Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Raw

Publicerad 2013-08-31 19:46:51 i Allmänt

Jag tycker det är kul och inspirerande att kunna göra och laga en del Rawfood( eller framförallt bakverk)

Idag har vi besök av mormor och morfar, morbror samt min kusin, firar Gabriel lite i förskott. Snart 4 år. En god 3rätters som pappa rört ihop och jag står för efterrätten en rawchocklad cake. Så sjukt god, verkligen i min smak med en djup chokladig smak.


Mättande pannkakor

Publicerad 2013-08-27 23:03:10 i Allmänt

Min lediga dag idag och vi har varit ute i det sköna vädret. Doppat fötterna i vattnet och fikat på stranden. Sommaren vill inte släppa taget känns det som, underbart härligt.
Efter en skön dag på stranden så kurrar det i alla magar. Pannkakor är en barnfavorit och jag försöker göra de lite matigare och hälsosammare än vanliga. De blir nästan som en efterrätt annars.
Hade havregryn i smeten, bredde på lite mandelsmör och toppade med bär. Mättande kan jag lova!!


Dagens frukost

Publicerad 2013-08-25 15:43:17 i Allmänt

Härligt att få lyxa till det lite med finfrukost på helgerna. Går köpte jag ett "fikonlyx" på Fabruiqe. Ett gott surdegsbröd med fikon och valnötter.
Blev god söndagsfrukost med ägg.

Ledig fredag

Publicerad 2013-08-24 23:26:39 i Allmänt

Härligt med en ledig fredag igår . Var sådan lyx idag när jag var på stan helt SJÄLV!!
Gabriel på förskolan och Tomas och Agnes på ett första kort inskolningsmöte. Jag gick runt och njöt och handlade presenter i lugn och ro.

Fredagsmys om jag får bestämma blir sushi. Trevligt!!

https://cdn2.cdnme.se/1024624/6-3/pic_521921809606ee031b8f37c1.jpg" class="image">

Sömnbrist

Publicerad 2013-08-22 10:32:19 i Allmänt

Lider av lite sömnbrist idag. Agnes var och stökade runt från 04:30, och jag var uppe i varv efter jobbet och hade svårt att slappna av. Kan vara svårt det där. Som tur är jag ledig i morgon och vet att en dag med lite sömn klarar jag.
Tog ett litet träningspass här hemma på morgonen. Agnes var inte sen att hänga på. Testade nya gummiband med stora handtag som Tomas köpt. Riktigt bra.

Midnattsloppet 2013

Publicerad 2013-08-18 20:56:03 i Allmänt

Åh vad roligt det var igår. Jag är fylld av energi och fick en motivator och kick framåt i träningen. Precis vad jag behövde.
Att jag skulle springa blev ju somsagt väldigt spontant och när jag väl sa ja trodde jag ändå inte att det skulle bli av.
Under sommaren har jag sprungit kortare sträckor på 5 km, men en mil har jag nte sprungit sen jag sprang tjejmilen första gången för 3 år sedan.
Men vad det mentala är viktigt. Jag hade bestämt mig. Bestämt mig för att det skulle kännas bra, att jag skulle ta mig runt hela loppet utan att gå. Tiden fick denna gång komma i andra hand. Eftersom mitt löparsjälvförtroende är eller har varit så dåligt så var detta en stor hjälp på vägen. Vädret var perfekt, banan skön men stundvis tuff med en del backar. Folk stod och hejjade längst vägen och mörkret gjorde att allt lystes upp på ett fint och härligt sätt. Partystämning på Söder.
När jag kom imål hade jag lite kramp i magen, men kroppen kändes annars pigg. Tomas hade fixat med Babyvakten, efter som vi bor 10 m från målgången så var det toppen att han kunde komma ut och hejja in mig i mål. Samt ta några foton.
Somsagt jag fick mersmak, och nu ser jag framemot tjejmilen den 7 september. ( ser ni mej?))
 
 
Vatten, en banan och Rezstart fick man för besväret.
 
 
 
 
 
 
 

Tidig morgon

Publicerad 2013-08-16 06:12:40 i Allmänt

Tillbaka till tidiga mornar. Står och väntar på pendeltåget med en kaffe i handen.
Shit vid ett svagt ögonblick förra helgen sa jag till mina kollegor att jag ville springa midnattsloppet. En kund som inte kan vill ge bort sin plats. Så där står jag nu med ett startbevis i min hand, ett chip till skon och en snorgrön tröja.
Nervös. Eller förväntans full kanske. Jag har inte sprungit en mil på 3 år. Har joggat några gånger nu runt 5 km men inte längre och har ju någon form av hatkärlek till själva springandet/joggandet.
Hoppas på en kul tillställning och att jag tar mig runt.

Hejhej

Publicerad 2013-08-13 10:33:55 i Allmänt

Har varit lite dålig på att uppdatera. Helgen har gått i ett nafs.
Kick off med jobbet på fredagen och upp till Bollnäs på lördagen för att fira världens bästa morfar som fyllde 100år.
Han är fantastisk och en sann förebild på alla plan.
När jag pratar livsstil med mina kunder kan jag ibland nämna honom. Han har i hela sitt liv arbetat med kroppen, ätit riktig hemlagad mat, inte rökt, inte druckit alkohol och har såklart bra gener. Men mycket ligger nog ändå i hans livsstil.

Idag är jag ledig och har varit vid Utegymmet och kört ett pass.



Halvt redo..

Publicerad 2013-08-08 17:06:22 i Allmänt

Min "sista" semesterdag. ( imorgon har vi Kick off med jobbet och sen åker vi direkt upp till Bollnäs)
Så min sista dag på hemmaplan har jag ägnat åt att förbereda mat.
Matlagning är en stor del av vardagen som kräver en del planering. Ibland tycker jag att det är kul, ibland absolut inte. Det känns ivarje fall bra att ligga steget före och fylla frysen lite.
Idag har jag gjort en kycklinggryta som jag fryst och gjort 4 portionspåsar av. Bara att koka ris el något att ha med. Samt en Spenat och fetaostpaj. Klapp på axeln:)
Hej Höst!!

Semesterlunk

Publicerad 2013-08-05 20:59:20 i Allmänt

Vi har en skön semesterlunk, även om vardagen smyger sig på. Idag var Gabriel tillbaka på dagis igen.
Så fantastiskt med denna värme. Att få lagra in D vitamin innan den långa mörka hösten kommer. Att kunna bada och ta ett dopp sent en eftermiddag som idag och sen ta en skön joggingtur runt Långholmen. Så fin löprunda, idag var det mycket folk längst klippor och stigar på vägen.

Varm, nöjd och svettig efter 5 km.

Sol o bad

Publicerad 2013-08-03 22:12:12 i Allmänt

Fredag och lördag kan summeras sol, bad och lite Pride.
Igår var vi på Hällasgården där vi träffade Gabbes kompis Hugo en sväng. Hade med oss engångsgrill, sallad och hela kittet. Blev minst sagt en heldag.
Idag var vi nere vid Tantolunden på förmiddagen innan vi i den stekande värmen gick för att kolla på Prideparaden. Härligt att kolla på!

En stor skillnad på att vara på stranden med eller utan barn är att numera sitter man nästan aldrig ner. Så nu har jag sjukt ont i ryggen efter 2 dagar stående och gående.


Långpromenad

Publicerad 2013-08-01 22:58:20 i Allmänt

Kort update: Idag tog hela familjen en långpromenad runt riddarfjärden. Stegräknaren visade på 12500 steg. Skönt.
Vi klarade precis regnet som började ösa ner när vi kom in.
Nu laddar vi för en heldag på beachen:) återkommer..

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela