Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

14 gram russin

Publicerad 2010-10-31 16:57:31 i Allmänt

Tips till skötväskan.

Jag gillar Småfolks små söta russinförpackningar. Perfekt för de små att sitta och pilla med i vagnen. Bra storlek.

Vintertid

Publicerad 2010-10-31 15:43:30 i Allmänt

Nu är det vintertid, entimme extra. Det känns, tycker denna dag varit väldigt låång. Vi skulle haft Sara med familj över på våfflor och kaffe men de hade magsjuka så det blev inget av den dejten. Vi åt våfflor själva ist. Jordgubbar och kiwi till mmm.

Nu är vi nyss hemkomna från en bra stund i lekparken. Gabbe har gungat, åkt rutchkana minst 20 ggr, grävt i sandlåda och ätit sand.



Trevlig söndagkväll. Här känns det som om det blir tändaljus och Beckfilm!

Bra dag

Publicerad 2010-10-30 20:57:02 i Allmänt

Idag har det varit en mycket bra dag. Sats har att man får ge bort 7st träningstillfällen till en kompis
( Så passa på ni som inte tränar där, prova) Jag gav bort ett till en kompis, vi tränade Cykelpuls 45 min.
Alltid bra att träna med pulsband/klocka man lär sig veta veta hur det ska "kännas" i kroppen vid en viss intensitet.

Sen gcik vi och åt lunch på Blueberry!! Mmmm
Jag har även haft bra shoppinglycka idag. Ny överdragströja, nytt träningslinne och bäst av allt nya löparskor. Hu det har hängt över mig ett tag att jag måste köpa nya,  men det är lite jobbigt. Var iaf på löplabbet och provade (rekomenderar det till er som vill ha bra hjälp) Där kollar det av foten, hur den är uppbyggd och vart man lägger belastningen. Sen blir man filmad och får titta på sig själv när man springer på löpband.
Skorna kändes grymt bra. Mycket stöd på insidan då jag pronerar ganska mycket. Vilket är vanligt.

Visdomsord

Publicerad 2010-10-29 18:28:33 i Allmänt



Inleder helgen med lite fina visdomsord. Jag har fått några sådana här böcker av min mamma. Ibland tittar jag i de och även om man ibland kan spy på överkloka människor så tycker jag att det finns en mening med många visdomsord.
Ett som jag gillar och som hjälper än att tro mer på sig själv är

"Om vi tror att vi kan-så kan vinOm vi tror att vi inte kan får vi rätt"

Idag har jag handlat en del av min födelsedagspresent från Tomas. 2 finfina armband.

Sommarbär

Publicerad 2010-10-28 09:56:28 i Allmänt

Idag blev det frukost med sommartouch. Havre&Quinoa gröt med jordgubbar.



Ledig förmiddag idag. Gabriel är på dagis och vi dricker kaffe o kollar nyhetsmorgon.  Sen blir det lunchträning på Sats Södra station. Trevlig torsdag!

Yes

Publicerad 2010-10-27 18:22:09 i Allmänt

Jippi jag klarade SAFEs tenta. Detta tog inga 2 veckor inte, fick brev hem idag. Nu är jag halvvägs igenom min licens. Den andra biten är den praktiska då jag ska filma när jag instruerar en klass. Det har jag ett år på mig att göra så det känns som om det dröjer innan jag kommer skicka in den. Vill ju ha ett instruktörsjobb först.

Imorgon är det shapeklass igen! Kör hårt på det nu. hela tiden går jag igen och kollar hur de lägger upp klassen, vad de säger och hur det går til väga. Alla är ju så olika och det tycker jag är viktigt. Jag kan aldrig bli som någon annan jag kan bara bli mitt bästa jag.


Pustar ut..

Publicerad 2010-10-26 15:42:08 i Allmänt

Idag är jag verkligen trött. Det märks att det varit intensivt ett tag nu och nu när instruktörsutbildning+tenta och föreläsningen på jobbet igår är över har luften gått ur mig. Men det känns skönt, utmattning på ett bra sätt.

Idag har vi varit och hälsat på Malin & Hugo. Alldeles för länge sedan vi sågs. Underbart väder fick vi!


Här sitter de och leker i sandlådan.

Nu ska vi ta en kopp kaffe i soffan, sen matlagning och efter det ska jag på en Shapeklass. Det blir prio nu inför audition. Mycket teknik och styrka som behöver rättas till och stärkas upp.

Grattis till mig!

Publicerad 2010-10-25 21:49:48 i Allmänt

Ett år klokare ett år smartare. Hurra för mig som fyller 29 ida:)

Tack alla som hört av sig

Jag har haft en superdag! Jobbat 12-21, hållt en pulsföreläsning och ett inspirationspass. Är nöjd med mig själv, en skön och bra känsla.

När jag kom hem nu var det ljus tänt i lägenheten och Tomas hade köpt sushi och ställt fram ett till paket till mig ( fick ett i morse) Gulligt!!

Imorgon har jag äntligen en ledig dag!! Blir lite häng med Malin & Hugo det var alldeles för länge sedan.

KRAM

Just nu..

Publicerad 2010-10-24 16:11:25 i Allmänt

Far & son sitter i soffan och borrar tillsammans. Gabriel är väldigt pappig nu när Tomas är föräldraledig. Ibland duger bara Pappi.




Tentan är nu skriven och jag kan pusta ut lite. Svårt att säga hur det gick, hoppas såklart att jag klarar de. Har ändå en positiv känsla så det är bara att hålla tummarna.

Nu ska vi åka på en söndagsutflykt till Ica Maxi. Mysigt!

Måånga benböj..

Publicerad 2010-10-22 22:01:36 i Allmänt

Idag har jag gjort månnga benböj kan jag lova. 
Idag har vi byggt en uppvärming, rörlighetsdel och fått börja öva på själv styrkedelen. Just nu sitter jag och försöka plugga lite anatomi men det bara snurrar i skallen. Jag  har lärt sig massa nya saker det är så utvecklande. Massa saker att tänka på? Vad förmedlar jag ? Hur ? På vilket sätt?

Imorgon är sista dagen. Sen har vi redskap till att börja instruera.

Innan tentan på söndag ska jag vila hjärnan och imorgonkväll gå på 30årsfest.

Vi hörs på söndag!!

I gång

Publicerad 2010-10-21 20:30:11 i Allmänt

Ja nu är jag igång. Första dagen av instrutörsutbildningen är avslutad. Rebecca som är en av mina favorit instruktörer på Sats är även lärare för SAFE så det är hon som har oss nu i fyra dagar. Skoj.

Idag har vi jobbat med musik. Musikens betydelse i en klass.
Vi har jobbat med att instruera verbalt och hela tiden ligga steget före. vad kommer nu? Hur förmedlar jag de?
Mycket att tänka på men kul.

Det känns väldigt rätt. Känns som detta är något bra. Jag ska ge allt nu och gå in med instälningen att jag kan det här. Att jag är bra. Ibland måste man intala sig själv saker och gör man det tillräckligt mycket så tror man till slut på sig själv.

Eller hur?

Lite loft..

Publicerad 2010-10-19 21:11:43 i Allmänt

Oki då här kommer lite bilder på loftet fastän det inte är klart. Såhär såg det ut igår. Just nu håller Tomas på och målar. Blir panelvax som en slag bets så man ser trästrukturen under. Blir fiiint.



Jag och Donk agerar fotomodell!

Ny vecka- Nytt schema!

Publicerad 2010-10-18 11:41:20 i Allmänt

Ny vecka igen och nu märks det verkligen att det är höst!  Den här veckan är det instruktörsutbildning för mig. Känns väldigt spännande.

Planeringen för veckan ser ut som såhär

Måndag: Träning ( löpning 6km) Jobb 14-21

Tisdag: Ledig. Studiebesök på nytt dagis. Plugga teori. Handla.

Onsdag. Jobb 06:30-15:00. kör

Tors: Instruktörsutbildning

Fredag: Instruktörsutbildning

Lördag: Instruktörsutbildning. 30 års fest!

Söndag: TENTA!!

Inte lönt att lägga in mer träning. Mer än tillräckligt med 3 heldagar efter varandra. Antar att jag kommer vara rätt mör i kroppen efter det.

Jag har försökt lägga upp pluggandet på ett sätt som passar mig. Började läsa lite för flera veckor sedan med hopp om att något ska sätta sig. Jag är ingen sista minuten nisse, då går inget in. Brukar läsa på pendeltåget, det är iaf 40 min om dagen.

Helgen

Publicerad 2010-10-17 12:44:10 i Allmänt


Försöker lägga upp lite bilder men min dator är så grymt seg så det får vänta!

Nu har vi ett loft i vardagsrummet! Bilder kommer sen. Lite små jobb kvar, men i det stora hela klart.

Vädret i helgen har ju verkligen varit underbart. Sol och friskt. Igår åkte jag tidigare till jobbet för att hinna träna där innan jag skulle öppna. Idag har jag och Gabriel varit ute på en solskenspromenad för att hålla oss borta hemifrån när de snickrats härhemma.

Efter träningen igårmorse hade ag med mig gröt och åt fukost på jobbet.

Fredagsmys och loftbygge...

Publicerad 2010-10-15 18:08:10 i Allmänt

Ledig fredag idag. Skönt. Jag, mamma och Gabriel har varit på stan för att hålla oss borta hemmifrån när gubbarna bygger loft.

De är på god väg nu. Vi har en stomme och ett golv. Helt plötsligt har vi 2 våningar i vardagsrummet:)

Gabriel har ingen bra vecka. Febertopp i måndags igen. Ont i halsen och prickar på hela kroppen. Stackarn. Han har blivit VÄLDIGT pappig så Tomas kan knappt göra någonting. Han är som ett plåster.
Så fort han ser mig vinkar han. Tycker väl att jag ska gå hela tiden...

Nu är pappa och handlar och vi ska äta god fredagsmiddag och titta på tv.


Kram

God frukt

Publicerad 2010-10-13 20:06:00 i Allmänt



När mamma och pappa kom hit hade de med sig en hink med äpplen från äppelträden där hemma. Idag har mamma använt några och bakat äppelkaka. Mer på fruktfatet är satsumas, de är riktigt goda nu. Härligt småsura:)   Jag varierar mig med att äta frukten bara som den är eller göra smoothie, fruktsallad eller varför inte wooka. Såg ett recept på wookade äpplen idag, det ska jag prova!

Hoppas ni smaskar i er massor med  vitaminer och fibrer !

Snart

Publicerad 2010-10-12 19:38:37 i Allmänt

Jippi. Idag landade mitt schema för instruktörsutbildningens praktiska del. Tre välfyllda dagar. Stod på lappen att det skulle bli fysiskt kvävande och vi manades att at med STORA mellanmål och mycket mat. Of course!!



Idag har jag suttit och pluggat muskler, abbduktion, flextion mm. Vill så gärna klara tentan som ska skrivas sen på söndagen. Ska försöka ta lite varje dag nu så att det sätter sig.
I bland blir det inte som man tänkt sig. Efter att ha fåtten rejäl smäll och uppvaknande i torsdags känner jag en stark revanchlust och en sak är säkert. Det som inte dödar härdar.
Jag hoppas ni håller tummarna för mig att jag klarar detta nu. Ett av mina mål är att jag ska instruera någonstans efter jul:)

Variera köttfärssåsen...

Publicerad 2010-10-10 20:50:21 i Allmänt

Spagetti och köttfärssås är något som de flesta äter och som barn tycker mycket om. Man kan variera det mycket och blanda ner olika grönsaker för att få sig mer vitaminer och mineraler. Idag tog jag en liten kylskåpsrensning och hade i gullök, purjolök, vitlök och rivna morötter.

Sen köttfärs lite kryddor och en skvätt matlagningsgrädde eller krossade tomater.
Smaklig spis...




Fin hösthelg

Publicerad 2010-10-10 10:01:31 i Allmänt

Igår morse packade jag med frukost och tog en morgonpromenad till jobbet i Enskede. Blev en lagom innan frukost prommis på 1h.

Efter jobbdagen var vi på kalas hos Gabriels kusiner som har och ska fylla år. Vi fick god lasange och sallad.

Nu ska jag strax iväg på spinning 30min och core 30 min. Väldigt bra träningskombination.

Hoppas ni får en bra dag 10-10-10!!!



Lunch-filminspelning- middag

Publicerad 2010-10-08 20:25:39 i Allmänt

Vissa dagar lyxar man till det extra mycket. Det gjorde vi idag. Lunchmacka i gallerian och kvällssushi framför tvn.



Ni vet välatt det är storfrämande i Storstan. Hollywoodkändisar. Idag var St paulsgatan avstängd och man fick inte komma förbi. Vilken inspelning det var fick de inte säga. Men det vet vi ju redan. Millenium.

Vi såg tyvärr intr Mr Daniel Craig. Men en journalist som stod med världens största objektiv kanske gjorde det...

Dålig

Publicerad 2010-10-07 17:19:30 i Allmänt

Sorry för dålig uppdatering... Tiden räcker inte till för mig ibland. Onsdagar och Torsdagar är fulltäcknade och det finns inte mycket tid till annat än jobb.

Idag när jag vaknade var jag otroligt trött och tyvärr har min dag varit ganska tung. Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig och då gäller det att resa sig igen och funderar ut meningen.  Tillslut ska man väl hitta rätt väg och allt som händer hjälper än dit hoppas jag:)


Pepptips mottages gärna i denna stund...

Sjukling

Publicerad 2010-10-05 16:27:13 i Allmänt

Så var det sjukstuga här hemma igen.Gabriel har 39 graders feber. Han har bara varit 3 veckor på dagis och redan 2 sjuktillfällen. Vi har varit väldigt skonade och första året har han knappt varit sjuk alls men nu börjar det. Dagis= baciller!

Samtidigt sk de ju vara sjuka för att bygga upp sitt immunförsvar så bara han inte lider så vet vi att det är något som vi ska igenom.

Stackars skrutt sitter i soffan med sin nya SOS barnbyar hund



Jag har varit på en intrevju idag för att se om jag skulle passa som Hälsorådgivare. Spännande. Efteråt var jag på Sats Hötorget och tränade Kinesis. Ni vet samma som förra veckan. Väldigt bra träning. Tidseffektivt, det gillar jag. :)

Måndag

Publicerad 2010-10-04 12:30:33 i Allmänt

Så var det måndag igen och start på en ny vecka.  Efter att ha lämnat Gabriel på dagis gav jag mig ut på en springrunda. Första rundan sedan tjejmilen. Det kändes, var jobbigt men samtidigt så härlig känsla efteråt. Hösten och våren är nog de bästa årstiderna för jogging. Sprang ca 7 km.

Nu har jag ätit grillad kyckling och ska snart bege mig iväg till jobbet. Hörs snart..
Kram

Vacker Sälenhelg!

Publicerad 2010-10-03 20:29:48 i Allmänt

Nu är vi tillbaka i Stockholm efter en vacker hösthelg i Sälen. En av mina Markaryd och Bjärnumkompisar var det som gifte sig. Jag Tomas och Gabriel åkte tillsammans med Sara och Lova.



Här är stugan där vi bodde. Den lillla forsen rann precis utanför altanen. Det porlade härligt när man öppnade dörren. ( På bilden längst till vänster)


Gabriel och Lova har umgåtts och lekt hela helgen! I fredagskväll när vi kom fram var de som 2 duracellkaniner.


Fjällkyrkan där vigseln ägde rum.





Det var verkligen en fin helg på många sätt. Maten på festen var så god. Barnen hade också en egen meny. Vi vuxna fick Kantarell och löjromstoast till förätt, barnen: Ost & skinktoast med gurk o morotsstavar.
Huvudrätt: Reninnanlår med potatiskaka och murklor med rödvinssky. Barnen: Köttbullar, kokt potatis rårörda lingon och gräddsås. Efterrätten var lika för alla. Denna fantastiska bröllopstårta!


Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela