Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Sol sol sol

Publicerad 2009-05-31 19:40:25 i Allmänt

Idag har jag och magen för första gången detta år legat en dag på stranden. Blir ju lite annorlunda när man inte kan ligga på mage och sola, bli rygg och sidoläge=)
Var iaf en underbar och solig dag. jag fick åka med 2 kompisar ut till Vaxholm. Blev sallad över från igårkväll, så det blev en perfekt matlåda. Hade även lite jordgubbar med mig, somrigt=)

När jag ringde till mamma idag för att sicka en hälsning på Mors dag så sa hon, -ja nästa år får vi fira dig också!
Det känns så konstigt, tänk att man snart är mamma, jag kan verkligen inte tro att det är sant. Känns mer som om man ska gå såhär ständigt gravid nu.

Nu har jag förberett lite matlådor för veckan och ska slötitta lite på mammagalan på TV4.

soliga hälsningar....

Vilken dag..

Publicerad 2009-05-30 22:22:02 i Allmänt

Vilken underbar dag...Tyvärr hade jag sen länge bokat upp mg på ett extra jobbpass idag. men det var bara 4 h mellan 12-16 så det var inte så farligt ändå=). Passade på att shoppa lite samtidigt, jobbpasset var nämligen i Farsta Centrum.

Sen åkte jag hem och gjorde grekisk sallad och väntade på Julia. Vi skulle ha lite knytis ikväll och packade en väska med god sallad och paj, jordgubbar som julia bidrog med. En superkväll med fin utsikt över det vackra Sthlm

Söta gulliga Julia!


Hoppas ni också haft en toppendag i finvädret!

Äntligen fredag..

Publicerad 2009-05-29 15:00:55 i Allmänt

Äntligen helg och en helg med superväder väntar: Jippi! Är så surt när man sitter inne och jobbar och inte kan njuta av vädret. Ikväll ska jag bara ta det lungt och ligga hemma i soffan kolla på tv och njuta. Känner mig trött efter veckan och har dessutom ett sår i örat..hahah. Jag vet kan ju låta lite fånigt, men det hettar liksom i hela örat och sticker neråt halsen så jag tror att det gör mig lite trött. Har baddat med alsolsprit och hoppas att det ska bli bättre snart.

Idag ska jag på spinning/core efter jobbet. Nästa gång jag är hos barnmorskan ska jag be om ett intyg så att jag kan frysa mitt träningskort sen. Man får frysa det i 3månader, så jag tänkte frysa det typ från början på aug. På somrarna utnyttjar jag aldrig korten lika mkt iaf, när det är fint väder är det härligare att vara ute och njuta av bad, härliga promenader, grillkvällar och glass=)

Ut och njut;)

3 månader till BF

Publicerad 2009-05-28 20:43:20 i Allmänt

Idag är det den 28 maj om exakt tre månader har vi BF. Känns lite läskigt, om jag tänker tre månader bakåt i tiden känns det inte alls långt bort.

Vårruset igår gick bra. Vi hade tur med vädret, det var upphåll och solen sken på oss. Det kändes faktiskt ganska rejält  bak i svanken när jag kom hem. Bara idag och igår har jag känt att magen har växt ytterligare,  nu är det lite tungt att böja sig framåt och ner på golvet för att knyta skor och hämta saker från backen.

Idag efter jobbet var det muskel som stod på schemat. Sen har jag och tomas varit ut och ätit=)
Bjuder på en bild, för mig blev det fajitas med Scampi på lök och paprikabädd och 4 goda röror, guacamole, salsa, böndipp och gräddfil. Mumma! Mysigt torsdagsnöje.




v 27

Publicerad 2009-05-27 09:52:02 i Allmänt


Bjuder på 2 bilder dagen till ära. V 27
Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Igår efter jobbet skulle jag möta upp Tomas en sväng eftersom jag hade fått medd att gravidyogan var inställd. Här har man suttit inne och svettas hela dagen och bara längtat efter att få komma ut, så börjar det REGNA!! Vad sjutton, här har det varit sol hela dagen så regnar det när man kommer ut:(
Vi satt en stund på Mälarpaviljongen och sen åkte jag och övade kvartett. Vi har fått ett gig nästa tors den 4/6=)

Ikväll ska jag vara med på vårruset med jobbet, hoppas på uppehåll. Jag ska inte springa men gå runt., är ju bara 5 km.
Eller bara och bara men om man tänker på andra lopp så är ju Vårruset det kortaste. Men en härlig folkfest!!

Må så gott så hörs vi snart..

Solig måndag- Kort inlägg

Publicerad 2009-05-25 16:31:09 i Allmänt

Åhh vilket underbart väder! Synd bara att man ska behöva sitta inne på jobbet hela dagen. Tomas har varit ledig och legat på en filt i Tantolunden hela dagen. Avundsjuk!!! Längtar verkligen efter lite lata dagar nu.
Lille skrutten har som vanligt kickat och boxat på mig i dag innifrån magen.

Nu ska jag snart åka iväg till regeringsgatan för att köra lite muskel. Känner att det ska bli skönt att röra på sig.

Hörs snart igen..

Söndagsfilosoferar

Publicerad 2009-05-24 14:59:24 i Allmänt

Söndagar är ofta en dag när jag ivanliga fall inte har så mkt för mig utan brukar läsa, kolla på tv, göra matlådor och planera kommande vecka. Idag har jag väl gjort typ allt detta samt varit iväg till Sats  Södra station för lite spinning/core.

Har suttit och läst lite i graviditetsboken vi fick från MVC. Förlossning, vad ska man packa? hur kommer det att kännas? Man har så mkt funderingar och frågor. Vissa kommer man ju inte få svar på förrän man väl är där...
Jag längtar så mkt!!!!

Nu är det nerräkning. 3veckor kvar till semestern. Efter 2 veckors semester har jag 6 veckor kvar innan jag sa vara ledig lääääääängeeee.
Har bestämt att jag ska ta ut resterande semester och vara ledig från den 7 aug. Det är 3 veckor innan BF.

Hoppas ni får en trevlig söndag!
Hörs imorgon.

Nu har vi gjort det!

Publicerad 2009-05-23 15:11:59 i Allmänt

Yes nu har vi slagit till. Vi har beställt en barnvagn...Blev en Teutonia fun. Nu har vi kollat fram och tillbaka på olika alternativ, men tillslut bestämde vi oss för att köpa en helt ny vagn.
Hittade en återförsäljare en bit utanför stan som hade ett hyfsat bra pris. Så nu har vi beställt sitt och liggdel samt en skötväska=) Är ca 8 veckorsleveranstid, så den kommer i slutet av juli.
familjetorget.se kan ni kika på modellen.

Till något helt annat så var jag i bakar tagen i förmiddags och gjorde en god och hälsosam limpa. Superenkel. Man kan slänga i vilka ingridienser som helst. Nötter, torkad frukt, linfrön, havregryn. Bara slänga i det man har hemma kanongod och bra för magen=) Något som ju hör graviditeten till är det här rmed trög mage den här limpan kan nog isf  hjälpa lite, jag har haft i både linfrön och plommon så nu kanske det sätter fart=)























Mysa mys

Publicerad 2009-05-22 19:19:33 i Allmänt

" All we do is mysa mys...Nu e de fredagsmys".....=)

Har precis smällt ioss tacos, en klassisk fredagsmiddag. Tomas ska jobba dag i helgen så då får vi ju helt plötsligt 3 extrakvällar att umgås på.
Idag har det varit dött på jobbet kan jag säga, klämdag. knappt några samtal.
Efter jobbet åkte jag till sats Odenplan för att köra ett corepass. Sen hem till soffan...
Nu ska jag bara njuta av att helgen ligger framför mig, blir en luugn helg, kanske lite shopping. Idag är det ju löning=)


Mysa mys... 

Ledig mitt i veckan

Publicerad 2009-05-21 15:03:24 i Allmänt

Vilken lyx med en liten extra helgdag mitt i veckan. Var ganska fint väder så jag började dagen med en liten promenad runt långholmen. Jag får verkligen anpassa min gång nu förrut pinade jag alltid på som attan nu tar jag det såå luungt och känner efter, får lite som håll långt ner i magen efter ett tag, vet inte om det är livmodern som drar ihop sig eller vad som händer. Efter promenaden träffade jag upp Sara och hennes lilla dotter på 8månader.
Jag duschade och gjorde mig iordning lite innan vi gick ut och letade ett mysigt fik. Vi fick en pratstund för oss själv då knytet somnade sött ivagnen. Vi gick till ett nyöppnat fik på Hornsgatan, det var mysigt och bra för barnvagnar=)
Vi pratade mycket om förlossning, tankar och föreställningar. Skönt att ha någon nära som så nyligen har gått igenom samma sak som jag själv snart ska göra, eller gör.

Nu ska jag och Tomas snart åka över till Kungsholmen på lite 25årsfirande. Det är en gammal barndomsvän från Bollnäs som har öppet hus hela eftermiddagen så vi tänkte åka dit ganska sent så att Tomas kan gå direkt till jobbet.

Sköt om er där ute..=)
 

v 26

Publicerad 2009-05-20 09:15:18 i Allmänt

Känns som om veckorna bara springer iväg. Lillen i magen gör sig påmind allt oftare. Så har står det nu:

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.




Det där med kläderna stämmer, kan inte direkt ha mina tajta jeans. Det svåraste med kläder är byxor. Linnen, koftor och tröjor har man ju ofta som man kan ha, men byxor är svårare. Man får verkligen återupptäcka sin egen garderob när man är gravid tycker jag. Har inte köpt några kläder som är riktiga "mammakläder" bättre att köpa kläder som man kan ha sen oxå. Långa koftor, leggning, tunikor mm.

Igår kväll på yogan gjorde vi en del nya andningsövningar, jag vill verkligen lära mig förankra och använda andningen i det jag gör, jag tror att det är jätteviktig. Har tänkt mkt på vad som sas på profyaxkursen gällande smärta, det är konstigt att föreställa sig att föda barn och på en smärta man nog aldrig förrut har upplevt.
Samtidigt känner jag mig lugn och längtar efter förlossningen, det är ju de som dessa 9månader går ut på- det är ju slutet då är den lille snart här=)
Hoppas ni får en härlig onsdag!

Mvc

Publicerad 2009-05-18 19:34:41 i Allmänt

Igår hade vi en härlig kväll hemma hos Tomas bror med familj. Solen var framme, så vi grillade och satt ute på deras altan. Tur med vädret, idag har det ju varit pissväder rent ut sagt.
Idag hade vi tid på MVC vid 16:30, vår barnmorska har semester så vi visste från innan att vi skulle få träffa en annan.
Hon tog mitt blodsocker, järnvärde och blodtrycket. Allt såg bra ut. Sen mätte hon min magkurva, från blygdbenet till ovanför naveln. När det var dax att lyssna på lillens hjärta var det som förra gången, dröjde ett bra ta innan hon hittade de. Min mage såg verkligen rolig ut när jag låg där på britsen, har aldrig sett ut så förut. Stod upp jättemkt på ena sidan som en sluttande kulle. Barnmorskan trodde att han låg på sidan. När hon sen väl hittade hjärtljuden så kunde vi även höra hur han hickade=)

Sååå mysigt. Nu är det ganska precis en månad till nästa besök.
Efter MVC blev det iväg till regeringsgatan för ett muskelpass. Nu ska jag hoppa in i duschen.

Profylax

Publicerad 2009-05-17 15:15:01 i Allmänt

I helgen har vi som sagt varit på profylaxurs. Jag tyckte att det var väldigt bra, men då har vi inte varit på någon av de andra utbildningarna som tillhör mödravården än. Men jag tror ändå att det är ett bra komplement och som förstföderska vill jag gå på allt;)

De gick igenom flera olika saker- Mental träning, andning, förlossningens olika faser, partners roll och vad händer sen.
Vi fick börja kursen igår med att slå av en blyertspenna med fingret, det hela gick ut på att vi skulle tro att vi klarade av det och se fingret på andra sidan pennan innan vi började, samt att partnern skulle vara peppande.
Mental träning ska man ju änvända i mkt och var något vi också läste om när jag läste till hälsoutvecklare. Det var roligt att sätta de i detta perspektiv, och att man ska skapa sig målbilder och tillsammans gå igenom vad man vill.

Vi fick sedan simulera värkar. Partnern skulle nypa och hårt i benet el armen i ca 20 sekunder och under tiden skulle jag då andas och inte spänna mig trots smärtan. Om man andas tar andningscentrum i hjärnan över från smärtcentrum. Så fort man gör illa sig eller har ont så slutar man ju andas, lika när man tränar och det blir väldigt jobbigt så är det lätt att glömma bort att andas.

Partnern fick sen tips på oilka tryck/massageövningar han kan tillämpa mellan eller under värkarna.

För mig var det iaf en positiv helhetsbild, och det var de hon ville förmedla till oss oxå. Att våga tro på att man kan föda barn och tillsammans träna avslappning, bäckenbotten och skapa målbilder samt att ta i tu med sina förlossningsspöken.

Nu ska vi åka över till tomas bror och grilla lite. Hoppas att solen vill vara kvar ett tag till.

Hoppas att ni alla haft en skön helg!

Snabbis...

Publicerad 2009-05-16 15:44:29 i Allmänt

Blir ett snabbinlägg, har sprungit mellan babyproffsen och lägenheten X antal gånger med olika chassin för att se hur de går in i vår dörr. Vi hade ju nästan bestämt oss för en Brio, men nu lutar det er och en Treutonia. Mkt smidig och smal, perfekt stadsvagn. Inga svårigheter att ta sig genom porten eller lägenhetsdörren.
Nu ska jag strax iväg och sjunga på stadshuset. Naturskyddsföreningen fyller 100år så det blir en tillställning med både kungen och Viktoria på plats, inte illa;)

Sammanfattning av profylaxkursen blir det imorgon.

Hej hej!

Barnvagnsdjungel

Publicerad 2009-05-14 19:36:52 i Allmänt

I lördags  var ju vi och kollade på barnvagn och kände oss väldigt sugna på en Brio sing. Nu har vi kommit på att den inte går in genom vår ytterdörr=( Hmm..känns som ett litet problem. Ska kolla ihelgen igen, och fråga om vi får låna hem chassit och prova. Bor ju så nära. Kollar man på nätet blir man nästan galen, det finns hur många modeller som helst, och det är ju inte jättebilligt direkt. Det är ju så svårt att ställa om när man tror att man bestämt sig.

Helgen ska vi faktiskt på profylaxurs,, ,ganska tidigt men det är så svårt att få tiden att gå ihop så jag hoppas att vi kan få utbyte av den iaf även fast det är ett tag kvar till förlossningen. Ska bli intressant tycker jag.

Fick en så fin bröllopsinbjudan av en kompis idag!  Ska bli mysigt att få gå på bröllop det var länge sedan...

kramar!!

v 25

Publicerad 2009-05-13 08:31:35 i Allmänt



Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.

Tittade lite på bilderna från v15. Det har hänt lite på 10veckor kan man säga. Känns så mysigt.

Internet krångel..

Publicerad 2009-05-12 20:34:57 i Allmänt

Åhhh vårt internet fungerar inte alltid som man vill. man märker verkligen hur beroende man är av nätet och hur mkt man faktiskt uträttar där. Nog om det. Tisdagar är ju yogadag. Mkt skönt som vanligt. Har redan gått hälften av gångerna det är bara 8ggrIgår kväll när jag skulle sova så sparkade skrutten jättemkt jag har aldrig känt så mkt förrut, jag blev så förvånad.Man mar ju springa på toa minst 5ggr efter att man lagt sig=) Det är härligt att känna sparkarna det betyder att det finns liv där inne.


Kramar till er..

Ny vecka

Publicerad 2009-05-11 20:12:13 i Allmänt

Då var det måndag igen och start på en ny vecka. Det känns som om tiden går så fort nu, snart är det dags. Det är en hel sommar framför oss men jag vet att den bara kommer att springa iväg.
Idag när jag kom in  i träningshallen frågade instruktören när jag skulle ha barn? Hon sa att hon tycke jag var så duktig som var och tränade, hade tänkt på det förra veckan.=) Det var roligt att höra, och mest glad blir jag över att jag mår så bra och känner mig så pigg. Jag är lyckligt lottad just nu. Finns ju de som är sängliggande, har kraftiga smärtor, illamående, trötthet jag gud vet allt. instutören fick mig ändå att tänka efetr att jag ska vara väldigt tacksam för att jag mår bra.

Nu har jag lagat spagetti och köttfärssås, sorterat tvätt och duschat.
Imorgon ska jag skicka iväg anmälan om föräldrapenning till min arbetsgivare. Satsar på att vara ute i god tid man vet ju att sådana saker kan ta ett tag.

Kram

Min första shopping..

Publicerad 2009-05-10 16:36:12 i Allmänt

Igår när vi var inne på Babyproffsen och kollade på barnvagn kunde jag inte ritigt hålla mig utan shoppade mina första bäbiskläder. 3små bodies, så söta så man dör. Känns lite läskigt att handla saker men det är nog en liten spärr jag måste komma över, kan inte vänta med allt tills sista minuten heller.


Vad gäller barnvagn, så är vi väldigt sugna på en modell som heter Brio Sing. Bra stadsvagn. Lättmanövrerad, lätt att packa in i buss, bil mm bra höjd för mig som är lång. På  babyproffsen kostar den 6100. Då får man sitt och liggdel samt en bilbarnstol på köpet. Jag tycker det känns hyfsat överkomligt ändå. Vill kollar på samma modeller nu på blocket men det är så konstiga färger. Köper man en ny kan man ju isin tur sälja den på blocket sen så priset blir nog i slutändan det samma. Vi får se vart det slutar, men det känns bra att ha hittat en modell vi båda tycker om. En fördel med att köpa den här bredvid på Babyproffsen är också att det är ett års garanti och att de har verkstad i butiken så händer det något kan jag bara gå dit och få det lagat.

Helg...

Publicerad 2009-05-09 09:15:13 i Allmänt

Äntligen, som jag har längtat!!! Blev en hyfsat lugn fredag på jobbet, efter det lite spinning/core och sen hem till min snälla sambo som väntade med fetaostsallad, ris och färsk kycklingfilé.

En kompis till oss kom över för att titta på hockeysemifinalen, men jag var så pratig så det blev inte så mkt intensivt hockeytittande. När Canada gjorde 3-0 gav vi upp och kollade på film ist.
 Idag ska vi gå och kolla på barnvagn=) Hoppas det kan ge oss lite hjälp på vägen..
Nu blir det lite nyhetsmorgon och lugn och ro innan vi ger oss ut på stan. Ska hinna förbi Tomas mormor en sväng idag oxå.

hoppas ni får en skön helg.

Fixa lägenhet

Publicerad 2009-05-07 18:16:12 i Allmänt

När 2 ska bli 3 börjar man ju tänka litepå vad i hemmet som ska göras om och vad man måste införskaffa.
Som jag ser det är det 3 strörre saker vi måste köpa nämligen vagn, skötbord och spjälsäng. Det är nog ungefär den förrändringen vi kommer göra i lägenheten, känner inte att barnet behöver ett eget rum.
Vår lägenhet har ju väldigt högt i tak och vi är väldigt sugna på att bygga ett loft. Lite som ett gästrum.
Vi hoppas att vi kommer ha tid att titta på lite saker i helgen.

Nu ska jag snart ner och delta på det månatliga styrelsemötet i föreningen. Efter en dag med väldigt mkt på jobbet är det väl inte vad jag är jättesugen på om jag ska vara ärlig, men vad gör man inte. Fredagen imorgon är väldigt efterlängtat=)

puss och kram

v 24

Publicerad 2009-05-06 13:07:28 i Allmänt

Nu är jag i vecka 24 och det står så här:

 
 

Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt. Ett tips för att träna upp musklerna igen efter att du fött är det kliniskt testade träningshjälpmedlet, Axuaflex, som finns att läsa om och beställa i graviditetsshop.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.

Festligt!! Tiden går fort och jag måår kanon och det känns så bra!

Yogamama

Publicerad 2009-05-05 19:17:20 i Allmänt

Har precis kommit hem från gravidyogan, och känner mig riktigt skön och tung i kvällen på ett skönt sätt.
Varje vecka går hon igenom fler och fler övningar, och jag kan redan känna en skilland i min kropp i vissa övningar. Då har jag ju gjort lite hemma på egenhand oxå, men det krävs inte mycket för attkroppen ska ge efter och stärkas ooch mjukas upp. Varje pass avslutas med en avslappning där man får ha fleecefilt och riskuddar så man ligger verkligen som en liten prinssesa, svårt att inte känns sig avslappnad. Rummet andas harmoni.
Det är så mysigt att se en massa andra bollmagar på ett och samma ställe.
Plutten imagen håller sig ofta lugn när man tränar, men på kvällarna när jag ska gå och lägga mig brukar han komma igång

Till helgen sa jag och Tomas gå och börja känna och provköra lite barnvagnar. Puhh känns som en djungel.
Någon som har någon att rekomendera så tas det gladeligen emot.

Ohhhm..shanti, shanti..

Hektisk dag..

Publicerad 2009-05-04 21:28:22 i Allmänt

Puhh..vilken hektisk dag. Började en timme tidigare i morse för att täcka upp en vakans. Sen har dagen gått i ett. Har inte haft en lugn stund på 9h. När jag gick hem 16.30 var jag ganska så slut i skallen. Såååå skönt att få gå och träna då när man suttit och stressat en hel dag och knappt gått på toa.
När jag kom hem från träningen började jag laga mat, väntade besök=) Åsa också en "Hälsoutvecklar" kompis har varit här på lite middag. mysigt att ses, länge sedan som det tyvärr allför ofta blir. Känns som om min mun gick ganska friskt och mycket om min mage och framtiden..hummm hoppas man inte blir helt inne isig själv och glömmer bort de andra på vägen bara för att man har så mkt i sig. Men jag hoppas jag håller det på en hyfsad nivå;)

nej nu måste jag sov säng säng..ska upp extra tidigt imorgon också.

Kramar

Mys på söder

Publicerad 2009-05-03 08:44:50 i Allmänt

Igår var det återigen en härlig fin  sommarvarm dag. Jag började dagen med en promenad över söder och Kungsholmen. Svettigt. När jag kom tillbaka gjorde jag några yogaövningar. Ska försöka att göra dessa flera gånger i veckan då jag är övertygad om att det är skönt och stärkande för kroppen i det läge som jag är just nu.
På eftermiddagen mötte jag upp en gammal hälsoutvecklarkompis=) Är inspirerade för mig att träffa dessa då jag ju hoppas kunna börja jobba inom hälsoområdet efter jag har fått barn. Vi satt i solen och njöt och pratade barn, bröllop och hälsojobb.Haha.
På kvällen åkte jag ut till Sara och hennes syster, var mysigt att vara där och prata lite innan taxi Tomas kom och hämtade mig=)

Nu ska jag äta frukost. Vi hörs....

Maj maj

Publicerad 2009-05-01 16:04:24 i Allmänt

1 maj och en extra ledig dag på helgen. Inte illa. På förmiddagen idag tog vi det bara lungt, kollade nyhetsmorgon och åt frukost i lugn och ro. 
Sen tog jag och tomas en promenad längst Södermälarstrand och upp vid Hornstull för att sedan komma tillbaka till Mellqvists cafe och njuta av en fika i solen.
Inatt hade jag sånt jäkla sendrag på framsidan av benet att jag var tvungen att resa mig upp flera gånger och ville skära av mig benet en skvätt, gör sjuuukt ont. I vaden går väl an då kan man ju iaf göra något åt det, men på framsidan är det inte riktigt lika lätt. Usch och fy..
Men det kommer något gott av det.=)
Nu ska jag strax ta och bege mig mot Sats för ett muskelpass. Får se vad som händer resten av kvällen och helgen.

Ut och njut nu..=)

Kramar

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela