Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Mellis

Publicerad 2012-11-30 13:12:14 i Allmänt

Sitter och mumsar på en "Mellanmålspåse" som jag fick igår på eventet. En lagom liten påse fylld med cashew, goji, rå kakao och mullbär. Skulle absolut kunna tänka mig att ha några sådana på lager att hälla över yoghurt eller bara mumsa som det är.
 

Nätverk

Publicerad 2012-11-29 20:57:22 i Allmänt

Ikväll har jag vart på en nätverksträff för tjejer på "Rosa Skrot". Ett nyöppnat gym alldeles nästgårds på Torkelknutssons. Såg via Facebook att det skulle vara ett event där för tjejer som älskar att träna. Det jag var på heter B.A.B.Y Shower. Skapare av allt är Malin Nylén ( gift med Mårten Nylén, Biggest looser tränare)
Hon vill skapa ett nätverk för tjejer att vi ska hjälpa och stötta varandra. Deras ledord eller motto är "True Yourself"
Med på träffen som Malins inspiratörer var kända bloggare och ansikten inom träning och hälsa.
Allt inleddes med en dansklass ala "FAME" med Magdalena Bibik, grym instruktör och en av inspiratörerna.
Det var så kul att dansa, har inte gjort det på jättelänge. Det bjöds på godsaker, dryck, och en varsin goodiebag. Innehållande bla ett par trosor från Björn Borg och ett träningslinne (skoj)
 

Tisdagslyx

Publicerad 2012-11-27 19:38:33 i Allmänt

En väldigt regnig dag. Jag och Agnes började med frukost, följt av träning på Sats. Agnes börjar vara på gränsen till för stor för dessa klasser nu då hon blir mer och mer mobil. Idag ställde hon sig nästan upp mot steppbrädan.
Men som jag sagt förut tycker jag att det är kul att ha med henne då hon oftast är  nöjd och glad. Sen efter dusch,mat och kaffe begav jag mig för en 70 minutersmassage. Köpte den för länge sedan och äntligen var det dags. Var en form av afrikansk blandat med svensk klassisk massage. Hela baksidan/framsidan och som avslutning en skön peeling av ansiktet. Härligt avkopplande minuter.
 
 
 
 

Fina Fisken

Publicerad 2012-11-26 17:57:47 i Allmänt

Att komma  perioder med totalt stiltje vad gäller mat, matlagnng är inte kul. Just nu skulle jag kunna ge vad som helst för att någon skulle sköta matlagnigen åt oss minst en vecka framöver. Kanske dags för en insprationskasse snart? Ikväll blev det iallafall en lite "roligare" fiskgratäng. Med lax, spenat och västerbottenost. Riktigt god.
 
Dagens träning blev spinning och Core. Svettigt och bra!
Vad har du gjort?
 
 
 
 
 
 

Hjärtat i halsgropen

Publicerad 2012-11-25 15:23:12 i Allmänt

Igår fick vi hjärtat i halsgropen. Gabriel försvann inne på Cleas Ohlson inne i Gallerian. Löningslördag och ett hav av människor. Jag hann verkligen känna ett uns av panik. Jag hann gå 2-3 varv och ropa, efter ett tag kom en kvinna fram till mg och frågade vad han hade på sig. Folk engagerade sig massor. Tomas gick över på BR som ligger alldeles bredvid och letatde där. Personalen på Cleas Ohlson ropade ut i högtalaren.De ringde till vakterna men de sa då att de inte hittatt någon liten kille. Efter en stund kom en dam till mig och sa att de stod en liten kille nere i infodisken bredvid en vakt. Det var HAN!!:)
De hela tog kanske 10-15 minuter. Men paniken han sprida sig och hjärnan gick verkligen igång på allt som kunde ha hänt.
Efteråt va jag ganska darrig och ville bara åka hem. Men vi gick och kollade lite på NKs julskyltning.
 
 
På kvällen hade jag biodejt med Petra. Vi såg "call girl". Väldigt bra. Grym scenografi och skådespeleri. Hade lite Lilja Forever känsla efteråt. Intressant att den har en del verkligshetförankning även om det är osäkert på hur. Men helt klart väldigt sevärd.

Fredagsmysa

Publicerad 2012-11-23 17:44:02 i

Jag och Agnes har varit och tränat. Pappan är ledig. Vi har handlat. Pizzan i ugnen och popcorn i påsen. Nu tar vi familjehelg!

Till stor och till liten.

Publicerad 2012-11-21 19:51:19 i Allmänt

Agnes äter mer och mer mat och till efterrätt blir det lite fruktpureer. Ofta plommon för att hålla magen igång. Idag fick hon nästan samma smoothie som jag tog av lite till henne innan jag hade i kesella. Hallon, mango och banan. Hu så hon rös i början, först är det kallt och sen blir det väl lite surt. Men en liten skål slank ner iaf.
 
 

ME & I

Publicerad 2012-11-20 20:48:01 i Allmänt

Nu har de fina kläderna kommit till mina älskade ungar från ME&I. Hade ju ett sådant klädparty förra onsdagen. De finns så mycket fint och jag hade svårt att bestämma mig mendet blev detta. Till Agnes: tights med tillhörande klänning och de supergulliga haremsbyxorna med ett äpple på rumpan. Har beställt lite större storlek så att hon kan ha det ett tag. Superbra mudd på haremsbyxorna, super att stoppa ner i stövlar.
 
Till Gabbe blev det 2 tröjor. En med bilar och en med brannbilar:) Han fick välja själv faktiskt.
 

Tisdag

Publicerad 2012-11-20 12:58:51 i Allmänt

Så var det tisdag igen, tiden går så fort att jag blir rädd. Herregud, den bara rusar fram.
Igår kände jag mig så konstig, hade träninsgvärk i hela kroppen samtidigt som jag var väldigt trött då Agnes sovit dåligt och vaknat ca 1 ggr i timmen natten innan. De tillsammans gjorde att jag kände mig lite sjuk nästan och antagligen gick jag och spännde mig eller nåt för på eftermmiddagen/kvällen fick jag såå ont i huvudet ( något jag  väldigt sällan har) Jag försökte ignorera det och dessutom hade vi finfrämande iform av mina luciakompisar Emma och Johanna! Vi åt middag tillsammans och kunde väl prata en del trots en 7 månaders en 3 åring och en 1,5åring:)
Men idag mår jag toppen igen. Det dunkade i huvudet när jag gick och la mig, men fick sova bra.
Jag och Agnes har varit och tränat och sen ätit lunch. Nu väntar skön stund i soffan innan det är dags att hämta storebror.
 
 
Agnes flirtar med grannen på träningen.

Skön Söndag

Publicerad 2012-11-18 21:23:02 i Allmänt

En skön och bra söndag med en del vettig gjort. Har tränat ett skönt Shapepass, varit på Ica Maxi med familjen och storhandlat lite, gjort goda hälsopannkakor och nu tvättar vi.
I pannkakorna hade jag dinkel och kokosmjöl. Konsistensen blir lite grövre och mycket godare tycker jag. Både Tomas och Gabriel åt också och gillade de. Blir mer matigt och mättande. Till blev det milda visp och vaniljkesella. Gött.
 
 
Numer badar mina små korvar nästan alltid tiillsammans. Agnes avgudar Gabriel och garvar åt nästan allt han gör.
 
 

Tjuvstart

Publicerad 2012-11-17 18:43:24 i Allmänt

Gabriel har tjatat ganska länge att han vill göra pepparkakhus. Så idag när Tomas var ledig har de sysselsatt sig med det en stor del av dagen. Vi tog också upp jullådan och har dekorerat lite smått...Lite tidigt, jag vet men det är ju ändå nu det är som roligast:)
 
Jag har flytt fältet och varit hos Julia på en fika. Mysigt! Härligt att ha vänner att inspireras av.
 
 
Önskar er alla en trevlig lördagkväll!!!

Hemmaträning

Publicerad 2012-11-15 14:33:00 i Allmänt

Ja svårt är det inte att få till träningen. Idag "tog" jag 20 minuter här hemma så var det klart. Skrev upp 6 olika övningar hur många ggr och hur många reps. Använde sen bara kroppen, och vårt bord att göra dips på.
 
Inget krångel alls:) Tränat och klart.
 
 
 

Förberedelse

Publicerad 2012-11-14 13:29:26 i Allmänt

 
Håller på att fixa i ordning här hemma. I kväll kl 19:00 ska jag "Klädparty" för ME & I. Träffade en säljare därifrån på "Underbara Barnmässan". Det ska bli skoj och är lite nervöst också. Jag är värdinna och håller med fika och mys samtidigt som vi får titta på fina barn och vuxenkläder. Såklart bjuder jag på hälsobollar och en liten annan grej där jag invigt mitt nyköpta lakritspulver. Ska bli spännande att se vad de andra tycker om de...
 

Gröna döden

Publicerad 2012-11-12 19:45:16 i Allmänt

 
När jag var liten hade vi en läsk vi gjorde  kolsyramaskinen som kallades för "gröna döden"
Idag drack jag en läskig fast mycket hälsosamare grön död. Smoothie på färsk bladspenat, banan, ingefära äppeljucie och saften från 1 apelsin.
 
Att jag är intresserad av hälsa och välmående vet ju de flesta och just nu har jag en riktig smoothie period. Gillar att variera. Smoothie kan man äta som dagens alla mål och de är oftast riktga vitaminbomber eftersom man proppar i en del olika frukt&grönt. 
 
 
 

Kalas

Publicerad 2012-11-11 20:30:33 i Allmänt

I dag har vi vart på 3årskalas. Gabriel var i himlen. Massa leksaker, tårta, fiskdamm och roliga kompisar. Härligt!
 
 
 
Speedad Gabbe i badet tillsammans med lillasyster linslus fick avsluta kvällen.
 
 

Fredag

Publicerad 2012-11-09 15:16:59 i Allmänt

Nu är den här. Veckans bästa dag. Spelar ingen roll om man alltid är ledig så är det något särskilt med fredagar.
Jag och Agnes har varit på StrongMama träning, handlat lite och förbereder nu inför kvällen. Vi ska nämligen ha barnvakt till barnen. Tomas jobbar och jag ska iväg och äta med mina kollegor. Det är Gabriels gamla dagisfröken som ska barnvakta. Känns jättebra och tryggt. Hon känner Gabriel väl och älskar verklgen barn.
 
Bra start på dagen fick jag och gjorde sen en god smoothie med jordgubbar, banan, naturell yoghurt, kesella och cocosa ( Cocosfett för en mild cocossmak)
 
 
 

Mässan

Publicerad 2012-11-08 17:58:55 i Allmänt

Idag har jag och Tomas haft en heldag på Älvsjömässan. För mig var prio ett att få gå på Hälsomässan. Vi löste kombibiljett för att också kolla in "Mitt kök". Tur var det för jag måste säga att hälsomässan var lite av en besvikelse för mig i år. Nästan ingenting som intresserade mig. Därifrån fick jag med mig en prenumeration på Topphälsa med bra premier. Sen entrade vi Matmässhallen och där blev det kalas. Tomas köpte ganska många dryckesbiljetter då det visade sig vara nästan mer vin än mat. Men roligt och festligt kändes det. Fick med oss mycket goodiebags med olivolja, kex, oliver och ostar. Agnes var med oss hela dagen och trivdes bra med att titta på massor med folk. Testade bla Soda Streams nyheter med små kapslar, drack gott kaffe, smakade lakrits, fin choklad, goda ostar, korvar. Ja det var och kändes som en mycket trevlig mässa. Rekommenderas!
 

En vanlig tisdag

Publicerad 2012-11-06 18:53:02 i Allmänt

En väldigt vanlig tisdag har det varit!
Jag fick i lugn och ro bege mig på ett jättebra Shapepass. Bara egen kroppsvikt och hantlar. En riktig genomkörare. Funktionell träning de jag brinner för, stora utfall, balans och mycket bålstabilitet.
En frisk och skön promenad fick vi också påväg hem från dagis. Så där härligt friskt, kyligt med en fin skymmande blå himmel. Hösten när den är som bäst !
 
Gabriel bestämde middag så det blev spagetti och köttfärssås. Tror han har en rejäl tillväxt period nu eller nåt för han äter riktgt mycket mat. Han är påväg att bli en stor kille!
 
 
Trevlig tisdag!!

Inga ursäkter

Publicerad 2012-11-05 19:33:41 i

Nej det finns inga dåliga ursäkter! Imorse efter att ha lämnat Gabriel åkte jag och Agnes för att träna! När jag kom dit upptäckte jag att jag åkt utan ryggsäcken ( innehållande skor, leksaker till Agnes och vattenflaska bl.a.) Latsidan ekade i huvudet att åka hem, strunta i det. Men nej den vettiga sidan försökte lösa läget. Utan skor är ju inte toppen att träna men EN gång gör inget. Agnes fick leka med min jacka och vante. Ja det gick ju det med!

Ibland när det tar emot att träna ( vilket det gör för mig med) kan man lätt komma med alla möjliga olika ursäkter för sig själv. Den ända man lurar är sig själv. Visst finns det tillfällen när man inte ska träna och ibland går planen i krasch. MEN ofta går det att ordna om man vill. Att det inte finns tid är den sämsta ursäkt som finns. Det gäller att hitta tillfällen. Något jag lärt mig på utbildning och på jobbet är
" Den som inte avsätter tid för träning får för eller senare avsätta tid för sjukdom"

Tänkvärt!
Ni vet likväl som jag att det självklart finns dåliga gener och sjukdomar som inte kan påverkas, MEN många kan!

Barnmat

Publicerad 2012-11-04 17:56:58 i Allmänt

Jag gillar variation och tycker att det är super att man kan köpa bra barnmat på burk. Snabbt, smidigt och en räddare i nöden. Gillar också att göra egen barnmat, framför allt blir man ju jäkligt glad när den är omtyckt och det är inte alls krångligt eller svårt. Agnes tycker bättre om hemmaten än vad Gabriiel gjorde ( eller så har jag blivit bättre barnmatskock) och visst smakar de hemgjorda bättre än ganska många av de köpta.

Idag gjorde jag potatis, sötpotatis och lax. Koka, mxa och i med lite dill och olja. Klart!

 

 
 
I går var jag och barnen på vattenmuseet Aquaria.En lagom lördagsutflykt. Det var ett väldigt litet ställe tycker jag. Vi var klara på 20 minuter. Det som fanns var fint och barnvänligt men hade ändå väntat mig lite mer.
 
 
Ett väldigt mysigt och fint cafe fanns där i slutet med utsikt över vattnet, granne med Gröna Lund. Gabbe festade med Pannkakor där. Jag känner mg ganska mör nu och längtar efter att Tomas ska bli ledig imorgonbitti.
 
Trevlig söndag på er!

Lagt en pizza??

Publicerad 2012-11-02 21:12:41 i Allmänt

 
Kanske nte världens mest smickrande bild. Men det är ju fredag och då håller vi oss till fredagsmys traditionen. Gabriel har verkligen anammat detta, för honom ska det vara lite popcorn till fredagsmys. Det tycker jag är ok. Han sitter under filten med en lten popcornskål och är så söt. Fredagsmaten blev som ni ser på bilden Pizza och en god sallad till. 
 
Förutom att ha lagat mat så har jag och Agnes varit och tränat. Underbart! Har fått till träning 3 ggr denna vecka ( vilket var målet)  vilket känns bra och lagom då jag var sjuk innan. Nu känner jag mig sådär härligt träningssugen igen och vill göra ett träningsupplägg, känna skakande och uttömda muskler, känna svetten forsa och njuta av endorfinkicken!!
Nästa helg är det hälsomässan i Älvsjö!! KUL!!
 
 

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela