.
Trevlig lördag!

Piffigt?!

Publicerad 2013-03-21 18:45:58 i

Idag har jag haft en vilodag. En dag att gå på stan och köpa lite påskäggsinnehåll.
När jag hämtat Gabriel passade vi även på att köpa rosa påskris.
Fint och piffigt. Både jag och Gabriel gillar rosa



Onsdag

Publicerad 2013-03-20 20:19:56 i

Onsdag. Vårdagjämning. Hade hoppats på att få njuta av bar asfalt, Fågelkvitter och en värmande sol.Det känns väldigt långt borta. Nu är jag klar med vintern. Trött på overaller, täckbyxor, vantar och trött på att frysa. Vill ha VÅR nu!!!
Vill kunna sätta på Agnes ett par söta små skor och börja knata runt. Hon går lite nu, det går snabbare att krypa men hon tar 10-20 steg och går över golvet.
Men i snöslask vill jag inte sätta ner henne, väntar på barmarken.

Crossfit

Publicerad 2013-03-19 13:01:27 i

Äntligen! Det är inte ovanligt att det på populära Satsklasser är 30/40 i väntelista och att man aldrig kommer med. Men idag fick jag plats på Crossfit Basic på Sats Regeringsgatan. De har en speciel avdelning för detta.
Crossfit tävlas det i en del och man kan tydligen utvecklas och hålla på väldigt länge. Tror att detta kan vara något för mig, en del Rå styrka, fokus på teknik och gymnastik.
Nu var detta min första gång så jag kan inte beskriva det så bra, men så här står det:

Andra veckan

Publicerad 2013-03-17 13:05:03 i

Andra veckan på formtoppen avklarad.
Resulterade i samma som förra veckan, 3 hemmapass och 2 pass på Sats.
För mig skulle inte detta funka utan att "få" träna hemma. Viktigt att inse att även om jag vill och det är skönt på alla sätt att komma iväg o träna så funkar det inte alltid. Att då ha hemmaträning som ett alternativ är såklart bättre än inget. All träning som blir av är bra träning.

Nu är jag duschad och klar och redo för en söndagmiddag hemma hos våra vänner Dan, Petra och lilla Nellie!


Intensiva barn

Publicerad 2013-03-16 21:20:55 i Allmänt

Idag vet jag inte vad det flög i våra barn, men på eftermiddagen har de båda två, speciellt Gabriel varit VÄLDIGT intensiv. Allt ska fram, röras till, munnen går i ett, öronen har ramlat av, myror i byxan, ja nu känner vi oss båda helt slut. Helt slut efter en dag då man just inte gjort något speciellt.
 
Har varit en väldigt fin dag här i Sthlm. Vi gick en promenad, fikade i Skrapan och var i Skänegläntans lekpark. Solen värmde och vi hade det mysigt.
 
Efter det var jag iväg och körde veckans fjärde träningspass. Fokus på överkropp i dag. Värmde upp genom att ro 2km, brukar inte göra det men det är en bra genomkörare för kroppen. Sen blev det rygg, axlar, triceps och mage på pilatesbollen.
 
 
Så ja både en lite jobbig men fin dag. Lite så som det är att vara småbarnförälder kanske!?
 
 

Brunch

Publicerad 2013-03-15 17:25:37 i

Åh vilken fin fredag! Fint väder. Jag och Agnes påväg till Märta för brunch.
Det var så mysigt. Mycket gott att välja på och Märta har så fint hemma att det är fridfullt för mitt stökiga småbarnshuvud, o snittblommor!:)

Appträning

Publicerad 2013-03-14 11:42:16 i

Om du har en smartphone finns det massor av träningshjälp att få via olika appar. Allt från löpning till gång där du får hjälp med tidtagning/hastighet/kcal förbrukning men också flera med bilder och olika övningar för hemmaträning.

Igår och idag har jag testat "Butt training" här kan man välja olika program att köra utan redskap. En röst berättar hur många reps och set man ska köra och det finns bilder på hur övningarna ska utföras.

Enkelt och kul att få hjälp med övningar.


Mästerkock?

Publicerad 2013-03-13 20:23:03 i Allmänt

Nej man behöver inte vara en mästerkock för att äta hälsosam mat. Nu är det lungt och stilla i lägenheten och jag njuter av Kiwi, jordgubbar och lite turkisk yoghurt.
 

Till dagis

Publicerad 2013-03-12 20:45:59 i Allmänt

Nu på kvällen har gabriel skjutsat Agnes fram och tillbaka till dagis. Lilla stolen fick vara vagn. De är för söta när de leker. Agnes beundrar och ser upp till sin storebror och Gabriel kör och lyfter runt sin lillasyster. Kärlek:)
 

Plock

Publicerad 2013-03-12 18:41:00 i

Detta med mat. Ibland blir jag tokig och inspirationen tryter. Att fixa 4 mål mat till sig själv, barn och sambo gör att det tar slut i hjärnan ibland. Dessutom allt plock, klet o kladd gör att om jag är hemma en hel dag med båda barnen själv LÄTT spenderar mest tid i köket.
Ikväll ville jag ha lite plock, något så alla får ta vad de ville. Blev en sallad med alla tillbehör i olika skålar. Blev genast lite festligare.

Agnes kan nu äta mycket av den mat vi äter och då hon har 6 tänder går det bra att tugga lite.

Iallafall så blev dagens middag såhär. Kycklingsallad med mozzarella, avokado, fetaost, rädisor, tomat, gurka, paprika, sallad o pasta.

Lungt

Publicerad 2013-03-11 20:40:40 i Allmänt

Denna vecka fick börja med en vilodag. Idag har jag suttit på Karolinska i Solna i 8h. Det har inte hänt något utan är det forskningsprojekt jag är med i. Har tagit 6st blodprov under dagen samt blodtryck och en allmän hälsokoll.
Har känts som semester. Jag har suttit och läst (ut) min bok. Läst en massa intressant forskningsartiklar. Bara suttit och väntat helt enkelt. Drucit kaffe, blivit bjuden på lunch. Det finns verkligen många ställen som kan erbjuda livskvalite tycker jag.  Skönt att få längta efter familjen också. Det behöver man.

Summering

Publicerad 2013-03-10 22:33:20 i Allmänt

Här kommer en summering av första "Formtoppsveckan" .
 
Träning: 5ggr. 2hemmapass och 3 pass egenträning på Sats. Det har känts bra detta. Är extra peppande att dela med sig här, det gör att jag har extra "ögon" på mig.
 
Jag har ätit som vanlig i veckan. Det jag ändra framför allt om jag jämför med tidigare är att jag varit mer restriktiv på kvällar och inte ätit gosaker i "onödan" .Med i "onödan" menar jag när jag inte tycker det behövs. Denna vecka blev det att jag igår unnande mig lite extra när vi var på Tomas mormors 85års kalas. Återigen ingen viktnedgång jag ska göra, däremot är det viktigt att om kroppen ska förändras måste den fyllas med bra mat och mycket näring för att orka. OCHska man slipa något extra måste man förändra det man kan och har makt över. Nämligen mat och träning!
 
 
 
 

Gott bröd

Publicerad 2013-03-10 14:00:01 i

Bakade gott bröd igår som jag vill dela med mig av. Innehåller grahamsmjöl, solroskärnor, linfrön, sirap, rågkross och filmjölk. Blev så gott.

Fredagkväll

Publicerad 2013-03-08 20:49:25 i

Fick fint spontanbesök av min kompis Julia ikväll. Inte ofta man får spontanbesök, men det var väldigt uppskattat!

Dagens träning bestod av egen styrka. Som uppvärmning gick jag på löpbandet 20 minuter. Hade mycket lutning så det tog mer i benen. Ben och rumpa är något där jag tror det finns stor möjlighet till förändring rent muskulärt.
Dagens lunch blev rester från gårdagen tacomiddag. En fräsch tacossallad. Avokado och oliver är ett måste på min tacos:)

Benpass

Publicerad 2013-03-07 13:17:42 i

Idag var det åter träning. Körde bara ben. Utfall, benböj och baksida lår/ rumpa på pilatesboll. Kändes skönt, var på lite skakiga ben jag sen gick hem. För mig är det ett bra betyg på att jag tagit i.

Idag blir vår lilla Agnes 11 månader. Just nu även kallad terroristen. Åldern då allt ska rivas ner och fram.
Bild från Lanzarote.

Lunch

Publicerad 2013-03-06 14:30:11 i

Idag är en av mina vilodagar. Åkte ut till Sara Star efter lämningen på dagis. Vi har pratat och ätit supergod lunch. Sallad med parmaskinka, mozzarella, keso och oliver. Passade mig perfekt.
Ni sitter jag på tunnelbanan och är påväg att hämta Gabriel. Tomas är ledig nu fram till på måndag vilket känns väldigt skönt då jag känner att jag behöver lite avlastning och hjälp med barnen. De tider han jobbade denna vända blir att han kommer hem -sover- kliver upp och åker vid 16. Alltid skönare att vara 2!!


Idag

Publicerad 2013-03-05 21:56:36 i Allmänt

Jodå, idag blev det hemmaträning också. Inte så lätt att göra armhävningar dock när både Agnes och Donkey ( vår katt) skulle tränga sig ner mellan mig och mattan. Så ser verkligheten ut. Tur att man inte gör allför många åtgången.

Annars sitter jag bara här och är förbanad. Återigen har en skön människa på bussen sagt åt mig och Gabriel på ett minstsagt otrevligt sätt.
Vi åkte från dagis. Gabriel var toppenglad, satt bredvid mig och pratade. På vägen är jag tvungen att resa mig upp och dra undan vagnen med Agnes i då en annan vagn ska ut och inte kommer förbi. Då det bara är 2 stationer kvar då, ställer jag mig vid Agnes, och Gabriel sitter på sätet nära mig ( en mamma med barnvagn emellan) men vad ska man säga 4 meter. Då ställer sig Gabriel på sätet och ska visa mig något. Jag säger att han ska sätta sig ner. Lyssnar inte på det örat men är på bra humör, jag säger till igen och ska precis gå fram och sätta mig bredvid honom igen när en man i 35-40 års ålder. Rakad, muskulös skriker "Sätt dig ner ungjävel". Känner mig chockad men känner att nej, nu måste här sägas något. Jag säger att så säger man inte till ett barn. Han tycker då att jag ska ha koll på min unge och inte stå på "andra sidan bussen". Hans röst var väldigt aggresiv. Jag blir bara helt matt och säger och pekar på Agnes att det är också mitt barn. Då rycker någon annan vänlig själ in och säger att han inte ska vara så jävla otrevlig. Sen sätter jag mig ner bredvid Gabriel.
HUR kan man säga så till barn, herregud!! Detta att åka kommunalt är som om alla kan kasta lite skit hit och dit och säga hur man ska uppfostra sina barn.
Ja jag vet att han aäkert hade stora problem själv och mina egna fördommar kände att han gick på anabola eller var hög. MEN ändå!
Det finns EN bra sak med detta och det är att man som förälder inombords bygger upp ett försvar för nästa gång någon säger något, då min svaghet är att jag i stunden blir så paff och först senare kommer på allt jag borde ha sagt.

När vi klev av var det iaf 3 st som pratade med mig och kollade hur det var. Men nej, detta är inte ok! Hjälp mig, vad ska man säga när folk lägger sig i och säger till, jag tycker i allmänhet att det är svårt. Det är MITT jobb och när vi umgås med andra såklart ibland deras jobb, men inte allmänhetens..

Dagens

Publicerad 2013-03-04 16:13:03 i

Idag bestod träningen i hemmaträning. 5 enkla övningar som jag körde i tre varv. Uppvärmning blev en underbart vårigt promenad hem från dagis.
Annars har vi lekt tittut, tvättat och lagat mat. Agnes och jag åt samma mellis idag. Keso med banan, rivet äpple och kanel. Så himla bra, verkligen mättande.

Formtoppen

Publicerad 2013-03-03 20:38:13 i Allmänt

I fredags skrev jag om att jag ville formtoppa. 2 månaders extra fokus på träning samt finslipa kosten. Med kosten blir det att undiva onödiga snabba kolhydrater i form av efterätter, bröd, godis. Minimalt med alkohol. 4 mål om dagen. Frukost, lunch, mellis och middag. Har detta i mig bara att det i bland behövs en skärpning för mig med. Nu blir det lätt att jag äter för lite under dagen.
 
Träningen ska utföras 5 ggr i veckan. Då ingår hemmaträning samt träning på gymmet. Minst 30 minuter om dagen. Mitt mål är inte att gå ner i vikt eller så utan bara att "shapa" till kroppen. Mätmedel endast foto.
Så, här kommer 2 "före bilder".
 
 
Nu är det vårkänslor i kroppen och dags att göra något för att må bättre och orka mer. Vad gör du?

Gå bort

Publicerad 2013-03-03 17:30:17 i

Viktigt med lite blommor när man ska bort. Gabriel vaktade de med sitt liv i förmiddags när vi åkte ut till Petra och lilla Nellie.

Toppning

Publicerad 2013-03-01 13:02:44 i

Nu har jag bestämt mig för en toppning. Vill komma längre med träningen, bli starkare,SE resultat, ha ett mål.

Formtoppningen ( el va jag ska kalla den) blir från idag 1 mars till 1 maj. Fokus ligger på att få till och öka träningen. Självklart putsa matbiten också, men det känns lite lättare.
Har iaf idag knäppt en före bild. Ni vet en så där jag står och ser ledsen ut med dålig hållning;) nej då, försökte se ganska neutral ut.

Återkommer mer vad detta ska innebära mer i detalj under helgen.
Nu blir det staffet på Tvn och snart en god mellis smoothie.

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela