Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

BF+3

Publicerad 2009-08-31 09:30:06 i Allmänt

Nej inget nytt har hänt. Går här med magen i vädret och undrar hur längeman ska behöva vänta;)
Känns på något sätt att kroppen är lite trött på att bära runt det här nu. Mkt som känns obekvämt och gör lite extra ont. Idag har jag ingen plan riktigt. Tomas går på och jobbar ikväll så jag ska umgås lite extra=)
Just det tvättstugan är bokad också, så det blir en fixdag.

Kram kram

BF+2

Publicerad 2009-08-30 15:40:47 i Allmänt

Nej inget tillskott idag heller!!
Vi tog en liten moppeutflyktut till Djurgården för att kolla på tjejmilen. I höstas hade jag tänkt vara med och springa, men det blev ju ändring på det;) Timingen var lite dålig. Får bli nästa år,som en liten sporre. Att springa har aldrig tillhört min favoritmotionsform. Men jag VILL så gärna tycka om det, man får vara ute, kan göra det var man än är och den tiden på dygnet som passar. Men antar att jag måste ge det en rejäl chans och få upp lite löpsjälvförtroende för att det ska bli roligt.
När vi hade tittat på en stor skock med löpare, tog vi en liten lunch/fika på Djurgårdsbrunnsvärldshus. Det var så mysigt. Solen tittade fram och vi satt där i solstolar, med en kaffe och tittade ut över kanalen och bara njöt.
Jag skapade mig en förlossningsmålbild just där och då!! På profylaxen pratade hon om vad viktigt det var att ha
en målbild som man kunde bli påmind om under förlossningen. En mysig plats man tycker om, hela nya familjen. Och det får nog bli min målbild. Att åka ut dit en fin höstdag och äta brunch=)

Efter fikat tog vi en liten promenad runt i det fina området, för att sedan sättas oss på moppen och åka hem
Nu har vi gjort oss en mellis smoothie och sitter i soffan o kollar på finnkampen. Måste boosta med mkt vitaminer och mineraler nu när hösten börjar och svininfluensan härjar. Skulle vara mkt olämpligt att åka på en rejäl förkylning nu inför förlossningen=)

fin miljö runt Djurgårdskanalen.

Kram på er!

Jämförelse

Publicerad 2009-08-29 15:55:36 i Allmänt

Svårt att se själv hur mkt magen växer. men här ser man ju ganska tydligt. Bild 1. vecka 40+1. Bild 2. Vecka 17
Ingen superbild, men det kan jag väl bjuda på=)



och nej fortfarande inget tecken på att han vill komma ut...

BF+1

Publicerad 2009-08-29 10:47:02 i Allmänt

Nej det har inte kommit någon ny stjärna till världen här hos oss=) Ingen känning alls. hade en del sammandragningar igår, mer än jag haft på länge. Yes tänkte jag mera mera..Men det var alldelles för mesiga. Jag väntar på att det ska göra HELVETESONT!! Fick en del nyfikna sms igår..ingen bebis? Nej inte tillstymelse till bebis.

Så eftersom inget verkar hända, så får man se till att göra något annat. Ska träffa Beata på stan vid halv ett för att ta en fika. Om man sitter inne och bara tänker på att man borde, vill, kanske snart,  närsomhelst, ska få ett barn då blir man ju tokig!!
Barnmorskan sa det till oss i torsdags också att se till att göra saker annars blir väntan väldigt lång. Som sagt det kan ju faktiskt dröja till den 12 sept.
Nu har jag laddat med havre/ Quinoagröt med linfrön och nötter samt en kaffe.  Så nu är jag redo för en ny dag=)
Hoppas ni alla har en härlig lördag!!
Kram

Hallå därinne!!

Publicerad 2009-08-28 12:01:14 i Allmänt

Hallå..Idag ska du ju komma ut lille vän...det har ju varit bestämt länge. Du är så välkommen!!!!!
Men det känns som om du trivs för bra därinne, så jag får väl tålmodigt vänta på att du tycker att det är dax...Snälla vänta bara inte föööör länge.  Jag följer altså statiskiken att de flesta förstföderskor går över tiden.

Konstigt att det är 0 days to goo!! Nu kan det VERKLIGEN ske när som...
Men än inga tecken på att de kommer ske idag..

Blir väl lte fix oxh don här hemma idag då...Kanske en bio ikväll...

MVC..

Publicerad 2009-08-27 09:57:38 i Allmänt

Morgonen började med gröt och ett Mvc besök. Allt såg bra ut. Järnvärde 121, Blodtrycket ner lite till 110, inga svullnader och det bästa av allt huvudet fortf neråt. Ruckbart.
Fick en till tid nästa vecka, ihopp om att vi slipper gå dit=)

Idag ska vi fortsätta fixa i ordning lite här hemma tillsammans. Om det inte händer något drastiskt åker vi nog in till jobbet och tränar lite tillsammans också.

hasta la vista så länge...

2 dagar..

Publicerad 2009-08-26 16:23:23 i Allmänt

Herregud, om man tittar på babyastrology här uppe. 2 days too go.. Inte klokt.
Idag har jag haft besök av 2 kompisar med tillhörande barn. Mkt barnprat. Jag bjöd på grekisk sallad och världens godaste valnötsbröd...mmmm...finns som lösvikt på vår Ica.
En av mina kompisar läser till barnmorska så det var skönt att ha en liten personlig coach att fråga. Hon fick känna på magen också för att känna efter hur han ligger. man vet ju aldrig med denna lille. Men han verkar ligga kvar neråt, men ej fixerad.

Nu är jag i v 40..Kan ni tro.. står så här:
Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar.

Ditt barn är nu ca 38 cm långt från huvud till stjärt och ungefär 50 cm från topp till tå. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som barnet tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna. Dina graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan vara påverkade - blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normala avvikelser och försvinner efter ett kort tag. Det lilla barnet har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när barnet blir större.

Tomas är ledig nu fram till måndagkväll..Skönt, jag hoppas att det händer medans han är hemma. Det skulle vara skönt.
Men än inget barn i sikte....


Solig tisdag..

Publicerad 2009-08-25 16:17:04 i Allmänt

När Tomas jobbar brukar jag ofta vakna när han kommer hem vid 06:30. Då brukar jag gå upp och vara lite social ett tag, för att sen om jag kan,  sova någon timme till när han går och lägger sig. Så blev det idag.
När jag sen vaknade tog jag en stavgångspromenad runt Långholmen, kom hem lagade omelett och fick sen besök av Sara. Idag igen=) hon var gullig och kom över med ett värmebälte som jag ska få låna ( om jag tycker att det hjälper)
Ett sånt man värmer i micron och kan vara till hjälp vid de första värkarna. Vet att jag kan tycka det är skönt när man har mensvärk så den kommer nog att vara till hjälp.

Fick nyhetsbrev i malen från Pampers där det stod såhär:"DINA KÄNSLOR rörande förlossningen svänger kanske fram och tillbaka från redo-att-föda till springa-och-gömma-sig. Det är normalt att ha kluvna känslor inför en så stor händelse"

Så känns det verkligen från att : Åhh vad mysigt vad jag längtar!!- Till : Nej usch tänk om något går fel, kan inte, vill inte.

Ikväll ska jag boa vidare här hemma och sortera lite papper..

Besök..

Publicerad 2009-08-24 16:20:15 i Allmänt

Idag har jag haft besök av världens bästa Sara och hennes dotter.
Sov väldigt dåligt i natt igen, så på förmiddagen låg jag i soffan och försökte somna lite, ( har ju förstått att det är bäst att passa på och vila när man kan) Så man har krafter till förlossningen.

Jag mötte upp Sara vid slussen, för mitt projekt denna dag var att gå till djuraffären och köpa ny kattmat ( fortfarande specialfoder ) Var riktigt skönt ute. Det får inte bli så kallt att man måste ha jacka nu, för jag kan inte ha en ända jacka för tillfället.
På eftermiddagen har vi varit här hemma och ätit sushi ( gott, TACK sara!!)  och pratat barn, tid och alla tankar man har. Så skönt att få ventilera det mår man bra av. Känner sig liksom lättare i sinnet efteråt.

Nu ska jag umgås lite med Tomas innan han åker till jobbet!

Kramar.

Sköna söndag..

Publicerad 2009-08-23 18:13:41 i Allmänt

Började morgonen med en skön stavgångspromenad längst Årstaviken. Förrut har jag ofta gått iväg och lämnat mobilen hemma, men nu känns det viktigt att den är med=) En väldigt skön morgon, var blått på himlen och solen sken på mig.

Kl 12 Mötte jag upp en kompis på Söder, tog en fika och en pratstund.
Sen när jag kom hem var jag väldigt praktisk och lagade matlådor som ska frysas in och vara mig till hjälp när jag sen är hemma själv. kan tänka mig att man då inte alltid har kraft och ork att laga bra mat och då kan det  vara bra att ha bra mat färdig i frysen.

Tror faktiskt att jag har haft lite förvärkar idag. Vet ju inte hur det känns, men har haft lite som lätt mensmol i mage, rygg. För min del känns det bara bra att känna något överhuvudtaget. Känns bra liksom, som att det kanske en dag kan hända något, blir inte lika overkligt då. Tror ni det kan vara förvärkar?

Nattsömn??

Publicerad 2009-08-22 18:36:35 i Allmänt

Idag har varit en lugn och skön dag. Väldigt skönt att vara ledig på dagarna nu, behövligt framför allt då min nattsömn blir störd av diverse. Upp och kissa, upp och kissa, upp och kissa och upp och kissa. Sparkar och bök i magen. livliga drömmar, tankar kring det som komma skall, ja det var väl det. Antar att detta också är en träning på det som komma skall, jag kommer väl vakna en del på nätterna då också.=)
Har inte gjort mycket alls idag. suttit och läst ganska mycket. Har haft mamma och pappa på en snabbvisit också. De har åkt på en bussresa och skulle på Stadsteatern ikväll, hann hit en snabbis och vi gick ut och åt alla fyra.
Nu ska jag, magen och katterna kolla på friidrotts vm.

Hoppas ni alla har en mysig lördag!

Fredagsmys..

Publicerad 2009-08-21 15:24:30 i Allmänt

Idag tänkte vi göra en favorit i repris och åka ut i solen och sitta och slappa lite. Men vi han inte sitta så länge innan det blåste upp rejält och blev väldigt molning.Så vi åkte hem igen. Nu ska vi snart äta lite tacos. Tomas går på en jobbvända ikväll och jobbar nu i ett tills på onsmorgon. ( Eller ja, han sover ju såklart lite oxå) Men händer något vet jag ju att han inte är längre en ett telefonsamtal bort.
Ju mer jag tänker på att det kan hända nu närsomhelst, desto konstigare och mer nervös blir jag. Som jag skrivit förut känns ju så overkligt. Snart har vi en liten bebis!  Så skumt.
Igår hos barnmorskan pratade vi lite om att gå över tiden. Och när man sätts igång. Vecka 42+0 sätts man oftast igång om inget har hänt. Vilket för oss innebär den 12sept. Men hoppas verkligen att något hänt innan dess.

Ikväll ska jag  följa med Tomas in till jobbet och träna lite. Det blir min fredagkväll.

Puss och kram

Dagen...

Publicerad 2009-08-20 16:30:13 i Allmänt

Imorse hade vi tid på MVC kl 09:00.  Mitt blodtryck har gått upp lite, men det är tydligen vanligt såhär i slutet, är fortfarande ett lågt tryck. När hon skulle känna hur busungen låg så är huvudet fortf neråt men rörligt. Förra veckan var det ruckbart vilket innebär att han har åkt upp lite sen förra veckan. Sicken unge....

Efter barnmorskebesöket köpte vi med oss fika från Espresso House och åkte ner till Råhlis och satte oss och njöt av solen. Där har vi sedan suttit stor del av dagen och bara njutit av fint väder och läst varsin bok.

Nu ska jag strax iväg och fika med Åsa. Sen ikväll fortsätter nog lite röjning. Igår började vi sortera i vår lilla skrubb, känns skönt att få lite gjort.

Kram..

V 39

Publicerad 2009-08-19 16:57:31 i Allmänt



Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.

Har du inte redan informerat dig om hur amningen fungerar, kan det vara dags nu. Läs mer om amning här.

Shit, det närmar sig hörrni!!  9dagar till beräknad...

Nu ska jag åka och visa upp mig på kören. Ska vara tjänstledig denna termin, men tänkte gå en sväng idag och träffa alla och säga hej!


Ikea..

Publicerad 2009-08-18 15:39:52 i Allmänt

Idag har vi varit på Ikea och handlar nödvändigheter till vår lille plutt. Köpte lite kuddar, filtar, mysdjur och tvättlappar.
Som vanligt blir man ju alltid så hungrig när man går omkring där så det blev den obligatoriska Ikealunchen oxå.Det är bra med Ikea, gratis toaletter överallt, något man ju har ett stort behov av som gravid.

Nu ska vi snart åka in till jobbet och träna lite. Ikväll hoppas vi att vi ska få lite ordning här hemma. Just nu har vi bara vräkt in alla barnsaker i den lilla "skrubben". Allt ska ju iof vara där men dock i lite bättre ordning en det är just nu.
Sortera lite kläder och ta ut de ur kassarna som de just nu bor i.


Kram till er alla där ute...

Bullmamma..

Publicerad 2009-08-17 15:56:15 i Allmänt

Nu har jag börjat mina husliga dagar. Först var jag ut på en stavgångspromenad, men sen har det varit bullbak för hela slanten. Så nu vet ni att det finns fika sen när ni ska komma och hälsa på=)

Lata dagar..

Publicerad 2009-08-16 17:03:44 i Allmänt

Ja vad fyller man dagarna med egentligen när man bara går och väntar på att man ska trycka ur sig en bäbis så småningom.  Vissa stunder tänker jag inte på det alls utan det känns som om jag ska tillbaka till jobbet typ imorgon. Medan jag vissa dagar inte tänker på annat en magen och när allt ska sätta igång? Vilken tid? Vilket sätt? Hur kommer det att kännas? Kommer det gå bra? Ja frågorna är många.
Idag har jag iaf ätit fukost. Tagit en långpromenad med Malin. Lagat lunch. Läst min bok. Tagit en tupplur. Kollat på friidrott. Ja det var väl allt en sålänge, tror inte att det blir något mer spännande av den här dagen heller. Men det känns ganska skönt. Soffan och katterna blir min kväll=)

Kram på er!!

Lördag med Lisa..

Publicerad 2009-08-15 22:20:59 i Allmänt

Idag har det varit LL. Lördag med Lisa=)
Vi har varit å stan fikat, gåttomkring och kollat i butiker.
Kvällen har vi spenderat hemma hos mig, lagat mat och tittat på tv. Roligt att träffa gamla kompisar=)

Det är lite livat här utanför fönstret, hornsgatan är avstängd. Vid 23 ikväll börjar nämligen midnattsloppet. Tråkigt väder för de duktiga som ska springa. Här i Sthlm regnar det nämligen. Mörkt och trist är det också, lite höstlikt faktiskt, usch.

Idag har jag haft stödstrumpor på hela dagen för att undvika elefantfötter, och det är faktiskt mkt bättre nu ikväll än igår när jag var utan hela dagen. Bra grej=)

Nu ska jag sova...

Vilken dag..

Publicerad 2009-08-14 21:24:43 i Allmänt

Vilken dag, jag är helt slut! Sov ganska dåligt i natt, kände mig rastlös i kroppen och lillen där inne bökade runt ganska bra. Kl 10:00 hade jag tid hos min gulliga frisör, så skönt att få fixa till håret och känna sig lite fräsch. Gjorde slingor för att ordna till utväxten och klippte topparna. Efter detta var det dags att sätta sig på tunnelbanan oxh bege sig till Sara Star och hennes gulliga dotter som blir stora tjejen och fyller 1år idag=) Jag kom dit vid halv ett och åkte nu vid halv nio....
Mkt barn var det, så mysigt att se och träffa så mkt barn, man längtar så...samtidigt är man ju lite trött så här i slutet på graviditeten så jag måste erkänna att jag är lite tröttmössa nu=)

Kom och tänka på vad mkt som kan hända på ett år. Vi fick mms från sara förra året när hon blivit mamma, då var vi i New York och jag hade aldrig kunnat tänka mig att jag själv om ett år skulle vara mamma. Det var inte alls i planen.
Men sen under hösten växte något fram hos både mig och Tomas, att jag sen blev gravid så snabbt var ju bara tur. Min tanke var att det var bra att kanske börja försöka det kan ju ändå ta kanske ett år att bli gravid.

Nu hoppas jag på en lugn natt med mkt sömn..Puss och go natt!!

Listor..

Publicerad 2009-08-13 15:44:36 i Allmänt

Vad skönt det är att skriva listor, för att sen stryka eller bocka av det man gjort. Helt plötsligt blir man mkt mer företagsam och man ser också vad man faktiskt gjort under dagen. Behöver ju inte vara jättestora saker man skriver upp kan vara allt från att duscha, tvätta, handla, sortera gamla kort, ja gud vet allt.
Jag tror att det här med listor drabbar mig ungefär den här tiden varje år, när allt börjar på nytt efter sommaren. Idag har jag dessutom gått och köpt mig en mkt fin anteckningsbok, fina pennor och bokmärken. Mkt som nu ska planeras=)

Idag har jag fryst mitt träningskort, passade på att träna först. Jag trodde att man bara fick frysa det 3 månader, men tydligen får man förlänga det om det skulle behövas. Jättebra tycker jag, man vet ju aldrig hur förlossning och allt går så det är bra att det kan annpassas lite.
Man kan ju självklart om man vill börja träna igen närsomhelst innan dessa tre månader om man kan, vill och har ork till det. Vi får se hur det blir för mig.

Ikväll är det styrelsemöte här i föreningen, är ju alltid möte en gång i månaden. Får väl se hur det blir med mitt engagemange där framöver, vad som hinns med.

Nu ska jag fortsätta enl listan;)

Puss och Kram

v 38

Publicerad 2009-08-12 18:49:11 i Allmänt

Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.

MVC

Publicerad 2009-08-12 18:42:21 i Allmänt

Idag började jag dagen med en stavgångspromenad vid Årstaviken. Kan säga att jag var glad att jag fick på mig skorna, det såg som sagt inte så lovande ut i går kväll.

Kl 14:00 hade vi tid hos barnmorskan. Rutinkontroll. Järnvärde, blodsocker och blodtryck var bra.
Eftersom jag hade så svullna anklar fick jag kissa på en sticka för att kolla så jag inte hade äggvita i urinen. Men det var ingenting, och mitt blodtryck är lågt och stabilt så då är det inget att oroas sig för. Annars kan ju svullnad, äggvita i urinen och högtblodtryck vara tecken på havandeskapsförgiftning, så det var skönt att det kunde uteslutas=)
Lillskrutten låg med huvudet ner denna gång oxå, nu har han hållt sig still i nästan 1vecka, hoppas han trivs där och vill ligga kvar.
Vi fick även en mall så vi kan skriva en förlossningsplan som ska ligga med i min journal. Lättar ju både för oss och barnmorskorna om de vet hur man tänker kring förlossningen, smärtlindring mm.

Fixardag..

Publicerad 2009-08-11 21:54:18 i Allmänt

Idag har vi verkligen haft en städdag här hemma. Tvättstugan var bokad mellan 08-13.Förutom tvättat har vi dammat, dammsugit, tvättat fönster och moppat golv. Så skönt att få allt rent och känna doften av rentvättat.

På kvällen har jag haft Johanna här på kräftskiva=) Eller en väldigt lugn skiva, men lite kräftor, sallad och loka ist för vitt vin och nubbe.  Men det var jättemysigt!!
Mina fötter är VERKLIGEN svullna idag, just nu spänner det i dom och mina tår ser ut som små prinskorvar. Jag ska gå och lägga mig i sängen nu med fötterna i högläge. Hoppas att jag får på mig mina skor imorgonbitti, hade tänkt ge mig ut på en morgonpromenad men för det krävs det ju ett par bra jogging eller promenadskor.  ( och att man får på sig dessa)

Förresten så har Tomas snickrat ihop spjälsängen...så nu står den där och väntar..=)

Ledig..

Publicerad 2009-08-10 19:24:56 i Allmänt

Wohooo, måndag och ingen tvång att gå till jobbet. Så skönt...
Idag har vi varit på stan och handlat lite. Bla annat lite reafynd på MQ, inte så mkt för mig dock men Tomas handlade desto mer. Sen  köpte vi 2 bodiesar och en liten mössa att ta med till BB,  och jag köpte ett amningslinne. Har börjat lägga fram lite saker så vi kan packa BB väskan, innan Tomas börjar jobba på onsdag ska den vara klar.
Nu på kvällen har vi varit på jobbet och tränat. Jag körde med lösa vikter och en lätt uppvärmning på crosstraniern.
Jag saknar fortfarande att få ta helt slut på mig när jag tränar, det var väldigt länge sedan...men men jag vet att det kommer,  detta är en begränsad tid och som jag sagt tidigare är jag lyckligt lottad som mår så bra som jag gör, det kunde definitivt ha varit värre. Kunde varit helt sängliggande.
Nu har vi ätit en god pasta och ska bara mysa i soffan resten av kvällen.

Mer sol..

Publicerad 2009-08-09 19:43:43 i Allmänt

Ännu en härlig dag i solen.Jag började faktiskt dagen med en skön stavgångspromend längt Årstaviken, var jättevarmt redan kl 08. Sen åkte jag  och Tomas till Långholmen. Vi har läst och njutit av termoskaffe och medhavd matsäck. Nu på kvällen har vi varit upp på Skinnarviksberget och tagit lite magkort =)


Känns så konstigt att förlossningen kan starta när som helst nu egentligen. Vet inte om jag känner mig förberedd, eller vet inte vad jag ska vara förberedd på. Det känns fortfarande så långt borta har inte haft några förkänningar alls,  fast det kanske är bra=)

Sol ge mig sol...

Publicerad 2009-08-08 19:12:18 i Allmänt

Åhh vad härligt att få njuta av några härliga stranddagar innan sommaren försvinner. Idag har vi varit med 2 kompisar på Rösjöbadet i Sollentuna. Numer har vi med oss en solstol till mig, då det är lite jobbigt att ligga platt på en handduk, men den stolen är jättelämplig och bra, lätt att fälla ihop och ta med kallas "gravidstolen".
Efter några härliga timmar på stranden åkte vi och inhandlade korv och bröd och körde till en mysig liten grillplats vid vattnet.


Tjockis på grillning=)

Imorgon blir också en mysdag i solen, känns som om det kan vara sista chansen att bada nu i år iaf utomhus.
Hoppas ni har haft det lika underbart som jag och ser till att njuta av solen och lagra vitaminer inför den mörkare årstid som kommer...

Cirkusunge..

Publicerad 2009-08-06 21:18:54 i Allmänt

Imorse hade vi ju tid på specialistmödravården för ultraljud. Barnmorskan som tog emot oss var jättegullig ( som de flesta barnmorskor är) och kände först för att lära känna bäbisen lite som hon sa.
När vi sedan tittade upp på ultraljudsskärmen och hon satte makapären mot magen så låg han minsann rättvänd igen=) Alltså huvudet neråt. Man såg ansiktet och händerna och fingrarna som var precis framför ansiktet. Han låg och putade lite med läpparna sa hon. Man såg hjärtat och att han träningsandades. Barnmorskan sa att han visade alla sundhetstecken han borde fast han inte behöver, kändes så mysigt att få se honom nu när han är en hel och fullstor bäbis. Man såg att han var rund i ansiktet=) Jag längtar så mkt efter att få träffa honom..
Nu gäller det bara att han ligger kvar sådär igen...Man får hoppas...

Vi har fått svar från veterinären ang Donkeys urinprov. Blod i urinen, mkt kristaller och mkt bakterier blev dommen. Så nu blir det dyrt specialfoder från veterinären i 6 veckor+ pencilin. Suck..vad man offrar för sina djur. Men ändå bra att det är något man kan åtgärda själv utan att behöva ta in honom till veterinären igen, då blir man ju verkligen ruinerad.
Hoppas att han blir bra nu, han är iaf pigg.

Vilken underbart skön kväll det har varit, jag tog en promenad runt Långholmen och det var fullt med folk som picknickade, grillade och tog härliga kvällsdopp. Vädret verkar hålla i sig över helgen så det ska verkligen njutas av både dag och natt.

Kramar...

v37

Publicerad 2009-08-05 19:47:38 i Allmänt

 

Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

Nu kan det vara bra att börja planera BB-väskan, saker som är bra att ha med till BB. Det är alltid skönt att ha den färdigpackad så har man en mindre sak att oroa sig för när det är dags att åka in!


Imorgon har vi tid på Specialistmödravården för ultraljud och samtal med läkare, kl 09 ska vi vara där. Rapport om det kommer imorgon
Sommaren verkar inte vara slut riktigt än, jag har precis gått en härlig promenad och det var verkligen varmt ute. När jag gick kändes det nästan som om magen skulle sprängas stundtals, han bökar och stökar där inne, vet inte om det är arm eller ben jag känner men något som åker upp och ner längst ena sidan hela tiden.

Nu ska jag snart titta på Förlossningskliniken på TV4 Fakta=)

Snälla kollegor

Publicerad 2009-08-04 20:57:21 i Allmänt

Idag fick jag en gullig liten mysdress av mina jobbkollegor, känns helt sjukt att dte snart är min sista dag. Imorgon är faktiskt min sista heldag. på tors kommer jag ju senare och fre helt ledig. underlig känsla, men visst ska det bli skönt, känner i huvudet att det ska bli skönt att fokusera på det som komma skall och kunna inhandla lite saker som man saknar.

Vår lilla Donk kisse är dålig igen så tomas måste åka in med honom imorgon igen...Känns som om jag inte riktigt orkar med ifall han blir dålig, tomas säger att jag måste fokusera på bebisen och det försöker jag göra, men jag får en stressklump i magen när han är dålig. Tycker att han har många år kvar att leva än, han är bara 5.
Och jag vill inte känna mig stressad vet att det inte är bra för lillen där inne...
Men han gör sig verkligen påmind iaf, magen bubblar och kokar mkt varje dag=)


Sista veckan..

Publicerad 2009-08-03 20:12:23 i Allmänt

Jaha nu är det nedräkning på riktigt. Måndagen redan över och min sista jobbvecka har börjat, och den blir ju lite kortare än vad det var tänkt från början. Semester på fredag och halva tors pga vändningsförsöket.
Jag har nyss varit ute och ätit en mysig måndagsmiddag med fina Johanna, tack vännen=) Vi har inte setts på länge men nu fick vi äntligen till en date.

Igå rkväll kollade jag och Tomas  på "Marley & Me" film med Owen Wilson och Jennifer Aniston,  inte vet jag om det är gravidhormoner eller om det här att man blir mer lättrörd när man får barn börjat tidigare, men jag grät och grät och grät, och tyckte det var det sorgligaste jag sätt på länge. Den var så fin på något sätt, och är man djurvän så kommer det en tår.

Nej nu ska jag göra mig en liten de cafe latte=)

Kram..

Helgaktiviteter..

Publicerad 2009-08-02 11:04:21 i Allmänt

Igår förmiddag åkte vi ut till Orminge och hämtade barnvagnen=) Vi fick alltså en första körprovtur på vägen hem. Men vi har ställt upp den på vinden så länge så att inte katterna ska börja med att bygga bo i den. Den är väldigt fin!

Sen kollade vi lite på pridetåget, för att sedan åka på bio. Vi kollade på " Sommaren med Göran" den var ganska rolig. Jag hade inga förväntningar men gillar ju faktiskt svensk film så den var bra!
På kvällen var vi på Sommarkrysset. vi kom dit kvart i åtta och hade jättetur och fick två platser på 5e bänk.
Salem al Fakir, Magnus Carlsson, och bröderna rongerdahl var några av de som var där. Sen tog vi färgan hem.
Var en väldigt skön kväll, ljumt och skönt.


Salem och programledarna Gynning & Berg

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela