Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Ny sallad

Publicerad 2012-01-29 17:56:27 i Allmänt

Det är väldigt inspirerande att i matlagning prova lite nya recept ibland, man går ofta runt i sammahjulspår. Idag provade jag en ny sallad från Blueberrys kokbok. Ljummen bulgursallad. Väldigt enkel, ofta är det ju de bara det att man som med det mesta måste ta sig i kragen. Bulgur, kikärtor, tranbär, russin, saffran, gul lök, persilja och morötter. Ät gärna med något proteinrikt som kyckling, lax eller quorn.

Nyss hemkomna från en söndagsfika hos Johanna med familj. Lagom aktivitet på en söndag:)


Kicka igång!

Publicerad 2012-01-29 09:14:15 i Allmänt

Då kickar vi igång denna söndag med smoothie på spenat, kokosmjölk, mango, annanas, banan och ingefära. Gott blev det, lite krämig så man nästan kan äta med sked.
Nu ska jag mota tröttheten med det jag kan påverka. Nämligen det jag stoppar i mig!

Sköna lördag

Publicerad 2012-01-28 18:01:02 i Allmänt

Åh vilken skön dag! Jag somnade som en stock kl 10 igår kväll och sov till 07. Underbart! Frukost framför Nyhetsmorgon, dammsuga och moppa för att få in lite god såpadoft. Det skönaste av allt var nog att jag också la mig och sov middag tillsammans med Gabriel, vi tog filt och kudde och la oss på fårskinnet i hallen. Känns att min kropp behöver vila nu efter denna intensiva period.
Efter vilan var vi och handlade en sväng och jag köpte mina första tulpaner för i år. Vårigt och uppiggande!

Mmm

Publicerad 2012-01-27 17:39:38 i Allmänt

Är helt slut och har verkligen längtat efter denna helg! Hittills i januari har jag haft 4 lediga dagar, så nu är det äntligen dags.. Efter lite träning på jobbet, hämtning på dagis och handling startar helgen såhär....
Hemgjord pizza..mums

Mvc

Publicerad 2012-01-24 21:16:19 i Allmänt

Har varit på rutinkontroll idag på Södra BB. Var bara jag och Tomas. Ganska skönt att få sitta ner i lugn och ro. Allt var bara bra! Hon sa att jag har mycket plats i livmodern och att det antagligen är därför hon är så vild! Mycket plats att röra sig! Alla värden var bra och Tomas fick lyssna på magen genom tratten.
Nästa besök om 3 veckor.

Hälsoshoppat

Publicerad 2012-01-21 17:32:32 i Allmänt

Idag har jag hälsoshoppat lite på life. Mullbär, goda i sallad eller en näve som mellis. Mycket näring och kul med variation. Virgin coconut oil, har länge velat testa detta men faktiskt inte gjort ännu. Ska vara god att steka frukt i, ha på mackan eller i smoothies. Samt lite massageolja!!

Träning

Publicerad 2012-01-20 15:26:52 i Allmänt

Nu har magen och jag varit och tränat! Det känns verkligen som om det blir lite extra av mig ( och det är det ju) den är lite ivägen, tar lite plats och säger genast ifrån om man tar i för mkt. Har kört lugn styrketräning. 15 min cykel, och mycket överkropp. Känns skönt:) bra start på helgen!

Deppigaste dagen?

Publicerad 2012-01-17 17:46:35 i Allmänt

Igår var tydligen den deppigaste dagen på året enligt en artikel jag läste i Aftonbladet. Själv tycker jag hela januari är rätt så deppig, har alltid tyckt att det är en lååååång, seeeeg, ganska händelselös månad. Men nu ser jag det positivt. Det blir bara ljusare, halva januari har gått, och jag har inte så långt kvar innan jag går på mammaledighet.

Idag tränade jag på jobbet, det kändes riktigt bra, är så tacksam det blivit lite bättre i mina höftböjare. Hoppas det håller i sig.

Dagens middag! Kycklingwook

V 30

Publicerad 2012-01-15 12:50:27 i Allmänt

Några dagar in i vecka 30, nu är det den riktiga slutspurten kvar. Denna vecka har jag tagit det väldigt lungt med träningen eftersom jag haft lite ont i mina höftböjare. Det kliar verkligen i kroppen efter att få röra på sig, men har lovat mig själv att vara klok. Det blir lätt & rätt framöver:) träningsmålet är ombytt träning 2 ggr i veckan. Vilan denna vecka har varit bra, för det har blivit mkt bättre!

Idag är det fixsöndag. Matlådor, tvätt, städning. Vad gör ni?

Södra igen

Publicerad 2012-01-12 10:34:15 i Allmänt

Nu har jag suttit på Södra BB i två timmar. Vid min första rutinkontroll i vecka 12 så hade jag lite högt blodsocker som de ville följa upp. Var här en gång i september för samma sak då var allt som det skulle. Likaså denna gång. Mkt skönt, vet att det var mitt illamående tidigt i graviditeten som ställde till de så att jag behövde småäta hela tiden, därav det höga sockret.
Vad man gör är iaf att man kommer på fastande mage och får dricka en mindre god sockerlösning. Sen sitter man där och väntar i 2h för att sedan ta blodsockret igen och se vilken belastning det är för kroppen.

Så nu väntar god frukost här innan det är dags att bege sig till jobbet!

Biggest looser

Publicerad 2012-01-11 20:27:45 i Allmänt

Snart börjar Biggest looser på tv. Ska bli spännande att se! Se hur det går till, se vad dom väntar dessa människor som bestämt sig för att göra något åt sin övervikt!

Mvc

Publicerad 2012-01-09 20:37:51 i Allmänt

Idag var det dags för rutinkontroll på mvc. Då Tomas har lite ändrade arbetstider så var Gabriel tvungen att följa med mig dit. Jag har pratat i flera dagar om att han ska få följa med mamma till sjukhuset och kolla hur bebisen mår. Han var så duktig! Satt lugnt och fint i mitt knä, när jag blev stucken i fingret för blodsockerkoll fick Gabriels nalle också ett plåster, känns skönt att det är ok att ta med sig barn. Allt var bra iaf. Bebisens hjärtljuden var starka och fina.

Idag har jag exakt 2 månader kvar att jobba! Skönt på ett sätt, sorgligt på ett annat.. Alla kunder jag har, vill någonstans vara med och se jur. Det går, hela året:) men detta jobb som i många andra är det aldrig rätt läge.


Jobbsöndag

Publicerad 2012-01-08 09:57:33 i Allmänt

Efter 2 lediga sköna dagar är det dags för mig att jobba. Gabriel och jag ska bege oss mot dagis om ca en timme. Vi har hunnit träffa vänner och haft folk över både torsdag och fredag. Igår morse blev det även en sväng på NK rean. Nu ska jag styra upp vårt bombnedslag här hemma lite innan fet är dags att gå iväg

Kolla denna lilla pillemar:)

V 29

Publicerad 2012-01-05 20:06:00 i Allmänt

Nu vecka nu, exakt 70 procent av graviditeten har passerat ( enl babygruppens app ) och nu går jag in i den tredje och sista delen. Somsagt det känns mer denna gång, och nu börjar det bli lite småtungt, träningen bli lite mer rehab inriktad och mer för att förebygga kroppens förfall:)

Vardag

Publicerad 2012-01-03 17:01:08 i Allmänt

Nu är det vardag igen och tillbaka till rutiner efter lite ledighet! På jobbet är det högtryck, men tillskillnad från våra kunder kommer jag att fortsätta gå upp i vikt ett tag till:) Phu känns som om det är låångt kvar till nersläpp..
Nu är det tvättstuga och mat. God sallad till pasta carbonara!

Fel

Publicerad 2012-01-01 22:24:31 i Allmänt

Ibland hakar skiten upp dig när jag ska lägga upp bilder, därav ca 20 av samma här nedan:)

Gott nytt år!!

Publicerad 2012-01-01 20:02:34 i Allmänt

Ännu ett år har passerat och ett nytt har börjat! Dags att summera och blicka framåt. För mig har 2011 varit lite av ett mellanår. Det 3 största sakerna som jag tar med mig är 1) Jag fyllde 30. 2) blev gravid med mitt andra barn. 3) fick fast anställning som Hälsorådgivare.

Det jag önskar mig av 2012 är såklart att föda en frisk fin liten knörta. Hoppas återhämta mig bra och komma tillbaka till träningen. Att resa är i också ett mål. Komma iväg lite längre med hela familjen! Sen ska detta benas upp och göras till mindre små delmål. Att sätta upp och skriva upp ens mål är viktigt. Det gör att man sen kan se vad man faktiskt gjorde och om man inte gjorde något fundera över varför!

Tillslut ett grattis till min kusin som på årets första dag bara några minuter efter midnatt fick en fin liten dotter!

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela