Hälsokatten

Följ med och inspireras av hälsa, träning, mammaliv och annat smått och gott i livet!!

Myter om maten

Publicerad 2010-04-12 19:02:55 i Allmänt

Idag har jag varit på ett seminarium anordnat av konsumentföreningen. En heldag med föreläsningar/talare om kost och olika typer av myter som finns inpräntade i vår hjärna och var de egentligen kommer ifrån.

De var intressant och inspirerande. Bl.a annat tog en folklivsforskare upp myten om att det skulle vara plastkulor i lättmargarin. Kommer ihåg att vi diskuterade detta när jag pluggade också. sanningen är den att när man kollade närmare på margarinet i mikroskåp så såg man vatten som då liknade plastkulor. Vatten tillsätts för att det ska bli lättare att bre smöret.

Lite dieter och bantning togs upp av dietist Anna Ottosson. Eller snarare att man ALDRIG ska banta.  Vad som händer i kroppen osv. Inget nytt men alltid nyttigt med repetetion.

En väldigt rolig extremsportare var där och pratade mat och uppladdning. Han hade aldrig ätit gröt eller pasta i hela sitt liv. Han hade totalt sprungit 22 000 mil!!! Sjukt mycket. Sprang sitt första maraton som 16 åring, sen växte han ifrån det:)
Vad han ville säga var att man måste ha glädje att röra på kroppen och att den är till för att vi ska uttnyttja dess otroliga förmåga. Mat är gott & till för att njutas av.

Det var kul att få en intressant avbrott i vardagen. Lite skola igen! Dessutom fick man nötpåsar från Saltåkvarn. Bra saker.

Idag upptäckte jag att det har börjat tränga fram en framtand på lilleman. Det var svaret på att han dreglat fruktansvärt sista tiden igen. Sen han fick de små där nere så avtog det men många tänder mycket dregel.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katarina

Småbarnsmamma. Utbildad hälsoutvecklare som brinner för välmående och hälsa. Skriver om mitt liv och att hitta balansen i vårt ganska stressiga liv. Men med glädje och entusiasm kommer man längre!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela