Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Shape

Publicerad 2013-05-30 11:39:12 i

Torsdagsmorgon och Shape på schemat. Som vanligt känns det så skönt att börja dagen med 1h träning.
Efter träningen var det grötfrukost och sen följa Gabriel till dagis.
Usch så jobbig lämning. Tredje dagen i rad som han blir helt förstörd när vi går, gråter, hulkar och vill följa med hem.
Vi har såklart pratat och frågat både honom och personalen om det hänt något men ingenting. Sen funderar jag i banor om en ny typ av separationsångest. Idag ringde jag faktiskt när jag kom hem för att kolla läget, såfort jag gått så var det bra.
Kanske en ny fas (allt är faser) en fröken sa att det för vissa barn kan vara skönt och de vill gråta när föräldrarna går. Vad orsaken än är så är det såklart jobbigt för mamma och pappahjärtat.

God morgon

Publicerad 2013-05-28 07:41:30 i

Idag blir det planeringsdag med jobbet. Känns kul, kul att vara på jobbet och bara umgås med kollegorna, ibland känns det som om vi inte hinner prata med varandra om man har mycket kunder. Kunderna är ju oxå trevliga såklart men ja ni fattar, idag blir ett brejk från det "vanliga"

Startar med smoothie på annanas, mango, banan, jordgubbar, kesella och sojamjölk.
Hälsosam tisdag på er!

Tid

Publicerad 2013-05-27 09:43:36 i

Började veckan på bästa sätt. Satt på spinningcykeln kl 06:30.

Nu hänger jag lite med Agnes innan det är dags att gå till jobbet.
Spegeln var kul och nu även att trycka och lyssna på barnvisor.
Trevlig måndag!

Mamma

Publicerad 2013-05-25 22:03:31 i

Imorgon är det morsdag. En dag att uppskatta sin kära mamma.
Usch så svårt det är! Hur är man det? En bra mamma? Vissa dagar känns det plättlätt och många dagar är det så svårt. Sa jag rätt nu? Hur tacklar jag det här på bästa sätt? Är jag för ego som vill ha så mycket egen tid och sticker iväg o tränar? Varför tar mitt tålamod slut?? Varför finns det inte alltid en lugn, stabil och klok mamma där, utan ibland en sur och stressad.
Ja mycket funderingar och tänkar kan det finnas ,samtidigt handlar det ju så mycket om kärlek. Att alla handlingar bygger på kärlek.
Men ett jobb är det hela livet, att vara mamma kommer jag aldrig undan.

Fick idag en vacker rosbukett av min älskade Tomas, en förtidig morsdagsgåva då jag ska jobba imorgon.

Tänk om

Publicerad 2013-05-23 20:43:16 i

Att jobba med hälsa gör att man hela tiden är medveten. Man är hela tiden aktiv i sin coaching till andra människor och man berättar hur de ska göra si eller så för att få bästa resultat. I bland får jag frågan själv, hur mitt liv ser ut? Om jag alltid äter perfekt och lever by the book. Såklart har jag svackor, såklart äter jag ibland mer än jag borde, ibland tar jag rulltrappan ist för den vanliga, ibland äter jag oxå Findus köttbullar. Men jag är alltid medveten om mina val och gör jag medvetna val så upplever jag kontroll och därmed känner jag mig nöjd. Jag är absolut inte perfekt utan mitt motto är att njuta med kontroll.

Imorse njöt jag av denna smarriga äggmacka:)

Nytt

Publicerad 2013-05-21 18:24:18 i

Idag har jag inhandlat ett par nya träningsskor för inomhusbruk. Har tänkt på detta läänge, men intalat mig att jag klarar mig med de gamla ett tag till. Nu har de spruckit både här och där samt att de hållt ut i ca 8 år.
Köpte den här sköna skon. Himla lätt sko med stabil och mjuk sula som följer foten.

SHit vad gott

Publicerad 2013-05-19 17:51:55 i

SHit vad gott! I fredags köpte jag salmalax, en färsk bit. Jag som älskar sushi och smaken av fin lax tillsammans med det salta i Japansk soya.
Nu har jag ätit detta, råa laxskivor doppade i soya och en grönsallad.
Sååå gott! Lite variation på fisken. Ofta när jag äter lax blir det lagad o ugnen.
Prova detta!

En dag på Naturhistoriska

Publicerad 2013-05-18 16:09:35 i

Nu är vi nyss hemkomna från en dag på Naturhistoriska. Har kollat på deras nya utställning Djuret/ Människan. En rolig utställning både för stora och små. En del saker där man fick lyssna, lukta och känna. Gabriel tyckte det var intressant så det kändes kul. Han har kollat hur långt han kunde hoppa i jämförelse med djuren. Hans hopp var lika som en mus och mitt hopp var som en groda. :)
En människokropp där man fick plocka lös organen och en fot med riktiga blodkärl i. Kul med en familjeaktivitet.



Klar

Publicerad 2013-05-16 07:24:39 i

Såå gött att vara klar med dagens träning kl 07:20! 30 ABsolution fick det bli idag. Bara fokus på mage och rygg.
Att få ihop livspusslet är ju det man jobbar med hela tiden och för mig har jag märkt att det är perfekt att smyga iväg på morgonen en stund när de andra sover. Så kommer jag hem och är med till frukostbestyren!

Sjukling

Publicerad 2013-05-14 15:07:03 i

Agnes är fortfarande dålig. Troligen det som kallas "tredagarsfeber" nu är febern borta, men då har hon fått utslag över hela kroppen. När jag läste om tredagarsfeber så var det just så det kunde bli. Stackarn, fortfarande trött, grinig och ingen vidare matlust.

Idag har jag annars varit uppe hos några grannar och hjälpt de med lite hemmaträning. Enkla övningar på boll och med hantlar. ( som de hade hemma) Jag höll en föreläsning om motion här i föreningen för drygt 2 år sedan så det var väl efter de som de hade nys om att jag gillade träning.
Min egen träning blev idag att köra igenom ett funktionellt pass jag ska hålla på jobbet på fredag.

Ikväll ska jag ut och äta med 3 Bollnäs kompisar. Så himla skoj. Verkligen inte varje dag, varken som jag går ut och äter eller träffar dessa sköna tjejer.

Här ser ni prickAgnes.

Helg

Publicerad 2013-05-12 21:20:39 i

Helgens träning hat bestått av utomhuspremiär på lördagen. Årets första pass i utomhusgymmet. En liten febrig Agnes var med i vagnen. Skruttan, tyckte att hon inte skulle må sämre av lite frisk luft nu när vädret varit så skönt. Ja iallafall så körde jag ett styrkepass där.

Idag blev det en till träningspremiär, provade Sats nya "Suma Move"
Dynamiska rörelser inspirerad från djuren. Stora rörelser. Känslan är lite yoga, men det går fortare. Svettigt var det. Rörlighet, styrka och smidighet.
Hoppas du haft en bra helg! Här kommer en bild på mig och Agnes från Utegymmet.


Lugn fredag

Publicerad 2013-05-10 19:29:24 i

En lugn fin fredag. Har jobbat hela dagen och fått mycket gjort vilket känns väldigt bra. Eftersom jag tagit över många kunder nu så ligger jag väldigt mycket efter, men har som mål att vara hyfsat ikapp till jag går på semester.
Den övriga familjen har varit på Gröna Lund för att spana in Sean Banan:)
Det tog kål på lillan, kom hem en febrig liten påse. Själv hade jag då precis tryckt min fredagsmiddag. En mellansushi.

Har handlat och fyllt på frukostförrådet också. Nu blev det fiberhavregryn, bovete och russin. Längtar redan;)

Ledighet

Publicerad 2013-05-09 15:06:51 i

Wow vilken värme som kommit. Idag kändes det nästan tropiskt. Jag har en ledig dag ( som många andra ) idag.
Vi har ätit goda mackor i Skånegläntan och barnen hat lekt runt och blir så fantastiskt dammiga o skitiga.
Träffade en dagiskompis till Gabriel så de röjde runt.

Idag har Gabriel beställt middag. Då blir det Spenatsoppa och pannkakor.

Igen

Publicerad 2013-05-08 09:15:33 i

Morgonträning idag igen. Vad underbart det är att gå utanför dörren kl 06:30 när ljuset och värmen slår emot en.
45 minuters spinning väckte jag kroppen med. Nu är dagens träning avklarad. Nu ska jag jobba och sen se framemot en skön kväll hemmavid.
Trevlig onsdag!

Tidig morgon

Publicerad 2013-05-06 08:31:48 i

Härlig start på veckan. 30 minuters svettig GRIT. Känner en enorm inspiration till träning och kost nu. En kollega till mig på jobbet hat kört en "detox" några veckor. Vilket ungefär betyder inget socker, mjöl inget kaffe, alkohol eller kött. Jag är sugen på att prova någon vecka. Kaffet kommer helt klart bli svårast. Vi får se, jag återkommer.

Nu är det fiberhavregrynsgröt och smoothie på mango, banan, några jordgubbar, kesella och soyamjölk

Vilken helg

Publicerad 2013-05-05 21:04:12 i

Ursäkta min frånvaro. I helgen har jag varit på Itrims Nationella möte ute på Yasuragi Hasseludden. En helg fullproppad med inspiration.
Föreläsningar om mod, att våga, Itrims framtid, samt Kjell Enhager en framgångsrik coach som gav oss en väldigt inspirerade föreläsning.
Boxning, galamiddag, japanskt bad, underbar frukost, Radiogympa.

Martin från Itrims expertråd pratade om Fetmaoperationer, samt om Itrims forskning.
Ja mycket härlig energi i fin miljö!!



Träningsutmaning slut..

Publicerad 2013-05-02 11:43:01 i

Igår tog min egen träningsutmaning slut. Mitt mål var att få ihop 5 träningspass i veckan då inkluderat med hemmaträningspass. Jag har inte alltid varit supersvettig och trött, men att känna att det lilla också gör skillnad. Bättre att få till hemmaträning 20 minuter än inget alls. Jag har inte egentligen haft något att jämföra med vad gäller kg eller cm. Vill framför allt säga att jag känner mig mycket bättre och starkare nu och känslan är viktig. Däremot tog jag en före och en efterbild. Ingen superskillnad på bild, syns tydligast att jag fått bättre core. De små utbuktande magmusklerna är borta på högra bilden.



Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela