Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Frukostera

Publicerad 2013-06-30 08:32:04 i Allmänt

Bästa målet på dagen och det viktigaste. Frukosten. Idag blev gröt (som vanligt) och smoothie på jordgubbar, kesella, banan och mandelmjölk. Nu försöker vi oss på att fixa i ordning lite härhemma och sen blir det en tur ut och leka lite.
Igår hade vi besök av Gabriels gamla dagisfröken. Det var jättekul, dröjde inte länge förrän Gabriel släppte på spänningarna så hon fick läsa ända tills han somnade.

Friday!

Publicerad 2013-06-28 17:11:29 i Allmänt

Skön dag har det varit.
Varit och utomhustränat idag med sällskap av en dagiskompis till Gabriels mamma. Skönt att träna ute, hoppade morgonspinningen och körde på detta istället. Kul när man får sällskap.
Idag låg vi steget före och förberedde fredagsmyset innan vi hämtade Gabriel.
Tacos-jag gjorde guacamole. Mycket avokado. Nu sittter Agnes och slevar i sig medans vi väntar in pappan och Gabriel som är på väg hem på cykel.

Fina familjen

Publicerad 2013-06-27 21:35:03 i Allmänt

Detta är Gabriels första familjeporträtt.
Observera att vi tjejer i familjen har kroppar medan killarna bara har två ben.

Ledig tisdag

Publicerad 2013-06-25 13:01:55 i Allmänt

Härligt med ledig dag igen.
Nu ska vi strax gå ut i finvädret efter att ha effektiviserat morgonen. Gick upp kl 06:00. Träning 45 minuter, slängde i tvätt, gick en rask promenad till dagis tillsammans med Gabriel som cyklade.
Promenad hem och snabb städ, dusch, lunch och nu Phu ut och njuta.

Min och Agnes lunch. Ja Agnes pannkaka gömmer sig där under:)



Härlig helg

Publicerad 2013-06-24 09:21:29 i Allmänt

Vilken skön helg vi har haft. Fint väder på självaste midsommarafton, sen har det tyvärr regnat och varit mulet, men en fin helg ändå.
Gabriel har fått uppleva så fina saker. Kört eka, ridit barbacka på gammelmorfars häst, kört gräsklippare och matat lamm med nappflaska. Livet på landet när det är som bäst.

Själv har jag drillat min bror och hans tjej och kört lite träning på gräsmattan både lördag och söndag.

Känsla...

Publicerad 2013-06-20 10:45:17 i Allmänt

Fortsätter med sommarkänslan. Lite spets på kroppen och flätor så här sista jobbdagen före midsommar.
Som tur är blev det ingen strejk för tågtrafiken så jag kan ta mig till jobbet utan större problem. (Hoppas jag)
Imorgonbitti åker vi till Bollnäs för midsommarfirande. Ser framemot god mat och trevligt umgänge!
Nu jobb!



Coco

Publicerad 2013-06-18 22:47:45 i Allmänt

Ännu mer sommar!! Kokos. Både på och i kroppen. Idag shoppade jag upp mig på skön duschcreme och lotion.

Sommar

Publicerad 2013-06-18 19:40:53 i Allmänt

Det är verkligen sommar nu! Ibland går jag och tänker när det blir sommar då ska jag... Vad fasen den är ju nu. Även om det är några veckor kvar till just semestern så går det att göra så mycket mer av dagarna nu när det är varmt och ljust.
Grillat och goda sallader det är sommarmat för mig!! Går att variera i oändlighet!

Söndag

Publicerad 2013-06-16 19:19:59 i Allmänt

Idag har Varit en vanlig ledig söndag, samtidigt känns det som om jag hunnit med mycket.
30 minuter GRIT strength. Jobbigt som satan.
Besök på Gröna Lund.
En sväng förbi Kungsträdgården och kika på Rix FM Festival.

Men det som gjorde mest intryck på mig idag var Fotoutställningen
"I kroppen min" , 29 åriga Kristian Gidlund driver bloggen med samma namn och har obotlig cancer. En nära vän har följt honom och fotograferat under senaste året. Vackra och berörande bilder, tillsammans med hans vackra texter. Han skriver otroligt vackert och målande. Många gick där och snyftade och jag blev också väldigt berörd. Berörd över hur lyckligt lottade jag är, rädd att det också kan hända mig eller någon i min närhet, orättvist att en så ung man tas ifrån jordelivet. Kristian ska sommarprata i år, såklart ska jag lyssna på det.

Man får sig en tankeställare när man ibland tänker på en massa ytliga, självklara i landsproblem. Livet är skört. Som Jonas Gardells citat från "Torka aldrig tårar utan handskar"

"Man får inte leva om sitt liv, det är det som är själva grejen"

Att våga leva. Varje dag. Inte tänka på imorgon eller igår. Det ända vi kan påverka är NU.

Dansuppvisning

Publicerad 2013-06-14 18:07:30 i Allmänt

Igår hade Gabriel sommaravslutning på dagis. Tyvärr kunde inte jag vara med:( men Tomas filmade och jag fick se en fin film på dansuppvisning till Sean Banan.

Gabriel har blivit så stor och klok. Äntligen efter en lång tid tog han också beslutet att sluta med blöja. Det har varit en långdragenoch han har aldrig velat släppt den. Men nu för 2 veckor sedan så. Yes!!

Något nytt

Publicerad 2013-06-12 16:58:44 i Allmänt

Dagens nya i salladen fick bli en piff av selleri. Inget jag äter så ofta, men det fick bli något som smakar lite extra. Så lätt att hamna i samma gamla "bekväma" grönsaker. Kanske testa en ny varje vecka?!

Hipp hipp

Publicerad 2013-06-11 17:39:35 i Allmänt

Hurra hurra för min älskade Tomas idag. Härligt att få vara lediga tillsammans på en födelsedag.
Jag och Gabriel väckte pappa med sång och paket på sängen i morse. Gabriel slet upp paketet.
Förutom en huvtröja ( som paketet innehöll) så bjöd jag på lunch vid Fåfängan. Grym utsikt över vackra Stockholm.

Nu ska vi snart mumsa på lite olika tårtor vi köpt:)

Jobb

Publicerad 2013-06-09 19:13:26 i

Så,då har ännu en jobbsöndag passerat. Nu dröjer det ända till augusti nästa gång.
I går hade vi en "stranddag" för första gången denna sommar. Hoppas verkligen inte den sista. Så mysigt med picknick och ett uns av lugn och ro även om jag inte låg ner en ända gång. Små barn och vatten är ur säkerhetssynpunkt ingen bra kombo så det gäller att hela tiden kolla vart de håller hus. Gabriel var grymt modig och doppade nästan hela sig, det gjorde inte jag. För kallt för en badkruka som mig.
Nu börjar det kännas som om semestern närmar sig. 2 intensiva jobbveckor kvar och sedan 2 lite lugnare innan det är dags för semester.

Nu är jag grymt hungrig och längtar efter att komma hem och äta middag!
Trevlig söndagkväll😊

Ledig dag

Publicerad 2013-06-07 19:40:13 i

Vilken härlig dag att vara ledig på. Något visst med att ändå masa sig upp kl 06 för att träna. Underbar känsla att komma hem, duscha, krama barn och göra frukost i lugn och ro med en hel ledig dag framför sig.
Åt bl.a. Smoothien på bilden nedan + gröt och ägg.

Sen delade vi upp oss. Jag och Agnes hade lunchdejt med Julia i Tantolunden. Lyckades faktiskt pricka Agnes tupplur så vi fick 1,5h i lugn och ro med en fantastiskt god sallad från "Babel deli"
Namnet på salladen var "proteinbomben". Haha. Innehåller både ägg, kyckling, kalkon,samt kikärtor, quinoa, spenat och sallad. Kan verkligen rekommenderas.

Sen lekte vi och njöt i solen.


Riktig sommar

Publicerad 2013-06-06 21:38:45 i

Vilken sommardag! Sitter i soffan med ont i fötterna. Känns som om de varit en lång dag. Började med jobb mellan 8-14, sen åkte jag och mötte upp resten av familjen som var på Gröna Lund.
Varmt och klibbigt, mycket barn och stoj. Gabriel körde mini radiobilarna för första gången och de gillade han verkligen!! Han åkte om och om och om igen. Säkert 10 ggr.

Jag och Agnes åkte hem lite tidigare och det blev en promenad från Djurgården till Östermalmstorg. Svårt att ta sig fram pga alla avspärrade gator. Mötte kortegen med kungafamiljen som var påväg till Skansen för nationaldagsfirande. De ni;)

Solig dag!

Publicerad 2013-06-05 09:26:34 i

Redan mitten på denna korta vecka. Idag började jag med 45 min Crosstraining, det var en bra lagom nivå på passet. Mänskligt att utföra kl 06:45.
Hem, gröt, kaffe och ta med världens bästa knört till dagis. Nu väntar jag på pendeltåget påväg till jobbet.

Igår kväll somnade barnen i bra tid så jag och Tomas hann med att kolla på en film. Såg " The Impossible" en film om Tsunamikatastrofen 2004. Filmen bygger på en sann historia om en Spansk familjs öde. Mamma, pappa och 3 barn. Riktigt bra gjord, bra skådespeleri och en stark historia. En sån där film som man efteråt tänker att man aldrig ska bråka eller vara sur i onödan. Att vi har det förbannat bra.

Ny vecka

Publicerad 2013-06-03 07:35:37 i

Jag gjorde det! Anmälde mig till tjejmilen. Egentligen var jag mest sugen på Midnattsloppet men det var fulltecknat.SÅ för att jag inte skulle hinna ångra mig blev det tjejmilen.

Joggade mitt första utepass igår på säkert 1,5år minst. Vilken katastrof, jag orkade ingenting. Så för mig är den där milen en utmaning.

Nu har jag precis varit på en cykelklass utan ventilation. Om man blir riktigt svettig i vanliga fall så är det inget emot vad man blev idag.

Härliga juni! Nu ska jag hem och äta frukost sen väntar jobbet!

Inspirerad

Publicerad 2013-06-01 20:13:57 i

Åh vad inspirerad jag blev idag av att kolla på Stockholm Marathon. Vilken folkfest. Jag är så otroligt imponerad av alla som utsätter sig och kommer runt detta kraftprov. Blev så inspirerad att jag bestämt mig för att anmäla mig till något lopp iår. Någon maraton blir det inte men jag är väldig sugen på midnattsloppet eller liknande. Idag har jag haft vilodag och vi stod längst banan och hejade på kära Julia som sprang.
Inspirerad, motiverad!!! Nu jäklar..
Här står vi i duggregnet..

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela