Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Träning på gym+träning hemma

Publicerad 2012-08-30 20:19:39 i Allmänt

Idag var jag och Agnes på veckans andra Strong Mama pass. Väldigt skönt. Denna gång på instruktören väldigt mån om att vi "mammor" skulle få träna, och var det någon som gnydde eller så, var hon där och gullade, lyfte upp eller stoppade i en napp. Cirkeln var grymt jobbig och jag ska garanterat gå dit nästa vecka också.
Agnes hängde som en liten påse i lften.
 
Sen startar nästa träningspass. Det här hemma. Alla böcker skulle ut på golvet, Agnes äter majs med hela ansiktet och Gabriel skulle "jobba" med allt och ingenting. Härligt är det men nu är jag helt slut efter, badning, matnng, plockning och diskning. En STOR anledning tll att träna är att orka med sin vardag!!
 




 

Bak

Publicerad 2012-08-29 13:42:48 i Allmänt

 
Om allt går enligt planerna tänkte jag försöka baka Hälsobollar att ha till dopfikat. Såklart blir det tårta och sötsaker, men det kan vara kul  att ha ett alternativ för den som av ena eller andra anledningen inte vill ha tårta. Sen är det grymt goda vilket är en stor bonus:)
Dadlar, cashewnötter, 70% choklad, kaffe och honung. Rullade i kokos. Mums. Naturella cashewnötter såklart.
Bra mellis, efter träning, till fika, eller en liten extra kick för att få igång magen om man behöver det!

Dopplaner

Publicerad 2012-08-28 20:22:42 i Allmänt

 
Den här lilla gobiten ska döpas på lördag. Vi drog länge på det innan vi bokade, orken och planerandet var inte lika stort som med Gabriel. Det är kanske så som alla säger att vid det första barnet drar man på stora trumman och sen blir det ett barn till och då finns inte lika mycket tid och ork. Men hon är ju lika viktig så ett dop var det tvunget att bli. Så kanske var det lite menigen att när jag ringde och bokade kyrkan var föreningslokalen upptagen, vi fick planera om. Det blev att ha fikat här hemma hos oss,  på gården vilket gör att det i princip bara blir släkten. Så får det bli denna gång. Blir ändå ca 35 pers. Så idag har det beställts tårtor och sprungits på stan för att hitta något att ha på sig.  Mycket att tänka på och göra ändå. Men kul också.
Agnes Linnea Katarina Bäcklin ska hon heta.

StrongMama

Publicerad 2012-08-27 18:25:59 i

Idag startade höstschemat på Sats och det var premiär för ny mammaträning oform av klassen "strong Mama". De små liven får följa med och ligga i mitten på filtar, babylift eller vad man själv tycker passar sig och sin bäbis. Klassen består av cirkelträning, (anpassad efter nyblivna mammor) mycket fokus på mage och rygg. På varje station fanns det alternativa vikter och jag gillade träningen. Den var anpassad utan att kännas för mesig och försiktig. Agnes skötte sig galant. Låg och kikade. Fick ett litet trötthetsutbrott där på mitten, innan hon somnade. Men annars kunde jag träna på ganska bra. Har bokat mig på torsdag också, annat center och instruktör så vi får se hur det blir.
Men helt klart ett alternativ att få till träningen för hyfsat nyblivna mammor.

Mingelmorgon

Publicerad 2012-08-25 12:05:01 i Allmänt

Idag fick jag en fin start på lördagen. Hade änmält mig till ett Mingel på Rönisch Brand Store. Frukost och Goodiebag utlovades, samt 25% rabatt på ett köp.
Minglet anordnades av Terese Alvén som driver den stora träningsbloggen www.sparkibaken.se
Terese väntar sitt andra barn nu och är beräknad på självaste julafton. Pratade en del om barn och syskon. När jag var luciakandidat så skrev Terese om mig i sin blogg.
Trevlig tillställning var det. Fick Goodiebag med en sporttop, vattenflaska, Rezstart bar, en portion Great gröt, Bonaquavatten och en liten shampo från Elvital. Kan inte hjälpas men jag tycker det är väldigt festligt att få små påsar:)  Shoppade ett par seemless tajts. Supersköna och fina, kan användas både till träning och vardags.
 
Här följer lte bilder från morgonen:
Terese pratade lite om sina favoriter för i höst.
 

En vanlig torsdag

Publicerad 2012-08-23 20:27:01 i Allmänt

En vanlig torsdag har passerat. Tomas gick av sin passvända igår så nu är han ledig i några dagar. Idag har vi båda varit iväg och tränat, lagat mat samt hämtat och lämnat på förskolan. En liten extra piff var att det idag var "föräldrafika" på förskolan då det är många barn som byter avdelning runt denna tid. Skönt att träffa andra föräldrar och prata lite mer med de nya fröknarna som Gabriel kommer ha ett tag framöver hoppas vi.
 
Vår kära katt Donk hade en fin sovställning idag.
 
 
Ser ut som en liten ekorre.
Tomas söver de små liven nu. Har börjat lägga Agnes och Gabriel samtidigt. Det går ganska bra, de störs inte av varandra och somnar. Agnes först ( oftast) Gabriel somnar också bättre nu då vi har tagit bort hans sovstund på dagen. En enorm skillnad. Nu somnar han efter ca 20 min, förrut kunde det dra ut till 2 h.
 
 

Glad kille

Publicerad 2012-08-21 22:26:25 i Allmänt

 
I morse vlle gabbe åka bussen tll dagis, då det småduggade lite när vi kom ut och var påväg till förskolan. Så här glad blev han då:)
Gabriel har nu gått drygt en vecka på storbarnsavdelningen nu och det känns som om det flyter på ganska bra. Han har börjat berätta saker för oss, vad som hänt under dagen, vad han ätit. Känns som om det mesta han säger stämmer också. Kloka, fina Gabriel.

Frukostdate

Publicerad 2012-08-20 14:25:16 i Allmänt

 
Eftersom jag älskar frukostar, blir de ännu bättre när de får avnjutas med bra och trevlgt sällskap. Idag träffade jag min fina kollega Kajsa. Mysigt att äta frukost i lugn och ro, gå en strospromenad och shoppa lite till på kuppen:)
Var på Rivals cafe. Bra ställe tycker jag, lite lagom stort, rymmer en barnvagn vilken jag är ganska beroende av i dessa dagar. Åt denna goda frukost, eller en brunsch blev det nästan. Står mig fortfarande.
Nu är det dags att promenera till dagis och hämta lilleman.

Jazz

Publicerad 2012-08-19 19:21:10 i

En hel dag med världens bästa Lova med familj. Så skönt, så avslappnat och t om lite vuxenprat hans med trots 5 barn. Bra jobbat:)
Gabriel är jättetrött nu efter en lång dag med lek. Han passade dessutom på att jazza loss i duschen tillsammans med pappa när vi kom hem.

Fundersam

Publicerad 2012-08-18 14:46:09 i

Nu har vi haft fint besök av min bror med tjej som nästa helg ska åka och spendera höstterminen i Frankrike. Härligt!! Lite avis, 2 ggr i mitt liv har jag varit påväg att åka iväg och plugga språk utomlands, men av olika anledningar blev det inte så.
Ni vet ibland börjar man tänka mycket, vad hade hänt om jag valt si eller så? Om jag inte valt de jobbet eller den utbildningen?? Samtidigt är jag så tacksam, tror att saker har en mening att man ska lära sig något av de val eller ställen man hamnar på, personer man mött. Hade jag inte valt de jag gjort hade jag inte träffat Tomas och inte fått 2 fina barn ( något man inte ska ta för givet)
Jag är så sugen på att plugga igen, vet inte om jag skulle orka med 2 barn el är jag för gammal?
Samtidigt vet jag att vill man bara något riktigt mycket så går det!

Ja så kan tankarna vandra en enkel lördag i augusti!

Sitthjälp

Publicerad 2012-08-16 20:17:11 i Allmänt

 
Nu börjar det bli tråkgt att ligga ner. Vill komma upp! Ligger som en ostkrok i vagnen, en halv situp ungefär, vill vara med. Bumbon är super nu innan hon kan sitta själv.
Idag satt hon på bordet medans vi rensade MÅNGA kassar med barnkläder. Rätt storlek i rätt kasse, skänkas, och bäras upp på vinden. Nu har vi koll på kläderna igen.

Morgonstund

Publicerad 2012-08-15 09:26:44 i Allmänt

Åh jag älskar frukostar. ( om det får avnjutas i lugn och ro) Detta skedde idag. Tomas tog Gabriel till dagis och Agnes ligger och gurglar och leker med en skallra.
 
 
Fiberhavregrynsgröt med linfrön och solrosfrön. Mjölk och lite valnötter.
"Fröfria" med ägg och kaviar och kaffe.
 
 
 

Kalas

Publicerad 2012-08-14 11:58:54 i Allmänt

 
Jippi, idag ska vi på kalas hos Gabriels kompis Lova. När vi skulle köpa present ville Gabriel att hon skulle få en gaffeltruck eller en dumper. Hmm tror att detta beror på att han själv gärna vill ha det när han fyller år:) (Blev något tjejigare enligt önskemål)
Roligt ska de bli, har nte träffat de på jättelänge.
 
Tomas fick ta båda barnen när han skulle lämna Gabbe idag, så jag kunde smita iväg och träna. När man ammar gäller det att tajma väl. Skönt pass fick jag till idag. Nu är jag laddad med lte endorfiiner och orkar med både mig själv och omgivningen bättre.
 
Trevlig tisdag!!

Lördagsgodis

Publicerad 2012-08-11 17:33:45 i Allmänt

 
Har haft en lugn och fin dag med promenad, lekpark och pricken över i:t. Glass. Gabriel berättade själv för mannen i kiosken att han ville ha en Twister.
Har även bjudit Agnes på den första teskeden potatis idag. Lite skeptisk, men liiiiiiite i taget gled de ner. Nu blir de till att göra mer och frysa in i istuber.
Nu hoppas jag på att barnen vill somna hyfsat tidigt så jag kan få avnjuta lite OS framför tvn i lugn och ro.
 

Bvc

Publicerad 2012-08-10 21:27:10 i

Idag var det dags för BVC 4 mån kontroll. Hon växer på precis som hon ska och nu ska vi börja introducera lite smakportioner. Roligt! Även om det såklart blir lite mer jobb är det kul att få göra lite puréer och se deras minspel. Mer kladd bli det också:)

Kom även att tänka på att min fina morfar fyller 99 år idag. Det är 99 års åldersskillnad mellan honom och Agnes. Häftigt!

4 månader

Publicerad 2012-08-07 09:55:59 i Allmänt

 
Ja hon har redan sprungit väg och blivt 4 månader. Lite mer bebis över henne nu. Hon  är med, skrattar, gurglar och granskar med sina pliriga ögon.Dreglar mkt och älskar sin bitring.  Storebror är väldigt fin och hjälpsam mot henne ( nästan jämt):)
Har dagen till ära på sig fina rosa kläder som hon fick av mormor per post. ( De hon har i soffan)

Svett

Publicerad 2012-08-06 13:39:00 i

Phu har varit på en svettig "kinesis"cirkel på Sats Zenit. Cirkelträning är verkligen grymt effektivt och jag antar att det kommer kännas imorgon. Jag undviker fortfarande alltför mycket hopp, men idag gjordes ett framsteg, plankan på tå i 1 minut. När jag började efter förlossningen orkade jag Max 10 sekunder. Kroppen kommer ihåg.

En vanlig söndag!

Publicerad 2012-08-05 20:00:48 i

Ja det har det varit.Mycket vanlig. En promenad i solen, lite lek i parken och många vändor till tvättstugan. Igår kollade vi på de färgsprakande Pridetåget en stund och sen på kvällen blev det kräftpremiär för mig. Kräftor västerbottenpaj och sallad! Vi har haft en fin helg helt enkelt.

Fredagsmys

Publicerad 2012-08-03 17:47:26 i

Säkert är vi inte ensamma om kvällens middagsval. Tacos, riktigt Fredagsmys. Mycket OS på tv nu. Kul tycker jag, speciellt när det är dåligt väder och man kan titta med gott samvete. Vilka häftiga prestationer, jag imponeras av dessa kraftfulla idrottar både deras fysiska och mentala styrka.

Utegym

Publicerad 2012-08-01 14:11:26 i Allmänt

Idag har jag testat på utegymmet vid Eriksdalsbadet. Kändes riktigt kul. Enkla övningar axelpress, benböj, latsdrag, bra instruktioner ( man kan ju lätt känna sig bortkommen när man beträder nya marker;)) Två olka viktalternativ de lite lättare stockarna eller de tunga.
Riktigt trevligt. Kändes rejält att lyfta stora stockar. Lämpligt läge också många joggare som kommer förbi och lyfter lite för att sen jogga eller gå vidare. Agnes fick såklart följa med runt i vagnen mellan övningarna.
 
 
Trevlig utsikt när man ligger och gör bröstpress!

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela