Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

5 km

Publicerad 2015-03-31 12:13:29 i Allmänt

Sprang 5 km på löpbandet idag. Ökade tempot för varje kilometer. Började på behagliga 6.30 sedan 6.15, 6,0,5:45 och sista på 5:30. Kändes väldigt tungt i kroppen. Eller i flåset. Jag hoppas verkligen att kroppen återhämtar sig nu och att jag blir helt kry och kommer på banan de sista veckorna  innan halvmaraton. Känns just idag läskigt tungt med 2,1 mil😁

Gjorde smoothie med banan, mango, kokosmjölk och spenat till lunch. 


Nu ska jag fortsätta plugga. Är inne på sluttampen av en kurs jag påbörjade i januari . "Retorik i tal och skrift" sitter just nu och slipar på ett högtidstal. Sista uppgiften.

Början av veckan

Publicerad 2015-03-30 21:25:42 i Allmänt

Nu har den gått. Första dagen på veckan. En Regning sådan här i Stockholm iallafall. För mig har dagen inneburit jobb till största delen. 
Vi har senaste tiden fått rodda mycket med våra barn de kvällar vi jobbar över varandra ( jag och Tomas) vilket är 4 st på en månad. 
Vi har skrivit oss i Huddinge ( pga att Gabriel ska komma in på skolan dit vi ska flytta) vi har Verkligen kollat runt och  fixat för att detta ska funka. 
MEN för att vi gjorde det förlorade vi vår  Obverksamhet på Söder. 
Så. Be om hjälp. Andas. Rodda runt. 
Nu har vi ansökt om barnflicka som vi ska ta hjälp av till hösten. Förhoppningsvis via Kommunen. Mycket fix och trix men jag vet verkligen lärt mig att be om hjälp. De går inte annars. Man får säga nej om det inte går. 

Så nu ska jag hem och kolla hur fina Stina har haft det här vildingarna ikväll 😊



Sorbet

Publicerad 2015-03-29 10:30:56 i Allmänt

Mina barn gillar som många andras glass. Jag är glad att Gabriel nu vill göra egen sorbet. Kan ätas som efterrätt men även frukost. Fryst mango, fryst banan och frysa blåbär. Kokosolja, jordnötssmör och mandelmjölk. Slurp vad gott. Vill man ha en mer smoothie liknade variant är det bara att låta bären tina bättre innan. 


Lördagsträning

Publicerad 2015-03-28 08:08:16 i Allmänt

Finns det inte tid för träning får jag fasiken skapa tid för träning. Allt  handlar om prioriteringar. 
Tomas jobbar (natt) barnen är hemma. Vi ska iväg och träffa kompisar kl 10. 
Så då blev det appträning 

Körde 7 minuters appen. Tre varv. Det blev jobbigt. Använde köksstolen som step-up och att göra tricepspress på! 

Chiasylt

Publicerad 2015-03-26 08:27:55 i Allmänt

Fortsätter på Chiatemat. Gjorde Chiasylt av hallon och blåbär som var kvar och stod i kylen. Blandade i lite chiafrön och ett klick honung. Man kan med fördel även blanda dadlar och chiafrön, det blir  också en bra syltvariant. Helt utan tillsatt socker eller konserveringsmedel. 
Min fick toppa gröten. 



Frukost på väg

Publicerad 2015-03-25 10:27:38 i Allmänt

Chiapudding är väldigt på tapeten och har varit ett tag. Jag använder chiafrön på gröten varje morgon men gör ibland en pudding som får stå över natten. Toppenfrukost att ta med i en bägare. Idag hällde jag på blåbär, hallon och skivade på banan. Väldigt gott och mättande. Puddingen gör sig själv över natten. Jag blandar 2 msk frön med 1,5 dl mandelmjölk. 


Ledig dag

Publicerad 2015-03-24 15:51:56 i Allmänt

Ledig dag i vårsolen. Joggade försiktigt 4km för att känna på det efter förkylningen. Kändes helt ok. Hoppas på att kunna återgå till löpträningen som vanligt snart. 
Jag har gjort en visionskarta över året. Vad allt betyder håller jag för mig själv. Men det är otroligt effektivt att göra det för att ni sina mål. Gjorde en förra året och mycket av detta uppfylldes. 


Mina mål under 2015 som vi redan kommit en bra bit in i. 

Ett steg framåt

Publicerad 2015-03-22 18:38:02 i Allmänt

Idag känns det för första gången på nio dagar helt ok. Gick en långpromenad för att känna på kroppen. Agnes i vagnen. Blåsigt och kallt, men det var ändå skönt att komma ut. Ska försöka mig på en sväng till Utegymmet imorgon. Ett lungt styrkepass.
På vägen hem idag stannade vi och matade ankorna.



Sjuk

Publicerad 2015-03-21 22:43:27 i Allmänt

Usch var så länge sedan jag var förkyld eller sjuk så jag har glömt hur drygt det är att inte kunna träna. Har varit dålig i över en vecka. Alla löparplaner lagda på hyllan. Tränade lätt på jobbet i onsdags men det kändes tungt och rossligt. Det jobbiga är att jag inte är riktigt sjuk. Jag jobbar som vanligt, men träningen får utebli. Ont i halsen, täppta bihålor och allmänt seg. Många långa veckor utan ledighet börjar ta ut sin rätt tror jag. 

Idag blev det iallafall en utflykt till vårt hus. Snart bor vi där på riktigt. Bara drygt en måndag kvar nu. 



17 km

Publicerad 2015-03-06 21:55:59 i Allmänt

Yes sakta men säkert blir det längre. Idag blev det 17 km på löpbandet. 
Vilken grej. När jag tänker på utveckligen blir jag så glad. Det går fortfarande långsamt. Men framåt

Snart är det dags för lopp igen. 
25 april!! 

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela