Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Fina dagar

Publicerad 2012-12-28 18:31:53 i

Vi har fina dagar här uppe. Idag har solen lyst på oss och jag och Gabriel tog oss en sparktur.

Tyvärr har Tomas fått åka fram och tillbaka till Sthlm då vi haft inbrott i vår förening 3 kvällar i rad. En snäll granne ringde och talade om att vårt förråd var uppbrutet så vi kände att det var bäst att åka hem och kolla läget. De hade tagit dopskedar från Agnes och Gabriel :( samt en jacka. Inget mer som tur var. Nu har Tomas säkrat upp så vi hoppas att se inte ska ske mer. Föreningen har såklart också vidtagit vissa åtgärder.
Men så himla iskallt att ge sig på samma ställe flera kvällar i rad, inte heller skrämmer de visst att vi bor 50m från en polisstation.

Återkommer med bilder häruppifrån snart....

God jul

Publicerad 2012-12-24 13:04:02 i

God jul alla mina läsare! Det har varit stiltje i bloggen några dagar. Jag tog lite jullov. Här uppe är det hysteriskt, mysigt på samma gång. Jag är tillbaka som vanligt efter helgen!! God Jul och ta hand om varandra!!!

Sjuk..

Publicerad 2012-12-19 21:05:27 i Allmänt

Jaha, jag har varit så himla imponerad av att Gabriel varit frisk hela hösten. Inte en gnutta feber el liknande. MEN när det bara var 2 dagar kvar på förskolan för denna termin kom det. När han somnat igår kväll låg han och gnydde och yrade, han var het och hade frossa. Feber. Så när jag gått och lagt mig så spyr han ner Tomas säng:) Härligt...
Mamma kom till undsättning och tog Agnes ( som gallskrek) så det blev till att sanera. Stackars liten han såg så klen ut. Men sen somnade han gott om och sov hela natten, och idag har han bara blivt bättre och bättre,feberfri ikväll och inget mer vomerande.
Hoppas att det gick lika fort som det kom.
 
Så idag har jag hängt i soffan mest hela dagen med dessa troll.
 
 
Agnes bjöd på fina dansmoves i duschen.
 
 
 

Fikapaus

Publicerad 2012-12-18 19:20:26 i

Min kära mor är här för att julshoppa och idag har vi tagit en tur på stan. Hittade julklappar och det känns skönt att vara nästan klar och dessutom flyr vi fältet och åker från storstan på torsdag innan den värsta trängseln.
God kaffepaus idag på "Gunnarssons konditori"

Tredje advent

Publicerad 2012-12-16 20:34:22 i Allmänt

Idag har vi haft en mysig och julig söndag.
 
Inledde med ett Crosstraningpass på Sats. Skönt. Jag börjar känna mig starkare nu och helt ok i kroppen efter graviditet och förlossning. MEN vill hitta nytt fokus och inspiration efter jul. Ska suga på den ett tag och se vad det kan bli....
 
Sen har vi julmyst och haft Malin, Micke och Hugo på julfika, samt "lilla" julafton med Gabriel.
Tomas jobbar nu 3 nätter och sen bär det av upp till Bollnäs för julfirande på högnivå,så vi tycker det känns onödigt att släpa julklappar fram o tillbaka. Som ni ser på bilden hade våra lussekatter inte den traditionsenliga formen utan vi gjorde olika saker. Bollar, bokstäver, hjärtan, granar :)
 
 
 

Pimpa morgongröten

Publicerad 2012-12-15 12:16:05 i Allmänt

För att festa till morgongröten lite ( Jag har just nu det som heter "Grynblandning" ) Så tog jag idag och rev  lite äpple, hävde på kanel och la i några mandlar. Juligt!
 
 
Detta ger en riktigt bra start på dagen.

Träningsfredag

Publicerad 2012-12-14 15:14:58 i Allmänt

Efter någon sorts magsjuka och luciafirande ville jag ha ett insprerande jobbigt träningspass i dag. Jag ville inte träna hemma, ville bort, vara själv och fokusera till 100%.
 
Tränade Kinesis 45 min. Kinesis är en cirkelträningsklass, med rehabmaskiner. Instruktören hade lagt mycket pulshöjande, balans och bål. Vilket jag gillar!  Bla Upphopp, dra tungt rep, balansplattor och några fler fantastskt bra övningar. Jag hade en lätt blodsmak i munnen när det var klart, det känns likson gött ibland och somsagt exakt det jag ville ha idag.
 
Provade ett väldgt skönt träningslinne idag som jag fick på "BABY SHOWERn" jag skrev om förrut.
Märket är Norskt ( tror jag) och heter Kari Traa. Väldigt skönt och långt i modellen, helt seemless.
Kanske en julklapp till en träningskompis?
 
Nej nu kallar verkligheten och dags för byte av bajsblöja. Glamour!:)
 
 

Lucia

Publicerad 2012-12-13 20:03:23 i Allmänt

Glad lucia till er! Dagen började med finfin luciakör på Gabriels förskola.  Sen har jag och Tomas handlat lite julklappar och köpt oss en "Tomtelatte" på stan. En fin vintrig, kall och stämningsfull dag.
 
På mittenbilden är Gabriel tillsammans med en av hans bästa kompisar på förskolan. Fina Linnéa.
 
 
 
 

Jippie

Publicerad 2012-12-12 10:59:40 i Allmänt

Ja detta var snabbt övergående. Tur, tur..Nu har jag kunnat käka frukost och fått i mig lite energi.. Har orkat röja lite i lägenheten efter gårdagskvällen. Det såg ut som om någon kastat in en handgranat när Gabriel och Agnes röjt runt och jag mest legat på soffan.
 
Extra lyxigt med dessa juliga mackor i till frukost idag efter en dag med bara flytande igår.
 
12-12-12..Coolt..

Kräk

Publicerad 2012-12-11 11:35:06 i Allmänt

Usch och fy, ibland blir det inte som man tänkt sig. Jag vaknade i natt och mådde illa, spydde, och kroknade i sängen direkt igen. Som tur är kunde Tomas ta Gabriel till dagis, men jag måste hämta honom. Just nu känns det tungt. Jag är väldigt matt och orkar inte mycket. Alla andra är friska iaf, och eftersom jag bara spytt en gång så är det nog ingen kräksjuka direkt, kanske något jag ätit el jag jag vet inte.
Nu sörplar jag Nyponsoppa och blåbärssoppa och hoppas ta kraft så att jag kan ta mig till dagis.
Tyvärr varnar de ju för vädret...Usch det är tungt att dra vagnen i all snö...
Jag och Agnes har vilat lite på golvet och som tur är så är hon ganska nöjd att bara sitta på golvet och tugga på grejer och är inte så snabb i sina förflyttningar. Så iistället för mysfrukost med min kollega blev det vila under filt.
 

Andra Advent

Publicerad 2012-12-09 20:34:23 i Allmänt

Idag har vi vart på en liten julmarknad hos vänner i Solna. Mysigt att det är så fint och juligt ute, det hjälper stämningen på traven. Efter att ha gått något varv och tittat på bullar, glögg, fiskdamm och kaffe blev vi fikasugna och gick upp i deras lägenhet för att fika lite.
Saffransbullen fick högsta betyg, Gabrel svepte den i ett huj.
 
Båda barnen sov när kl var 19.24...SÅ skönt! Nu har jag hunnit röja leksaker och köket, det blr en bra  start att på veckan att vakna till ett uppröjt hem.
 
 
En träningsblogg jag inspireras av och kikar in då och då är Olga Rönnberg, 5 barnsmor som driver Mammabootcamp, och kör PT online för mammor.  Hon kör en rak och ganska hård stil. Inget mjäkande där.
Kanske något du oxå kan inspireras av?

Knattar

Publicerad 2012-12-08 21:23:35 i Allmänt

Alltså detta med att ha barn. Ibland märks de knappt, men det jag tänkt på de senaste dagarna är att nu börjar verkligen livets viktigaste roll. Den som förälder. Nog för att jag varit mamma i drygt tre år, men det är på senare tid som jag tänkt mycket mer än förrut. Hur bemöter jag allt på bästa sett? Trots?, kärlek?, död?, vardag? ångest? Ja frågorna är många och nu när de börjar kommunicera som tänker jag mer på detta. Gabriel pratar väldigt mkt nu och har funderingar.
Jag läser en del böcker , artiklar på internet och på sista tiden lyssnar på "Knattetimmen"( Tack Johanna )
De är två damer Louise Hallin ( Leg barnmorska och psykoterapeut ) och Malin Alfvén ( Föräldra och barnpsykolog, (iinte helt hundra på titeln)) Men iallafall ett ring in och få tipsprogram om barn.
De svarar på frågor om barn mellan 0-18år, jag tar till mig, sållar bort och tänker. De handlar om allt sömn, mat, trots, potta, konstiga ticks mm. De jag gillar allra bäst är faktiskt att det finns en sådan avslappnad inställnng. Inget "barnmåste sluta med blöja då, napp då, sova i eget rum, mm mm " saker som man lätt får för sig som förälder.
Barn är olika, samtal är Viktigt, prata, fråga. Är du intresserad av barn och tycker om att lyssna lite på radio rekommenderar jag att lyssna lite..
 

Torsdag

Publicerad 2012-12-06 20:26:13 i Allmänt

Då har man för första gången på riktigt plogat sig fram med barnvagn. Nu jobbar Tomas 6 nätter i rad så det blir mycket jag och barnen nu,idag hann vi med att städa och göra julfint tillsammans. Är alltid en bra förutsättning att ha ett ren hem:)
 
 
Agnes blir mer och mer rörlig så brorsan får akta sina saker.

Redig bit

Publicerad 2012-12-05 20:03:42 i Allmänt

Idag var jag glad att vi bor nära bvc. Ingen har väl undgått snökaoset. Stockholm kändes lamslaget. Dagen började som sagt med bvckontroll, bar Agnes dit ( inget köra vagn väder)
Hon är en stadig bit 73 cm och 9470g. Upp 1 kg sedan 6 månaderkontrollen och 4cm längre. Nu är det dags för tandborsten, bebismackan och att börja plocka själv med maten= nu börjar det riktga jobbet för mamma och pappa.
 
Förutom bvc tog jag mig med tunnelbanan  till Liljeholmen och tränade Spinning och Core! Extra bra en dag som denna!
 

Nytt

Publicerad 2012-12-04 15:03:35 i Allmänt

Nu har jag gått med samma gamla blonda färg i över ett halvår och det var verkligen på tden att fräscha upp håret efter mkt sltage och en utlandsvistelse på det. Jag hade ingen riktig tanke om hur jag ville ha det då jag åkte dit, men vi känner varandra väldigrt bra och hon vet vad jag kan tänkas gilla och jag liter på henne. Det jag visste var att jag ville ha kvar en del av det blonda och bara klippa lite på topparna. Ja och såhär blev det:
 
Kanske ingen jättebra bild, men det ser ut som om jag doppat håret i färgburken:)
Känns kul och lite festligt inför jul och nyårshelgen.
Var så skönt att sitta där och bli ompysslad, serverad kaffe, loka och härliga skvallertidningar.
Hon har också barn i samma ålder som Gabriel och Agnes så det blir mycket barnprat vilket är skoj.
 
Nu ska jag dricka kaffe och lyssna lite på julmusik.
 
 
 
 

Kyligt

Publicerad 2012-12-03 16:18:37 i Allmänt

Kylan kom med besked. Även om det här "bara" har varit -10 här så kom det snabbt och vi är ovana. Blev att kvickt gräva fram det man har, kan säga att jag nu är väldiigt  glad för att jag investerade i en rejäl vinterjacka.
Tänk att snart är det jul. Gabriel fyller på sin önskelista här hemma och öppnar med glädje sin "Cars" chokladkalender.
Snart kommer tomten...Här hemma har vi en liten tomte...
 

Pulkapremiär!

Publicerad 2012-12-01 15:54:06 i Allmänt

 
Äntligen snö även här i storstaden. Precis lagom till decembermånad. När Gabriel vaknade till tidigt i morse pratade han om att få öppna första luckan i sin chokladkalender. Kl 05:50, snacka om att ha koll.
Efter lunch tog jag barnen till närmaste lekpark.  Där finns en lagom bra pulkabacke. Agnes i vagnen och Gabriel i pulka. Upp och ner, upp och ner, rosiga kiner och frusna fingrar. Lite lekpark blev det också mot slutet.
Nu gäller det att ta upp alla underställ, funktionskläder och värmande tröjor för om det fortsätter så här kommer det nog bli en lång och kall vinter.
 
Trevlig lördag på er!!
 

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela