Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Premiärdopp!

Publicerad 2011-06-29 19:50:07 i Allmänt

Tjoho badkrukan Katarina har tagit sitt första sommardopp!! Har haft en skön dag på Flatenbadet tillsammans med Julia, Tomas och Gabbe. Lyxade till det med att gå till 8T8 och köpa oss vuxna varsin kokosvatten! Blev poppis:) Det är super när det är varmt ute. Läskande och bra för att återställa saltbalansen.



Bra combo!

Publicerad 2011-06-28 20:47:33 i Allmänt

Morgonträning är ju alltid skönt och när det är så här varmt ute är det nästan lite farligt att vara ute och träna mitt på dagen om man inte är van och noga med att dricka och äta bra innan och efter.

Jag startade med combon spinning och core. På spinningen hinner man bli riktigt trött bara på  30 minuter även om det låter kort. Core är alltid bra. Mage och rygg, kroppens center. Som mamma ( ja för alla andra oxå såklart) är stark coremuskluatur viktig att ha bl a för att skjuta tung barnvagn framför sig, hålla balansen när man står på en fullproppad buss, bära barn, ja coremuskulaturen är för mig en av det viktigaste musklerna, den håller upp hela kroppen och ger dig en stolt och stark hållning.




Ännu en underbar dag på stranden! Tant solhatt fick följa med:)

Bra semesterstart!

Publicerad 2011-06-27 20:15:02 i Allmänt

Idag var det ju min första RIKTIGA dag på semestern. Kunde inte börja bättre så underbart väder. Jag och Gabriel har promenerat längst Årstaviken, doppat fötterna och picknickat tillsammans. Åhh så underbart mysigt att dela sallad med sin son ett ögonblick som finns kvar. Gabriel börjar bli så klok och stor, en vilja av stål men det hör väl till:)

På eftermiddagen har vi lekt med Lova och Sara. Ännumera picknick samt bad på balkongen.
Riktigt bra start på semestern alltså!



Två nybadade sötnosar som ligger och spanar på bilar från balkongen!

God morgon!

Publicerad 2011-06-26 08:51:36 i Allmänt

När Tomas jobbar och jag är ledig måste vi samarbeta för att jag ska få till träningen. Oftast är han som piggast på morgonen när han kommer hem, så då passar det att jag sticker iväg en timme. Idag valde jag en skön morgonpromenad på 1h runt Söder/norrmälarstrand. 
Väl hemma igen gjorde jag morgonsmoothie med mango, banan, gojibär och havremjölk.Blev kanongott! Bra start på dagen alltså. Hoppas du oxå fått det!


Vår midsommar!

Publicerad 2011-06-25 11:41:57 i Allmänt

Vi fick en fin och trevlig midsommar igår. Tidig eftermiddag åkte vi till Tomas bror. Vi började med att packa picknick och bege oss till en park i närheten med lekar och sång. De hade fixat både jordgubbstårta och kladdkaka. Lyx att inte behöva fixa själv.



Gabriel hade på sig si nya fina hatt. Efter fika och lekar gick vi tillbaka och njöt av en drink på deras fina altan.
Sen var vi där hela kvällen. Känns som om vi bara åt och åt! men det är väl det man gör sådana dagar!!:) Tur att det bara är midsommar 1 gång om året. Då gör det ju inget!

Hoppas ni alla hade en fin dag!

Glad midsommar!

Publicerad 2011-06-24 08:44:02 i Allmänt

Glad midsommar till er alla! In i sista stund har vi varit osäkra på vad vi skulle göra idag, men nu har det löst sig.
Första ska vi åka till Skansen och kolla på midsommarstången och sen tar vi oss ut till Tomas bror.

Hoppas ni all får en fin dag tillsammans med nära och kära!

KRAM

SEMESTER

Publicerad 2011-06-22 17:57:18 i Allmänt

Ber om ursäkt för uselt bloggande några dagar, har helt enkelt varit sjukt mkt att göra på jobbet men NU har jag semester! :) Igår var det sommarmiddag med Enskedegänget. En mysig kväll på Lasse i parken. Jag åt en supergod fisk och skaldjursgryta.



När vi kom fick vi champange och jordgubbar! Festligt.

Nu på kvällen har vi firat semestern med lite tacos.Gabriel skulle vara med och skära grönsaker såklart.


Nu ska jag verkligen bara njuta. Lite svårt att fatta att man inte ska till jobbet på 3,5 halv vecka. Nu ska jag samla massor med energi inför hösten. Hoppas på fikastunder, sol, massor med jordgubbar, promenader, skön träning, läsning och mys med alla jag tycker om!

Trevlig onsdag på er!

Dop

Publicerad 2011-06-18 20:46:33 i Allmänt

Idag har jag och Gabriel varit på fint dop i Enskede kyrka. Lille Teo skulle döpas.
Gabriel var ganska lugn och fin under dopcermonin. Efteråt serverades det en jättefin och fräsch buffe med potatissallad, och mkt kallskuret. Såklart avslutades det med jordgubbstårta och kaffe.



Gabriel var inte riktigt med på denna bild. Tror han hade fokus på ett helt annat håll. Han gick omkring och charmade de flesta genom att spexa, göra miner och spela allmän allan:)


Fantastiska kollegor

Publicerad 2011-06-17 13:40:03 i Allmänt

Jag har sånna underbara kollegor som stöttar peppar och gör att jag växer och utvecklas hela tiden. De sitter inne med så mkt kunskap inom massor med områden så jag bli helt imponerad.
Igår kväll anordnade 2 av mina kollegor en kundkväll med provsmak av "Hälsosamma sommardesserter" Tur att det fanns kvar lite smakprov till mig när jag kom imorse. Smakade en supergod Blåbärkräm (se recept nedan) och en hallondessert med hallon, kesella, havregryn och råsocker.



Nu har jag varit på spinning 60 minuter och ska duscha. En perfekt inledning på helgen, kunde inte bli bättre. Nu ska jag bara njuta fredag, lördag och söndag. Underbart!
(Hoppas vädret ordnar upp sig lite bara)

Bråda dagar

Publicerad 2011-06-15 18:05:09 i Allmänt

För att kunna slappna av på semestern är det nu bråda dagar på jobbet. Mkt att fixa oxh trixa för att kunna koppla bort hjärnan och verkligen vila under semesterveckorna.

Mitt funktionellapass i måndags gick bra, kul att få tillämpa instruktörsrollen lite på "riktigt".
Igår hade jag lyxig egen tid med världens bästa Sara, inte ofta vi ses utan barn, så det var riktig lyx. Att få prata och ventilera saker är den bästa terapin.

Funderar lite på hur vi ska spendera semestern. Snälla är det någon som har några fina tips?


Trevlig onsdag på er!

vackra Stockholm

Publicerad 2011-06-13 10:28:23 i Allmänt

Imorse hade jag ställt klockan på 07:00 för att hinna ta en morgonpromenad innan lämningen på dagis. Otroligt vacker morgon. Stockholm är verkligen en vacker stad, skönt att bara stanna upp ibland och kolla ut över de vackra landskapet, inte alltid man tänker på det i all vardagsstress.
När jag kom hem fick jag naturell yoghurt, blåbär och pauluns dinkelflingor. Mums var det för min hungriga mage.



Nu är jag inne på nedräkningen. 10 arbetsdagar kvar innan semestern, en hel del jobb kvar innan det blir slappa av. Ikväll ska jag ha ett funktionellt styrkepass på Itrim ska bli väldigt roligt.
Trevlig måndag!

Härlig dag

Publicerad 2011-06-12 11:29:21 i Allmänt

Igår hade vi en jättemysig dag och firade Tomas födelsdag fullt ut. Mamma och pappa kom på hemlig uppvaktning och hade bla med sig dessa vackra rosor



På eftermiddagen kom Lova med familj och vi satt ute på vår innegård och åt bärmoussetårta drack kaffe och hittade på när Gabriel och Lova lekte tillsammans



På kvällen firade vi på Rival och åt supergod mat. Underbar dag somsagt.
Idag är det jobb för mig och just nu är Tomas iväg och tar del av sin födelsedagspresent 80 minuters ansiktsbehandling.


Hurra för Tomas!

Publicerad 2011-06-11 09:16:28 i Allmänt

Igår hade jag ordnat överaskningsmiddag för Tomas. På meny stod pastasallad med jordgubbar och västerbottenost, valnötsbröd, färskoströra, tsatsiki, hummus, kycklingspett och olika meloner med skinka. Ville skapa en sommarbuffé och jag tror det lyckades. Jag var nöjd, och gästerna med. Tillbringade 4h till matlagningen så då ska det sjuttsiken vara gott också.


Tomas fyller år idag så nu väntar lite mer gäster..mer bakande och lite andra suprises:)


Trevlig lördag på er!

Efter träning

Publicerad 2011-06-09 20:57:25 i Allmänt

Idag efter träningen tog jag denna goda Smoothie från Pauluns. Fick den igår när vi jobbade vid Blodomloppet.
Apropå blodomloppet så blev min vän Julia trea bland damerna. Imponerande! Sprang på 21 minuter!!!!

Jag sprang inte men fick vara med och peppa alla duktiga itrimmare som kämpade sig runt banan, och såklart informera alla andra löpare vad Itrim är.



God var den! bara frukt inget tillsatt socker.

Frukostbjudning

Publicerad 2011-06-07 19:11:38 i Allmänt

Frukosten är vårt viktigaste mål, det är då vi lägger grunden för resten av dagen. Idag bjöd jag en av mina grupper på en sommarfrukost. Kessella med jordgubbar och hallon. Supersmoothien
med bladspenat, mango och ingefära samt ett ägg. Gott, hälsosamt och mättande!



Släpade med min egen mixer till jobbet faktiskt.

Idag blev jag blondare och korthårigare, ljusblond page. Somrigt?!


Nationaldagen

Publicerad 2011-06-06 19:16:17 i Allmänt

Nationaldagen började med en joggingtur längst Årstaviken, tillsammans med min brors flickvän som har huserat hos oss äver natten. Trevligt med sällskap, det är inte så vanligt för mig, men visst piggar det upp och man får lite draghjälp.

Sen har vi varit i Bandängen tillsammans med Sara, Lova och Marcus. Har grillat korv, myst med kaffe i solen, åkt ruschbana, tittat på djuren och haft det riktigt mysigt
Gabbe var dagen till ära klädd i Liberos Sverigedräkt.

Skön lördag

Publicerad 2011-06-05 12:10:52 i Allmänt

Vilken värme. Vid 07:00 tog jag på mig shorts och linne och tog en morgonpromenad till Enskede. Var inte så många som ville in och träna denna varma dag. Otroligt hett redan tidigt på morgonen.

På eftermiddagen åkte vi till Tomas brorför en härlig grillafton i solen. Gabbe fick leka och bada pool med sina kusiner



Lägger även in en bild på den fina lilla matbutiken 8T8 som jag skrev om i inlägget innan.


Visst ser den mysig ut!

Soliga dag

Publicerad 2011-06-03 22:24:07 i Allmänt

Vilken varm och skön dag! Jag jobbade på förmiddagen och sen svettades jag loss en timme i Nike get fit! Shit vad jobbigt det var, mina ben kändes som spagetti. 

Efter det mötte jag upp Tomas och Gabriel i Tantolunden. Sommarkänslan fortsätter, tänk alla dagar jag går och fryser i vanliga fall.

Tänkte ladda upp lite bilder men så funkar det inte:(

Jag har hittat en ny liten mysig butik ganska nära oss. En matbutik med ekologiskt och närodlat, dessutom har de den goda och välgörande Coco jucien, den jag köpte på bikramyogastället sist. Bra dessa varma dagar när man förlorar mycket salter. Jucien innehåller inga tillsatser utan bara ren jucie direkt från Cocosnöten. 8T8 "Medveten mat" heter stället.

Imorgon är min sista jobbdag för denna vecka. Sen är det helledigt söndag, måndag. Skööönt!

Härlig dag

Publicerad 2011-06-02 18:21:13 i Allmänt

Åh vilken skön dag det varit idag. Kort jobbdag bara 9:00-13:00. Åkte till jobbet tidigt och tränade, duschade och gjorde en bra start på dagen!:)

Efter jobbet åkte jag till fina Julia och blev bjuden på god sallad i hennes trädgård. Fick en känsla av sommar. Diskuterade jobb och träning, nu jäklar ska vi få till ett löparpass tillsammans Julia!!

Gabriel och Tomas har varit på skansen och myst runt idag. Gabbe har pipit åt alla djuren och varit så lycklig.



Somrig och fin sallad!!

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela