Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Förkylningstider

Publicerad 2013-09-30 21:50:19 i Allmänt

Riktiga förkylningstider härjar. Agnes näsa och ögon rinner och hon hostar mkt på nätterna. Trots detta är hon pigg och alert så hon är på förskolan.

Jag använder min smoothiemixer mix& Go här på jobbet. Idag blev smoothie både till lunch och mellis.
När bacillerna härjar vill jag verkligen boosta.

Hallon, mango, avokado,banan, kesella och mandelmjölk.

Hösthelg

Publicerad 2013-09-29 21:07:09 i Allmänt

Jag och Agnes anslöt till landet i fredagsmorse. Så härligt att få träffa Gabriel igen. Han har verkligen haft det toppenbra här hos mormor och morfar.
Han har bla plockat ägg, matat får, åkt traktor med morfar, varit på traktormuseum, åkt fyrhjuling och plockat äpplen.
Nu är vi påväg tillbaka till pappan i Stockholm som har monterat våningssäng till barnen.




Träningsglädje

Publicerad 2013-09-24 21:45:26 i Allmänt

Idag har utbildningen fortsatt. Vi har gått igen Gruppträffar för år 2 "Balansåret" Sista timmen fick vi praktiska övningar och vi var tillsammans ute och gick stavgång. Kanske inte låter så upphetsande men något viktigt o vårt arbete är att inspirera till rörelseglädje och att testa nya saker.
Det var kul. Kul att ha ett proffs som pratar om rätt teknik, kul att variera sin backträning, och jag lovar stavgång kan vara riktigt jobbigt.
Den totala förbränningen i kroppen ökar med stavar om man jämför med utan.

Utbildning

Publicerad 2013-09-23 23:23:05 i Allmänt

Slutet på förra veckan gick jag utbildning, och inleder också denna vecka med 3 dagar i skolbänken.
Idag har det pratats samtalsteknik och teknik för att komma rätt i motiverande samtal. Intressant och svårt.
Imorgon ska vi prata om år 2 på Itrim. De året kallas Balansåret. Vi kommer gå igenom alla gruppträffar samt lite mer material. Känns så skönt att få gå utbildning och fräscha upp hjärnkontoret.
Förra veckas vidareutbildning tog upp ämnena känslomässigt ätande samt en heldag med gruppövningar, lite retorik och gruppdynamik.
Nu måste jag sova för att smälta. God natt!!


Topploppet

Publicerad 2013-09-21 17:18:53 i Allmänt

Mitt tredje milslopp iår. Topploppet. Återigen fantastiskt väder och härlig stämning. Gabriel sprang också Lilla Topploppet. Så söt, 200meter sprang han och så nervös han var innan.
Nu väntar en supergod salladsbuffe som vi dukat upp här hemma. Räkor, fetaost, parmaskinka och såklart massor med grönsaker.
Härlig lördag på er!!

Ny träning

Publicerad 2013-09-17 16:39:56 i Allmänt

Jag har ju alltså skaffat ett nytt träningskort=nya ställen att träna på.
1. Billigare 2. Roligt med omväxling 3. Bara 3 månader.
Köpte en deal på Nordic Wellnes gällande 3 månader nu i höst. Vill jag kan jag sen förlänga månad för månad till samma pris.
Var där första gången idag och körde lite intervaller på löpbandet.
Har kikat på hemsidan och utbudet av klasser verkar väldigt bra.
Sats är ju fantastiskt bra och har ett grymt utbud men nu gör jag ett litet byte sen stund.

Söndag

Publicerad 2013-09-15 17:55:27 i Allmänt

Sköna Söndag! Idag har vi faktiskt varit på en radhusvisning i Huddinge. Ett fint och barnvänligt område, vi vet att vi vad det lider behöver lite större och det skulle vara bra att hinna på några visningar. Radhuset var sött och litet, ett riktigt Svensson område:)

Sen har det blivit en skön liten joggingtur för mig och nu sist matlagning.
Vet att det inte blir så mycket inlägg på bloggen nu ,men det kommer. Samlar inspiration och motivation. Så snart blir det mer.


Tjejkväll

Publicerad 2013-09-11 21:27:17 i Allmänt

Träning på jobbet måndag. Joggning 5 km tisdag och cirkelträning på jobbet onsdag. Känns härligt att få en kväll ute med tjejkompisar. Vi är 4st Bollnäsare som lyckats få till 2 dater nu sen i våras😊så kul. Bara en middag ute, käka gott och snacka. Det är morsan värld!!!

Åt på Mamas och Tapas. Helt ok, men inte världsklass.

Tjejmilen 2013

Publicerad 2013-09-07 21:36:29 i Allmänt

Åh vilken vaaaarm dag! Högsommarvärme i september.
Kände när jag stod i startgropen att det skulle bli riktigt hett att springa.
Idag var det tungt, inte alls den känsla jag ville ha. Vid 2km ville jag lägga mig ner. kroppen var så seg, varje steg framåt var en seger. Så istället för en kamp mot klockan blev det en mental kamp att inte ge upp utan kämpa mig fram.
Vet inte om det var värmen eller om det var något annat men i mål kom jag iallafall en erfarenhet rikare. Nu har jag vintern på mig att bygga upp en löpkropp och få lite fart i benen så ska jag leta något bra lopp tidigt i vår.

Tomas och barnen var vid målområdet hela tiden. Där fanns hopborgar och tält barnen kunde rita i så det var ett äventyr för de med.

Uppladdning

Publicerad 2013-09-05 11:33:40 i Allmänt

Så gott jag kan laddar jag inför Tjejmilen på lördag. Dagisbacillerna haglar och Agnes nyser och hostar en del. Mål 1 blir att hålla mig frisk!!
Imorse var jag ute på en joggingsväng. 3km i backig terräng, samt 4 km gång. Jag känner mig nöjd. Imorgon blir det vila och bra mat. Det fantastiska sensommar vädret gör att det bara känns ännu bättre!

Älskade Gabriel

Publicerad 2013-09-04 12:06:34 i Allmänt

Igår fyllde Gabriel 4år. Att tiden går fort är det ingen tvekan om. Att gå från ett litet knyte till en individ som pratar och diskuterar. Jag fylls alltid av en enorm nostalgi vid dessa födelsedagar. Det där att vara på BB och föda barn är som jag skrivit förut så himla häftigt och kraftfullt.
Jag har lärt mig mycket som mamma och kommit till insikt att för att orka är det verkligen viktigt att se till att ha en balans i äta-träna-vila-umgås!! Att vara hälsosam och ta hand och kroppen och själen.

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela