Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Trevlig Valborg!!

Publicerad 2013-04-30 18:08:08 i

Vi har en lugn Valborg här hemma. Bara hemma med lite extra god mat. Känns Inge kul att göra något när det regnar, så vi skippar majbrasan iår.

Alltså jag har klippt mig. Klippt hellugg, sist jag hade det var i årskurs 1. Har också köpt mitt första läppstift sen i årskurs 5. Kanske en ålderskris?;)
Nejdå jag gillar förändringar och det är kul att mixtra med utseendet.

God morgon

Publicerad 2013-04-29 07:39:56 i

God morgon måndag! Mör i benen efter att ha kört GRIT Strentgh igår och nyss ett GRIT Plyo. Plyo är spänst och mycket hopp. Jag är lite rädd för den typen av klasser med höga pulstoppar och mycket hopp, men vissa typ av hopp funkar faktiskt riktigt bra. Gäller att hålla i magen och hela "paketet" :)

När det sen är 30 minutersklasser ser man slutet.

Putt

Publicerad 2013-04-27 17:00:06 i

En skön förmiddag vid Mariatorget. Storebror puttar på sin lillasyster, fint att se att de finns stunder då de är hjälpsamma mot varandra. Här hemma hör man ofta - Neeeeej Agneeees det är miiiiiiiiin så rycker han saken ur sin systers hand.

Mål

Publicerad 2013-04-25 10:03:53 i

Ibland tar det emot. Ibland är det segt att planera maten, att ta sig iväg att träna och att gå och lägga sig på kvällen.
Att ha mål med det man gör brukar göra det hela lättare. Varför gör jag detta? Vill jag? Gör jag det för någon annans skull? Vad ger det mig i slutändan?

Bra vecka

Publicerad 2013-04-23 11:46:58 i

Nu kör vi en bra vecka! Positivt tänk och fullt ös ( på ett bra sätt)
Min lediga dag idag. Har laddat med god frukost och ska precis köra ett Shapepass.

Trevlig tisdag!!

Solig helg

Publicerad 2013-04-21 19:58:37 i Allmänt

Nu har det varit helg på riktigt. Veckan som gick var min första hela vecka, så som det kommer vara sen framöver.
Helgen har ju varit toppen. Fint väder, barnkalas, träning, promenad och glass i solen.
 
Kalaset vi var på igår var utomhus i Blecktornsparken. Väldigt trevligt och lagom. Det var dukat med långbord utomhus och barnen gick igång och fick tårta, fiskdamm och Dansade disco till "Gagnam Style"
 
 
 
 

Fredagsmysa

Publicerad 2013-04-19 08:30:33 i

Tänkte förhoppningsvis glädja mina kollegor genom att ge de en god valnötsfralla att mumsa på. Vi kör ju såklart på nyttigt fredagsmys..haha
Men ni vet väl att det först blir fredagsfys.. Jag löste problemet, var så inställd på att träna direkt på morgonen, men gör jag det de sista jag gör på eftermiddagen så funkar det ju:)

På pendeln

Publicerad 2013-04-18 20:37:17 i

Nu sitter jag på pendeltåget och slappnar av efter en dags jobb. I vanliga fall brukar jag läsa, men nu var det bara skönt att sitta och titta ut. Jag njuter av att kvällen är ljus. Är fylld och stolt över härliga kunder jag har träffat idag!
Imorgon tänkte jag träna på jobbet, men duschen ska renoveras och imorgon kommer vi inte ha möjlighet till dusch. Så jag vet inte, nog att jag säger att allt är möjligt men inte så kul att byta om till jobbkläder när man är svettig och sen träffa kunder hela dagen. ;)

En ros

Publicerad 2013-04-17 19:43:24 i

En ros el två rättare sagt fick jag och mina kollegor av chefen idag! En liten sak som ger och gör gott. Det behöver inte vara stora dyra saker för att visa uppskattning.
Gula rosor som i det fina vädret sprider ytterligare vår/ sommarkänslor

Shape

Publicerad 2013-04-16 13:13:48 i

Underbart lunchpass med Shape. Nu blir det snabbt hem och fylla på i magen. Inom 30 minuter för att få bästa effekt av träningen.

Jag är ledig i dag och kommer alltid framöver att vara ledig på tisdagar. Tror det kommer bli toppen. Ett avbrott att ta det lungt, träna, laga mat och komma ikapp efter helgen. En hjälp för min söndagsångest

GRIT

Publicerad 2013-04-14 20:50:45 i Allmänt

Idag har jag testat träningen GRIT, en Les Mills klass på 30 minuter. Det var väldigt jobbigt, intensiva 30 minuter. Man använder en skivstång med vikter ca 20 % sin egen kroppsvikt. Minus med klassen var att det var ganska mycket hopp. Höga hopp, vilket kan vara svårt om man är skadad och ingen träning för nyblivna mammor direkt. För att hoppa mycket krävs ju att man gör sina kniiiiiiiiiiiiiiip.
 
 
På eftermiddagen har vi varit ute. Träffade upp Gabriels kompis Ellen med familj. Underbart väder, ganska varmt och skönt. Agnes gick sina första steg utomhus och gungade för första gången.
 
 
 

Jogga?!

Publicerad 2013-04-11 15:04:10 i

Idag är jag stolt över mig själv. Jag har aldrig älskat löpning ,har aldrig känt att det är min grej. När andra sprungit maraton kämpar jag med mina kilometer/längst en mil. Sedan Agnes föddes har jag endast joggat några få gånger. Men idag ställde jag in löpbandet på 5km. Det kändes hyfsat, målet var bara att jogga/springa hela tiden och utmana mig att öka när kraften fanns.

Sen har jag hängt med den här terroristen. Hon är en riktig busunge nu, klättrar, och springer iväg med ett stort flin åt motsatt håll när man ropar på henne. Sträcker händerna i luften och vill bli upplyft:) Känns som om hon lämnat en fas nu och trätt in i en annan.

Instabilt

Publicerad 2013-04-10 21:43:20 i

Att träna på instabila underlag är bra för våra muskler. Alla hjälpande muskler till den tränande huvudmuskeln får då hjälpa till och måste jobba, jobba, jobba.

Idag körde jag plankan på en pilatesboll och rörde underarmarna i cirklar. Bollen är just instabil och en stor del av bålen aktiveras då.
Finns en rad olika balansplattor nuförtiden och värda att prova. Kanske göra utfall med ena benet på en platta?

Slagen hjälte

Publicerad 2013-04-09 20:10:59 i

Idag var det dags för Agnes 1års kontroll på BVC innehållande vaccinsprutan.
Hon väger nu 10,9 kg och är 77 cm över marken.

Det märktes att hon fått en spruta idag då hon senare på eftermiddagen varit ovanligt grinig och gnällig. Nu när jag la henne hann hon inte ens börja på vällingen ( vilket hon alltid sveper) innan hon slocknade.
Gabriel slocknade också väldigt fort. Han hade också en jobbig eftermiddag och fick ett utbrott för att Tomas skulle gå och handla ägg!(?) ja det märks hur extremt viktigt det är med sömn för de små, ja för oss vuxna också.

På förmiddagen idag fick jag till ett bra träningspass med bl.a. Utfallsgång med vikter i händerna totalt 80st. Känns skönt i rumpan.
Min träningsutmaning går fortfarande bra. Ibland har det känts svårt att få till träningen och jag har velat tränat mer. Inte fler gånger men lite längre pass och på gymmet. MEN det är lite detta jag ska utmana , att se och känna att det lilla också gör skillnad.

Dagen efter

Publicerad 2013-04-08 18:11:39 i

Imorse var det lite segt att kliva upp. En baksmälla från igår. Gabriel hade en dålig morgon han bröt ihop och ville inte gå till dagis. Var nog många faktorer som spelade in där men såklart har helgen varit en anspänning för honom också med besök och massa fokus på lillasyster.

Så vi har haft en lugn dag. Jag är mammaledig denna vecka också och börjar jobba igen nästa måndag 15/4.
Blev en god kycklingsallad till middag.

På bilden provar Agnes födelsedagspresenter😊

Kalas

Publicerad 2013-04-07 19:17:55 i

Tänk idag har vi haft 1 årskalas! För ett år sedan kom Agnes till världen på Södra BB. Så nostalgiskt när de fyller ett år. Att tänka tillbaka på det så känslomässiga, jobbiga och härliga i att föda barn.

Idag har vi har mormor, morfar och morbror här, samt 2 kompisar med barn. Tårta, paket och ballonger så som det ska vara.

Grattis älskade Agnes på 1 års dagen ❤

Mellis

Publicerad 2013-04-04 21:27:08 i

Det är en lyx att bli bjuden på mellis på jobbet av sina chefer. Idag bjöds det på kesella blandat med kanel,kiwi, blåbär och lite mandlar.
Mellanmålet som många slarvar med, slarvar man sjunker blodsockret och det finns risk att man senare blir överhungrig och äter för mycket för snabbt.
Ät mellanmål!!

Att tänka på

Publicerad 2013-04-04 20:57:54 i

" If you want something done, ask the Busy one"

Människor som är fysiskt aktiva gör ofta mer andra saker också, som att gå på teater el aktivera sig i övrigt. Ovan citat fick jag höra idag och tycker det ligger något i...

Träning på jobbet

Publicerad 2013-04-03 17:32:24 i

Tjoho jag har jobbat nu både tisdag och onsdag. Imorse stod klockan på 05:30 igen. Hu det var länge sedan.
Mycket är sig likt på jobbet, idag har jag betat av mycket samtal. Känns jättekul, är lite ringrostig men ju mer jag gör desto snabbare kommer jag in i det igen. Vi har nu mera Activio på jobbet, något som kommit under året jag varit borta. Att träna efter sin puls, lära känna sin kropp. Både jag och min kollega Kajsa tränade idag. Stora pulsklockor syns på väggen och det ger en extra push i träningen.


Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela