Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Gott nytt..

Publicerad 2009-12-31 10:47:36 i Allmänt

Nyårsafton igen! Vilket år att se tillbaka på. Jag har nog upplevt något av det största i livet, att bli mamma. Kommer ihåg hur vi förra nyår smusslade med drickat för att det skulle se ut som jag drack så ingen skulle ana. Hade då precis fått reda på att jag var gravid. Nu ser jag ljust på 2010 ska bli skönt att börja träna igen, kolla efter jobb, umgås med Gabriel, Tomas och resten av familjen.

Jag skulle ju åkt med x2000 igår tillbaka till Sthlm. Men när vi kom till stationen var tåget inställt pga kyla!!! Om man vill fick man ta buss till Gävle och sen hanka sig fram där bäst man kunde, men det fanns ingen säkerhet för vilket tåg man skulle komma med. Det var inget alternativ för mig så jag lämnade tillbaka biljetten och fick pengarna tillbaka. Mamma och pappa rådgjorde med varandra och hade inga planer för nyår, så de erbjöd mig en bilfärd till storstaden och de skulle då stanna och fira med oss. Mysigt!
Så ikväll bli det 3rätters på Torkelknutssons. Mamma, pappa, jag, Gabriel och Petra.

Önskar er alla en fin kväll, ett gott nytt år och kraft att se ljust på framtiden!

Stora kramar!!

God fortsättning..

Publicerad 2009-12-27 19:42:32 i Allmänt

Idag har pappa Tomas åkt tillbaka till Sthlm. Jag och Gabriel åker på onsdagmorgon. Blir i Sthlm över nyår alltså, men vad vi ska göra vet jag inte än. Förslag?

Min bror står här bredvid o stampar så jag får inte mycket skrivro, han håller på med en uppsats. Återkommer imorgon eller så när jag kan få mer tid. Även bloggen behöver lite jullov.

God fortsättning på er!

Matorgie

Publicerad 2009-12-25 21:53:47 i Allmänt

Ok, är det något vi är bra påi min släkt så är det att äta. Det ska äta och fikas hela tiden. Det är efterätter, vikning och lite ostbricka. Juldagen är det traditionsenligt julbord här hos oss. För min far är denna dagen helig, han älskar att laga mat ( och gör det bra också) så det här är en av hans STORA dagar under året. Han fixar från tidig morgon. Mycket mat blir det. Man äter och äter och det tar liksom aldrig slut. Idag har vi suttit runt matbordet i stort sätt hela dagen. Kanske tur att dt bara är jul en gång om året.

Julafton var jättemysig. Gabriel fick många fina packet. Jag fick oxå ett och annat. Bla en ny bärbar dator. En liten med 8 tums skärm. Går att ta med sig i handväskan. Mkt praktisk.
Även fast man är vuxen kan jag verkligen inte sticka under stolen med att jag tycker det är roligt att öppna packet. Jag kan fortfarande känna mig ivrig " som ett barn på julafton"

Nu tror jag att jag ska ansluta till resten av släkten som sitter och kollar på tv och (hör på den här) ÄTER!!:)

Trevlig fortsättning alla!!

Dan före dan

Publicerad 2009-12-23 17:47:52 i Allmänt

Jaha då var det snart julafton igen. Sånt stök och bök här hemma. Julgodis i mängder,ljus, musik och släkten som springer runt runt. Igår var det dags för stora julbakstraditionen. Brända mandlar, knäck, rocky road, snöbollar mycket gotta blev det. Nu på eftermiddagen har vi haft finfrämmande från Sörbo för avsmakning:)
Sörbo är en liten grannby.

Nu ikväll ska vi klä granen och fixa det sista. Alla klappar är inslagna och väntar på att få läggas på plats.

Önskar er alla en riktigt GOD JUL!!

Jul jul

Publicerad 2009-12-20 09:14:24 i Allmänt

Idag sätter vi oss i bilen och kör hemåt Hälsingland. Ska bli sååå skönt och mysigt. En hel vecka med tjocka släkten, vänner, julbak, julmat, klappar, tv-tittande och allmänt stök.
Ser framemot att ha Gabriel i sparklådan och glida fram.

Igår var vi först och hälsade på Malin, Micke och lilla Hugo. Sen bar det av till norra delen stan för lite mat hos Dan och Petra. Man vill ju så gärna träffa alla och fira lite jul med sina vänner.

Snart ska vi gå upp och lämna katterna till våra snälla grannar som de ska husera hos kommande vecka.

Jag återkommer från Eriknäsbo...

Hej mitt Vinterland

Publicerad 2009-12-17 21:24:43 i Allmänt

Vilket väder! Underbart. Vi tänkte gå in till stan på förmiddagen men det var ingen idé, bara man tittade ut så såg man knappt en meter framför sig. Snön yrde som attan. Men efter någon timme avtog det och vi kunde ta en prommis in till stan. Blev lite julklappar handlade så nu har listan minskat lite till.

Igår var jag på vår första föräldragruppträff på bvc. Jag är glad att de blev en grupp, var lite osäkert innan med tanke på svininfluensan och smittorisker sa de. Var ca 10 st barn. Gabriel var äldst, sen var de flesta födda i oktober. Härligt att få dela upplevelser och tankar och höra andra som gör på samma sätt, eller annorlunda:)
Många bor här i närheten så jag hoppas att man lär känna någon som liksom klickar med en, så man kan umgås privat sen.

Om en vecka är det julafton. Känns jättekonstigt.
Nu ska jag väcka min sömntuta till sambo som somnat i soffan.




Myskväll

Publicerad 2009-12-15 22:41:13 i Allmänt

Har precis haft en riktig myskväll tillsammans med Åsa. Var meningen att det skulle vara en till men hon var tvungen ställa in pga sjukdom:) Så det blev jag, Åsa och lite julmys. Jag gjorde egen risgrynsgröt och vi åt min smarriga chockladkola tårta ( Såååå goood) Riktigt mycket chockladsmak.
Det var länge sedan vi sågs, och varje gång säger man  att - Åhh vi måste ses oftare. Men tiden springer liksom ifrån en ibland, så har det helt plötsligt gått 3 månader igen.

Den här snön verkar ju ligga kvar. Mysigt. De lyser upp tillvaron. Gillar att det blir riktig vinter. Inte bara blask och slask. Utan minusgrader och riktigt snö.


Nu blir det väl sängen för mig snart. Nattugglan till bebis har ganska nyss somnat:)


Vit jul

Publicerad 2009-12-14 20:25:12 i Allmänt

Vad härligt att det snöar. Verkar ju som det blir en vit jul. Idag pylsande jag på mig pälsmössan när jag och Gabriel gick för att möta Pernilla för lunch. Pernilla var med och jobbade med luciaprojektet förra året och jag har inte sett henne sen dess så det var jättekul att ses.

Man blir trött av frisk luft! På eftermiddagen när Gabbe skulle sova somnade jag också, satt med en bok i handen men gick inte att hålla ögonen öppna.
På söndag åker vi upp till Bollnäs för julfirande:) Ska bli jättemysigt. Vet att Gabriels mormor och morfar längtar efter att träffa honom. Vi har skaffat kattvakter här i huset, de vill ta upp katterna till sig. Känns jätteskönt att någon har koll på de, speciellt Donk efter operation och allt.
Lilleman är lite gnällig så nu måste jag tillbaka till spjälsängsvakan.

KRAM...

Santa Lucia

Publicerad 2009-12-13 21:23:36 i Allmänt

Idag har jag varit på Skansen! För ett år sedan stod vi där och tittade ut över 1000tals människor, åkte underbar kortege genom stan till Kungsträdgården. När jag kom till Skansen på eftermiddagen hade jag turen att komma samtidigt som lucia, tärnor och Stefan( projektledare tillsammans med Yvonne) så jag fick följa med bakom scenen, sitta där och prata med de. Kul att kunna delge lite känslor och tankar som vi hade förra året.
Jag och Gabriel gick sen ut och tittade upp mot scenen.
Innan jag kom till Skansen gick jag genom Kungsträdgården och stannade till för att lyssna på min kör som stod där och sjöng och spred julstämning.:)

Jag har min egen lilla pepparkaksgubbe


Här väntar vi på att luciorna ska komma upp på scenen


Vi hamnade långt bak så inte världens bästa bild, men det är iaf solidens scen:)

Sorg

Publicerad 2009-12-11 20:06:12 i Allmänt

Idag känns det lite konstigt. En fin vän och körkamrat har lämnat oss och är nu en liten ängel.
Usch känns så konstigt, hennes liv blev alldeles för kort. Blott 32 år gammal.
Hon hade bröstcancer. Efter sig lämnar hon 2 små barn på 2,5 år samt en sambo och övrig familj. Man blir tårägd bara av att tänka på situationen.
Man får krama om sina nära och kära lite extra idag.


Igår kväll var vi som sagt ut oh åt med styrelsen. Var på Porto Fino ( Italiensk) Åt en 5rätters avsmakningsmeny. Det var fantastiskt gott och kul att det faktiskt inte var julbord.

Nej nu får det bli Idolfinal. Heja...ja det spelar ingen roll för tillfället beror på vad de presterar ikväll tror jag... Men satsar nog en peng på Erik.

Trevlig helg..

Bvc

Publicerad 2009-12-10 15:44:57 i Allmänt

Idag hade vi tid på bvc för första vaccindosen. 2 sprutor, en i vardera låret. Första gick bra lite gnäll, den andra varnade sköterskan oss att gick ont. Då blev det lite gråt:( Stackars lilleman, men det är tur att de glömmer fort.
Nu väger han 7 kg och är 63,5 lång. På en månad har han gått upp 1, 4 kg men bara växt 0,5 cm på längden.
Men förra gången var det tvärt om en liten kg ökning och 10 cm på längden. Så huvudsaken att det går åt rätt håll, sen hur mycket varierar väl antar jag.

Efteråt kom Sara hit och vi gick och togen mysig fika på Mellqvists:) Tack hjärtat!!

Ikväll ska jag ut och äta med Styrelsen i huset...


Hejsvejs

Onsdag

Publicerad 2009-12-09 17:19:32 i Allmänt

Förmiddagen har spenderats på Ikea. Som vanlig kom man hem med värmeljus, servetter och lite annat krafs:)
Mycket barnvänligt ställe. Gott om toaletter, skötbord och ställen att sitta ner. Blev den obligatoriska Ikealunchen.
På eftermiddagen var jag hos barnmorskan på ett återbesök och Tomas var hemma med knörtis. Nu är det jag som är hemma, Tomas är på julbord med jobbet.

Igår var vi och fikade med söta Johanna, en av mina luciakandidat vänner. Tänk att det var ett år sen som vi åkte runt som dårar och lussade både här och där. Ett minne för livet.

Har lite huvudbry. Fick precis redan på att jag kommit in på en kurs till våren som jag väldigt gärna vill läsa. Men är lite osäker på om det är en bra kombo att vara mammaledig och plugga.Är lite rädd att jag i efterhand kommer känna att jag sumpar min tid med lilleman. Vet ju hur det har känts redan nu..Hmmm tål att funderas på..Någon som har erfarenhet?

Ikväll står Bonde söker fru på schemat.

Hejsvejs sålänge...

Långpromenad

Publicerad 2009-12-07 22:50:56 i Allmänt

Idag mötte jag upp Malin och vi tog en långpromenad tillsammans. Så mysigt att ha några vänner att dela mammaledighet med. Jag har gått så mycket själv och det är skönt ibland, men kan också bli o kännas lite ensamt. Men både jag och Malin ska vara hemma hela våren, och vi bor dessutom nära varandra. Perfekt.
Barnvagnsmaffian:)

På eftermiddagen låg vi hela famlijen i soffan och slumrade lite. Tomas gick av sin passvända i morse och tycker då att det är mysigt att sova i soffan framför tvn. Knörtis sov och efter några sidor i en bok gick inte mina ögon att hålla upp heller.

Nu ska vi snart krypa till sängs. Gabriel har faktiskt somnat:)


Kram

2a advent

Publicerad 2009-12-06 21:45:17 i Allmänt

Andra advent. Redan!! Hjälp vart har julkänslorna tagit vägen! Imorse var vi uppe tidigt och medan Gabriel sov passade jag på att baka chockladkola paj! Vi har haft 6st kompisar på adventsfika på eftermiddagen, så jag ville skapa lite försmak på julgodiset. Pajen blev riktigt god. Mycket mörk chocklad var det, mastig och god.

Jag måste se till att komma iväg och handla julklappar i veckan. Tycker egentligen att det är mysigt att handla men nu har jag så dålig fantasi och kommer inte på något bra. Någon som har bra förslag på presenter till familjen? Ska kolla runt på nätet om jag får någon insperation.


Hörs imorgon:)

Nattuggla

Publicerad 2009-12-05 22:22:58 i Allmänt

Alltså det här med att vara nattuggla går tydligen i arv i ett tidigt stadium.. Gabriel ligger och sjunger i sin säng och vägrar sova, när man kommer och stoppar om honom skrattar han bara:)

Igår kväll va vi hos en kompis i Solna, då somna han iaf under idol utan några större protester. Men ikväll hade jag hoppats på lite ro för att skriva klart dopkorten, men icke sa nicke.

Idag har vi varit och hälsat på Sara Star, vi möttes upp vid Gullmarsplan och gick till Rågsved.
Eftersom jag har lite komplikationer efter förlossningen har jag inte fått börja träna riktigt än, men en snabb promenad värmer upp kroppen och blodcirkulationen bra. Jag hoppas på att få börja snart, ska prova lite innan jul då mitt träningskort aktiveras igen.

Nu hoppas jag att Gabriel snart ska sluta sjunga så jag kan få lite egentid.

Kram på er!

Underbara sol

Publicerad 2009-12-03 14:28:41 i Allmänt

Heeelt fantastiskt att man har fått njuta av sol både i går och idag!! Tänk vad lite sol gör för själen.
Igår kväll var jag på julbord med jobbet och Tomas jobbade så vi hade barnvakt åt Gabriel för första gången.
Var ju bara några timmar på kvällen så det kändes som en skön mjukstart. Verkar som om det hade gått bra.

Det var så gott med julbord, synd bara att det var så mycket folk att man inte orkade stå i kö för att ta av allt man egentligen ville. Var mycket vilt på buffén. Renkött, björnköttbullar mm. Skogssmaken lyftes fram ytterligare av att det fanns enbärssås till.

Idag fyller lilleman 3 månader. Gullunge.
Nu ska jag gå och ordna en kopp kaffe och läsa en stund medans knörtis sover.

Ut och njut!!

Kramar

Julmånad

Publicerad 2009-12-01 20:41:59 i Allmänt

Ja december är här, första luckan är öppnad. Gabriel är lite för liten för en adventskalender men nästa år så.
Både jag och Tomas har varit lite förkylda så idag sov vi ganska länge vilket gjorde att förmiddagen försvann.
När vi piggat på oss lite ville vi ändå få lite frisk luft och en promenad så vi gick mot Panduro på Kungsgatan.
Där har vi shoppat lite saker för att kunna göra fina dopkort.

På vägen gick vi förbi NKs fina julskyltning


En riktig sagovärld.

Sen tog vi en god fika:)


Ja vi fikade på brownisen här nedan inte på Gabriel, även om han är så go att man vill äta upp han ibland:)

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela