Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Vår?

Publicerad 2013-02-27 20:27:01 i

Vi springer mot våren!! Jo idag har det baskemig varit vår i luften. Och apropå att springa så sprang jag lite idag på löpband ( första gången efter förlossningen ) det har gått lång tid nu och jag har absolut kunnat göra det tidigare men har bara inte velat. Men idag sprang jag lite lätta intervaller innan jag styrketränade. Känns som ett stort steg, vore skönt att nu när det blir ljusare ta steget ut och jogga lite utomhus.

En solig bild från ett idag underbart vårigt och soligt Stockholm!

Skön tisdag

Publicerad 2013-02-26 12:29:29 i

Har haft en skön tisdagsförmiddag utan barn. Var hemma under frukost och gjorde de vanliga rutinerna, men sen satte jag mig på bussen och åkte till Karolinska i Solna. Jag är med i ett forskningsprojekt och var dit för att ta blodprov och lite annat. Lite konstigt men jag gillar sjukhusmiljön trivs att vara där.
Sen åkte jag och tränade. Har hittat ganska bra i träningen nu och tränar mycket med egen kroppsvikt och tänker stärkt kropp och "basövningar" utfall, benböj, armhävning. Jag känner mig sugen på att ge det lilla extra för att få en ny upplevelse och kanske hitta en känsla jag inte haft förut. Knäppa öite bilder och göra lite före och efter. Svarva o trimma till sommaren helt enkelt. Återkommer om detta.

Helgen

Publicerad 2013-02-24 21:10:52 i Allmänt

Under helgen har jag haft besök av moster och kusin. Moster huserade även på vår soffa. De var i stan för att se "Rainman" som går på Rival. Var tydligen ( vilket jag anade) mycket sevärd. Innan föreställningen bjöd jag på lite kesella och bärmums.
Agnes fick också äta turkisk yoghurt och hallon. Hon älskade det. Eller den lilla donnan älskar all mat. Ibland tror jag inte att hon har någon botten. Så fort det tar slut på tallriken så skriker hon rakt ut och vill ha mer:)
 
Idag var det härligt väder och vi träffade upp Gabbes dagiskompis och de sprang runt i lekparken i över 2h. Härligt rosiga kinder när vi kom in.
Känns så skönt att se honom springa runt och göra av med energin som bor där inne i kroppen. Efter "Mamma Mu" somnade han på 5 minuter.

Trevlig början på helgen...

Publicerad 2013-02-22 21:20:51 i Allmänt

Åh vilken mysig fredag. Efter dagislämning träffade jag en mamma från dagis och vi gick och tog en kaffe tillsammans. Lite snack och en god latte!
Efter det var det snabbt hem för matning och jag hann dammsuga och moppa lägenheten. Tur man bor litet ( ibland!) Sen var det hämtning och lite lek innan jag var iväg på ett svettigt Spinning och Corepass.
Dusch, söva barn ( som var superpigga och inte ville somna) men NU sover dom. Väntar på kusin som är i stan och kommer förbi snart. Känner mig härligt trött i kroppen. Bra start på helgen, hoppas det fortsätter så. Vill slippa alla sjukdomar som går på dagis nu. Scharlakansfeber, svinkoppor, magsjuka ja...Vi håller tummarna att vi gjort vår sjukstuga för denna vinter! Snart är Vabruari slut...
 
trevlig fredagkväll på er!!
 

Handlat

Publicerad 2013-02-21 10:14:16 i

Äntligen påfyllt! En förutsättning för att få i sig bra mat, är att ha bra mat hemma. Planera & handla. Vår kyl har gapat ganska tom några dagar men nu känns det välfyllt och bra. Fylld grönsakslåda och annat.

Idag blir det nog lite skidVM tittande, varvat med Agnes lek och förhoppningsvis lite bok när hon sover.
Mammaledighet när den är som bäst!!


Nytränad

Publicerad 2013-02-20 13:43:10 i

Jodå, nu är jag tränad, äten och ska förbereda för att gå och hämta Gabriel på dagis.

Känner mig vemodig att jag snart ska börja jobba igen. Det är blandande känslor. Såklart vet jag att det blir bra, men sorgligt att lämna mammabubblan återstår att se om man hamnar här igen:)

Vardag

Publicerad 2013-02-19 14:59:38 i Allmänt

Nu är vi åter i vardagen igen. Gabriel är på dagis och vi påtar på härhemma. IIgår blev det träning för mig, egen träning, konditon och styrka.
Idag hade jag lunchdejt. Verkligen lyx, bara jag och en kompis. Inga barn. Ibland behövs det.
Detta blev min lunch....
 
 
Varm nudelsoppa med syrade grönsaker. Mycket gott!

Lanzarote

Publicerad 2013-02-17 20:31:31 i Allmänt

NU är jag kanske tillbaka till verkligheten. Efter en sen ankomst hem hit kom mormor och morfar på besök och helgen har gått fort fram. Veckan på lanzarote var bra trots några små incidenter. Upptäckte vad vi tror löss i håret på Gabriel så det blev att sanera mig och honom med schampo och kam.
Efter det blev Tomas matförgiftad ( tror vi) jag blev stressad och spritade hela lägenheten vi bodde i, men vi andra blev inte sjuka och det var snabbt övergående så trots( allt) detta har det varit bra! Vi har legat vid poolen mest hela tiden.
Svala kvällar och lite blåsigt ibland men annars toppen. Träningen fick jag också till 3 ggr under veckan, fanns ett helt ok gym på hotellet. Toppen skönt.
 

Vi lever

Publicerad 2013-02-15 20:03:10 i

Jodå vi lever! Har dock levt utan internet en hel vecka, lite skönt och känna att man kan det i dessa tider.
Sitter på planet hem nu. Återkommer i helgen med bilder och längre rapport.

Påväg

Publicerad 2013-02-08 09:41:19 i

Nu är vi påväg till Arlanda. Sitter på pendeltåget, väldigt fiffigt att man kan åka med de hela vägen. Blir en premiärtur för oss.
Alla är med, allt är packat ( hoppas vi)
Håller tummarna för att flygresan flyter hyfsat. Agnes är fortfarande förkyld och därför är jag lite nervös att hon ska vara gnällig, men vi får se.

Ska shoppa en bok på Arlanda som jag hoppas få tillfälle att läsa ut under veckan. Var inte läge att släpa den jag påbörjat hemma, fick inte plats helt enkelt.

Gabriel pratar oavbruten ( lite resnerver antar jag)

Ha det gott så hörs vi!
Kram

Hälsolunch

Publicerad 2013-02-06 11:30:23 i Allmänt

En snabb hälsosam lunch. Smoothie med hallon, mango, spenat och äppeljuice.
Idag räckte det. I bland kan jag ha svårt att få till lunchen men detta tycker jag är perfekt.
 

Typiskt

Publicerad 2013-02-04 18:02:08 i

När man trodde att det snart var över så gick Agnes en ny febertopp idag. Var i Enskede hos mina gamla kollegor för att fika lite, medan vi var där blev hon plötsligt kokhet och tung i huvudet igen stackarn. Nu håller jag alla tummar att vi är friska till på fredag iallafall. Då lyfter planet mot Lanzarote

En trött och fin liten zebra..


Press

Publicerad 2013-02-02 19:54:12 i Allmänt

Vi är fortfarande i sjukdimman. Gabriel hostar och nyser och  Agnes har 40 graders feber och varm som en kamin.
Eller idag är hon mycket bättre, men igår var hon riktigt avslagen, likaså jag. NU hoppas jag att det håller på att vända då jag idag för förstagången sen i tisdags mår hyfsat. Dock har vi varit inne hela dagen idag, vilket har svidit då jag sett det fina vädret genom rutan. För att ha lite aktivitet och få lite vitaminer har vi pressat och druckit färsk apelsinjucie.
 

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela