Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Organiserat kaos

Publicerad 2015-04-30 09:44:13 i Allmänt

Nu är det nära. Igår fick vi nyklarna till huset. 
Just nu packar, packar och packar vi. 

Idag är det Valborg. Kanske lite firande här, då min snälla bror med sambo kommer för att vara med och hjälpa oss imorgon.
Återkommer! 

Snabb lunch

Publicerad 2015-04-28 20:56:41 i Allmänt


Nu är vi verkligen i flyttkartonglandet. 
Idag har jag/vi packat flera kartonger och hela hallen är nu fylld. 
hade en skön morgon med träning vid Utegymmet. Härligt att ha fått göra av med lite energi och fylla på härliga hormoner. 
Gjorde en snabb lunch i form av en omelett, lite keso och sallad. Ibland tar man vad man haver. 

Nu måste jag återgå till 4 i rad med min son. (hans nya favvo) 

Min första halvmaraton

Publicerad 2015-04-25 21:21:27 i Allmänt

Jag gjorde det. Jag kom i mål på min första halvmara. Verkligen ingen tid att skryta med, sprang imål på 2,20 på ett sätt missnöjd att jag inte kan springa snabbare, men samtidigt nöjd när jag tänker på att jag för ca 8 år sedan knappt kunde springa 3km och har däremellan fött 2 barn. 
Jag kände mig pigg första milen. Vid varvning vid 12km började det kännas lite tyngre. Ett steg fram. Jag är stark och  jag ska klara detta. Det var mitt mantra. Jag tänkte det säkert 10ggr under loppet. Men det krävs mer kraft för att få fram de positiva tankarna, de negativa kommer tyvärr av sig själv. Som usch vad jobbigt. Jag orkar inte. 
Mellan18-20 km kändes mina ben som cementklumpar, dessutom började jag få sendrag på foten, då var det verkligen ett steg i taget. 
Löparvädret idag var perfekt. Jag försökte njuta. Vackra vyer runt Djurgården. 


Vid bilden ner till vänster står jag i toakö. Var precis att jag hann innan starten gick, missade den gemensamma uppvärmingen. 
Jag var väldigt törstig under loppet pch drack vid alla kontroller utom den första vid 2 km. 
Nu ser jag framemot fler lopp under säsongen. Ska klura vad som passar att anmäla sig till. 

Dagen före dagen

Publicerad 2015-04-24 18:52:01 i Allmänt

Nu är vi hemkomna från en lite smått kaotisk nummerlappshämtning. Fredageftermiddag, löning, trötta barn,trött mamma=ingen bra kombo. Åkte bussen genom stan för att komma ut till Gärdet där arrangemanget var. Phu vad mycket folk. Men nu är det gjort. 


Shit vilken grej egentligen. Känner mig pirrig inombords. Jag hoppas bara att jag hittar den där ganska sköna känslan. Ingen stress,utan min strategi är verkligen att springa riktigt lungt och behagligt första 5km. Minst. 
Återkommer imorgon. 

Sista passet

Publicerad 2015-04-21 16:05:36 i Allmänt

I solskenet längst Årstaviken var det dags för sista passet innan lördagens långlopp. Känner mig nervös, egentligen vet jag inte varför. Den enda jag tävlar med för detta lopp är mig själv. Mitt eget pannben och mina egna valda sanningar. Men jag ska sjutton göra det. 

Idag blev det ett kort pass med några intervaller för att få upp fart. 


Idag har vi också tro det eller ej börjat packa ner vårt hem i kartonger. 9 dagar kvar innan slutbesikning. 10 dagar tills vi ( förhoppningsvis) flyttar. Känns märkligt, läskigt, härligt och konstigt på samma gång. Två stora saker väntar runt kröken, minst sagt. 

Lek & Fisksoppa

Publicerad 2015-04-18 22:58:12 i Allmänt

Vilken härlig vårdag. På förmiddagen tog vi bussen till Blecktornsparken  där vi träffade lite vänner.  
På eftermiddagen när vi kom hem stack jag ut på en joggingrunda. 6 sköna km fick det bli. Känna på kroppen och tänka lite teknik. Blev en härlig runda som nog var bra för mitt pannben.

Gabriel inspireras så av småkockarna på tv, så idag skulle han laga fisksoppa. 
Han smakade av så många gånger att skedarna tog slut. 
Härligt att han är intresserad och vill hjälpa till tycker jag. 


Utbildning

Publicerad 2015-04-16 09:31:10 i Allmänt

Idag och imorgon ska jag på vidareutbildning för Itrimcoacher. Ser så mycket framemot att träffa andra kollegor och få mitt kundskapsförråd lite påfyllt. 
Solen skiner och jag börjar dagen(efter att ha lämnat barnen) med en promenad längst Årstaviken. 


Vårigt frukost idag 

Jordgubbar, hallon och banan på gröten.

Ledig

Publicerad 2015-04-14 22:07:41 i Allmänt

Underbart med en ledig tisdag. Efter att ha lämnat barnen blev det löpning 2 km uppvärmning och sedan 5st intervaller. Solen sken från en klarblå himmel och det kändes härligt. Då min klocka fortfarande inte har någon laddare kör jag nu på känsla. Speedad upp där det är jobbigt och ligger kvar under en sträcka. Jag hade ett litet varv som jag sprang runt på ca 100m. 
Inte optimalt i längden men just nu inför loppet känns det bra. 

På kvällen åkte jag och Tomas iväg för att kolla lite på möbler. Snart flyttar vi. Galet! 


Måndag

Publicerad 2015-04-13 10:38:11 i Allmänt

Ny vecka. Nya tag. Jag gillar egentligen inte måndagar, har aldrig gjort. Jobbar mycket med att göra det. I dag möttes jag av en grå tung himmel och regn när jag skulle gå till mitt kära Utegym för att träna. 

Det är ändå skönt när man väl är på plats. Träningen är en skön terapi för mig. Nu är jag duschad och väntar på att snart åka till jobbet. 
Ladda ladda! 

Planeringsdag på jobbet

Publicerad 2015-04-12 16:09:42 i Allmänt

Igår hade vi en härligt rolig dag med och på jobbet. Började kl 12 med god lunch från Babel Deli. Sedan var det jobbsnack och teambuilding fram till 14. Då det var mellis med Chiapudding. Ännumer jobb, framtid och mål. 
Kl 16 träningspass PT small group. Härligt. Dusch och lite bubbel efter det. 
Sedan tog vi pendeln in till stan. Hade bord på Morfar Ginko här vid Mariatorget. En väldigt härlig kväll med mycket skratt och skoj. Härliga vänner och kollegor. 





Fredag

Publicerad 2015-04-10 09:17:19 i Allmänt

Ja jag blev godkänd på mitt högtidstal. Alla som var med på webbeximinationen blev godkända. Läraren sa det direkt att ingen behövde oroa sig. Minst godkänd.Skönt att det är över. Nu är det vara lite slask över till nästa vecka. 

Fredag idag. Vilken snabb kort vecka. Något stort hände igår. Agnes bestämde sig för att sluta med napp. Vi hittade ingen när vi skulle sova och hon somnade utan. Var lite gråt och "jag vill ha nappen" när jag lämnade henne, men då tog vi hundis (gosedjur) och det gick bra. Återstår att se hur det går men jag hoppas det håller i sig. Mest för att Agnes lätt annars har nappen jämt och det är skönt att höra vad hon säger. 

Sol på himlen. Vår i Stockholm. Happy Friday! 



Plugg

Publicerad 2015-04-08 09:50:30 i Allmänt

Jag har en ledig dag från jobbet idag. anledningen är att jag ska plugga. Idag ska vi hålla vårt "högtidstal" Via webben. Längd ca 3 min. Som vanligt känns det pirrigt. Detta är sista momentet i kursen. ( Retorik i tal och skrift) Nästa vecka är till för inlämningar ifall något behöver korrigeras. 

Lämnade barnen och var sedan till Utegymmet för att göra av med lite stressorer och samla kraft inför dagen. 



Agnes 3år

Publicerad 2015-04-07 18:52:41 i Allmänt

Mitt andranamn är nostalgi. Jag är Nostalgisk lite överallt och hela tiden. Över platser, personer och ja livet i stort. När barnen fyller år fylls jag såklart med en stor nostalgi hur det var den dagen för x antal år sedan. 

För 3 år sedan låg jag på Södra BB och var rörd över en fin härlig förlossning. Då var det påskafton och solen sken in genom fönstret. 

Idag blir du 3 år älskade envisa Agnes! 

Vi har haft lite tårtfika på eftermiddagen och Agnes är väldigt trött och nöjd över alla presenter som mest bestod av Pippi Långstrump, frost och doctor Mc Stuffin.
Jag bakade dagen till ära Chiabrownies

Chokladrutor med en bas av svarta bönor. Underbart goda tycker jag och ett hälsosammare val än den klassiska kladdkakan. 

Jag hatar det..

Publicerad 2015-04-07 13:44:30 i Allmänt

Backintervaller alltså.. Fy. Idag kändes det väldigt tungt. Tungt i andningen. Nu är det iallafall inne på sista veckorna innan halvmaraton, så att få hålla mig frisk. Få pigga ben och ökat självförtroende i löpningen ligger nu på min lista. 

Nu ska jag och hämta en glad nyförlöst 3 åring på förskolan😊
Hurra! Återkommer med mer kalas bilder senare..

Glad påsk!

Publicerad 2015-04-05 10:49:06 i Allmänt

Härligt med några lediga dagar framför sig. Jag jobbade igår men är nu ledig fram till torsdag. 
I fredags var vi hos Tomas mormor för lite påskfika och igår var vi hos vänner för lite påskmiddag. Mycket trevligt! 
Nu har vi en skön slappdag oxh väntar på mina föräldrar plus bror som anländer i morgon för att fira Agnes 3 årsdag på tisdag. 



Just det. Väldigt sköna roliga nyheter att Gabriel kommit in på skolan dit vi ska flytta. Underbart skönt. En sak till som fallit på plats. 
Nu väntar lite träning vid Utegymmet. 



Långpass idag

Publicerad 2015-04-03 13:52:07 i Allmänt

Idag var det dags för ett skönt långpass. På något sätt gillar jag att lunka i lungt tempo under lång tid men efteråt brukar jag bli så himla trött och ha huvudvärk. 
När man då är ute i över 60 min är det klokt att ta någon form av återhämtning efter loppet. 
Idag blev det 15,8km

Nu känner jag mig lite öm i rumpa och ben men så nöjd att jag gjorde det efter veckor av förkylning. 
Laddad!! 

Påsktårta

Publicerad 2015-04-02 16:08:01 i Allmänt

Torsdagar betyder personalmöte på jobbet. Idag var det min tur att ta med fika. Gjorde en Påsktårta. 
Botten är mandlar, solroskärnor, aprikoser, russin och lite juice. 
Toppen vaniljkesella blandar med sojagrädde apelsiner och mörkchklad.
Mumsigt och fint 



Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela