Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Juldag

Publicerad 2013-12-25 20:23:28 i Allmänt

Så nu har det varit julafton.  364 dagar kvar till nästa gång. Juldagen är minst lika fin, traditionen bjuder julbord här hos mina föräldrar. Hela dagen har vi fixat med mat och ätit mat. Jag gjorde ett fräscht inslag på julbordet med grönkål, apelsin och granatäpple. 

Tydligen hade vi alla varit snälla för vi fick så många fina saker allihopa. Det största och härligaste var nog ändå en 2 veckors resa till Vietnam 12-27 nov, tillsammans med mamma, pappa min bror+flickvän. 
Nu återstår bara att fixa semester då..😁
Hoppas ni alla haft en fin jul. 


Juldagens matfestligheter! 

Dan före dan

Publicerad 2013-12-23 16:38:28 i Allmänt

23 december. En dag jag gillar. I all hysteri och allt sista minuten fix finns något mysigt och trevligt.
Sedan vi kom upp har min rygg gjort skitont helt enkelt, idag känns det äntligen lite bättre och jag kan hjälpa till att städa och dona. 
Nu ska Gabriel och Tomas göra i ordning pepparkakshuset medans jag städar och kommer 2 steg fram och ett tillbaka som det kan vara med Agnes i hasorna. 
Hon har hunnit tömma en kökslåda, hälla ut ett paket med tandpetare och en förpackning tops. 



Sista rycket

Publicerad 2013-12-17 14:51:12 i Allmänt

2 dagar kvar innan lite julledigt. Gabriel kryssar i rutor nu för att se hur många dagar det är kvar innan vi åker upp till mormor och morfar. 

Idag hade jag en tid på Naprapathögskolans klinik. Har under hösten känt av ländryggen på vänster sida, och nu på slutet har det börjat hugga till mer och jag känner mig "störd" i vardagslivet. 
Hon undersökte mig och kollade av, jag är tydligen lite irriterad i diskarna samt att hon ( precis som jag) trodde att det hade blivit en ond spiral av oergonomiska lyft. Hon tryckte och behandlade lite så just nu är det ömt och gör ännu ondare. Har en återbesökstid i januari. 
Jag har varit där en gång förut och det är väldigt bra och prisvärt. 200 kr för 45 minuter. Studenterna är väldigt noggranna och duktiga. 

Sen blev det lite träning och en långpromenad genom stan. 
Nu har jag sista timmen innan barnen är hemma bara suttit i soffan och läst!! 
Tillsammans med boken har jag avnjutit kaffe och en proteinpepparkaksbar dagen till ära. 


Lucia

Publicerad 2013-12-14 18:37:25 i Allmänt

Vilken fin och mysig luciadag det var igår. Det ända jag kan klaga på är vädret som inte skapar så mycket julkänsla.
Mamma och pappa var här och med oss hela dagen. 
På Agnes avdelning var det sånger i en ring ( inget luciatåg) och sedan kaffe och lussekatter som barnen själva har gjort. 
Gabriel ville vara med där så han fick komma lite senare till sin avd.
Sedan lämnade vi barnen för lite julhandel och lunch. På eftermiddagen var det Gabriels avdelning som hade så fint uppträdande. Gabriel var så himla söt i sin pepparkakshatt och dress. 
Sedan var det mingel och kaffe även där. 

Jag har ingen bra bild på bara Gabriel i hatten. Dessa bilder är från förmiddagen  hos Agnes. 

Pepparkakebak

Publicerad 2013-12-08 13:44:39 i Allmänt

Så fick vi äntligen till lite pepparkakebak. Trots att det är väldigt mysigt behöver man samla en del energi innan då det kladdas och slabbas en del. Nu blev det så att jag och Gabriel kunde fixa i lugn och ro medan Agnes sov. Det kändes skönt. Då fick vi lite kvalitetstid. När hon vaknade visade hon inget superintresse för degen ändå. 
Trevlig andra advent. 




På rätt väg

Publicerad 2013-12-05 11:40:42 i Allmänt

Det snöar i Stockholm idag. Just nu mest blött, men hoppas det stannar och lyser upp vardagen lite. 

Nu är jag påväg till jobbet. En skön jobbdag väntar med möten och samtal. Tycker om torsdagar, snart fredag då dessutom. 
Igår hade jag ingen toppendag. Mådde illa och kände mig konstig. Sista timmen var min friskvårdstimme men jag valde att åka hem ist och vila mig. 
Somnade sedan i soffan kl 21. Så ordentlig sömn gjorde susen denna gång. Imorse var det dagislämning och träning. Vilket kändes bra. 
I trappan på träningscentret hänger denna...

Något att ta åt sig av. Jag är på rätt väg, påväg mot bättre ork, starkare kropp och massor med må bra hormoner. 
Trevlig torsdag! 

Tisdag (igen!)

Publicerad 2013-12-03 10:51:39 i Allmänt

Tisdag. Igen. December är här och vi försöker pynta upp vår lägenhet lite. Tyvärr är det svårt just nu då vi håller på med fönsterbyte i föreningen och har olika människor som kommer och går i lägenheten för målning, slipning etc. Fönstren är lite av fokus för lyktor och pyssel tycker jag, och just nu kan så gott som ingenting vara där. Men till lucia är det klart iaf. Då får vi pynta extra mycket:) 

Nu har jag precis varit och förlängt mitt träningskort på Nordic Wellnes. Valde att förlänga för att det kändes ok ett tag till och ffa är det billigt. Passade då på att träna där i deras anläggning på Odenplan. Stor och fin. Finns allt man behöver. De har ett stort utrymme för "egen" träning med gummiband, kettelbells, bollar och mattor. Där gillar jag att vara. T o m plats att köra utfallsgång fram och tillbaka. Lovely. 
Idag blev det dessutom en del träning på bollen. 


Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela