Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Bra hållning

Publicerad 2014-02-25 11:51:16 i Allmänt

Mag och ryggmuskulaturen är vår kärna, därifrån utgår alla rörelser och det gäller att vara stark och stabil. 
När jag nu har haft ont i ryggen har jag fokuserat ännu mer på att hitta mina muskler. Att alltid spänna alltid tänka på hållningen. 

Vissa saker är jobbigare än man tror när man ser det. Idag har jag roterat en 5kgs vikt i en cirkelrörelse framför kroppen. Att under rotationen känna och jobba bara och enbart med magen är jobbigt och ett bra sätt att hitta musklerna. 



Barnlös

Publicerad 2014-02-23 12:41:03 i Allmänt

Nu med mat i magen sitter jag i soffan och laddar för Hockeyfinal. 
Eftersom mamma och pappa är här kunde jag smita iväg och träna lite efter frukost vilket var jätteskönt. 
Joggade för första gången på väldigt länge. Kändes faktiskt helt ok. Ville ha en positiv känsla så det blev några kilometer i skönt tempo bara för att känna på kroppen. 

Nu passar jag på och krama lite extra på Gabriel som senare i eftermiddag följet med upp till Bollnäs på sportlov. 


Veckans sista

Publicerad 2014-02-21 07:52:04 i Allmänt

Ok nu plockar vi fram den sista energin och lägger fokus på rätt ställe. Sista dagen denna vecka. Har lämnat lite småtrötta barn på dagis även de har en lång fredag framför sig innan det är dags att bege sig hem för fredagsmyset. 

Svart blick. Nu jäklar...



OS

Publicerad 2014-02-16 20:30:15 i Allmänt

Alltså bara ett litet sportinlägg. Som jag inspireras och imponeras av de Svenska skidåkarna. Guld igår och guld idag. Vilken prestation!! Blev på riktigt sugen på att träna riktigt hårt när jag ser hur de tar ut sig. Vilket psyke och vilken fysisk kapacitet. Wow, rysningar överallt!! 

Sommarkänsla

Publicerad 2014-02-15 09:08:20 i Allmänt

Fy vad skönt med lördag. Lite sovmorgon till 8:15. Nu spisar vi frukost framför Disneykanalen ( kl 11:00, måste det bytas för OS) 
Vi är lediga hela familjen i helgen. Vi föräldrar ska träna i omgångar på förmiddagen sen delar vi upp oss lite då Tomas & Gabriel ska gå på Legofilmen och jag och Agnes ska åka och leka med Petra & Nellie. 

Lite sommarinspirerad gröt med jordgubbar på till frukost idag! 
Trevlig lördag!! 

Lunchsmoothie

Publicerad 2014-02-11 11:50:59 i Allmänt

En lugn skön morgon. Lite träning efter lämning. Allting känns lite extra tungt och jag låter det göra det några dagar. Lite kattsorg:( 
På det så har jag inte sett solen på jag vet inte hur länge. Hörde på nyheterna att det var rekordlågt antal soltimmar i Sthlm under januari. Brist på D vitamin gör att depression ökar och immunförsvaret sjunker.
Gjorde mig en grön lunchsmoothie med avokado,spenat, banan, kesella och mandelmjölk. Gott. 

Gäller att försöka stoppa i sig vitaminer och näring för att orka lite till. 

Sorg

Publicerad 2014-02-10 22:38:22 i Allmänt

Igår tog vi ett jobbigt beslut att avliva vår älskade katt Donkey. 
Sedan jul har Donkey blivit magrare och magrare, han har på något sätt haft svårt att äta, han har spytt var och varannan dag. 
Donkey har varit med om mycket i sitt lilla kattliv. När han bara var ett halvår rymde han ( vi bodde då i Rågsved) var borta 2 veckor i -20 grader kom tillbaka och var helt hes, hade förfrusit örat och var jättsmal. Han repade sig, åkte på någon urinvägsinfektion. Sedan hösten 2009 åkte han på urinstopp, vi gjorde en stor operation och han repade sig efter 3 månader av oro och specialbehandling. Då konstaterades även att han hade blåsljud på hjärtat.
Donkey har liksom blivit lite "min" han har ofta legat på och kring mig och sedan Gabriel föddes har han även varit en sådan fantastisk barnkatt. 
 
Jag har tänkt senaste månaden att jag skulle behöva ta honom till veterinären för att se vad som är fel. Tanken om avlivning har kommit men tänkte att kanske ett veterinärutlåtande kunde vägleda. 
Igår när jag kom hem från träningen hade Tomas låst in honom på toaletten där han försökte bajsa, satt och tryckte men det kom bara droppar samt spydde galla. Där och då tog jag bara befälet och sa ok vi ringer nu, åker dit alla fyra och avlivar honom. Oron över den katten, det kändes inte heller som om vi kan åka fram och tillbaka och pengar har vi lagt på den katten så det faktiskt räcker ( även om det är hemskt att skriva) 
När jag ringde Södra. Djursjukhuset första gången för att höra efter så bröt jag ihop ( stackars telefonist)
Som jag älskar den katten. 
Vi tog honom i buren och började tunnelbane och bussfärden mot Kungens Kurva. Regn och rusk, och för varje station vetskapen om att snart ska Donkey dö.
Vi fick hjälp ganska snabbt när vi kom dit, blev hänvisad till ett eget rum. Vi släppte ut Donkey en sväng så han fick gå lite. Sedan kom sköterskan och gav honom den första lugnande sprutan. Han skulle då sakta men säkert somna. Han låg där på britsenoch jag, Tomas och Gabriel klappade honom. (Agnes gick mest omkring)
han la sig ner på plats och man kände att blev tyngre och tyngre. Sköterskan sa till oss (vilket var bra) att de somnar med ögonen öppna. Något som då kändes lite märkligt. Han låg där helt stilla med en gubbande mage på sidan med öppna ögon. Vi sa då till Gabriel att nu var det dags att säga hejdå till Donkey. jag grät och grät och Gabriel med. Det var också hjärtskärande att se hur  Gabriel blev ledsen av sorg. 
Efter det kom veterinären in och skulle ge den sista dödande sprutan. Han varnade att det skulle gå fort på bara några sekunder, och det gjorde de verkligen. Magen slutade röra sig och han konstaterades död då veterinären lyssnade på hans hjärta. 
Älskade Donk jag gav hon en sista puss och tittade på honom där han låg på filten. 
 
Så hur man kan sakna en katt så fruktansvärt mycket. Han har varit en del av mitt och Tomas liv i nästan 10år.
Nu börjar liksom ett nytt liv, utan Donk. 
Jag och Gabriel har pratat mycket om saknaden samt att vi kan rita teckningar och tända ljus för Donk. 
Vi kommer alltid att minnas och sakna. 
 
Tack älskade Donkey för allt du gett mig och min familj. Vi älskar dig!!
 

Lyx

Publicerad 2014-02-07 13:14:53 i Allmänt

Jo det ÄR trevligt att sitta hos frisören och få bli ompysslad. Är ledig idag då jag jobbar imorgon. Har lämnat barnen, ätit en god frukost och åkt hit till min frisör där jag är stammis. 
Nu är det vår?! Iallafall kommer håret gå mot en blondare ton. 


Hälsomässa

Publicerad 2014-02-01 18:02:56 i Allmänt

Åh jag skäms över mina ofrekventa inlägg. Tiden rusar och mina tankar likaså. Idag har jag jobbat extra på en Hälsomässa i Nynäshamn. Vi var där och såg till att Itrims budskap sprids. Var en fd kollega till oss som fixat det. Väldigt fint ordnat, endel "kuckelmuck" som vi säger men många fina tränings och hälsopartners.


Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela