Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Nu gör vi oss fina..

Publicerad 2010-03-31 11:49:44 i Allmänt

..för att åka upp till Bollnäs, Eriknäsbo, släkt och vänner! Jag och Gabriel tar tåget upp nu i eftermiddag.



Jag har varit ute på en joggingtur på morgonen. Skönt. hur jobbigt det än är att komma ut och det kan ta emot så ångrar man sig ALDRIG efteråt.

Dagens hälsotips: Sätt på dig sköna kläder, stoppa musik i öronen och ta dig ut på en promenad joggingtur eller det som passar dig. Mårbra hormonerna flödar och frisk luft piggar upp den trötta vinterbleka huden.

Jag hoppas på att träffa  alla alla underbara uppe i Bollnäs!

Kramar

Nytt körkort

Publicerad 2010-03-30 17:25:20 i Allmänt

Är man gammal när man behöver hämta ut nytt körkort? Känns konstigt att jag haft det i 10å, känns som i går när jag satt där på körskolan i Bollnäs och körde upp. Kan ni gissa vilket som är nytt?


Haha...

Katt på vift

Publicerad 2010-03-30 13:57:40 i Allmänt

Imorse vid frukost tyckte jag att det var ovanligt lungt här hemma. Jag saknade min tredje lilla bebis Donk. Han har ju sina ställen där han brukar ligga och han fanns ingenstans. Då hittade Tomas ut i trapphuset och DÄR på fönsterbrädet en trappa upp låg han! Måste ha smitit ut med mig i går kväll när jag kom hem sista gången vid 22. Han är ju en liten smitar katt så vi är vana,men vi brukar alltid upptäcka att han springer ut. Men tydligen inte denna gång.
Stackarn har legat där och jamat i 12h:(


Gabriel har fått små risgryn i nederkäken och här är några bilder där det syns ganska bra. Jag lekte tittut leken här, den är väldigt populär:)


Idag har vi fortsatt fixardag här hemma. Nya skåp är nu uppsatta i hallen. Perfekt för mössor,vantar ja och katter såklart:)

Krok

Publicerad 2010-03-29 18:18:59 i Allmänt

Bra Mellis! Majskrok. Perfekt för lilleman att sitta ocj knaka på. Inge tillsatser, bra skit!

Öppna förskolan

Publicerad 2010-03-29 12:38:06 i Allmänt

Nu har jag och Gabbe varit på öppna förskolan för första gången. Det var jag och 6 pappor. Här finns ju så många förskolor så det är svårt att veta vart man ska gå, men man får väl prova några stycken så man har något att jämföra med. Här var iallafall mysigt och hemtrevligt. Tyvärr ingen sångstund som det stod på nätet, ska försöka hitta någon med gemensamma aktiviteter nästa gång.

Nu är Tomas ledig igen så i morse kunde jag åka och styrketräna i lugn och ro. Nu får vi intensivmysa tillsammans i lilla familjen för på onsdag åker jag och Gabbe upp till Bolllnäs och blir där 8 dagar utan pappan...


Ett år sedan!

Publicerad 2010-03-28 20:31:58 i Allmänt



Satt och kikade igenom bildarkivet och alla magbilder från förra året. För precis ett år sedan var jag i vecka 19 och såg då ut såhär.

Tror faktiskt att magen är mindre nu. Det här med att gå ner i vikt efter graviditeten har gått lättare än vad jag någonsin kunde tro. Jag tror att en stor del av det hela har varit mitt lugn över förändringen i kroppen. Att få barn är den finaste gåvan och mitt fokus har legat och ligger på att Gabriel ska må bra. Såklart har jag inte slutat bry mig om min kropp varken estetiskt eller fysisk. Men den känns i harmoni:)
Jag hade absolut inte tänk stressa mig i form igen. Nu har jag kunnat träna ca 3månader igen och känner att musklerna börjar byggas upp. Som jag skrivit tidigare så är ju löpningen det som jag ska fokusera på ivår/sommar men utöver det också hinna med 2 styrkepass i veckan. Det behövs för hållning, balans och att bära omkring på Gabbe.

Nu parlamentet...

Utan måsten..

Publicerad 2010-03-28 13:35:42 i Allmänt

Söndag utan måsten. Visst när man är mammaledig kan det tyckas att man inte har några måsten alls förutom bebisen, men av någon konstig anledning så finns det ALLTID något som kallar och något man borde göra.

För de intresserade så har vi haft lite skitstuga här på förmiddagen. Gabbe har varit så hård i magen, så nu har vi kört ett katrinplommonrace några dar och imorse sa det PANG! 3 ggr redan, inte illa;)
Själv hoppas jag att han somnar nu snart så jag kan plocka lite. Vi har lite fler ombyggnationer på G här i lägenheten,  framförallt för att få till mer förvaring. Jag har svårt för när det blir för mycket framme, ser plåttringt och oordnat ut.

Idagarna har min kära sambo införskaffat ett våffeljärn, så jag tänkte grädda lite våfflor tills han vaknar:)
Våfflor, sylt och lite grädde de kan nog bota de allra värsta morgonhumöret...;) (Sorry älskling...)

Skön söndag sålänge..



Hemhjälp

Publicerad 2010-03-27 18:46:27 i Allmänt

Jag tänkte rensa lite tidningar..Då kom hemhjälpen och ville vara med:)


Ställer sig mot det som går att ställa sig mot nuförtiden. Sötnos!!

Önskar er en trevlig lördag! Glöm inte Earth hour ikväll, och inte heller att det blir sommartid inatt. Klockan 1h framåt. Mmm ljusare kvällar...

Helg utan plan

Publicerad 2010-03-27 10:14:18 i Allmänt

Vad ska vi göra i helgen då? Visst är det skönt att inte ha några planer ibland, men vi hade planer fast de ändrades. Vi skulle hälsa på Gabriels kompis Lova men de har haft besök av Herr Kräksjuka och honom vill vi INTE träffa!

Jag började morgonen med en joggingtur över västerbron, Norrmälarstrand, över till Södermälarstrand igen med mål vid Torkelknutssons. Kändes skönt i kroppen faktiskt, det går sakta och säkert framåt. Skönt att man kan börja springa ute, få frisk luft och naturliga backar.

Så vad ska vi göra då? Något förslag någon? Vi är alltid på en kaffe om någon vill fika:)

Inte soffa

Publicerad 2010-03-26 18:16:38 i Allmänt

Nej som det står i inlägget under så åt vi inte soffa utan SOPPA!!! Nog för att vi är lite crazy men soffan kan de få behålla ett tag till, blir lite hårdsmält:)

Lek& Lär

Publicerad 2010-03-26 18:14:36 i Allmänt

Nu är vi hemma igen efter en heldag med Malin & Hugo.

När vi träffades i morse så tog vi först en promenad på 1,5h runt Årstaviken. De tar bra i backarna att skjuta barnvagnen framför sig. När vi kom hem till Malin åt vi soffa och våfflor. ( Jag fick mina våfflor tillslut) Så gött det var!!

Vi har lekt och pratat mest hela eftermiddagen. Mysigt med en kompis både till mamma och Gabbe.


Inget solsidan i kväll. WTF!! Hur ska jag nu klara mig???

Trevlig fredag på er!!

Fredag

Publicerad 2010-03-26 08:04:08 i Allmänt

Fredag!! Det ska vi fira. Nu är min gröt i magen och Gabriel ska snart få sin. Vi ska möta upp Malin & Hugo nu på förmiddagen för en promenad och sen lite mys hemma hos dem.
Hörs senare

Sötrumpa

Publicerad 2010-03-25 13:54:00 i Allmänt



Jäkla go rumpa!!
Sötnosen ligger här bredvid mig i soffan och sover lite middag.
Han har varit med mig i köket och hjälpt mig laga rotfruktsgratäng. Han ska själv få smaka till middag. Blir första gången han får lök och vitlök. Tomas blev lite ledsen och sa att "då kommer han ju att få en andedräkt" :) Vi diskuterade de förut och kom fram till att Knörtis inte har någon andedräkt. Små barn har liksom inte de.
Får väl se hur de blir imorgon då när han vaknar upp bredvid mig.

Nu ska jag ta en kaffe medans det är lungt!

Vi har tyvärr inget våffeljärn annars hade jag tänkt laga våfflor dagen till ära!
Hoppas ni äter smaskiga våfflor idag iaf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Säkerhet

Publicerad 2010-03-24 15:05:08 i Allmänt

Idag har vi haft träff med föräldragruppen för sista gången.  Vi är några som pratade om att fortsätta ses och kanske gå till öppna förskolan tillsammans eller så.

Pratade om säkerhet och att barnsäkra sitt hem idag. Bvc sköterskan sa att bästa sättet att veta vad man ska göra för att ligga ett steg före är att ta hem en 1,5åring. De den river i och når bör ses över.

Det har vi gjort. Några av Gabbes äldre kompisar har varit  här och då har man lite koll på vad de vill ge sig på.
Pratade om vad man gör när barnet sätter i halsen, skydd till spisen, diskmaskin, lådor, eluttag, aldrig lämna de utan uppsikt ja ni vet.

Ibland kan jag tycka att det känns lite väl, men jag gör hellre en åtgärd för mycket än att min älskade lilleman ska skada sig.

Snart ska jag och Gabbe åka på kören.

Min älskade sambo fyller 35 i sommar och jag frågade honom igår vad han önskade sig i födelsedagspresent.
-"En till knört" blev svaret....

Ok, vi får se hur det blir med den saken. Om han kan sin biologi så vet han att det inte riktigt går så fort, men det var en gullig önskan. Tror han får nöja sig med bara Gabbe ett tag till, och de lider han nog inte av:)


Nya saker

Publicerad 2010-03-23 18:05:51 i Allmänt

Nu har vi varit och handlat lite nya fina saker till Gabriel. Vi ärvde så himla mycket saker till honom när han föddes plus att man ju får en del små söta bäbiskläder av vänner och kollegor, så vi har inte köpt mycket kläder själva vilket ju är jättebra. Men det kliar lite i fingrarna när man ser de söta små tygstyckena:)

Idag har vi gjort oss av med 2 rabattcheckar vi hade på Åhlens city, och köpt fina jeans och en åkpåse till Gabbe!


Bra med åkpåse. Vi har haft filtar och småtäcken innan, men nu kan man bara stoppa ner honom i den utan att pylsa så mycket. Vind, vattentät och tål maskintvätt 40.

Regn

Publicerad 2010-03-23 12:11:35 i Allmänt

Snart ska jag och gabriel ge oss ut i regnet, ner till stan. Blir nog att hoppa på en buss.
Lilleman var vaken mellan 02:30-04:30 inatt, skitglad!! Jag hoppas att det inte blir en vana. Han bökar runt så mycket nu, ställer sig upp och biter med sina små risgryn i sängkanten.

Hade tänkt mig en joggingtur utepå förmiddagen, men det ändrades till löpbandet. Skönt att skaka av sig späningar jag dragit på mig under natten.

Ska möta upp pappa Tomas på stan och kolla runt lite.

Trevlig tisdag!

Solig måndag

Publicerad 2010-03-22 16:08:33 i Allmänt

Solig måndag och ny vecka. Jag har varit och tränat ett lunchpass. Mycket bra var det. Intensivt Shapepass.
Sen mötte jag upp Tomas och Gabbe för att handla lite kläder till Gabbe.

Inne på Åhlens hade vi stora mössprovardagen

Så himla söta! Blev den första. En liten sommarkeps.

Nu städar vi lite och har tvättstuga. Väntar besök av en gemensam vän. Blir en trevlig måndag!!

Kram til ler alla!

Söndagsmorgon

Publicerad 2010-03-21 12:00:03 i Allmänt

Det är inte vanligt med sovmornar nuförtiden. Gabriel väcker oss och kravlar omkring nyps och drar loss lite hår från min fina kalufs.
Efter frukost gav vi oss iväg på sista babysimmet för denna gång.



Som vanligt var det superskoj. Var en undervattensfotograf på plats. Så Gabbe dök och blev fotograferad. Vi hade inte tänkt köpa några bilder först, men som den stolta toffelförälder man är kan man ju inte motstå:)

Nu sitter vi isoffan och laddar inför bandyfinalen. BOLLNÄS är i SM FINAL i BANDY för första gången på 54år!!

Heja heja!!!

Trevlig söndag!

Hairspray

Publicerad 2010-03-20 22:42:06 i Allmänt

Åhh man blir så gladi kroppen när man varit på musikal. Liksom studsar ut ur lokalen, nynnandes senaste låten som satt sig på hjärnan.

För det första fick vi en jättefin promenad ner till Chinateatern så vårkänslorna gjorde väl sitt till


Det var en bra och svängig musikal. Rolf Lassgård var fantastisk att se som en stor mamma i städrock och klackskor i st 45.

Mysigt var också att få ta ett glas vin i pausen. Bara jag och Tomas:)


Allt hade gått så bra här hemma och det var mysigt att få komma hem och krama på Gabriel igen.
Pappa lagade middag till oss. Gott som vanligt när han är kocken!

Hejsvejs

Publicerad 2010-03-20 13:32:38 i Allmänt

Nu är mormor o morfar här och myser med gabriel. Snart ska jag och Tomas iväg på Hairspray. Kul!
Hörs senare..

Fredagsmys

Publicerad 2010-03-19 13:07:11 i Allmänt

Ja nu har fredagskänslan infunnit sig. Tomas gick av sin passvända imorse sådå är det extra mycket fredagskänsla.

Grått, grått i stockholm idag. Jag började dagen med en joggingtur! Det kändes faktiskt ganska bra. Lungt o stilla tempo.

Ikväll kommer mormor o morfar! Jippiiii. De ska vara barnvakt imorgon när jag o Tomas ska på musikal. Första gången vi gör något tillsammans sen Gabbe föddes.

Strax ska jag i väg och ge ryggen & nacken en omgång. Har beställt tid på naprapathögskolan för naprapati 45 min. Vill kolla att allt är bra efter graviditet mm. En kroppscheck.

Trevlig fredag sålänge...

Kuddar på golvet

Publicerad 2010-03-18 19:07:57 i Allmänt



Så här ser det ut hemma hos oss när vi leker i soffan. Kuddar på golvet. Lilleman rullar, hasar ner på golvet och ställer sig mot bordet. De allra roligaste leksakerna är ju mobiltelefonen och fjärrkontrollen. Här med kontrollen i högsta hugg påväg mot munnen.

Mysmorgon

Publicerad 2010-03-18 11:55:38 i Allmänt

Kl 08 imorse hade jag date med gulliga Johanna. Vi skulle ta en morgonpromenadoch sen äta frukost på något mysigt ställe. Vädret är ju inte supermysig, riktigt grå, tråkig och daskigt. Men skönt att komma u trots all.

Vi åt frukost påett ställe som heter Blooms. Ganska litet ställe, var glad vi kom in med barnvagnen.Är supermysigt där. Personligt. Åt chevremacka med valnötter. Jordgubbssmoothie och soyalatte. Underbart!!
Finns sånna cafestunder som man minns och kommer minnas extra, det här var ett sådant. Fin vän i stillsam miljö.

Efter det gick jag och tog passfoton. MItt körkort har gått ut och jag måste skaffa nytt. Hjälp, man börjar bli gammal:)

Kör

Publicerad 2010-03-17 16:04:54 i Allmänt

Snart ska jag och gabbe åka mot kören. Vi har haft en lugn eftermiddag med ingenting på schemat.
Jag har lagat spenat och fetapaj till familjen, läst ( den stund Gabbe sov) och lekt med gabbe. Skön hemmadag!

Bra start

Publicerad 2010-03-17 10:26:45 i Allmänt

Idag har jag tagit min första joggingtur utumhus på vääldigt länge. Sprang ingenting under graviditeten eftersom det inte kändes bra för mig. Har lovat mig själv att ta det lungt och skynda långsamt.
Kände mig faktiskt ganska utvilad imorse när jag vaknade, hade ställt kl på 06:45, men vaknade innan.

Eftersom Tomas jobbar som han gör så måste jag löpträna på morgonen för att det ska bli regelbundet. Älskar att träna på morgonen, underbar start. Tog en lugn runda runt långholmen varvat jogg och gång.
Det är ju svårt med mat när man ska ut sådär på morgonen. Går man bara behöver man ingen energi innan, men om man ska träna hårt måste man få isig något efter som kolhydratlagren har tömts under natten.

Nu när jag ammar känner jag mig ännu mer matt på morgonen och totalt utsugen.
En smoothie är bra innan man joggar iväg. Kan man göra på vad man vill, de man tycker om. Behöver man mer ska man såklart äta det, men det kan bli tungt och jobbigt i magen. När man kommer hem däremot då är det super med en ordentlig frukost.

Imorse drack jag smoothie på naturell yoghurt, banan, hallon, mango och hallonjuice!

Trevlig runda:)



Kittlig

Publicerad 2010-03-16 18:55:21 i Allmänt


Lilleman är riktigt kittlig nu. Underbart att höra det fantastiska bebisskrattet!

Vi övar

Publicerad 2010-03-16 12:19:33 i Allmänt

Jag tog en liten längre promenad till Sats imorse så jag skulle bli ordentligt varm och inte behöva värma upp där. Jag vet ju att det inte går så bra med Gabbe där just nu, han har en 6 månaders separationsfas.

 Mycket riktigt ropade de på mig efter ca 10 min. Hon som jobbar där tycker det är bra att jag kommer dit och provar. Så nu mer går jag inte dit för att jag ska hinna träna( Det får jag göra när pappan är hemma) utan för att han ska få öva på att vara borta från mamma. Det har känts lite jobbigt att gå dit när det inte funkar. Skönt att personalen tyckte att det var bra.

Gabbe börjar bli oroväckande morgonpigg. Imorse kröp han omkring och nöp mig vid 04:45. Jag som har tyckt 07 är en bra tid.

Trevlig tisdag!!

Munnen

Publicerad 2010-03-15 19:32:48 i Allmänt

Nu är munnen vårstädad och fin! Känns mycket bra, inga hål. Nyputsade och fina. Är sjukt nöjd med rabatten jag fick. Är man under 29 får man 300kr i rabatt och förra året infördes ett tandvårdsbidrag på 300kr/år.
Skulle blivit 770kr.men blev 770-600=170kr. Tror inte det varit så billigt att gå till tandis sedan jag gick i skolan:)

Jag var lite rädd för att bli ruinerad mammaledig som man är och allt. men detta var verkligen positivt!


Får se förresten om det blir någe mer Satsbaby för mig och Gabbe. Idag reste han sig upp mot steppbrädan. Ligger/sitter still gör han inte långa stunder heller och då blir det farligt att ha barnen i lokalen.

Produktiviteten flödar

Publicerad 2010-03-15 09:19:57 i Allmänt

Det här blir en bra vecka det känner jag!!  Efter förkylningar och dåsighet är vi tillbaka. Ska strax iväg på Satsbaby med Gabbe.
Har ringt lönekontoret för att få en massa gamla lönespecar (Csn är efter mig)
Fixat avregistrering på ett företag som bara har legat på is i 1 1/2 år. Jag känner att jag vill rensa. Bort med gammal dynga som legat och tagit plats och energi. Jag har lite nya tankar och ideer som ligger på lut, men då måste det gamla ut först:)

Kl 12 är det lunch med höggravida Carina. Och 14.30 ska jag till tandläkaren.
Hoppas jag inte blir ruinerad. Vill ändå dit för att hålla efter och kolla så att man inte får en räkning på 50 000 när man går dit om 10 år.

Trevlig måndag på er!

Att nå sina mål

Publicerad 2010-03-14 19:14:38 i Allmänt

Här siktar Gabbe på att nå muminskallran och komma till pappa.


och titta det går ju..


Man får lära sig att ha samma kämparglöd och ork som små barn. Tänk så ofta de misslyckas, men ändå ger de inte upp utan är på det igen!!

Korredag

Publicerad 2010-03-14 16:15:16 i Allmänt

Gårdagkvällen var supermysig. Vi gjorde tacos och kollade på schalger. Gabriel somnade med oss i soffan.
Vann rätt låt? Nja den är jättefin men jag röstade på Salem!

Idag var det babysimdags igen och Gabbe gjorde sitt första dyk:) Stolt mamma:)
El dyk och dyk men huvudet doppades i vattnet upp o ner. De är så gulliga alla små barn i vattnet. Kommer sakna att gå dit sen när kursen är slut, det är en mysig familjeaktivitet.  Men nu kommer våren, sommaren o då hoppas vi på mycket andra mysiga aktiviteter.

På eftermiddagen har jag varit med mina körkompisar och gjort körkoreografi.

Nyss hemmkommen får vi se vad kvällen har att vänta.

Hoppas ni får en mysig söndagkväll!

Hälsomorgon

Publicerad 2010-03-13 14:41:05 i Allmänt

Idag har jag haft en egen inspirations hälsomorgon. För flera veckor sedan anmälde jag mig till en "Hälsomorgon" på Blueberry. De bjöd på morgondrink, frukost och lite föreläsning om Blueberrys koncept, antioxidanter, probiotika och Dvitamin.
Vid 9,30 drog de igång.
Deras hälsotänk är verkligen något som tilltalar mig, det skulle vara en dröm att arbeta där. De är ett holistiskt tänkande, man måste tro på de man gör och göra aktiva val. Snygga, smarta förpackningar, högt itak och inga pekpinnar.

Här är frukosten vi fick

Blåbärssoyayoghurt med deras egen musli innehållande bl a kanel, kardemumma, solroskärnor. Surdegsbröd med gula russin, valnötter, grön sallad och färskost.
Fruktsallad med gojibär. Och till teet fick vi en delicatoboll a la blueberry. Alltså bara nötter och torkad frukt, inge smör eller socker.
Allt var JÄTTEGOTT! 
Blueberry jobbar också med näringstäthet. SÅ mycket näring som möjligt på så liten yta.

Jag köpte med mig lite hälsokost hem. Jag och Tomas brukar göra mycket smootie så nu kan vi variera ännumer.

Gojibär, frömix. Agave som är en naturlig källa till sötma.En växt full med vitminer och mineraler. Sist men inte minst spirulina. En alg med utrensande egenskap.
Står massor på deras hemsida som jag har länkad i menyn här.

Ikväll blir det schlager mys med Micke, Malin och Hugo.
Hälsosam lördag på er!!

Fredagsmys

Publicerad 2010-03-12 15:14:01 i Allmänt

Så var det fredag igen. På förmiddagen har vi pysslat och skrivit tackkort.
Jag har varit och tränat Shape på Hötorget, en av mina favvoklasser, men har inte kunnat gå på väldigt länge. Tufft och jobbigt är det och instruktören är väldigt inspirerande.

Har ätit lunch duschat och nu har vi tvättstuga.
Gabriel ålar sig fram och kan nu ta det leksaker han vill (nästan) Han går upp på alla fyra och juckar och sen ner och kravlar fram.
Ikväll ska jag och Tomas ha fredagsmys och kolla på Solsidan.
Här låg gofisen imorse i sin lekhörna

Lunch med tjejerna

Publicerad 2010-03-11 14:50:57 i Allmänt

Nu har Gabbes kompisar harry och Hugo precis varit här. Vi mammor har ätit vegolasange som jag gjorde. Såg receptet på nyhetsmorgon. Aubergine och fetaost. Blev riktigt mumsig.

Lilla Gabriel har haft en jobbig natt. Igår när jag var på kören fick jag medd att Gabriel skirikit 1h isträck ( brukar han inte göra), kräkts ner sig och låg med kramper i magen. Stackarn. Jag skyndade mig hem, ville hem och krama honom. Han kom till ro och kunde somna tillslut men hela natten har han haft kramper i magen :(
Så natten har inte innehållit så mycket sömn  för någon av oss. men nu mår han bra och de är huvudsaken!

De är bra att få hem folk, för då gör man en krsftansträngning tillsammans och städar ihop:)

Kram på er!!l

Tidig morgon

Publicerad 2010-03-10 10:01:26 i Allmänt

Jaha idag ville Gabriel inte sova riktigt på morgonen. Kl 05 tyckte han det fick vara nog och började åla runt, dra mig i håret, nypas, peta. Visst är det mysigt, men inte lika mysigt kl 05!! Annars brukar han sova till 07, och det är jag mkt glad för. bara klockan passerar 06 så är jag glad. Det är någon magisk gräns.

Tomas ligger och Turbosover nu.jag ska iväg och äta lunch med en kompis sen kl 12:30. SJÄLV!!
Ska bli skönt. Känner att jag behöver komma iväg lite utan vagn.


Ut och njut:)

Kväller

Publicerad 2010-03-09 19:05:18 i Allmänt

Nu har Gabriel ätit torsk för första gången och sedan tagit en liten kvällsdusch. Nu sover han och jag ska göra mig en kaffe och senare kolla på Desperta hemmafruar!

Tisdag

Publicerad 2010-03-09 15:50:02 i Allmänt

Idag har jag provat och träna lite grann igen efter förkylningen. Kändes helt ok i kroppen. Gabriel var inte helt tillfreds med minisats så de blev krokodiltårar efter en stund, men jag hann träna NÄSTAN allt jag skulle.

Nu på eftermiddagen har vi träffat Malin och lilla hugo och gått ut på promenad. Härligt vårpromenad. Skönt med så fina vänner som dessutom är mammalediga samtidigt, det är guld värt:)

Trevlig tisdag på er!

Demonstration

Publicerad 2010-03-08 19:04:06 i Allmänt

Vi var väldigt ensamma på biblioteket idag. Hela mammagruppen var somsagt ditbjudna, men det var bara jag där! Tyckte nästan synd om den stackars bibliotekarien som hade ställt upp en massa böcker och skulle prata med oss. Jaja hon fick ju prata med mig och Gabriel iaf.

När vi var klara där åkte vi in till stan för att delta i demonstrationen mot mödradödlighet. Här i västvärlden finns ju fantastisk mödravård,men det är inte en självklarhet överallt. De sa idag att varje minut dör en mamma av brister i mödravåden. Vi var många mammalediga mammor som samlats. (säkert en del andra också)  Vi fick ett fint rosa regnskydd till vagnen så det skulle synas bra när vi gick i samlad trupp.

Syns inte jättebra på bilden,men vill försöka få en liten del av det långa rosa tåget.

Ny vecka

Publicerad 2010-03-08 09:13:57 i Allmänt

Ny vecka, nya tag! Underbart att sitta och veta att man ska ut i solen. Vi ska strax göra oss iordning för en tur till bibliokeket. Ska dit med föräldragruppen och prata böcker, rim och ramsor. Hörs senare!

Sol

Publicerad 2010-03-07 16:28:52 i Allmänt

Underbar vårdag idag. Nu är det vår! Vi bestämmer det. Jag och Gabriel gick en mysig promenad längst Årstaviken. Så fridfullt att gå där med musik i öronen, solen i ansiktet och titta ut över isen. Jag var inte ensam på denna promenadväg direkt.
När vi kom upp till skanstull gick jag in på Lindex och hämtade ett gratispaket från Liberoklubben.

Bra grejer. Blöjor, tvättservetter mm. Jag tycker det är jättebra när man får gratisgrejer och prova, som nybliven förälder vet man ju inte riktigt vad man behöver. När man åker hem från BB får man ju också en hel väska med grejer och provproducter! Engångshaklapparna är super. Perfekta grejer att ha i skötväskan, smidigt med små förpackningar.

På vägen hem köpte jag min favorit från Espresso House. Stor sojalatte:)




Mysdag

Publicerad 2010-03-06 17:26:47 i Allmänt

Åhh vilken härlig dag. Vår i luften och solen skiner!!:)
Gabriel har varit hos sin kompis Lova och vi har haft pulkautflykt.

 Vi vuxna åt korv med bröd och Gabriel fick en liten korvbanan att suga på.


En väldigt mysig dag har vi haft. Underbart. Snälla Sara fixade matsäck till oss.

Promenad

Publicerad 2010-03-05 18:06:29 i Allmänt

Nu har jag varit ut å en liten prommis med min sötaste lilla björn


Var skönt att komma ut en sväng. Fick lite energi i min hängiga kropp. Bakade en sats dinkelmuffins när jag kom tillbaka. Njöt av en espresso och muffins som mellis.




Trevlig fredagkväll alla söta!!

Förkyld

Publicerad 2010-03-05 12:11:11 i Allmänt

Förkylningen har tagit sig in i min och Gabriels kropp. För gabriel började de i tisdagnatt och jag började känna mig dålig i onsdagskväll. Ingen feber men jag har ont ikroppen, halsen och kännt mig otroligt trött. Kan bero på att Gabreil haft väldigt oroliga nätter den sista månaden. Men nu efter vi gått upp i morse och ätit frukost så gick jag och la mig i sängen i gen och sov 2,5h!! Skönt!! Väldigt välbehövligt. Gabriel sov lika länge han.

Nu ska vi äta lite och sen mååste jag bara ut på en promenad. Någon träning blir det inte tyvärr när man mår så här. Men ut i den underbara solen på en lugn promenad gör bara gott!

Hoppas ni också gå rut och njuter i solen!

Testiklar på vift

Publicerad 2010-03-04 10:05:22 i Allmänt

Ja nu har vi varit på 6 månader kontroll på Bvc. Allt var som det skulle,men läkaren var så kall om händerna så hon hittade inte testiklarna. de hela krympte i hop till en liten liten skrovlig säck:) Ska dit om 3 veckor igen och hoppas då att testiklarna kommit till rätta. Lilleman väger nu 9,4 kg och är 70 cm lång.

Han har varit lite snorig och skrovlig nu någon dag och även jag och Tomas har kännt oss lite förkylda.
Idag ska vi bara vara hemma och ta det lungt och kurera oss. Skulle egentligen haft besök av 2 kompisar till Gabbe, men vi fick skjuta upp det.




Ett halv år..

Publicerad 2010-03-03 14:10:42 i Allmänt

Idag fyller vår älskade lilla Knörtis 6månader! 1/2år. Man firar faktiskt halvår när man är liten. Första året firar man t o m månader. Åh vad det händer mycket hela tiden. Från en lite krabat som inte kunde göra någoting till en liten bebis som nu är med och vill upptäcka livet.


Lilla gubben alldeles nyutkommen från magen. Bara någon timme gammal.

Nu kämpar han och upptäcker livet varje dag!:)

Inspiration

Publicerad 2010-03-02 19:03:28 i Allmänt

Nu sover min lilla bebis! Han sov väldigt dåligt i natt, vaknade varanna timme. Händer väl så mycket i utvecklingen antar jag. Stackarn står på alla fyra och juckar i sömnen och gråter:(

Lunchen var som jag trodde väldigt inspirerande. Vissa människor har förmågan att öppna upp ens sinne och få en att tänka lite extra.

På eftermiddagen har vi haft tvättstuga och börjat montera upp skåpen i sovrummet.

Nu ska jag göra mig en kaffe!



Vår?

Publicerad 2010-03-02 10:05:17 i Allmänt

Lite sol ute:)

Tomas har åkt till Ikea för att handla skåp som ska sättas upp i sovrummet. jag och Gabbe ska äta lunch med en väldigt härlig människa som var projektledare till Sveriges Lucia när jag var med där. Ska bli jättekul att träffa henne.

Trevlig tisdag!

Kärlek

Publicerad 2010-03-01 14:36:10 i Allmänt

Måste visa den fina asken med choklad jag fick av Tomas imorse. Jag älskar mörk choklad och asken var jättefin! Tack Älskling!

Mars

Publicerad 2010-03-01 13:23:27 i Allmänt

Äntligen Mars! Vårmånad. Inte för att det är vår när man tittar ut direkt. Nu är jag faktiskt less på den här snön.
Slask och snö överallt. Risk för ras. Man vågar ju knappt gå ut, rättsom det är får man väl en istapp i skallen.
Vi trotsade ovädret och gick den lilla korta biten till Sats iaf för en Satsbaby. Gabriel har blivit väldigt duktig på att sitta nu bara den senaste veckan och det är skönt att kunna sätta ner honom och han kan leka lite med sig själv.

Här sitter han och väntar på att träningspasset ska börja:)

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela